- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #33948 üzenetére
Hát ez egy igen jó kérdés, de nemtom.
AQV12K*BN Model
3,5 kW Total Cooling Capacity
4,5 Energy Efficiency Ratio
4 kW Heating Capacity
4,5 Coefficient Of Performance
0,78 kW Effective Power Input for Cooling (for chilled water cooled Close Control units only
0,89 kW Net Electric Power Consumption for Heating Only application
A EER Class for air cooled split units
A COP Class for air source split units
61 dB(A) A-weighted sound level outdoor near the enveloppe for non ducted units
64 dB(A) A-weighted sound power level indoor unit 1 (non ducted) -
fokukac
nagyúr
válasz
neduddki #33958 üzenetére
itt azt írják, hogy a legintelligensebb madár.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #33884 üzenetére
-10 környékén már nagyon bajlódik, ez már nem arra való, hogy ott adjon alapfűtést. Olyan -5-ig volt tolerálható, azalatt exponenciálisan romlik a hatásfoka. Ott már sokszor fagy be a kültéri, mert annyira sosem száraz a levegő, és akkor meg ugye leolvasztás, 10-12 perc, utána kiszárít, majd visszafordít és újra felfűt, de már nem olyan meleg amit befúj sem. A -5 - +20°C közötti kinti hőmérsékletben viszont elemében van.
Ma pl. kint 4-5 fok van, de déli fekvés, faltól-falig üveg, besüt a nap, úgy van 24-25 fok, hogy semmi nem fűt.Az uccsó mondatot nem értem. Mit nem csinálunk?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #33879 üzenetére
Hát az neki a teljes neve (pedig nem spanyol, de nemes) hogy 'Samsung AQV12KBBN Jungfrau Flagship'
4,5-ös COP-je és 4,5-ös EER-je van, fűtésben a pmax(bev) egyetlen egy alkalommal olyan 1235W volt. Az átlag egy 8 órás téli üzemben (0- -5fok közötti kinti, és 24-25 fokos bentire állított hőmérsékletnél) 350-400 W, tehát napi 3-4 kWh. Legyen mondjuk 40Ft/kWh akkor az csúcsban 160Ft/nap. x30= 4800 Ft.
De ennél átlagban kevesebb volt, mert a felfűtésnél megy csak 900W körülre, onnantól 20 percen belül 250-350 körülre leesik, illetve ha kint mínusz van akkor leolvasztáskor megfordulásnál, meg utána a visszafűtésnél vesz fel megint nagyobb teljesítményt. Tehát kb. havi 4000 Ft volt a fűtés, plusz a legtávolabbi szobában néha bekapcsolt a radiátor. Erre jön a költségmegosztós rendszer egységes elosztású alapdíja, ami a teljes 64 lakás energiafogyasztásának 25%-a 64 felé osztva, de ezt akkor is ki kell fizetni, ha soha egy milliJoule energiát nem fűt a radiátorom, tehát ezzel nem számolok.
Azt a kb. 5-8000 Ft-ot amit összességében megspóroltunk a klímával való fűtéssel, azt nyáron fogjuk tudni visszakölteni amikor menni fog a hűtésre a cucc. De ott a max teljesítmény csúcsban sem megy 850-900W fölé, az átlag ott is valahol 250-300 W körül lesz.
Vagyis az eddig nyáron nem létező hűtési villanyfogyasztás miatti pluszköltséget télen a légkondi+radiátor kombináció (vagyis inkább csak a légkondi) energiatakarékossága szépen kitermeli.Vicces paradoxon, hogy ha csak akkor fűtünk mikor már hideg van, akkor jobban kell fűtenie, nagyobb tömeget, jobban kihűlt lakást, míg ha napi 7-10 órát megy, akkor eleve magasan van tartva a lakás hőmérséklete(a benne lévő tárgyakkal együtt), így ha hosszabban(többet) fűtünk, akkor kisebb az energiafogyasztás
(Aki gázkonvektoros házban 2-3 napra télen letekeri vagy kikapcsolja a konvektort, és 10-12 fokot kell újrafűtenie, pontosan tudja, hogy szarabb, mintha 3 napig folyton megy a gáz.
Remélem ez a hűtésnél is igaz lesz. Kb. ez a jó hatásfokú inverteres rendszer érdekessége. -
parandroid
félisten
válasz
neduddki #33532 üzenetére
Tavaly még csak tranzakciónként kért ellenőrző kódot tőlem az OTP, jan 1-től már belépésnél is jön a megerősítő sms (csak ezért van egy magyar simes telefonom, úgyhogy nekem akár jó is lenne egy token, ha nem akarnék kiszállni az egész magyar bankrendszerből mielőbb).
Németeknél egyébként teljesen ugyanez a rendszer, sms, vagy token kell a belépéshez. Gondolom valami EU-s harmonizáció miatt váltottak a magyar bankok is. Hardveres tokent egyébként tudtommal kérhet minden számlatulajdonos, ha többen vannak, bár ebben most nem vagyok biztos.
p
-
jeges
senior tag
válasz
neduddki #33528 üzenetére
nem vonom kétségbe, h neked kötelező volt korábban is, nem t'om, milyen csomagod van. nekem csak január óta kötelező ez az sms-es megerősítő kód, előtte nem volt. kollegának saját bevallása szerint még most sem kötelező. az otpbank felülete dec-jan fordulóján hetekig zengett tőle, hogy mostantól mindenkinek kötelező lesz.
nyilván van különbség, h valaki mikor, pontosan milyen feltételekkel kötötte a keretszerződéseit, de az általános érvényű kötelező sms mostanság került bevezetésre.
a lényeg, h az otp és a cib változásai is valszeg a pszáf vonatkozó ajánlásával vannak összefüggésben. -
FehérHolló
veterán
-
HuMarc
veterán
válasz
neduddki #33247 üzenetére
Válság van
Te lennél az a PhD-s vegyész? Ha igen, (meg ha nem, akkor is) sajnállak.
OFF: Elindult az Angry Birds topikja, mindenki jelentkezését várom, aki játszik vele
-
VoDaFoNe
aktív tag
válasz
neduddki #33097 üzenetére
ha már lóról van szó...
most jöttem terepről.
olyan jóóó volt, azt leszámítva hogyi inkább a szemüvegemet is levettem mert nem láttam semmit.így se mondjuk.
megsarkaltuk a lovakat, így nem csúszkáltunk.
vágtáztunk, ügettünk,sétáltunk.
Láttunk őzet, szarvast és 2 muflont.<3
-
-
törölt tag
válasz
neduddki #32968 üzenetére
Hát, Te is bekaphatnád a nagylábujjamat, mert 2004 óta nem tudom megszokni az írásmódodat vagy a saját nyelvezetedet, nevezzük úgy, ahogyan akarjuk. Pedig egy virtuális dekódert is kapcsolgattam a fejemben a posztjaid olvasásakor, de majdnem mindig mosolyra fakadtam a végén. Na, ezt jó értelemben mondom ám, ne vedd magadra!
És csak hogy még egy off legyen az ON topikban Neked. -
-
fokukac
nagyúr
válasz
neduddki #32748 üzenetére
jelöld ki egérrel, és akkor jobban látszik
vagy másold ki worpadra, és akkor még a színt is beállíthatodvagy a Motkány majd beállítja a firefox-stílusaidat
Holló: Fenn van a hölgy a beszámolok.hu-n?
De nézd a pozitív oldalát. Valószínűleg profi, tehát tudja, hogy mi kell neked -
FehérHolló
veterán
-
parandroid
félisten
válasz
neduddki #31598 üzenetére
Ez több, mint 10 éve volt, meg olyan átéléssel csinálta, ráhagytuk. Azóta volt másik kollégám, aki hobbitőzsdézni kezdett. Rászánt fél milkót, azzal játszott. Néha bukott, de aztán visszaszedte (többéves ciklusokról beszélünk). Ha sikerült néha többet nyernie vele, akkor valamennyit kivett, általában 500e +/- 20-30%-nyi pénze volt benne, de büszke volt rá, hogy összességében csak kivett belőle pénzt, bele nem tett. Még a 2008-as válságot is egész jól átvészelte, bár most már pont egy egész éve, hogy nem beszéltem vele.
p
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #31280 üzenetére
A jelenleg fent lévő 8.8-as Catalyst.
Az elérhető legújabb meg 10.2-es, de már az is 2010-es verzió. Újabb ehhez a kártyacsaládhoz már nincs. (Radeon X600)
Na mindenesetre megpróbálom az update-et. Bízzunk benne hogy megoldód.
Köszipohár: 7 éven át nem hibázott, húzva nincs. És vannak a chipeken kis kék hűtőbordák (utólagos tuning by én) ilyesmik, gyárilag meg semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest