- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Panthera #20206 üzenetére
A konkrét lassúságot akkor érzem, mikor qbittorrentbe beteszek egy új letöltést, elindul majd megint be akarok még tenni 2-3-at. Na itt már a qbittorrent nem tölt be, csak ha az első letöltődött. Filmet közben lehet nézni, az nem akad be. A másik a nextcloud ami egy az egyben nagyon nagyon lassan tölt. Az a baj nem tudom a raspberry pi4 teljesítményét hova tenni egy x86 CPU-val szemben, mert más architectúra és nem találtam még olyan tesztet, ahol megpróbálják átszámolni, hogy mennyi lehet a teljesítménye egy x86 CPU-ra vetítve. A lényegen mondjuk nem változtat. Egyébként több éve használom már, semmi baj ha valaki ezeket a leírtakat el tudja fogadni, de van az a pont, amikor jön az érzés, hogy kell egye lépcsőt lépni. Nekem most jött el.
-
válasz
Panthera #20166 üzenetére
“A qbit usert azt elég a filmek megosztáshoz felvenni,”
Szerintem igen, azokra a mappákra kell jogának lennie ahova tölteni akarsz, nálad ez a filmek akkor.
A csere az jó ha ki van pipálva, mivel arra cseréli ki a jogokat amit összekattogtattál a weben, én a rekurzívat is be szoktam nyomni, ez azt jelenti hogy az összes alatta lévő almappára is rákerül a beállított jog.Az SMB-nél nálam is alapon van hagyva, nem tartottam fontosnak benyomni. Megy rendben pc-n, telón, iPad-en.
”Tőlem mehetne sda-ra is, csak akkor még külön pakolgatni kell utána a másik diszkre.”
Mehetne, de a külön pakolgatásnak én sem látom értelmét.“a rendszer meghajtót az nem tudom másra használni. Akkor mégis?”
Persze hogy lehet használni bármire, csak ez már túlmutat a webui-n kattogtatásnál. Pl a weben nem tudsz összekattintgatni egy megosztott mappát rá, mert nem hozza fel mint meghajtó. SSH-n keresztül ez megy simán, csak kell hozzá egy alapabb linux tudás, mert config fájlokban kell turkálni. Viszont benne van a hibafaktor hogy a root userrel elnyomsz valamit, mert a linux nem kérdez csak csinálgond nélkül tudsz rendszer mappákat is törölni és megáll minden.
A docker alapból nincsen fent, fel kell telepíteni külön. Én jobban szeretem dockerbe rakni az alkalmazásaimat, mondjuk nekem ez a munkám is részben, valamint a konténerizáció szerintem hasznos ha tudja az ember mi az és hogy kell azt használni.
-
válasz
Panthera #20160 üzenetére
“Úgy szeretném, ahogy nálad is van, hogy külön művelet nélkül tudjam a letöltés után elérni.”
Én ezt a qbit-en belül kategóriákkal oldom meg, megfelelő kategóriába rakott torrent adott mappába kerül letöltésre. És ezek a mappák vannak hozzáadva ugyan úgy a Plex-hez, nincsen külön downloads mappám. Lehet ezt különféle automatizált megoldásokkal bonyolítani még (sonarr, radarr).
”Ha a qbittorrent-nox rendszerfelhasználó részére tudok jogot adni a már létező megosztáshoz, nekem az is megfelel.”
Muszáj joggal rendelkeznie, mert máshogy nem fog tudni oda tölteni.A felhasználók korlátozása mindig a minimális jogkörre az jó ötlet. Ha jól értettem natívan telepítetted a qbit-et, nálam dockerben fut, így csak azokat a mappákat éri el, amiket én átadtam a konténernek azzal a userrel amit én beállítottam neki.
Egy lemez van a gépedben? Ha nem akkor biztos a rendszermeghajtóra akarsz letölteni?
-
válasz
Panthera #20158 üzenetére
"De amikor megosztom, akkor azt relatív mappaként teszem meg, így ez lesz belőle"
Hogy akarod megosztani? Mert az OMV felületén csak össze kell kattintgatni az SMB megosztást."Vagy a már létező filmek megosztásba is tölthetnék le éppen"
Bárhova le tudsz tölteni, ha van joga oda írni a qbitnek.
Nekem 4db HDD-re szórja szét, már rögtön a filmek vagy sorozat mappába, így már letöltés közben is el lehet kezdeni nézni."viszont nem akartam azt egy az egyben elérhetővé tenni a torrent szolgáltatásnak."
Miért nem? -
válasz
Panthera #20156 üzenetére
Küzdök a letöltési mappa megosztásával, csak most jöttem rá, hogy nem jó mappákat adtam meg eddig.
Nem akartam a leírástól nagyon eltérni, így a qbit letöltő mappa:
/home/qbittorrent-nox/downloadDe amikor megosztom, akkor azt relatív mappaként teszem meg, így ez lesz belőle (gondolom ez a baj):
/srv/dev-disk-by-uuid-.../home/qbittorrent-nox/downloadHogyan osszam meg a meg az első mappát?
Vagy a már létező filmek megosztásba is tölthetnék le éppen (amit egyébként miniDNLA is elér) - nem tudom ez járható út-e, viszont nem akartam azt egy az egyben elérhetővé tenni a torrent szolgáltatásnak. -
stigma
addikt
válasz
Panthera #19866 üzenetére
Hi, miniDLNA ezer éve volt hogy telepítettem, de esetleg azt próbáld meg, hogy:
- zárójelek miért vannak a végén mindhárom home mappának? --> /home/pictures)
- Esetleg a /home/video helyett a /srv/...elérési utakat próbáld meg megadniMás ötletem nincs most reggel.
kb 3 éve ezt linkeltem, neve már megváltozott de a telepítés lépéseit mutatja be minidlna esetén : ReadyMedia - ArchWiki (archlinux.org) -
Toninho13
aktív tag
válasz
Panthera #19866 üzenetére
A jogokkal lesz szerintem a baj. Nekem 775-re van állítva úgy, hogy az OMV-s user a birtokos, és a csoport a users. Amúgy nem lenne egyszerűbb az OMV menüben beállítani? Ha a menüből raktad fel a minidlna-t, az automatikusan felül fogja írni, hiába szerkeszted az /etc/mindilna.conf-ot.
-
válasz
Panthera #19854 üzenetére
A külön hdd-vel sikerült beállítanom egy megosztást (filmek), de rájöttem, hogy ezt így nem tudom elérni úgy a TV-vel, mint az eddig használt HTPC-s Linux esetében (pl. Libreelec vagy Daphile). Azokon szerintem semmit nem állítottam, de ezt már lassan feladom. A sima megosztást is lehetne DNLA-n osztani?
Feltettem a miniDNLA-t, de itt elakadtam.
Ezt írja ki a végén amikor futtatni akarom a szolgáltatást:
root@NAS:~# sudo minidlnad
[2023/11/26 20:46:22] minidlna.c:670: error: Media directory "A,/home/music)" not accessible [No such file or directory]
[2023/11/26 20:46:22] minidlna.c:670: error: Media directory "P,/home/pictures)" not accessible [No such file or directory]
[2023/11/26 20:46:22] minidlna.c:670: error: Media directory "V,/home/videos)" not accessible [No such file or directory]SSH-n root felhasználóval vagyok belépve. Valahol írták, hogy ezeknek a mappáknak itt kellene lenniük. Mivel SSH-n nem akarózott betallózni a home mappát, így SCP-n léptem rá és létrehoztam őket. Csak alap Linux parancsokat ismerek az igaz, de hogy ezen a disztrón egyik sem jó amit tudok vagy amit a random tutorial hoz, ez már kiidegel...
Szóval ezek a mappák így jók, a jogosultság lehet rossz?A /etc mappában miért van egy minidnla.conf fájl az eredeti tartalommal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3113
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3129
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest