- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- HMD Skyline - jó szerelés
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
válasz
DeFranco #40545 üzenetére
Eddig nekem is működött, az adóbevallásnál nem tudtam belépni, azóta se sikerül.
Folyamatosan néztem be vagyok-e még melóhelyre jelentve, foglaltam időpontot és nekem is jóljött, hogy figyelmeztettek amikor lejáróban volt a jogsim.
Mindegy emiatt külön nem megyek be, hanem majd ha lesz más dolgom is ott.(#40547) DeFranco : ellenörizzem az adataimat, a jelszóemlékeztetönek meg kell érkeznie, mert automatán küld a rendszer... Jó az email, meg a felhasználónév is, fel van írva, ezerszer megnéztem és eddig ide érkeztek meg a levelek, most meg nem jön a portálról semmi se, a jelszóemlékeztetö se. Erre az ocsmányirodát javasolták hogy fáradjak be személyesen.
-
Integra
titán
válasz
DeFranco #40526 üzenetére
a központiban olyan dugó van, hogy nem tudsz az ajtón belépni sem. a 8ker meg pörög, csak éppen ma félgőzzel ment a meló, mert senki sem volt bent, max 5-6 ember volt a pultban.
neten foglalni ügyfélkapun keresztül meg 3 hónapra előre lehet kb, mert minden foglalt, sosem láttam még ésszerű időn belül üres foglalási időpontot.
szóval a 2.5 óra egy szaros új útlevélért még nem is rossz idő..
maga ha sorra kerülsz, az kb 15 perc fénykép és ujjlenyomat készítéssel együtt. a várás, az brutális, főleg ilyen környezetben. de a központi sem lett volna jobb, még rosszabb is lett volna.
volt olyan is aki elvágott torokkal grasszált egy szakadt papucsban, még a kórházi nyakkötés volt rajta.. szép kontraszt volt a szilikon csöcsi plázacica mellett ülve a széken -
Integra
titán
-
Integra
titán
válasz
DeFranco #40301 üzenetére
én is aggódtam az elején, de nem kell. az 50 collos a saját dobozában és szivacsaival már nem férne be jazz-be sem, ha abban akarod szállítani, akkor már platós vagy valami zárt dobozos kell, amibe befér. nekem jazz van kéznél, így adott volt
montoya:
nem az is-re gondoltam, hanem a tévére -
Integra
titán
válasz
DeFranco #40298 üzenetére
dehogy kell, rátettem a padlólemezre pokrócot, párnát, ráállítottam és teljesen normálisan végigvittem a városon költözésnél. nem roppan semmi, a saját talpában kell állítva szállítani.
persze satufék és hajtűkanyar nem volt, mondjuk a jazz-zel nem is nagyon lehetde nem kell félni ilyen eszközök szállításánál sem. szépen halad az ember a forgalommal.
montoya:
elkéne már ott egy kis ápgréd -
tildy
nagyúr
válasz
DeFranco #39787 üzenetére
Mint irtam, nem csak ez a baj veluk. Hanem az, hogy ha egy kicsit is kilogsz a sorbol, mar akkor sem kapsz ruhat. Multkor neztem szet a mango oldalan. XXL-es ruhajuk nincs is. XL-es vagy ramjon vagy nem. Valoszinuleg nem, mert itteni meretben 14-esnek felel meg az XL. En meg 16 vagyok.
Es az osszes tobbi hasonlo bolttal is ez a baj.
Es a vicc, hogy nem dagadt vagyok, csak szimplan nagy.Azota mar be sem megyek ezekbe a boltokba. Bar neha elkap az ingerencia, hogy benezzek a Victoria Secretbe is, es bemondjam a meretem.... Vajon kirohognek?
Na c&a, es h&m is hasonlo okokbol esnek ki. Bar mawyx joval vekonyabb nalam, de nem hinnem, hogy ezek a boltok az o vilaga. Ezek a ruhak, amik az altalad emlitett boltokban vannak, kb csak a manokenalkatuaknak allnak jol.
-
válasz
DeFranco #39791 üzenetére
Nekem kivetelesen jo tapasztalataim vannak vele. regen, folegy egyetem elejen sok ruhat vasaroltam ott. a gatyaik nem koptak ki, mint a 20+ ezres farmereim, a polok tartjak a szinuket, formajukat. Oltonyom is van onnan, szeretem, ha bar minosegben, anyaghasznalatban nem hasonlithato ossze a dragabb darabokkal. Ugy mondanam h akciosan megerik az arukat. Most pl minden zako 17k, voltak amik egeszen jol alltak, de megsem annyira tokeletesen, mint a super 100 anyagu joop, vagy a masik boss, ami kozt vacillalok. es az eredeti aruk meg 35k. Tehat ugy latszik annak az arnyalatnyi tokeletessegnek igen borsos felara van, holnapig kitalalom h meg akarom-e fizetni
cipot is vettem a zarabol, a ket par nem birt osszesen egy honapot, szal azt soha tobbet! -
válasz
DeFranco #39787 üzenetére
Persze, de azert eleg jo minoseguek a cuccaik ahhoz, hogy kihuzzanak par evet. Baratnom foleg innen vasarol, rengeteget, foleg amikor hasonlo akciok vannak mint most. Minosegi gond nem volt veluk, egy kinai piacosnal joval jobbak, es mivel nem reg irta h sajnos kb 100k korul keres, akkor nyilvan mast nem ajanlhatok. Tisztaban vagyok en is a fast fashion dolgokkal, de jelen esetben szerintem ez a jo valasztas. Plusz meg c&a vag h&m esetleg.
-
válasz
DeFranco #39675 üzenetére
egészen pontosan klubzakó ezeknek a megnevezése (amiket fém gombokkal szerelnek). sportzakónak inkább a 3 gombosakat szokták nevezni.
a boltban eszembe sem jutott csekkolni pár olcsóbb darabot, csak azon morfondíroztam, hogy megér-e ennyit
nekem igen, és most éppen meg is engedhetem magamnak, csak nem akarok nagyon túlöltözöttnek sem tűnni, vagy ilyesmi.
Viszlát: drágább ruhadarabokat csak mostanában vásárolgatok, 1-2 éve, de ha tényleg ilyen tartósak, mint mondod, akkor megérheti beruházni ezekbe. talán
-
Viszlát
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
DeFranco #39400 üzenetére
Az. Grilled Calamari.
És Heni is jöhetne. Ismerős húgának lakótársa volt, kár hogy nem pörögtem rá a témára mikor még lehetett volna. Bár.. most is lehet..ne.
Ja, és sírjatok nyugodtan
Én most végigtoltam két napot Karlovackoval, Pan-al, Lasko-val, barna Unionnal, illetve Horvátországot oda-vissza, meg most éppen ma is Szlovéniát egy szerb és két magyar sráccal. Ja, hogy ők az üzlet...hát ez van...valami szerencse is kell néha.
Ettem grillezett tintahalat, olaszos fagyit, és a mediterrán világ még mindig fergeteges. Most egy kétszer kétszemélyes tál után próbálok levegőt venni, sajnos sört már sehol nem kapunk, úgyhogy némi hazai házi pálinkával csapatjuk szét a kaját..Szlovéniával egy szerb sráccal nézzük a horvát 1-es tévét ahol angolul megy horvát felirattal a kétpasimegegykicsi, közben magyar HP-t iszunk. -
fokukac
nagyúr
válasz
DeFranco #39388 üzenetére
Teljesen jó az útvonal. ahol rámegy, ott már nem fizetős, az már nem autópálya, hanem egy bevezető szakasz, olyan mint nálunk a budaörsi út. az megy tovább egyenesen Donovaly felé.
Amúgy a bankkártya-kérdést is túlragozod.
Elég sok helyen jártam már (Mo., SK, PL, CZ, AT, D, IT, DK, SE, NO, GB, NL, HR, RO, Bosznia, Montenegro, Grúzia)
és mindenhol elfogadták a kártyáimat. 2005 óta mindig egy dombornyomott Mastercardom és egy Visa Electronom van (bár ez most éppen Visa inspire lett, de az ugyanaz) egyszerre, és mindig működött, mindenhol, egy-két speciális kivétellel.16 év alatt az alábbi problémáim voltak a kártyáimmal:
- 2005-ben Londonban körberöhögtek a Maestro-val. Utána ezért szereztem be Mastercardot.
- Ausztriában a diszkont-élelmiszer áruházakban (Aldi, Hofer) csak Maestro-t fogadnak el. A velük szemben lévő sportáruházban, meg a turista-helyeken, sípénztáraknál és a hotelekben mindenhol ment a Mastercard is.- Amerikában az automata benzinkútnál a POS nem PIN-kódot kért, hanem az 5 jegyű amcsi ZIP-kódot, ami nekem nem volt. Ott csak a shop-ban tudtam fizetni.
Németországban sem volt problémám, igaz, én még csak az egykori NDK területén voltam (Berlin, Drezda, Brandenburg), meg a müncheni reptéren.
Még a nálunk jóval elmaradottabb országokban is tudtam fizetni kártyával (Bosznia, Montenegro, Románia, Grúzia)
-
bobsys
veterán
válasz
DeFranco #39379 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem kell kp, de elore lehet szolni, hogy ettol es eddig ebben az orszagban leszel es nem fogjak tiltani a kartyadat. Legalabbis en mindig ezt csinaltam, legutobb az angol utnal, mind a ceges mind a szemelyes credit card gond nelkul mukodott. Mondjuk azzal szivtam be, hogy valahol semmilyen POS nem volt, igy kellett kp-t felvennem a Tesco vagy milyen bolt elotti automatabol (ofkorsz a ceges credit kartyat hasznaltam). Olyan amerikaiasan keszultem az egesz utra, volt nalam 1 AMEX, 1 Mastercard meg 10 amerikai dollar
-
e=mc²
őstag
válasz
DeFranco #39342 üzenetére
holanc
Tim Horvatorszag, Krk talan kihozhato, en csak az apartmanert 140k HUF-t 3 szemelyre. 8 ejszaka.
Lejjebb sem sokkal dragabb, figyelni kell pl adrialin-t esetleg facebookon horvatorszagos apartmanokat.
Brac szigeten is lehetne nagyjabol ugyanennyiert, de az joval lejjebb van.
Utazasi ktsg benzinnel kb 1200km-el palyamatricaval/fizetokapukkal 45-50e! -
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #39354 üzenetére
Ha ez számít, évekig dolgoztam - ez itt a hétpecsétes titok helye - pont az Ersténél bankkártya ügyfélszolgálaton, illetve bankkártyaelfogadáshoz köthető munkakörben - hétpecsétes titok vége -, soha nem merült fel, hogy a Visa Electron (vagy bármelyik másik Erstés elektronikus kártya - MC Unembossed, Maestro) "domestic only" lenne. Az ügyfélszolgálatos gyakorlatomban nem is találkoztam olyannal (vagy hallottam olyanról), hogy ügyfél Visa Electron kártyával szívott volna külföldön a kártya miatt. (Nyilván a fedezethiány pl. más tészta volt.
)
(De azért lecsekkoltam az előbb a VE belső termékleírását is, biztos, ami biztos.
)
Amúgy nekem is Visa Electron a debit kártyám, cseheknél a legnagyobb lelki nyugalommal használtam gond nélkül készpénzfelvételre (bár ott van Ceska Sporitejna, ami = a helyi Erstével), meg asszem, legalább kétszer vásároltam is vele. Ezért sem hiszem, hogy bármi ilyesmi probléma felmerülne. Mindenhol el kell, hogy fogadják, ahol kint van a Visa, ill. a Visa Electron embléma.
-
fokukac
nagyúr
válasz
DeFranco #39354 üzenetére
Kicsit túlragozzátok ezt a dolgot.
Szerintem is 99,99%, hogy elfogadják. Ha nem, akkor odamész az automatához, és 6 eur plusz költséggel megoldhatod, de nem lesz rá szükség.-az EU-jogban pedig szerintem az EU teljes területe domestic-nek számít, ha nem, akkor azt külön kéne, hogy jelöljék valahogy
- a hotelekben általában előre kell fizetni, nem utólag (ha cash, azt előre oda kell adni, ha kártya, akkor csak zárolnak egy összeget depositnak)
-az autó-használati szerződés szerintem egy vicc, bárki vezetheti az autót, akinek a birtokában van a forgalmi engedély (szvsz azért nem kell kötni ilyet, mert külföldre mész). Céges használatnál, illetve a bérelt autóknál szokott ez lényeges lenni.szerinetm inkább arra izgulj rá, hogy pontosan miket fogtok megnézni, milyen jókat fogtok enni meg inni.
Krakkó jó hely. -
Tim82
félisten
válasz
bankoskislány szerint nem garantálják, vagy működik vagy nem...
Persze, mert azt az Erste nem fogja tudni megmondani, hogy a külföldi elfogadóhelyen működik-e a Visa. Eléggé fura is lenne, ha meg tudná mondani bármelyik random külföldi POS terminálról, hogy kezeli-e a Visa kártyát (mert az leginkább attól függ, hogy a külföldi POS terminált üzemeltető banknak van-e az elfogadásra szerződése a Visa-val és milyen kártyatípusra van, szóval ez bőven többismeretlenes egyenlet).
Amúgy 99,9%, hogy nem lesz gond a Visa Electronnal.
Mondjuk én pont UK-ban (Luton reptéren) szívtam most májusban a Mastercard dombornyomott hitelkártyámmal, mert mind az ottani POS-ok, mind az ottani ATM-ek visszalökték a kártyát, el sem jutottam odáig, hogy PIN-t adjak meg... Mindez azért, mert mindegyik igazából a mágnescsíkot olvasta, nem a chipet a kártyán - megtisztogattam a mágnescsíkot kicsit, hopp, működött.
-
Viszlát
addikt
válasz
Elakadasjelzo haromszog?
Jo draga bank az Erste, kaendhanal 3700 a dombornyomott mastercard.
Szerk: ha minden eshetosegre fel akarsz keszulni es a felesegednek van jogsija, akkor erdemes irni egy ketnyelvu meghatalmazast a reszere, hogy vezethesse az autot nelkuled is. Ne legyen ra szukseg, de sose lehet tudni.
-
föccer
nagyúr
válasz
DeFranco #39323 üzenetére
A lehel úton, nem messze a lehel tértől kifelé van egy öltöny nagybani. Rengeteg féle fajta fazonból és méretből lehet válogatni+rendesen vannak kiegészítők is és töredék áron, mint az ilyen plázás boltokba. Egyszer érdemes megnézni. Ha érdekel, akkor megkeresem, hogy pontosan hol van.
üdv, föccer
-
-
Viszlát
addikt
válasz
DeFranco #39293 üzenetére
Csak az van fent amit hasznalok is. 3.73/6.07 GB az apps storage es 5.65/9.93 GB a phone storage allapota, szoval ez meg messze van a teletol.
Tim: aaa, pedig benned remenykedtem.
Gyari minden, oreg vagyok mar a mokolashoz. Akkor asszem raveszem magam a resetre este....
-
Viszlát
addikt
válasz
DeFranco #39285 üzenetére
Legutobb amugy a Westend also szintjen kaptam akciosan 28ert egy 50-50 szazalekos, kezzel varrottat, amikor hasonloan szorult helyzetben voltam. Bejartam csomo helyet es oda mar csak minden mindegy alapon mentem es lass csodat, pont ott kaptam, ahol egyaltalan nem gondoltam volna. Igaz, agyon volt akciozva, de ilyen akar most is lehet.
-
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #39279 üzenetére
Minden bizonnyal lehet öltönyt kölcsönözni is alkalomra, a vételre szánt pénz töredékéből. Amúgy gratula az asszonynak. (Apóst nem kenyerezted le azzal, hogy segítettél neki laptopvételben?
)
*
Nagyon off-topik: ma jöttem rá, hogy tegnap volt kereken négy éve, hogy a jelenlegi munkahelyemen dolgozom. Ja és áprilistól dolgozom csak határozatlan idejű szerződéssel... -
fokukac
nagyúr
válasz
DeFranco #39279 üzenetére
VAze, menjél ki biatorbágyra az outlet-be, ott annyiból is kaphatsz egy öltönyt, ha ügyes vagy.
Tipp: amúgy nem kell ám egész öltöynt venni, ha van már öltönynadrág, vegyél egy hozzá illő zakót, és máris meg van oldva a probléma. Ott az outletben amúgy tényleg ki lehet fogni jó deal-eket...Ui. ez a rövidujjús-nyakkendős dolog továbbra is sántít nekem
olyan sznob. Persze, lehet, hogy a divattervezők (kis meleg selyemfiúk) így látják, de abszolút életszerűtlen, komolyan.
De vegyél hosszúujjút, izzadjál rendesen, b+
remélem, lesz vagy 40 fokUui. amúgy ezt sem értettem soha, hogy a magyarországi klímán miért kell az összes oktatáshoz kapcsolódó hivatalos eseményt nyáron tartani, amikor 40 fok van.
Ha rajtam múlna, tavaszi és őszi vizsgaidőszakok lennének, -
EQMontoya
veterán
válasz
DeFranco #39266 üzenetére
Én a saját diplomaosztómra sem vettem nyakkendőt. Öltönyt mondjuk asszem igen.
Nem kell túlzásba vinni a sok hülye formalitást, nem Téged fognak fotózni amúgy sem.
Mawyx: valóban nem nagyon van olyan befektetés, ami ekkora tőke befektetése mellett hozna ekkora hasznot. Ha fidesznyik lennél, még intéznének Neked egyet gyorsan.
-
-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz
DeFranco #38692 üzenetére
Hat jah, ha nincs vagyona (lakas a neven pl.), akkor ez szar ugy nagyon. Bar az illetonek is, mert elete vegeig fizetni fogja, ha lesz munkaviszonya.
A kiegett jarmuvek meg totalkarosak, meg az auto is. Max nehany elem hasznalhato (motor mechanikai reszei, felnik, bode), de az osszes elektronika kuka...
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #38610 üzenetére
Ez elég szűkös időintervallum egy hétnek.
Azért megnézem este, hogy legyen B terv. (Nem nagy fáradság: megnézem 1. egy kábelekkel teli dobozban, 2. az évek óta be nem kapcsolt CRT TV-m alatt, hogy ott van-e.
)
Viszlát: ha ma gondoltad, akkor este otthon vagyok, azt a címet meg tudod.
-
Tim82
félisten
válasz
DeFranco #38606 üzenetére
Ja, hát azt hittem, egy héten át tartó tesztelésre kell, valami ilyesmit írtál.
De lehet, hogy otthon is maradt, ma este megnézem, holnap akár én is le tudom szállítani, ha valóban van. (AV-ből lehetséges, scart-ból biztosan nem.)
Viszlát: mire kell DSLR? Egy régi Olympus E-300-am van, az alap kitobjektívvel (Zuiko 14-45 mm, azt hiszem), azt akár kölcsön is adhatom, ha Budapesten vagy és el tudsz jönni érte majd a nap folyamán az Árpád-hídig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Apple MacBook
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- Kuponkunyeráló
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Hardcore café
- Akciókamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Légies iPhone halvány színei
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- iPhone 12 64GB - fehér Garanciális 2026.01.07
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- szinte új iPhone 16 Pro 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia adapter
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest