- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #38862 üzenetére
Ja igen, a legszebb az az, hogy kivetnek egy ilyen adót, és nem veszik figyelembe azt, hogy ez bizony megváltoztatja a szokásokat.
(Én pl. idén eddig kétszer vettem föl kp-t, pedig június van.)Olyan, mintha valamelyik főokos összeszorzott volna két számot, hogy jó, akkor ennyi elég lesz.
És amúgy tényleg atomfegyver, mert a hatása mindenhova elér, multiplikálódik, és mindenhol torzítja a struktúrát.
És megint nem fog belőle bejönni annyi pénz, és megint emelni fogják. Ez egy lefele tartó spirál, aztán pörgünk, mint a búgócsiga.... -
Tim82
félisten
válasz
fokukac #38394 üzenetére
Én se tudtam a közelmúltig, meg ennél jobban engem sem érdekel a téma, de a cikk rátapintott valamire.
A komment nagyon remélem, hogy irónia.
-
venember83
nagyúr
válasz
fokukac #38375 üzenetére
Csak éppen az általad említett szó nem helyes, ellentétben a szkennerrel, aminek az esetében az angolban is dupla az illető mássalhangzó, azért kell magyarban is duplázni.
-
Dylen
senior tag
válasz
fokukac #38358 üzenetére
Mik azok az abszolút vagy relatív hivatkozások?!
Nem vagyok tisztában az alapokkal sem, pivot táblát meg vlookup-ot használtam már de az utóbbit csak úgy tudom, hogy a kályhától kezdem és úgy csinálom ahogy le van írva a melóhoz. Ahogy az oktatóvideóban van, az tök más.
Alapvető függvényekről egészen péntekig nem hallottam, de mostmár vágom nagyjából.Azt sem tudom mit takar az, hogy kimutatás...Hát ez a helyzet.
-
-
-
válasz
fokukac #38204 üzenetére
hozzánk is jönnek tanácsadó cégek, van aki rövidujjú ingben, van amelyik meg hosszúban, és van különbség az elvégzett munkában
bár lehet, hogy ez tök független ettől.
az index mércéje alapján az elmúlt 1 órában már majdnem 10 centit emelkedett a vízszint budapesten. nálunk már költöztetik is a rendszereket elfele.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #38202 üzenetére
Ezek szerint nem.
Egyébként rossz távot mondtam, most lemértük lépésekkel, olyan 110 méterre van a Duna attól, hogy tényleg elöntsön minket járdaszinten.
Mondjuk még nem 100% a hétfői-keddi munkaszünet, csak belengették.
Meg van tartalékhelyszín, de az akcióterv alapján nekem csak az 5. napon kellene oda bemennem vagy még később.
-
válasz
fokukac #38189 üzenetére
azon kívül, hogy tök bután néz ki és nevetséges, semmi
komolyabb cégeknél nem véletlenül van megtiltva a dresscode-ban. mondjuk ilyen helyeken nem bűn bekapcsolni a klímát
szerk: de ez úgy általában le van írva a stílussal, öltözködéssel meg protokollal foglalkozó könyvekben, de jó ízlésű férfi magától sem hord rövidujjú inget, főleg nem nyakkendővel emg zakóval
engem is megpróbált rábeszélni az asszony, hogy vegyünk párat, de ezt már szerencsére gimiben kinőttem
-
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #38164 üzenetére
témába vág:
mit bír el egy mobilgát? -
Tim82
félisten
válasz
fokukac #38146 üzenetére
Alapvetően csak pont egy fűtéscső helyére kellene betenni, ami nem is a falban fut, hanem szabadon, a fal előtt. Valószínűleg némi csempefúráson kívül nem kell más (falbontás szinte biztosan nem), illetve forrasztani kell majd.
Kád amúgy nincs is már, csak zuhanyfülke. Felújítás megvolt úgy 3 éve (csak akkor még nem volt meg a radi).
Az akkori mesteremberek mondtak rá anno kb. 20-30k közötti árat.
DeFranco: világos, de alapvetően csak kicsit tájékozódni akartam, és egyszerűbb néha itt közvetlen tapasztalatot kapni budapesti árról. (Belenézve oda pl. az utóbbi időben kb. te vagy az egyetlen itt lakó hozzászóló, azzal én meg nem kezdek túl sokat, hogy vidéken milyen árral kell kalkulálni hasonló esetben.)
De igazad van, bedobom oda is mindjárt, kicsit részletesebben.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #38143 üzenetére
Mondjuk valami konkrétabbat is írhatnátok, a "drága lesz" kicsit nehezen számszerűsíthető.
DeFranco: itt minden ON, amúgy ismerem a topikot (ennyi erővel mehetnék a Budapest adok-veszek-beszélgetek-be is kérdezni, hátha valaki konkrét árat/mestert tud a környékemen).
Mellesleg Winner-nek jobban áll ez, mint a lelkes plagizátoroknak.
-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac #38097 üzenetére
Nem hiszem. Bandusnak nincs tv-je, nekem ugyan van, de 72 centis sikkepernyos, kepcsoves, tehat jo regi. Ingyen kaptam, csak el kellett hozni (40kg).
LCD-t/Plazmat pont azert nem veszek, mert amennyit nezem, arra felesleges.
A nezett musorok is hasonlok a Tiedhez, szoval nem hiszem, hogy generacios lenne a kulonbseg. (Bandus is kb. annyi, mint en, +1-2).
-
Dylen
senior tag
válasz
fokukac #38080 üzenetére
Kösz, de nem megy sehogyse
Ott bukik el a dolog, hogy bármelyik kódot használom, a TV gomb nem villan fel.
A kódkereső kód se találja meg a jó kódot...Egyébként a szerelő nem tökölt ennyit vele, akkor sokkal egyszerűbbnek tűnt az átállítás.
Na mind1, inkább hagyom a 'csába, egyelőre.És majd akkor dobom ki a tv-t...ha te is
-
neduddki
nagyúr
válasz
fokukac #37984 üzenetére
HI!
az en nagyapam utaszkent 44oszetol "onkentest" jaccot a voros hadseregben jart nemet osztrak cseh, lengyel, roamn, baltikum, tan meg finnek is, oroszok lelingradtol fekete tenger, aszem kicsit meg uralon tulra is eljuttt 48ban gyutt haza aszonta o tobebt nem akar utazni
udv
neduddki
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac #37967 üzenetére
Te már a múltkor is vaksiskodtál az 1080p vs 720p kapcsán, úgyhogy meg sem vagyok lepődve.
Nem véletlenül kezdtem úgy, hogy szá-mom-ra. 1024*768 képponton manapság már nagyon nehéz elboldogulni. Tessék, a kis régi 15"-os IBM TFT-n ekkora felbontáson ennyit látok:
Mindössze 4 kedvencem van, mégsem látom azt sem, hogy a legutoljára hozzászólt témában van-e új hsz. Se nem praktikus, se nem kényelmes, de persze el lehet rajta lenni, csak izé.
Ezzel szemben 1400*1050-en meg már így néz ki a látható tartalom:
Nekem ez még pont kényelmes olvasható és tűéles, úgyhogy egyáltalán nem okoz nehézséget. De természetesen elfogadom, hogy nem mindenkinek jön be ez.
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac #37865 üzenetére
Ugyanmar, pont akkor esett vagy 20 forintot hirtelen, mikor epp utaltam haza, mar potn nem tudtam bevaltani. Ugyhogy masszon csak szepen vissza ahol volt, nem akarok majd 20 ezer forintot bukni.
Tim82: Ipadet. Egyszeru kezelni, benne van az idosek szulok megszokott mozdulata ( megnyomkodni ) , ha skyepora , meg netezesre kell, akkor en azt adnek nekik.
Igaz most nalunk otthon nagygepet hasznalnak, de gondolkodunk igen erosen, ha csereljuk az ipadet, akkor megy haza , ami most nekunk van.
-
Pisztillus
senior tag
válasz
fokukac #37821 üzenetére
Gyakorlatilag igen, mert ekkora folyadékbevitel (és kiválasztás) mellett nem tud olyan koncentrált vizelet képződni, amelyből megindulhat a kő kicsapódása. Nem véletlen az, hogy a napi 2 liter folyadékbevitel az ajánlott.
BlacKSouL-nak meg igaza van a sörrel is: ilyen esetekben valóban ajánlott esténként egy-két üveg/doboz - ugyanis a sör jó vízhajtó is, és hígítja a vizeletet (na meg a megnövekedett mennyiség elősegíti a kövek vagy homok kiürülését). -
Mawyx
őstag
válasz
fokukac #37832 üzenetére
Biztos emlékeztek tavaly sokat voltam itt a topicban, mert itt panaszkodtam. Nem volt melegvíz, nem engedtek enni,lopva kellett megoldani, télen kabát 2 nadrág, és irodai munka volt... Kolléganő után utánament a férfi főnök a wc-re,hogy biztos nem a dolgát végzi, hanem telefonál...
Mostanában azért nem írok ide, mert ezen a munkahelyen csak a fizu kevés (100k alatt), de más panaszom nincsEhetek, ihatok, nem kell nyilvános sőt semmilyen megalázást elviselni, van helyem a cuccaimnak, nem hátizsákból kell "élnem", elengednek orvoshoz meg bármi ügyet intézni, sőt múltkor szolgálati kocsival vittetett a főnök a kórházba, kollégák munkahelyen kívül is elérhetőek, jól érzem magam na...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Gaming notebook topik
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Éjszakai műszak
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest