- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
Scout500 #102041 üzenetére
Nincs baj, sőt a 14 napos elállási időn belül én a B7 óta egyszer lefuttatom (az algoritmus nem volt hibás, de az egyik hibás kijelzőn probléma keletkezett). Egyébként nem kell futtatni, automatikusan lefut amikor szükséges (szintúgy az összegzett 4 üzemóránkénti kompenzáció: ha kikapcsolás után 10 sec. múlva nem hallatszik kattanás, akkor végzi kb. 10 percig). Extrém használatnál az igénybevétellel arányos időközönként a pixelfrissítés beégés megelőzésére indítható.
A topic-ban napokig olvasgathatsz a témáról (topic kereső). -
hunspikey
őstag
válasz
Scout500 #101822 üzenetére
Én Goovie TV Backlight T2-t használok, ez kamerás, tökéletesen megy alulról is, nem kell a TV tetejére tenni, ilyen otrombán mint a képen, ráadásul 4 oldalas és asszem 6 x 4-es a led zóna rács, zónánként kb 20 leddel, szóval teljesen folyamatos a fénye. Összesen legalább 500 led van ha nem több - iszonyú sürű. Tökéletesen megy SDR és HDR; DV tartalommal, és előnye, hogy természetesen a natív TV appokkal is megy, mert látja. Kalibrálható, a HUE az esetek 90%-ban tökéletes, a nagyon fényes fehéreket látja halvány kéknek, de ez nem zavaró. A philips gyári megoldásánál szerintem kajak jobb, ezt a philips oled tv-s szomszéd is így gondolta amikor megnézte az enyémet. A 75-85 colos verziót használom LG 77G3-mal.
-
Celtis
veterán
válasz
Scout500 #101822 üzenetére
Nekem van ilyen Govee Envisual TV Backlight T2, de nem ajánlom. Eleve a rögzítés koncepcionálisan hibás, nem láthatja a teljes képernyőt a kamera. A színhelyesség is csapnivaló.
Ha nem a konzolra rakja az ember a kamerát, hanem jóval távolabb valahogy a tv alatti állványra, akkor látja a teljes képernyőt és a nagyobb betekintési szög miatt a színek is ponotsabbak lesznek, habár OLED-en elvileg ez utóbbi nem akkora probléma. -
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Scout500 #101767 üzenetére
Köszönöm szépen
az ilyen opciók mennyire állnak közel egy igazi kalibráláshoz?
Semennyire, csak bohóckodás, sőt még ront is. Rendes kalibrálás nélkül a legjobb opció a filmmaker vagy Film képmódot használni.
Gondolj bele, az sem mindegy, hogy több milliós vagy csak pár 100ezres célműszer van használva. Valamint nem véletlenül kell 1 colorimeter és 1 spectro is (ez 2 külön műszer).
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Scout500 #101453 üzenetére
Ha QD OLEd panellel van szerelve akkor a képminőséget tekintve jobb.
Talán nálunk a 65 colos is QD OLED.100 óra után szoktam vállalni a kalibrálást profi, illetve referencia szintű műszerekkel. Előtte nincs sok értelme kalibráltatni(több okból kifolyólag sem).
SDR esetében nem kell maxon járatni őket, és akkor szeirntem nem lesz beégés.
-
hunspikey
őstag
válasz
Scout500 #97126 üzenetére
Nézd nekem előtte Panasonic plazmám volt - előbb VT50 majd VT60. Akkor még annyira retek volt az LCD képe, hogy igazából vagy plazma vagy semmi alapon. De azért az kicsit sötét volt, reálisan 90 nit volt az SDR professional, 120 nit a custom.
Ezeket váltotta egy LG 65C9 - ami SDR-ben bőven elegendő volt, de hát már tudott HDR-t is, ami épphogy csak megfelelő volt. Reálisan 750 nitet tudott a c9 bár keringenek 800 nit feletti legendák..
Aztán jött a G3 - mert szerettem volna felülni az MLA vonatra illetve kicsi volt már a 65" méret.
Az MLA brutális... sokkal szebb, mélyebb színek, és hát kb dupla fényerő mint a C9 - de ez nem mindig elérhető, én pl cumizok az Apple TV dolby vision tartalmaival - de hát erre is van mentsváram, mert simán meg tudtam szelídíteni a "vivid" módot, most semmivel sem színesebb, csiri-csárébb mint a többi mód, viszont így elérem a megfelelő fényességet.
Normál HDR, pl youtube, vagy Amazon (itt sok a sima HDR) valami észvesztően szép. Brutál az 1500 nites fényerő és úgy minden egyéb.
A G3 egy rettenetesen jó TV!
-
Csandi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Sorozatok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest