- Netfone
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GabN73
addikt
válasz
#04441088 #10167 üzenetére
Mi lenne ha nem csak sajnáltatnád magad, és nem csak hülyeségeket írnál mindenhová?
Crypto utalásod is a support hibája, perszeHab a tortán amit PÜ-ben írtál
Nem baj, haverod örülni fog, ha 6 év után most elő lesz szedve a hitele miatt, bravo
(továbbra sem hiszem el, hogy 6 évig nem fizetett) -
GabN73
addikt
válasz
#04441088 #10130 üzenetére
Mindig is imádtam ezeket az embereket.
10+ évig sz*rtál bele az egészbe, aztán most megy a sírás.
Számlacsomagot magától nem vált a bank, maxiumum akkor, ha te aláírtál egy szerződést korábban. Pl a Junior 24 éves korodig jó, akkor abba fognak rakni, amit aláírtál.
Az hogy veled együtt az emberek nagy része sz*rik ezekre, és egy hirdetményt sem tudnak elolvasni, az megint a bank problémája. Nem tudom hogy mikor voltál bent fiókban, mikor akartál csomagot váltani, de a csomagok 90%-nak ugyan annyi az utalási költsége, a Smart pedig a legolcsóbb ilyen téren mindig. 6-10K SMS levonás pedig ha még a drágább díjjal számolunk, akkor az alsóhangon 200-350 SMS havonta...Nem mellékesen ha megakarod szüntetni a kártyát, az szerződésmódosítással jár, amit telefonon elég nehéz elintézni...
Ja, meg a haverod aki 6 éve nem fizet lakáshitelt. Igen, elképzelhető.
-
alakesh
tag
válasz
#04441088 #10130 üzenetére
Ha mindegyik OTP-s, akkor az OTP faktoringnál fognak landolni az ügyek - bár nem vagyok híve, de ha struccpolitikát folytatsz, és nem igazán tudják sehonnan sem vonni az összeget, időről időre elég nagy engedményeket szoktak adni a tartozásrendezés érdekében (legutóbb talán tavasszal volt ilyen akciójuk, láttam nem ritkán 70-80%-os elengedéseket, egyösszegű fizetés fejében).
-
Madwe
nagyúr
válasz
#04441088 #10128 üzenetére
[link]
Számodra érdekes rész:
“A követelések felmondásának kezdeményezésére általános esetben
• ingatlan fedezetű hitelek esetén 4 havi törlesztő részlet hátralék,
• fogyasztási hiteleknél 3 havi törlesztő részlet hátralék,
• folyószámla tartozás esetén 5 havi folyamatos negatív egyenleg elérését követően kerül sor.Amennyiben a felmondás valamely feltétele bekövetkezik, és az ügyfél fizetési problémái banki eszközökkel nem kezelhetőek, a bank a követelést felmondja. A követelések felmondására csak a felmondási feltételek valamelyikének teljesülése esetén kerülhet sor.
A felmondást követő 1-2 hónap elteltével a bank ingatlannal fedezett és fedezetlen hiteleit, valamint folyószámla követeléseit a bankcsoporton belüli faktoring cégnek értékesíti, vagy megbízza ugyanezen céget a behajtás folytatásával.”lakáshitelt különösképp okos nem fizetni, max elveszti a tulajdonát, nekünk végülis csak jó, mert olcsón lehet rá majd licitálni
faktoringhoz kerülő hiteltartozásból csak sokkal rosszabbul fogsz kijönni. Hitelt eleve nem nagyon kéne felvenni, pláne erőn felül. De nem fizetni meg egyenesen a lehető legrosszabb megoldás.
-
Tyca
senior tag
válasz
#04441088 #8683 üzenetére
Tudnivalók a 2021-es fizetési moratóriumról lakossági ügyfelek részére [link]
A lényeg a számodra: "Ha számlája jelenleg moratóriumban van, akkor az 2021.06.30-ig automatikusan moratóriumban marad"
-
válasz
#04441088 #8270 üzenetére
Szia. Sajna konkrét választ nem tudok,de visszatérített összeg be nem érkezése miatt az OTP-t hívtam és ők egyből a Simplepay-hez irányítottak,mivel rajtuk keresztül ment a történet. Szóval szerintem érdemesebb először a Simple-t hívni.
ui: Ma megjött egyébként a pénz, és a simple küldött is emailt, hogy visszatérítést kapok,utána egyből számlán is volt.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
#04441088 #7450 üzenetére
Ezt nézted?
https://internetbank.otpbank.hu/
Nem vontak vissza semmilyen dokumentumot, úgyhogy elvileg mától éles, lehet regisztrálni, és az oldal közepe felé van link az új app-hoz is. Mondjuk a Play még most is bétának mondja...
Arról is volt szó itt a múlt héten, hogy most megint valami tesztidőszak lesz, és ha így van, akkor nem feltétlenül fog működni mindenkinek.
-
alakesh
tag
válasz
#04441088 #7273 üzenetére
OTP csak sajátot vált ki és csak személyi kölcsönt, más jellegűt jelenleg nem. A kiváltott kölcsön törlesztőrészlete nem terheli a JTM-et. Az összegből először a kiváltott hitel kerül rendezésre, és ha az ügyletek lezárásra kerültek, utána bocsájtják a rendelkezésére a fennmaradó összeget.
Én pár héttel ezelőtt intéztem igénylést, hasonló JTM paraméterekkel kb. 2.7m a reális max összeg, de ez nagyon sok apró dolog miatt változhat (pl. attól is függ jelenleg, hogy milyen szektorban dolgozik az illető, a meglévő hiteleken milyen a törlesztési múltja, stb)
-
dptrsk
addikt
válasz
#04441088 #3952 üzenetére
a Jump kártya és a Smartos MCO ugyanazt "tudja" csak a neve más.
Csomagváltáskor megmarad a régi kártyád, ha megjön Postán az új, akkor a régit leadva arányosan visszakapod a régi éves díját.
Mivel a Smart egykülön "állatfaj" OTPn belül, új OTPdirekt azonosítót és új kártyát kapsz, számlaszám marad a régi. -
namenlos
tag
válasz
#04441088 #3948 üzenetére
Jump a Juniorhoz hasonló, szerintem nem éri meg elengedni (28 év felett úgy is kitesznek belőle). Két kiemelten kedvező eleme:
- eseti átutalás (belföldre): 77 Ft (összegtől függetlenül)
- készpénzfelvétel bankfiókban: 1303 Ft (összegtől függetlenül)Az SMS-ek helyett az lenne majd a jó, ha hajlandóak lesznek - más bankokhoz hasonlóan - alkalmazáson belüli push üzenetekre átállni.
-
-
dptrsk
addikt
válasz
#04441088 #3783 üzenetére
A 7/24 bankkártyák közötti utalást milyen gyakran használod?
Smart csomagnál van díja, ha csak elvétve használod, akkor megérheti a váltás.
A webkártya havidíja: ~100 forint Smart esetén.A hitelkeret nem akadály, ha megkaptad a régire az új számlára is megkapod. Csak technikai váltás történik.
Számlaszám nem változik,
HAZ azonosító változik (Simple esetén változott utalási sablonok elvesznek)
Illetve új bankkártyát kapsz (Simple esetén legalábbis így volt) -
Handball94
aktív tag
válasz
#04441088 #3783 üzenetére
Most fogok Jump-ra váltani (illetve áttesznek) ott ugye jól láttam hogy nincs ilyen fix díjas sms csomag?
staker: Smart csomag mellé is igényelhető webkártya, talán 99Ft a havi díja, annyi különbséggel, hogy ott ha jól emlékszem a 7/24 utalás nincs ilyen webkártyára sem.
-
-
dptrsk
addikt
válasz
#04441088 #3661 üzenetére
A személy kölcsönnek semmi köze a folyószámla hitelhez, nem kizáró téényezők.
Talán azt vizsgálják, hogy a hitelkeret 5%-ának és a személyi kölcsön törlesztésének összege belefér-e a JTM szerinti szabályokba:400 ezer forint havi jövedelem alatt 50%
400 ezer forint havi jövedelem, vagy afölött 60% -
dptrsk
addikt
válasz
#04441088 #3659 üzenetére
A folyószámla hitelkeret szerződés elég hosszú ügyfélmúlt után az elmúlt 9 hónap átlagjövedelmének a háromszorosa, maximum 1.000.000 forint lehet, ha jól tudom.
Ezt a bank folyamatosan felül vizsgálja, így akár hónapról-hónapra változhat.
Tudsz olyan folyószámla hitelkeret szerződést kötni, amiben szerepel, hogy a hitelkeret az átlagjövedelem háromszorosa, maximum 50.000 forint, ebben az esetben hiába lesz a 9 havi átlag háromszorosa 600.000 forint, akkor is csak 50.000 lehet, mivel arra van szerződés.
Ha bemész, akkor a kérésedre visszaveszik, de szerintem jobb azt kérni, hogy maximalizálják. -
dptrsk
addikt
válasz
#04441088 #3652 üzenetére
Jövedelem átutalás érkezett a 2 próbálgatás között?
Ha nem fix napon kapod a fizetést s mondjuk több mint 30 nap telt el az utolsó óta lehet várja az aktuális havit.
Esetleg a próbálgatások miatt csak 3-4 naponta próbálkozhatsz.
Karbantartják a rendszert talán épp mikor próbálkoztál. -
Peti78
őstag
válasz
#04441088 #3051 üzenetére
A mosolynál 300 ezer 24 hónapra havi 13805. Ez 331.320-ra jön ki. Persze ez tájékoztató jellegű ajánlat, és kiderülhet ennél kedvezőtlenebb környezet is, de azért nem egy telefonhívást megér, vagy 1-2 órát a bankban a dolog. Nagy különbségek adódhatnak, és nagyon nem mindegy.
-
dptrsk
addikt
válasz
#04441088 #2984 üzenetére
Aktiváld a kedvezményt.
Menj el egy Tescoba, s vásárolj az áruházban(házhozszállítás/online rendelés személyes átvétellel NEM érvényes)
Fizess OTP kártyával, mindegy, hogy milyen módon.
Következő hónap elején jóváírják az összes felgyülemlett kedvezményt(ha esetleg többször is vásároltál a Tescoban). -
-
dptrsk
addikt
válasz
#04441088 #2149 üzenetére
A hatályos hirdetmény szerint rendszeres jövedelem mellett jelenleg 21,63% az éves kamat
A kamat számítás napi, a kamat visszafizetése havi szinten történik.
Ha 1 napig használod a 10.000 forintot, akkor: 10.000*0,2163/365~6 forint.
Tehát napi 6 forint kamatot fizetsz az heti szinten 42, havi szinten, 31 napos hónappal számolva 31*6=186 forint. -
Vesztor87
senior tag
válasz
#04441088 #2135 üzenetére
Ott valami elég érdekes dolog történt, ugyanis ha nincs 3 havi jövedelmed nem is enged szla hitelkeretet igényelni a rendszer. Ha megjött, és mind3 rendesen munkabérként érkezett, akkor utána pár nappal (inkább 1 vagy hét) múlva engedi a rendszer a hitelkeretet rögzíteni. Szerintem menj be és kérd most.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Netfone
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- BestBuy topik
- Azonnali játékos kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest