- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
szőröscica #49740 üzenetére
de mondok egy példát mitől leszek ideges, ha budpaesten vagyok. haladok a hungárián, thököly kereszteződés és a tisztára suvickolt autóm szélvédőjét az ostoba leakarja mosni a piros lámpánál, erőszakosan nyomul és csöpögteti rá a mosószeres levét, noha látja, hogy az autóm patyolat tiszta... rázom a kezem, ne, ő csakazértis...
a többit nem írom le inkább, ilyenkor mi van bennem és mit tennék ezekkel. -
Integra
titán
válasz
szőröscica #49740 üzenetére
más dolgoktól leszek ideges, ez sokkal inkább megdöbbenés, hogy mennyire arcpirítóan pofátlanok az emberek, akiknek példát kellene mutatniuk. mindenki, aki közszereplő, kiemelten fontos szervezet tagja, nekik pláne példával, jó példával kellene szolgálniuk a társadalom számára. mi van ehelyett? maximálisan az ellenkezője. bárhova nézel azt látod, hogy mindenkinek mindent szabad. fejétől bűzlik a hal, ez a mondás örök igazság. amit azok a hazaárulók ott fent és nagyon nagyban megtesznek, azt lent, a kicsik ugyanúgy megteszik a saját méretükben, jelen elsetben ez a fószer adományi pénzekből fuvaroztatja magát minden szabályt felrúgva, majd utána még hazudozik is össze-vissza. és lebukik a szarházija, és nem farkát behúzva bocsánatot kér a mérhetetlen pofátlanságáért, hanem magyaráz és terel... mind ilyen, az összes. lehet itt gondolni a bentley-vel parkoló bunkóra, meg a tévés másik főbunkóra, az lézerblokkolós audis lázár gyerekre, a liptaira a véletlenül a napellenzőből leesett rokikártyára, a többi száguldó és letraffizott országgyűlési képviselőre, egyszerűen bárhova nézel, mindenki megúsz mindent. kéz kezet mos. csak egyféleképpen lehet, látni, figyelni és emlékezni. a médiának óriási ereje van, ez az egyetlen még amennyire működő és létező fék ma ebben a recsegő romlott rendszerben, nem véletlen akarják a fiúk ennyire eltüntetni a maradék ellenállást.
-
tildy
nagyúr
válasz
szőröscica #49738 üzenetére
Ritka esetek egyike, de egyetertek Integraval. Az, hogy nem otthon dolgozunk netan, vagy ki-ki a maga modjan valamit elert, nem azt jelenti, hogy nagy ivbol kell midnenre tenni.
-
Integra
titán
válasz
szőröscica #49738 üzenetére
mert szeretem az országom.
és ez többől áll, mint, hogy megkéselnek e, vagy pedig nemtörődöm az ember. nem lehet mindent mindig kizárni. sosem fog menni, én személy szerint pedig nem is tartom okos dolognak. tudni, látni kell dolgokat ahhoz, hogy egy nap helyesen döntsön az ember. -
tildy
nagyúr
válasz
szőröscica #49666 üzenetére
Viszont monumentalisak az epuletek, es finom a bagettjuk, sajtjuk es meg sorolhatnank.
-
parandroid
félisten
válasz
Ellenben a francia lányok általában kedvesek, és szépek. A fura akcentusuktól eltekintve én szerettem velük beszélgetni.
p
-
tildy
nagyúr
válasz
Nem tudom, a sracok( akikkel egyutt voltunk) kb kozepfokon tudtak, de a jegypenztaros akkor is vagta a pofakat. ( Nemzetkozi terminalnal helyi bkv-s) Az, hogy megall az ajtonal az altalanos volt, ahogy az is , hogy nem menne bentebb, beall pont kozepre, meg csak veletlenul sem segitokesz, ha meg meghallja , hogy angolul beszelsz, akkor meg en nem tudok...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica #49465 üzenetére
Valahol olvastam, hogy ha az ember nagyon alaposan megmossa a fogát, akkor eltávolítja róla a baktériumokat, valamint a baktériumokat tápláló ételmaradékokat. Ugyanakkor ha nem sokkal ezután valami savasat fogyaszt, akkor a fogfelszín teljes mértékben ki van téve a sav eróziós hatásának. A másik opció, hogy valaki savasat fogyaszt, ami meggyengíti a fogfelszínt, és ha ezután rövid időn belül fogat mos, akkor a meggyengített, savval megmart fogfelszín külső rétegét a fogkrémben lévő abrazív anyaggal ledörzsöli.
Ha viszont nem mos fogat, akkor pár órán belül a baktériumok állnak neki a fogfelszínnek, és kb. a savas ételnek megfelelő rombolást végeznek.
Itt tenném hozzá, hogy én pl. éjjel nagyon szoros állkapoccsal alszom, sőt, szerintem csikorgatom is, bár ezt velem alvók nem erősítik meg. Viszont a fogaim kopásán remekül látszik. Ez közismerten stressz-szindróma, súlyos esetben bruxizmus. Volt, hogy arra ébredtem, hogy az összeszorított állkapcsommal óriásit rántok oldalra, és úgy éreztem, hogy kitörik a fogam. Úgy is ébredtem, hogy a harapás(okklúzió) éjjeli félrenyomása miatt reggel nem tudtam pontosan zárni a fogsorom. De ez más téma.Viszont a kérdésedhez vedd hozzá, hogy az ősember ugyan nem mosott fogat, nem is evett kirívóan magas arányú mesterséges eredetű anyagot (~0), általában nyers dolgokat evett, vagy nem főzte püré puhaságúra. Vagyis büdös volt a szája, és húsevőkre is jellemző baktériumok trilliói ették a fogait, de ezzel a nyers rágással egyúttal edzette is az ínyét, nem bombázta más vegyszerekkel, nem dörzsölte le a felszínét semmivel, de az állkapcsa még nagyobb volt, a fogai is erősebbek, TEHÁT arra a 35-40 évre, amit megért, mielőtt a kardfogú tigris utódjai megrágták a csontjait, elég volt a foga, mire széttört, kilyukadt, kihullott volna, addigra a gazdája már nem rágott vele tovább.
-
válasz
szőröscica #49465 üzenetére
Ennel jobbat? O.O
-
válasz
szőröscica #49323 üzenetére
Nem, megjelenik egy uj audioeszkoz, ennyi. Meg az is lehet, hogy a sima 5.1-es hangkartya az alapertelmezett, de a zenelejatszod meg a DAC-ra tolja a hangot. En meg azt is meg szoktam neha csinalni, hogy egy film megy a TV-n, a film hangja HDMI-n megy kifele (ATI videokartyan keresztul), en zenet hallgatok a DAC-on at.
Linuxon is siman megy.
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica #49323 üzenetére
Szerintem az alaplapit tilthatod le vele:
• A készülék hátlapján lévő koaxiális kimenet PCM jelet biztosít további hangeszközök számára.
• A line-out kimenet aktív hangfalak vagy egyéb hangrendszerek számára szolgáltatja a bemenő analóg jelet. -
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica #49321 üzenetére
Jah-jah. Többet vagyok itt, mint otthon.
Meg otthon a notira azért nem dugok usb-s dacot, mászkáljon vele a tököm.
-
neduddki
nagyúr
válasz
szőröscica #49191 üzenetére
HI!
me nemtorszag nrem hataros cseh-es morvaprszaggal esetleg a lengyel kirajsaggal???:- )))
udv
neduddki
-
parandroid
félisten
válasz
szőröscica #49191 üzenetére
Nyilván bármilyen ellenőrzésen át lehet csúszni. De ők legalább megpróbálják elkapni ezeket, és ha sikerül, vagy ha tényleg okoz valami fennakadást, netalántán balesetet, akkor a gatyáját is leszedik róla büntiként, hogy legközelebb kétszer is meggondolja, megéri-e a repedezett, párszázezret futott nyári gumijai helyett feleannyi pénzért, mint a bünti, újat, illetve télit venni.
p
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica #49172 üzenetére
Ha látatlanban kell tippelnem, azt mondanám, nem független események. Mindenesetre lehet, érdemes rá felírni egy Bayes-tételt.
-
fokukac
nagyúr
válasz
szőröscica #49094 üzenetére
csak beszélgetés, és nincs is happy ending?
-
válasz
szőröscica #48781 üzenetére
Erre gondoltam én is, hogy egy ebook olvasóval szerintem éjszakás műszakban eléggé bele tudnék darálni bármibe
De már így is rengeteg ötletem van, hogy mit kéne csinálni..
Ezek közül pedig nagyon kevés valósulhat meg bizonyos időn belül, egyenlőre csak tolódnak, de a lista meg egyre hosszabb -
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica #48629 üzenetére
BMW 118d van a cégnél, és én ha nem felejtem el rendszeresen kikapcsolom induláskor, ugyanis kevés olyan helyzet van, ahol legalább 20 másodpercig állni kell, viszont rohadtsok olyan, amikor forgalmi okok miatt meg kell állnom 2 azaz 2 másodpercre, és ennek meg olyan okos a rendszere, hogy képes az állóra fékezett autónál azonnal leállítani a motort, ám mivel gyakorlatilag 1 sec múlva már lépek is le a fékről, és mennék tovább, 1 másodperc állás után, szinte a főtengely leállás után azonnal már indítania is kell a motort. Eleinte eljátszottam vele, persze 2 percen belül max 3x csinálja meg, utána már a töltés negatívba megy, tehát nem állít le, de egy idő után marha idegesítő. Látod, hogy feltorlódik a sor, de azt is látod, hogy az eleje már megy is, de nem tudsz annyira lassan csorogni, hogy ne kelljen 0-ra állni. És pont mikor a koccanás elkerülése miatt megállsz, már indul is az előtted lévő. Ekkor a motor leáll, majd indul is, és mész tovább. Ennek végképp semmi környezetvédelmi haszna nincs.
Fogalmam sincs hány másodpercre éri meg leállítani, de szerintem 30 alatt fölösleges.Plusz az aktív kormányrásegítés meg a passzív sávtartási segéd (szenzorok nélküli buta verziója) rendszeresen ellentart(!), mikor enyhén kanyarodnék, vagy pláne benntartanám magamtól a sávban(!) és néha erővel kell a kanyarba vagy az ívre, a sávba behúzni a kocsit, ettől viszont hirtelen megugrik, és fél sávnyival arrébb találja magát az ember. De ez sem mindig, szóval még veszélyes is, mert nem számíthatsz rá biztosan.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica #48598 üzenetére
persze hogy cumshotot olvastam...
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica #48491 üzenetére
Afaik igen. Azért inkább a piros19-re tedd fel a vagyonod, mint erre.
-
Integra
titán
válasz
szőröscica #48271 üzenetére
random, ez most éppen pizzaforte volt. és sosem volt velük gondom. ez most mellbevágó volt minden esetre, hogy így lehúzzák az embert. kíváncsi vagyok, hogy a levelemre kapok e választ. 95%-ban mindig kapok, tudom, hogy kell megírni a mondandómat, hogy választ kapjak
amúgy inkább török kajás vagyok és éjjel azt rendelek vagy elugrom enni, szeráj és társai, másfél adag csirkegyros tál török rizzsel és mindennel, az pont elég reggelig -
Integra
titán
válasz
szőröscica #48266 üzenetére
nem szoktam, de most belefutottam
bolognai pizza-t nagyon szeretem és éppen ez volt a havi akciós pizzának behirdetve, mondom de jó, akkor most az egyik kedvenc pizzámért kicsit kevesebbért jutok. ja, olyan is volt, a komplett ragu részt kihagyták belőlekaptak egy szép emailt utána....
-
Viszlát
addikt
válasz
szőröscica #47802 üzenetére
Erről fogalmam sincs, nekem nincsenek extra igényeim, egy 600 forintos számlacsomagom van ami nekem bőven elég. De a kolléga kérdése nem erre vonatkozott, ezért merészeltem ajánlani.
-
Integra
titán
válasz
szőröscica #47802 üzenetére
csob bank..
-
tildy
nagyúr
válasz
szőröscica #47463 üzenetére
Nekunk a furdoben ikea-s van, bevalt, eleg fenye van.
Korabban az ebay-es olcsobb ledesek nem voltak tul jok, a philips master 4-5W-os gu-10-es ledes fenyforrasai viszont bevaltak, abbol a konyhaban van ( csak ugye nem olcso, 10 font korul van darabja).Amit meg majd szeretnek az ez: [link] De nem olcso.
-
Tim82
félisten
válasz
Energiatakarékos izzókat cseréltél LED-esekre?
Párszor már felmerült bennem, hogy kellene rendelnem eBay-ről LED-es izzókat, olcsóbbak a bolti áraknál. Nálam eleve energiatakarékos izzók van mindenhol (kivéve kamra), de ha tudnék még érezhetően lefaragni a fogyasztásból, megérné a váltás.
# 47466: köszönöm!
Ezek a 3W-os izzók igencsak ígéretesnek hangzanak.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Nálunk jelenleg 2 ilyen, és egy ilyen 10W-os van kísérleti fázisban.
Mindegyik teljesen jó, kicsit még mindig más a színvisszaadásuk, de sokkal közelebb állnak a hagyományos izzókéhoz, mint az eddigiek közül bármi amit próbáltunk, beleértve kompaktoktól a korai és közepes késői ledekig. Ha ezek égnek, csak ritkán jut eszembe, hogy jé ezek nem izzók. A kompaktoknál meg a régi ledeknél állandóan ott volt a fejemben, hogy a piros azért bordó, vagy rózsaszín, a kék azért lila, a fehér azért ibolyakék, a narancs pedig azért barna, mert valami nem izzó jellegű fénykibocsátó van jelen.
Hozzáteszem a halogén izzók is beváltak, ráadásul az is szabályozható, de az ugye még mindig sokat fogyaszt. -
tildy
nagyúr
válasz
szőröscica #47404 üzenetére
Akkor olvass vissza picit, mi hozta elo belolem azt, amit. Napok ota azt fujtak itt Integra es "csapata" , hogy kb. mindenkinek es mindenre megoldas a hasznalt thinkpad.
Ha pedig linkelsz, akkor linkelj inkabb erre, ahol kb. kollektive hulyezett le engem es Esmeint is. ( vicc kategoria, mit szenvedunk ennyit).
Lenyegtelen, hogy a hosszu akkuido, vagy a kis tomeg, netan a kevesbe bumfordi kinezet szamitana.
En csak oszinte voltam, lehet magamnak veszek hasznalt gepet ( amire tenyleg ki tudja, mi ment mar ra) , de parom anyukajanak nem fogok, ha megtehetem. Megtehettem. Megtehettuk. -
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica #46932 üzenetére
Egyetértünk. A vétlenek remélhetőleg felépülnek.
-
válasz
szőröscica #46926 üzenetére
306 percet írnak most... ehhh
.
-
válasz
szőröscica #46923 üzenetére
Miskolcról indult 17:31-kor, elvileg Nyh-ra már 18:30-kor meg kellett volna érkeznie, persze gyakorlatilag +5-15 perc mindig rájön, ha süt a nap, vagy esik az eső. Most 22:13-ra én Miskolcra, és 23:12-re ígérték ide. Persze hogy holnap 6-ra kell menni gyakra., és megint 12 óra.
-
Winner_hun
félisten
válasz
szőröscica #46923 üzenetére
Ezek az avatarok.. azt hittem Mawyx várja az asszonyt.
-
válasz
szőröscica #46630 üzenetére
szerintem nem jó ötlet kiindulási alapnak azt használni, amit más is az elsők között talál meg a gugliban. egyediség, ásd bele jobban magad. az első önálló cv-met 3 nap alatt raktam össze, több tíz angol/magyar állásportált végigböngészve
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica #46630 üzenetére
Kuldok holnap, tezsvir!
-
Integra
titán
válasz
szőröscica #46628 üzenetére
nagyjából igen. de tördelés nem árt, szerkezetileg, tartalmilag rendesen megcsinálni. szubjektív véleményem, de ha ilyen összedarált, saláta-look cv-t adsz be, akkor annak nincsen stílusa, moslék. ezért tördeld be rendesen, használj rendes sorközt, karaktert, cifrázás mentes legyen, de elegáns, stílusos.
itt a technikai paramétereknek, kritériumoknak kell megfelelj, kor, végzettség, munkahelyi tapasztalat, beszélt nyelvek, it ismeretek és jogsi. néhány szóban hobbik. ennyi. hr-es kiscsaj ránéz, megtalálja amire szüksége van, a kapcsolódási pontokat, és utána betesz a hívjuk fel fakkba. 1-2 perc.
fotót nem tennék bele. külföldön eleve nem szokás (hacsak kifejezetten nem kérik), mo-n meg passzolom. rég írtam már utoljára cv-t.
-
Integra
titán
válasz
szőröscica #46626 üzenetére
az milyen?
deliotte a felvonulás téren?mod:
közben találtam itt egyet, a magyar word file-t töltöttem le... erre gondolsz?
szentségesatyagatya, ez ma a divat? én ha hr-es lennék ezt kukába dobnám azonnal... tényleg ilyeneket adnak ma be az emberek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- Légies iPhone halvány színei
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest