- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Yettel topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickenstein
senior tag
válasz
Krissz1984 #996 üzenetére
Én a no-ip.com-on regisztráltam, nekem az bevált. Mindenesetre nézd meg a router kézikönyvét, hogy melyik DDNS szolgáltatót támogatja. Regisztrálni kell egy email címmel és egy jelszóval, majd létre kell hozni egy címet. Ha bejelentkeztél a no-ip.com felületére, a bal oldali oszlopban lesz egy olyan, hogy ''Hosts / Redirects'', alatt pedig egy olyan, hogy ''Add''.
Hostname: ez lesz a DNS név előtagja. Alatta a menüből válaszd ki az utótagot (lesz egy olyan sor a listában, hogy ''no-ip enhanced domains''. Na utána már fizetős nevek vannak).
Host Type: Maradjon a helyén a pipa
Ezután nyomd meg legalul a ''Create Host'' gombot és már kész is vagy. A többi mezővel ne foglalkozz.
Ezután nincs más dolgod, mint beállítani ezt a router konfiguráció DDNS menűjében. Ez routerenként változó, pontos leírást megint csak a router kézikönyvében találsz. -
air
nagyúr
Sziasztok!
Egy furcsa dologgal allok szemben. Szokasos netmegosztasi problema, desktop gep xpsp2-vel osztana a chellos netet egy notebooknak. A ket gep tokeletesen latja egymast, a notebookon viszont erdekes anomalia van. Skype, TeamSpeak, Hamachi, netes jatekok mennek, ping csomagveszteseg nelkul, traceroute, nslookup, mind mukodik. Messenger viszont nem tud kapcsolodni, a web bongeszes pedig baromi bizonytalan. Neha megy egy oldal aztan 5-10 perc mulva nem megy. Aztan kis ido mulva ismet megy. Telnet egy web szerver 80-as potjara megy, de ha ugyanazt a szerver bongeszobol hivom, nem megy. Explorer, Firefox ugyanazzal az eredmennyel.
A bongeszesi gondot megoldottam ugy, hogy a netmegosztos gepre tettem egy proxyt es igy mukodik. Mar csak a Messenger kellene eletre kelteni.
Mas forrasbol pedig azt hallom, hogy az XP ICS-e tokeletesen mukodik. Akkor nalam vajon mi lehet a hiba??
Elore is koszi! -
shev7
veterán
válasz
Krissz1984 #996 üzenetére
hat elso korben talan probalkozz azokon a cimeken amiket Rickenstein megadott, ott le van irva minden amit tudnd kell.
-
Krissz1984
csendes tag
válasz
Rickenstein #995 üzenetére
És hogyan tudok Folyamatosan változó IP címhez egy domain nevet regisztrálni?
A Time serveres megoldát köszi! -
Rickenstein
senior tag
válasz
Krissz1984 #993 üzenetére
1. Time servernek egy time server nevet kell megadni. Pl. a Windows a time.microsoft.com timeserver-t használja (őt is megadhatod) vagy keress rá google-ban más time server-ekre.
2. Újabb routerek tudják a DDNS-t (Folyamatosan változó IP címhez lehet egy domain nevet regisztrálni). Pl. dyndns.com, ddns.hu, no-ip.com. Ezután már nem kell a DC-nek mindig megadni a routered IP címét, elég a hozzá rendelt nevet: pl. azencimem.no-ip.biz
Mod: úgylátom már lereagálták
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
válasz
Krissz1984 #993 üzenetére
oda egy timeszervert kell irni. Ha alapbol nincs beallitva a routereden semmi, akkor keress egyet a neten.
A WAN-ipre meg megoldas lehet ha regisztralsz magadnak egy dyndns bejegyzest. Persze akkor az igazi, ha a routere tudja kezelni ezt, egyebkent egy klienst kell futtatnod... -
Krissz1984
csendes tag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne!
Az egyik: a routerem órája rengeteget késik képes egy nap alatt 2 órát is késni ha nem többet, mitől lehet ez? (zyxel p3334wt) Az óra beállításnál van egy olyan lehetőség h ''get time from Time Server'' és ott van egy ilyen h ''Time Server Address'' oda mit kell beírni?
A másik kérdésem pedig h portforwardoltam Strongdc++-nak de csak akkor tudom használni, ha minden alkalommal megadom a wan ip címet a dc-nek mert ugye minden kapcsolódás után más ip címe van, ezt hogy tudnám kiküszöbölni?
Előre is köszi!
MOD: Bocsi a duplapostért! Valami gebasz vot mikor elküldtem!
[Szerkesztve] -
Krissz1984
csendes tag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne!
Az egyik: a routerem órája rengeteget késik képes egy nap alatt 2 órát is késni ha nem többet, mitől lehet ez? (zyxel p3334wt) Az óra beállításnál van egy olyan lehetőség h ''get time from Time Server'' és ott van egy ilyen h ''Time Server Address'' oda mit kell beírni?
A másik kérdésem pedig h portforwardoltam Strongdc++-nak de csak akkor tudom használni, ha minden alkalommal megadom a wan ip címet a dc-nek mert ugye minden kapcsolódás után más ip címe van, ezt hogy tudnám kiküszöbölni?
Előre is köszi! -
shev7
veterán
válasz
esgabors #990 üzenetére
tehat az egyik gepen van net wifin keresztul. A ket gep kozott megvan a kapcsolat, mert fajlokat tudsz masolni. De net nincs a masodik gepen? Akkor az elso gepen a wifikapcsolatot meg kell osztani a masodik gepen meg a tcp/ip tulajdonsagoknal atjaronak es dns-nek meg kell adni az elso gep vezetekes kartyajanak ip cimet.
-
esgabors
csendes tag
hello
én irtam a gaga24 login alol, mert nem tudtam a munkahelyen a jelszót!
Légyszives akkor mond el nekem milyen router és accespoint kellene nekem, hogy megoldodjon a problémám.?
Sajnos a hálózat varázsló sem segített a 2 gép kábeles összekötésében pedig végigolvastam majd mindent. Nem tudlak skypon, vagy MSN en elérni?
Légyszi segíts
Üdv, -
MIFtIli
aktív tag
Hali!
Routerrel osztom meg a netet évek óta de most szolgáltatót váltok és felmerült bennem a kérdés, hogy ez látszik h én megosztom a netet..azaz észre vehetik e, h egy szolgáltatást 4gép használ? -
-
daninet
veterán
Háj!
Rajzoltam egyet péntbe hogy hogyis néz ki nálunk a dolog: [link]
a probléma:
mindegyik gép látja a megosztott nyomtatót lehet is használni csak a notebook nem, már a munkacsoport gépeit se tudom megnézni csak 2 gép dolgit ha a shared documents-en keresztül kilépek de nincs közte az a gép amelyiken a nyomtató van megosztva...
Vírusírtó mindegyik gépen ugyanaz.
A noti mindenképpen ragaszkodik az általa létrehozott internet átjáróhoz (szal net az van) még akkor is ha a varázslóba ugy állítom be hogy a lerajzolt modell szerint szerint legyen (egyéb és ott az első pont az otthoni vagy kissebb munkahelyi hálózat beállítása varázslóban)... tipp? előre is köfi a seggítséget -
Gaga24
csendes tag
Még egy kérdés!
Akkor azt hogy lehet megoldani, hogy a DLINK routerből érkező wireless jelet, az aztali gépemmel befogom, nagyon jól működik, és ezt a netet kábelen továbbadni a laptopnak, hogy mindkét szgépen menjen a net!!!???
Már próbáltam mindenféle beállítást, de nam jött össze.
Előre is kösz -
Tisztelet a kollégáknak! Számomra érdekes problémával fordulok hozzátok.
Szóval: Age of Empires II játékkal szeretnénk 3-an játszani:
Gépek (játékosok):
-Haver gépe: más város, neten keresztül kapcsolódik
-Én gépem:
-Öcsém gépe: LAN-on keresztül kapcsolódik hozzám (net természetesen megy nála is megosztással - mindkettőnk gépe 192.168.0.X-es osztályban van net megosztás után)
A probléma:
1. eset: én vagyok a szerver, és ők ketten kapcsolódnak rám, látszólag sikeresen.
Ám amikor indulna a játék, ''öcsém gépére várunk'', de nem történik semmi - viszont pingetni tudom öcsém gépéről a haver gépét. Ami a poén, hogyha a haver kilép, a játék azon nyomban elindul közöttem és öcsém között.
2. eset: haver a szerver, és mi ketten kapcsolódunk/nánk rá. Én simán látom őt, de öcsém sehogy sem látja őt a játékban. - ping viszont megy...
Ötletek kérek, ha vmi lényeges infót nem írtam le akkor azt is jelezzétek pls! -
shev7
veterán
''Az AP dolga nem az lenne hogy a net jelét továbbítsa?''
Az ap alapbol ket dolgot tud. Kabelen erkezo jelet tovabbkuld wifire, vagy forditva. Minden mas ''extra feature''. Szoval ha tudod repeaterre allitani, (es a routert wds.be) vagy ha tudna universal repeatert akkor a routert nem kell wds-be. Ha ezek kozul egyik sem teljesul, akkor nem nagyon oldhato meg. -
Gaga24
csendes tag
a három eszköz a következő
DLINK 524 router
SMC WEBT-G 108MBIT BRIDGE + ACCESS POINT
Toshiba laptop
Ezek összehozhatók szerintetek, a fenti sorban adnák át egymásnak a netet.
Ha a laptop is kábelen megy akkor ott vagyok ahol eddig, az nem lenne jó megoldás.
Az AP dolga nem az lenne hogy a net jelét továbbítsa?
De nekem még AP-be kötött kábelen sem sikerült a netet összehozni, mit kellene pontosan a routeren és AP-n beállítanom? Honnan tudom meg, hogy az AP egyéltalán kommunikál a routerrel? -
iwu
addikt
dyndns es ipvel megy a távoli asztal és a vpn is!
most mi is lenne a cél?
simán a routerben ha tudja, lődd be a dyndns-t (ha nem, akkor a dbt tároló gépre töltsd le a kliensprogiját.)
a routeren forwardolt a 3389es tcp portot a kívánt gépre (ez az rdp) és már van is távoli asztalod.
vpnnél a 1723mas portot kell forwardolni.
ÜdW! -
shev7
veterán
hat sztem ehhez WDS kell. Marmint ahhoz hogy a laptop wifin kapcsolodjon az ap-hez, es az ap wifin a routerhez. A WDS-t be kell kapcsolni mindket eszkozben, es a megfelelo beallitasokat is meg kell tenni.
sot lehet a wds nem is eleg, hanem tudnia kell az ap-nak a hybrid/mixed modot. Vagy a laptop is kabelen kapcsolodik az ap-hez. Ez a masik variacio...
[Szerkesztve] -
Gaga24
csendes tag
Tehát
NET >>> DLINK roter >>> SMC AP >>> kábelen asztali pc
>>> wireles laptop
a laptop és asztali kommunikál, de netet nem lát egyik sem.
A DLINK jel a szmszédból jön. Ezt a netet szeretném használni, ami eddig az asztaliban lévő wirelesel 6 hónapja üzemel. A gond, hogy a laptop nem lát el eddig a távolságig, ezért kell az AP beiktatnom. -
shev7
veterán
''Adott egy DLINK 524 router, eddig a jelét egy PCI -os Wireles-el fogtam, és hibátlanul üzemelt.
Most vettem egy AP-t, ezzel szeretném a DLINK jelét befogni, és az asztali gépet kábelel, a laptopot wireles-el összekötni.''
Nem teljesen ertem mit szeretnel csinalni. Mi csatlakozna mihez, hogyan? -
Gaga24
csendes tag
Sziasztok
Nem tudom beüzemelni az SMC AP -et.
Adott egy DLINK 524 router, eddig a jelét egy PCI -os Wireles-el fogtam, és hibátlanul üzemelt.
Most vettem egy AP-t, ezzel szeretném a DLINK jelét befogni, és az asztali gépet kábelel, a laptopot wireles-el összekötni.
Hogyan tudom megoldani? A két gép között tudok másolni, de a netet nem látja egyik gép sem.
A DLINK IP: 192.168.0.1 DHCP is, és static is be van állítva.
AP IP: 192.168.2.25 ezt átírtam 192.168.0.155 -re
Asztalinak mit állítsak be IP-nek? pl. 192.168.0.153 v 192.168.2.2
Már majd minden variációt kiprobáltam, de netet még nem láttam így.
Mit kell még beállítani, és átjáróknak melyik gépen melyiket kell megadi? A routerét v AP-ét?
Leírnátok melyiken mit kéne pontosan belönöm?
Előre is köszi a segítséget -
Fricu
tag
Hali,
nem tudom, jó helyen járok-e - ha nem, bocs.
Szeretném az otthoni saját hálózatomat (ADSL, Router- 3 gép (+ ISDN külső USB-s modem is meg van még az ADSL előttről)) távolról elérni, modemes betárcsázással. Elsősorban neten át (helyi tarifa), ha másként nem megy saját vezetékes számom tárcsázásával. Ha be is kapcsolna a gép az lenne a tuti, de ha nem hát nem, legalább lássam az otthoni adatbázisomat.
Próbáltam telepíteni a VPN-t, távoli asztal kapcsolatot, de oda fix IP cím kellene.
Csinált ilyet már valaki?
Help me...
Üdv. -
shev7
veterán
de nem ertem mi a problema. Minden router tud macclonozast. Minden router tud static ip-t. A ketto kozott nincs osszefugges.
Egyreszt: Ha megis olyan routerbe botlasz bele, ami sokat ''okoskodik'', akkor eloszor beallitod dhcp-re es megadod neki az uj maccimet. Majd atrakod static ipre. 99%-ig biztos vagyok benne, hogy a beallitott maccim bennmarad.
Masreszt: Uj maccimet nem lehet regisztralni? -
eastsider
nagyúr
válasz
jerry311 #950 üzenetére
odavittem másik gépet ahhoz a kábelhezm rádugtam csináltam egy speedtestet + neteztem és TELJESEN fasza volt
odavittem a gépemet egy másik kábelhet és ott TELJESEN fasza volt
X-akta powa
most mi a szar a gond?
én is HW ra gondoltam amig oda nem vittem másik kábelhez a gépet....
de mmivel ott teljesen jóü volt így ez kilőve... kábel másik géppel fasza szal nc... -
eastsider
nagyúr
Hy
tegnap reggel kapcsolom be a gépet, és valami nagyon ótvar a net
lefele szakadva jött: 40-0-10-0 stb... felfele viszoint teljesen jó
másik gépet rádugtam arra a kábelre és azzal jó
gépemet átvittem másik káberlhez és a gépem ott jó
mi a xar lehet? -
meone
tag
Azt gondoltam hogy alapdolgok de amiket eddig nézegedtem pdf doksikat azokba csak úgy volt mutatva hogy csak külön lehet beálítani külön a MAC cím emulálást és külön a statikus IP-t azt hittem hogy ezt a két funkciót nem lehet egyszerre használni.
Köszi szépen a segítséget. -
ivcsi86
tag
köszi shev7,hogy ien gyorsan válaszoltál,csak nem igazán vágom ezen az olalon a dolgokat,meg nem vagyok egy nagy számtchguru. konkrétan mit kéne tenni? konkrétan egy Edimax BR-6104K routrerem van,és Azureus 2.5.0.4et használok...mit tegyek hogy aktiv modban menjen a le-meg feltölti?
-
ivcsi86
tag
abban kérem a segitségeteket h mostanában osztottam le a netet az uj gépre és arra is telepitettem azureust. már megy is rajt a pár letöltés,de azok is csak akkor idulnak be,ha külön minegyikre rányomok h ''kényszerietett inditás''. feltöltésem alig megy 2-3kb/s (szal gyarorlatilag semmi),és azt irja ki alul h passziv kapcsolat. az elözö gépen aktiv volt és ott minden pengén ment. hogy tudom azt átállitani?
fontos lenne h segitsen vki,mert minden oldalon elkezdett rohamosan romlani az arányom és ha teszek vmit akkor sztem kivágnak...
elöre is köszi. -
meone
tag
Sziasztok
Nekem az lenne a problámám hogy a net lentre vann be kötve és én meg el szeretném vinni egy másik szobába a gépemet. Szeretnék venni egy routert csak az a baj hogy fix statikus IP-m van és a Hálókártyámat MAC cím alapján azonosítják. Ismertek ojan routert ami mindegyiket egyszerre tudja mert csak így tudom arrébb rakni a gépemet. Bocsi ha rossz helyre írtam a hozzászólást. -
lac12345
csendes tag
Esteleg tipust tudnal mondani ?l nem akakrok gagyi szemetet venni ezert kerdem.
-
shev7
veterán
válasz
lac12345 #928 üzenetére
''Estekleg tudnatok ajanlani valami routert ami tud vezetek nelkuli halozatot is meg sima kabelst is es es akar egy masik helyen switch kent is tudna mukodni? Az asztali PC met kabelel szeretnem rakotni a routerre a laptopomat meg esetleg meg agy PDA vezetek nelkuli halozattal.''
Minden wireless router ilyen. Ha nem akarsz sok szivast 13-15k alatt ne valassz routert. -
shev7
veterán
válasz
warynski #926 üzenetére
hat akkor ennyi. Ez egy rejtely marad. A router a belso halozat szempontjabol teljesen ugy mukodik mint egy switch. Valami szoftveres gubanc lehet a gepekkel, ami megakadalyozza a belso halozaton a kommunikaciot. En alapbol sem szeretem a NIS-t megtrefalt mar parszor mikor hasznaltam, hogy akkor is be volt kapcsolva, amikor elvileg kikapcsoltam... Szoval szerintem reinstall
-
lac12345
csendes tag
Halli
Rendeltem egy adsl internetet externettol. Ezt szeretnem elerehtove tenni ket gep szamara.
Estekleg tudnatok ajanlani valami routert ami tud vezetek nelkuli halozatot is meg sima kabelst is es es akar egy masik helyen switch kent is tudna mukodni? Az asztali PC met kabelel szeretnem rakotni a routerre a laptopomat meg esetleg meg agy PDA vezetek nelkuli halozattal.
nagyon koszonom -
warynski
csendes tag
Próbálom elmondani.
Van mondjuk az 1. gép, amelyiknél a DSL modem van. A modem össze van kötve egy UTP kábellel a routerrel, a routerhez ez az 1.gép szintén kábellel cstalakozik, az inetrnet elérés céljából, minthogy ezek fizikailag egy helyen vannak.
Van a 2. gép, két szobával arrébb, amelyikben van a wireless adapter kártya, és az így, vezetéknélküli kapcsolaton keresztül csatlakozik a routerhez, vagyis az internethez.
Az internet kapcsolat ezen a 2. gépen is működik, csak mint írtam, a helyi hálózatot (a két gép lássa egymást, ill. egymás megosztott meghajtóit) nem vagyok képes beállítani.
Remélem érthetően írtam le. Ha tudsz segíteni nagyon kösz! -
emre33
addikt
Megy a gigabit
Első kártya amit kaptam szar volt, azzal csak a 100Mb megy.
20 méter hosszú cat5e kábellel p3 1200Mhz gépről 35-40 Mb/sec másolok -
shev7
veterán
válasz
warynski #920 üzenetére
Ez elkerulte a figyelmemet:
''- Beírtam a hálókártya illetve, a másik gépen a vezetéknélküli kapcsolat IP címéhez, azt, amit az ipconfig kiírt. Ekkor eltünt a hálózati kapcsolatokból az internetkapcsolat (Tipus: internetátjáró) sor, és megszűnt a router nélküli gépen az internetelérés.''
Meg tudnad magyarazni, hogy mit ertesz az alatt, hogy router nelkuli gepen? most hogy is van megoldava a helyi halozatod, mi van osszekotve mivel, es mi kapcsolodik az internethez? -
warynski
csendes tag
A link nem működik, amit írtál...
Egyébként ennek a topiknak az elején is ugyanezzel a problémával kűzdött valaki, de végül is nem kapott választ, csak annyit, hogy a routere topikjában próbálkozzon.
Van egy olyan érzésem, hogy valami, valahol az XP-ben nincs engedélyezve, és azért nem müxik a dolog. De hogy mi? -
warynski
csendes tag
Nem tudom hol kell a vendégfiókra a hálózati elérés tiltását törölni...
Mellesleg nem értem miért ilyen bonyolult ez. Az irodában van 6 gép, ami egy switch-re csatlakozik, és minden furfang nélkül meg tudtam csinálni a hálózatot. Ott minden gépnek meg kellett adni az IP cimét, meg persze a nevét és létrehozni egy munkacsoportot. De itt, mivel router van, és az IP címet automatikusra kell állítani, nem tudom hogyan kell csinálni. Nem valahogy alhálózattal? -
rdi
veterán
válasz
warynski #909 üzenetére
van tippem, mégpedig az, hogy nem elég engedélyezni a vendésgfiókot, a biztonsági beállításokban is törölni kell a hálózati elérés tiltását a vendégfiókra.
Esetleg az is próba lehet, hogy létrehozol minden gépen egy netfelhasználó fiókot, adott jelszóval, adsz rá jogosítványokat és akkor felhasználónév - jelszó párossal eléred. -
Dior
csendes tag
Hali!
Lécci segítsen valaki! Családi házba szeretnénk az internet bevezetni.ADSL net lenne,amit szeretnénk 5 helységben használni.Az elképzelésünk szerint a falakban vezetnénk el a kábeleket,ahol a villany is lenne.Járható út ez? Hogyan lehetne ezt a gyakorlatban megoldani,egyátalán milyen kábel kell hozzá? Wireless megoldást nem szeretnénk.Sajnos láma vok ezen a téren,ezért kérnék segítséget. -
warynski
csendes tag
válasz
warynski #911 üzenetére
Annyit változott a helyzet, hogy hiába kapcsoltam ki a Norton Internet Securityt, a Win tűzfal - ami addig ki volt kapcsolva - bekapcsolt. Most azt is kikapcsoltam, majd beírtam a TC-be a másik gép IP címét. Megjelent egy panel, hogy kapcsolódás, és utána semmi.
Ha a TC-ben a másik gépre kattintok, akkor ua. a hibaüzenet jön, mint eddig. -
warynski
csendes tag
Kösz a választ, akkor azt félreértettem...
Nos, újra megcsináltam amit írtál, egyik gépen IP cím megnéz, másikon a TC-be beír, de a hibaüzenet ugyanaz:
\\ 192.168.1.101 nem érhető el. Lehet, hogy nincs joga a hálózati errőforrás használatához.Bejelentkezési hiba: a felhasználó számára ezen a számítógépen a kért bejelentkezési típus nem engedélyezett.
Milyen bejelentkezési típus? Hogyan lehet engedélyezni?
A tűzfal mindkét gépen ki van kapcsolva mióta ezt próbálgatom. -
shev7
veterán
válasz
warynski #909 üzenetére
''- Beírtam a hálókártya illetve, a másik gépen a vezetéknélküli kapcsolat IP címéhez, azt, amit az ipconfig kiírt. Ekkor eltünt a hálózati kapcsolatokból az internetkapcsolat (Tipus: internetátjáró) sor, és megszűnt a router nélküli gépen az internetelérés.''
De senki nem mondta, hogy ezt csinaldazt mondtam, hogy nezd meg az egyik gepen az ipconfig paranccsal hogy mi az ipcime, es a masik gepen a totalcommanderbe ird be, hogy cd \\kapott.ipcim persze a tuzfalakat nem art kikapcsolni elotte, mert nagy valoszinuseggel bolokkoljak a helyi halozatot.
-
warynski
csendes tag
Köszi a tippeket, de sajnos így sem megy.
- Engedélyeztem a vendégfiókot, de az semmin nem változtatott.
- Beírtam a hálókártya illetve, a másik gépen a vezetéknélküli kapcsolat IP címéhez, azt, amit az ipconfig kiírt. Ekkor eltünt a hálózati kapcsolatokból az internetkapcsolat (Tipus: internetátjáró) sor, és megszűnt a router nélküli gépen az internetelérés.
Bár a Munkacsoport alatt ott voltak a gépek nevei, ekkor sem lehetett belépni semelyikre, mert a kövtkező hibaüzenet jött:
\\ Client nem érhető el. Lehet, hogy nincs joga a hálózati errőforrás használatához.Bejelentkezési hiba: a felhasználó számára ezen a számítógépen a kért bejelentkezési típus nem engedélyezett.
Összegezve: hiába engedélyezem a vendégfiókot, hiába írom be az IP címet nem lehet egyik gépről a másikat elérni.
Ha van még tipp, előre is kösz! -
warynski
csendes tag
Nincs állandó IP címem. Ilyenkor nem automatikusra kell a hálókártya címét állítani?
Nem az a gond, hogy azon a gépen amelyik a routerrel van összedugva a Hálózati kapcsolatok alatt csak két sort látok?
-helyi hálózat, vagy nagysebességü internetkapcsolat,
-internetkapcsolat (Tipus: internetátjáró)
A másik gépen: helyi kapcsolat - ez a hálókártya, ami nincs használatban
- vezetéknélküli kapcsolat
- Internet kapcsolat (Tipus: internetátjáró) -
warynski
csendes tag
Igen kipróbáltam, de nem megy.
Lehet, hogy nagyon láma a kérdés, de azt kérdezném, hogy ugyebár a router miatt a az alapértelmezett IP cím automatikusra van állítva. Csak az IP cím Altenatív konfigurácó fül alatt tudok a helyi hálózathoz IP cimet adni. Ez így jó?
Más. Próbáltam a másik gépet pingelni és erre kiírt egy számomra ismeretlen IP címet: 192.160.117.65 célállomás nem érhető el, alatta viszont a másik gép IP címe, és küldött csomag= 4 fogadott csomag = 4 veszteség 0.
Mit értesz a másik gépen használt user/pass alatt?
Kösz előre is! -
shev7
veterán
válasz
warynski #902 üzenetére
ezt is kiprobaltad?
''Sok embernek nem megy a megosztasok elerese, pedig elvileg mindent jol csinalt. Ha megprobalkoznak \\masik.gep.ip.cime -vel akkor az esetek 99,9%-ban mukodik. Ezt lehet irni cimsorba, vagy pl TotalCmd-ben probalkozni azzal, hogy cd \\masik.gep.ip.cime''
Ha igy is jelszot ker, akkor add meg neki a masik gepen hasznalt user/pass-t -
warynski
csendes tag
Elolvastam az idevágó részt, és én is úgy csináltam, ahogy ott le van írva, bár a Kapcsolódás módja (helyi átjárón, vagy másik gépen keresztül) ablakkal nem találkoztam.
Ettől függetlenül megcsináltam az ott leírtakat, és létrejött a Microsoft Windows alatt a megadott nevü Munkacsoport. Mind a két gépről látom a Munkacsoportot, és az abban lévő két gépet. Ha azonban a gép nevére kattintok (Total Commanderben) akkor Felhasználónevet és Jelszót kér. Mit csináltam rosszul?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest