Hirdetés
- Google Pixel topik
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
nagyúr
válasz
kiszi07
üzenetére
OLED előnye komptetitiv játékban hogy 1ms helyett 0.03ms a válaszidő, 240 hz 3.4ms helyett 360Hz-en 2.3ms az input lag és ezek mellé szinte nulla az RGB túllövés tehát azonnali a színek beállása. LCD esetén a folyadék kristály elektromos hatásra rendeződnek és ez is időbe telik.
Ezeket tudom felhozni előnynek amik téged érintenek FPs shooterben.
Emellé végtelen kontraszt és hatalmas színtér lefedettség.
Nincs tökéletes kijelző de jelenleg az OLED áll legközelebb hozzá
-
4264adam
nagyúr
Nem vitatkozunk mi, eszmét cserélünk.

Lehetséges, hogy így van.
Amit tudok hogy a marketinges reklámanyag szerint hegesztették a védelmet tovább a 2.5 és 3th genen és a pixel elrendezést igazán.
Védelem alá értik a burkolat alatti hűtés variálást is, fejletteb A.I (IntelliSense AI 2.0) proci a HUD és statikus tartalom érzékelésre a megjelenítőn. Más algoritmus a pixel refresh.

240Hz az már 2.5th gen 34"-ban
2025:

2025:
- Színek hegesztése
- Nagyobb PPI sűrüség
- Kicsit magasabb gényerő és sprektális fényerő növelés
- Bivaj bemutatása 500Hz-es elektronikával.Nem nagyléptékű már a változás
-
4264adam
nagyúr
válasz
karacka01
üzenetére
Nem is a beégéstől félni, hanem a 3th gen már fejlettebb védelmet használ.
LG A2 C2 TV-t küldtem vissza mert nem tudtam megszokni a stutter-t ami LCD-n nincs meg. Maradtam TV terén LCD vonalon Samsung Q80 és QN91-el (nappali és háló).
Féltem én is a szemfájástól mert rettentően zavar, ezért idén januárig ódzkodtam az OLED vásárlástól. --> de semmi bajom azóta sem.
Szerintem akinek fejfájása van:
- Túl magas fényerőn használja túl közel
- Nincs semmi más fény ami éri a szemet csak a Monitor mesterséges fénye. -->ezért szokták javasolni hogy 1 lámpa este is legyen a szobába valahol felkapcsolva. Csökkent a terhelésen
- Túl sok órányi használat egyhuzamba."Olvastam már itt is valakitől, hogy csak HDR mode-ban és csak teljes fényerőn használja mert neki az úgy jó és hát azért vette. "
Én ezekkel a beállításokkal vagyok:
SDR fényerő: 15 (50-es a skála)
HDR fényerő: 40 (50-es skála)Soha nem teljesen sötét szoba.
Hálószoba QN91-el HDR fehér fények légvédelmi keresőlámpa szembe, ott sem használom teljes fényerőn de sötét a szoba.
De: Megveszed és kiderül. Ha előjön a gond akkor van 14 napod elállni és tesztelni.
-
4264adam
nagyúr
válasz
szabesz0524
üzenetére
2025-ben tesztelték, Igorlab is. Szerintem 3th gen lesz csak a butított Hz verziós ahogy az AOC szokta adni.
Olcsóbb mint a konkurens és a frissítésében tér el csak.

-
4264adam
nagyúr
válasz
szabesz0524
üzenetére
Meg kell nézned valahol azt is akkor, én azért nem venném ami miatt sokan félnek "oled beégés". Illetve sokat javult a Text Clarity is a 3th genen ami nagyon is mérvadó 1440p-n.
3th gen : OLED védelem javult / kicsit szebb színvisszaadás / 1440p-n javult a Text Clarity.
-
4264adam
nagyúr
válasz
szabesz0524
üzenetére
egyéni preferencia kinek mennyit ad élményben a HDR és OLED,
Én szeretem IPS és Miniled VA után is. De ugye 2x van az árban tehát legyen is jobb!.Illetve még ha van is HDR implementáció akkor sem biztos, hogy az jó --> lehet szórakozni Reshade-el a javításon.
Inkább hobbi ez mintsem plug and play megoldás

27" méretben az egyik legjobb ár értékben a Philips.
4K-hoz pedig az összes GPU is kellene.
-
4264adam
nagyúr
válasz
szabesz0524
üzenetére
Philips Evnia 27M2N8500/00
250k-ért most ilyen Best buy a QD-OLED 3th gen miatt. 27" 360Hz32"-ban mindenképp 4K-t néznék de az pedig nem a 9070XT igazi terepe.
Nézem a teszteket az AOC termékéről, még az is lehetséges hogy 3th genes csak csökkentett frissítésű 165Hz Ezért olcsóbb mint a 240Hz társaiAOC AGON PRO AG326UD
-
4264adam
nagyúr
válasz
szabesz0524
üzenetére
Tapasztalat nincs, de azért hozzászólok:
- Nincs olyan hogy 2K, 1440p létezik.
Méghozzá a AG346UCD - 3440x1440p és nem is 2540x1440p
- 1th genes QD-OLED panel 175Hz-enNem venném meg az első generációs mivolta miatt.
AOC AGON PRO AG326UD: 4K de 165Hz így nem tudom meghatározni, hogy első genes lenne vagy 3th, mert a 4K 3th gen 240Hz-es panel.
Milyen áron és hol vásárolsz? Talán tudunk segíteni. -
4264adam
nagyúr
válasz
Frorika1972
üzenetére
Szerencsére ma már minden mérhető.
Framerate, 1% és 0.1% Framerate
Frametime
input lag minden hardverrészen
késleltetések
G-sync modulos korszakban nem voltak 360Hz és 480Hz monitorok OLED gyorsaságú RGB váltással

Egyébként aki Multiplayer-t nyom és egérrántást érez az nem használ VRR-t mert 2-3ms késleltetést visz az egész rendszerbe. Ugye ekkor a VGA és Kijelző megbeszéli mennyi FPS renderelődött és mi megy ki. Na ez is időbe kerül.
Szóval mire itt mindent összeadok, hogy input lag + RGB változás ideje + mai 360Hz 2.3ms frissítési idő + Renderelési késleltetés + bekapcsolt VRR késleltetési idő -->
teszek egy jópofa mosolyt a G-sync modul érezhető de nem mérhető előnyére

Szerk: Megnéztem az Nvidia oldalát.
1db OLED van G-sync modullal és az is 175Hz max. Tehát a ms(frametime) 2x több mint a 360Hz.
IPS panel pedig megint lassabb mint az OLED. így azokat nem is nézem már tovább
Plusz a VRR miatt a monitor frissítés (frametime) az alacsonyabb GPU általi framrate (FPS) által növelt értékre áll be.
-
4264adam
nagyúr
G-sync Compatible: A monitor gyártó fizetett azért hogy az Nvidia-tól megkapja a G-sync compatible plecsnit, de nincs elektronika, hogy 48Hz alatt szinkronizáljon. Ugyanaz mint a Freesync / Adaptive-Sync
G-sync: Van elektronika a monitorban és 30Hz vagy 1Hz az alsó tartomány.
G-sync Ultimate: További teszteket csináltak mégtöbb pénzért
-
4264adam
nagyúr
válasz
Busterftw
üzenetére
A szabvány alja 48Hz. Hol nem teljes a tartomány ahol látsz képtörést ?
GTX10xx óta hibamentes. Az hogy Black screen és villogás van NV csak Displayport-on hibamentesebb. Villogas lehet két monitoros rendszer különböző frissitesi frekvenciája is, driver gondok.
Villogas és a VRR flicker szinten két külön dolog de lehet egyként hivatkoznak rá
-
4264adam
nagyúr
válasz
4264adam
üzenetére
VRR hogy tisztábban lássunk:
Az eljárás, hogy szinkronizálja a monitor frissítési frekvenciáját a GPU FPS értékéhez --> képtörés megszüntetés.
Ennek a VRR-nek a szabványa VESA által: Adaptive-Sync.
AMD marketingesei ezt Freesync-nek hívják. Freesync Pro, hogy az AMD-nek kifizettek egy összeget amiért ők megnézték, hogy valóban tudja a sync-et az AMD kártyákkal --> Marketing célból felhasználható az "AMD Freesync Pro" felirat.
Ezeknek a frissítési tartománya: 48Hz-től a felső Hz tartományig terjed
G-sync régen: monitorba épített elektronika amivel ezt a szabványt kitolja 30Hz alsó értékig és még 1 lépcsővel később ez már tudott szinkronizálni 1Hz és felső Hz érték között is.
Nvidia marketing szempontból megkülönböztet: G-sync Compatible / G-sync / G-sync Ultimate
G-sync Compatible: A monitor gyártó fizetett azért hogy az Nvidia-tól megkapja a G-sync compatible plecsnit, de nincs elektronika, hogy 48Hz alatt szinkronizáljon. Ugyanaz mint a Freesync / Adaptive-Sync
G-sync: Van elektronika a monitorban és 30Hz vagy 1Hz az alsó tartomány.
G-sync Ultimate: További teszteket csináltak mégtöbb pénzért
A mai monitorok 99%-a képes a G-sync / Freesync-re. És ezek mind Adaptive-Sync-ek.
Nekem a Samsung G6 OLED-em:
Adaptive-sync.
Se az AMD-nek se az Nvidia-nak nem fizettek bevizsgálásért ezért nincs plecsni és egyikkel sem lehet hirdetni.
De mind a kettő működik.Sőt a Samsung a VESA felé sem fizetett így még a HDR 400-as szabványról sincs plecsni. holott a legtöbb IPS-es monitor is ezzel marketinggel.
Mégis az IPS és OLED HDR között óriási a különbség.
Dehát ha egyszer mind a kettő tudja a 400 nitet teljesíteni akkor csak ki kell fizetni a licensz-t és használhatod a dobozon a feliratot
-
4264adam
nagyúr
Vica versa mind a kettő.
Adaptive sync az alapja AMD marketing Freesync nevezi.
Ha a monitor gyártó fizet akkor kaphat G-sync compatible plecsnit de 99% hogy működik a 48Hz - felső határSamsung G6 egy sóher lépés marketinge:
Se AMD se Nvidia licensz, de még a Vesa HDR400-at sem fizették ki
persze mindet tudja
-
4264adam
nagyúr
Én nem tudom, nem én vagyok az akit ezekkel be lehet vonzani. Sokszor próbáltam már Rtings alapján azokat az értékeket másolni amihez nem kell eszköz de a végeredmény mindig az volt hogy nekem az tetszik amit én állítok be saját magamnak
(szemre ami tetszik) —> na ennek semmi köze egy generátorhoz állítás -
4264adam
nagyúr
válasz
karacka01
üzenetére
Vhiktor tudása alapján a Kijelző is mint a hangtechnika kell jópár órát járatni és utána fog már kisebb mértékben változni azonos idő alatt, de mindig fog. OLED esetén főleg változik az organic mivolta miatt.
Gyári állapotra nem áll vissza, de ha az elején kéred 100 óra után is mérhetően elmászik attól amihez kalibrálták. Persze ezek mérőeszközökkel kimutatható értékek.
Vhiktor szerint az Rtings mérések jók de az általuk használt eszközöktől is (3-4nm) már vannak pontosabbak és neki van is. Így érdemes tőle kérni majd 100 óra üzem után -
4264adam
nagyúr
-
4264adam
nagyúr
válasz
Hauptmann
üzenetére
Matte az pont ez, hogy plusz egy réteg van a kijelzőn és emiatt viselik jobban a Matte réteges a tisztítást mint a Glossy.
De olyat még nem olvastam, hogy Matte réteges Monitoron még van egy valami felette.
A glossy-n meg egyszerűen nincs réteg.
De fenntartom hogy én nem tudom.
Szerk: Megtaláltam:A glossy ilyen is van:

Semi- Gloss
Tehát nem a Matte van még valami, hanem van 3 réteg változat:Glossy | Semi-Gloss | Matte
Panel típusban pedig QD-OLED és WOLED
-
4264adam
nagyúr
válasz
Hauptmann
üzenetére
Szerintem több Glossy létezik mint Matte de még nem számoltam össze csak amikor én kerestem vásárlásra akkor inkább Glossy jött szembe. WOLED esetén is
Erdekes hogy azt írod hogy a Matte rétegen van még valami. Van erről valami ?
mert azt már tudjuk hogy a Matte réteg leáztatható es Glossy szerű kijelző lesz belőle -
4264adam
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Igen, csupán tisztázni hogyan is éred el a pixel refresh-t mielőtt "abridabri-t" jobban összezavarjuk

-
4264adam
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Gépet kikapcsolod, de a monitort bekapcsolva hagyod?
-
4264adam
nagyúr
válasz
Frorika1972
üzenetére
Nyugodtan használd ameddig kell és ha tartasz egy szünetet akkor mehet 30 perc mert annyi kell a refresh-re
-
4264adam
nagyúr
válasz
Frorika1972
üzenetére
Pixelek vannak itt is szóval igen, az első fólia lehúzás előtt érdemes végig vinni az Eizo monitort testet és az is tartalmazza ezeket.
Nekem az első SUXEN600 1db zöld subpixel hiba volt pont középen. Szépen látszott teszt alatt. Pixel Refresh sem oldotta meg --> elálltam a vásárlástól és megrendeltem újra, igaz akkor már SUEX602 volt készleten.
Beégésre a szürke árnyalatokat szokták vagy fehér. Youtube-on biztos lesz sok teszt. Nem tudok semmit kiemelni mert 3 hónapja van OLED-em. -
4264adam
nagyúr
válasz
Frorika1972
üzenetére
Nem offolsz és nyugodtan oszd meg a véleményt. Redditen hasonlókat olvastam én is ahogy írod. Persze én nem tapasztalom
de Reddit is egyöntetűen azt mondja hogy a HDR Win11 kell. De lehet igaz maradt hogy a Win10 lag oldalról jobbSem megcáfolni sem megerősíteni nem tudom mert a leírt játékokat nem játszom
-
4264adam
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Ebben a topikban sok OLED tulajdonos van akik segitséget tudnak nyújtani a felmerülő szakmai kérdésekre, és a vásárlással foglalkozós topik mellett jött létre, hogy ne ott Offoljunk
Nem én hoztam létre.Próbáltam segíteni is azzal, hogy kikerestem neked mi is a Hgig, és a Windows-ban hogyan éred el. MinilED VA saját beállítással illusztrálva visszamérve HDR analysys-ben Reshade-el.
Nem gond ha kérdezel csupán jeleztem, hogy felesleges jelezned minden OLED kérdésednél mennyire zavar az ára. - igaz ennek meg engem nem kéne zavarni
-
4264adam
nagyúr
válasz
Frorika1972
üzenetére
Érdemes Win11-re váltanod, a HDR sokat javult Win11-en.
Sokan nem használjuk a tálca elrejtést, mert egyszerűen akkor SDR-ben vagyunk, nem csúcsfényerőn járatva a monitort.
-
4264adam
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Nem nagyképűség fogott el, hanem már sokszor leírtad, hogy vásárolnál de minden esetben az árakat össze egyeztetve az elképzeléseddel van ahol kilóg a lóláb a terméknek és csak ezért nem kell. Sokszor kifejtetted már, hogy tönkre mehet, beéghet és túl drága ilyen veszéllyel élni neked.

Bejöttél a tulajdonosi topikban ahol szintén megosztottad az ár érték hiányérzeted.
Gondolom ez egy Porsche tulajdonosi találkozón is elképzelhető jelenség: Megjelenés termék nélkül és magyarázni az árért miért nem okés egyik példány tulajdonlása sem.De visszatérve a HGIG kérdésre:
- Ha jól értelmezen ezt csinálja csak játékok esetenén: Tone Mapping-et leállítja helyett dolgozik és úgy hogy max nit-et (TV generációnként eltérő) enged ki, minden efeletti értéket levág --> nem kell hozzá a TV brutális 1000nit feletti Tone Mapping lehetőség)
Monitor esetén:
Ezt a csúcsérték értelmezést amit a HGIG csinál a Windows HDR Calibration-ben tudod beállítani. G6 esetén az alap max 400nit
Peak Medium esetén 500nit
Peak high esetén 1000nit-et tud a monitor.Itt is megvan csak máshol kell aktiválni és kézzel kalibrálni. Ezután már csak ennyi megy ki amit itt engedtél.
1110nit-es AOC MiniLED VA-m volt, Windows HDR Calibration-ben állítva, és ennyi is ment ki adatként:

-
4264adam
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Vegyél akkor OLED TV-t 120Hz HDMi-n ott megkapod.
Csak ne sírj többet az árral kapcsolatban. Ha akarsz OLED-et —>veszel. Ha sokallod az árát —> ez nem a te technológiád.
hónapok óta írod az árral kapcsolatos véleményt. Pedig a képlet egyszerű. Ha akarod —>megveszed.
Ne keressünk minden alkalommal valami indokot a miért nem-re.
Nem létezik tökéletes megjelenítő. -
4264adam
nagyúr
Nehezen hiszem, hogy a 120FPS 16ms lenne míg a 60 FPS kijön 1ms alatt ha a G-sync on.
Gondoljuk végig mi történik ON esetben:
1: A GPU és Kijelző lekommunikálja mennyi FPS lesz (ez ms időbe telik) (Reflex ezért született meg)2: a monitor hirtelen beáll arra az értékre amennyi FPS fog érkezni
(360Hz frametime 3.2ms értékét lerontjuk a 60FPS 18.5ms-re)3: V-sync pontosan azt csinálja amit a kézi cap 3% így értelmét veszti még kézzel is beállítani az értéket
-
4264adam
nagyúr
válasz
Lizard0828
üzenetére
Van 1-2 képem felrakva az én nappali elhelyezésemmel ablak mellett. Ha azokat megnézed és hasonlóságot találsz a te helyeddel nem fogod megbánni a G6-ot. Nappal is használom felhúzott redőnnyel.
-
4264adam
nagyúr
válasz
Lizard0828
üzenetére
Samsung Odyssey OLED G6 S27DG600SUXEN
Nem lehet teljesen kijelenteni melyik a jobb. QD-OLED szín spektrum magasabb, WOLED magasabb fehér csúcsot tud de szerintem nem mérvadó ilyen távolságban. QD OLED subpixel 3th gen miatt szebb az olvashatóság.
+360Hz a G6 Matte
Glossy a legszikrázóbb színélményt adja cserébe fénynél nem használható rendesen
-
4264adam
nagyúr
válasz
Skynet258
üzenetére
+1
Ha a forrást úgy akarjuk látni amire készítették csak az SDR HDR fényerőt szabad állítani.
Igaz a HDR ahogy írtad a neve is adja "High Dynamics Range" szabvány szerint is 20.000 nit kellene hozzá --> nem lehetséges, de törekszünk a maxra ami van. Monitor esetén 400-500nit csúcs 20% ablakon.
A monitoron található beállítási lehetőségek helyett még mindig a "Reshade" alkalmazást javaslom és a RenoDX-et hozzá. Sokkal több kihozható velük a játékokból HDR-ben mint a monitor globális beállításaival és nem kell vele elállítani a monitort.
Ha fut a szoftver -->színek ott ahol a felhasználó állította
Kilépve -->visszakapjuk a monitor gyári sRGB / HDR alapszintjét. -
4264adam
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Online rendelés , elállás jog.
-
4264adam
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Ne legyünk már naívak és a saját pénztárcánk ellenségei. Főleg ha még Jog is van rá
-
4264adam
nagyúr
Tarkovra is próbáld ki az NvTrueHDR-t vagy az Nvidia App belsős RTXHDR-t. A kettő ugyanazt teszi
Fallout4 nekem előbbivel fut HDR-ben. Teljes más a szín paletta és Black crush szint .
holott ez a cím nem HDR 2015-ből
Örök igazság marad, hogy nemcsak kijelző kell hanem sajnos megfelelő forrás “anyag” is hogy a HDR és OLED előnyös legyen a mindennapokban
-
4264adam
nagyúr
Legjobb IPS is 1300 kontraszt, VA 4500
miniled miatt 9000 környékeAmit most nézel hogy nem több nem csodálom mert az IPS is tud szép SDR magas színlefedést.
Amiben más és ez biztos : kontraszt egy sötét jelenet esetén, HDR sehol nem lesz fátyolos.
Amitol nem esik le az állad: jobb IPS is tud vibráló vivid színeket, HDR-ben pedig csak az OLED
black crash szintén más szint
-
4264adam
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
valahogy így lett volna a helyes első gondolatom szépen írva: Nem gondolok ma már 1 PC hardware gyártót sem prémiumnak vagy nem annak. Vannak jobban és rosszabbul sikerült szériák hiszen mindenki ott akar nyerni profitot ahol tud.

Csandi : Szerencsére akkor még csapágymentes vagyok. Szélzaj /ventihang ami szokott nekem lenni mint az RTX5070TI Prime, TUF-on ami most van pedig a CW jobban hallom terhelés 100+ FPS mellett mint a ventiket. TUF 1500RPM 50%-iog megy el, nekem néma mert a CW több, ház ventik 800RPM-el szintén semmi. De ugye ez egyéni -
4264adam
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Igaz
pedig az eszmecsere jó -
4264adam
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
A marketinget értem. Az Asus 4070 Super DUAL széria Ram Padje pedig rosszabb volt mint az Inno3D 2X, 4090 ROG pump out, és az összes TUF CW-zik. Csak az érték más. Nekem is csak kicsit.
A lap VRM-et aláírom mert sokszor ajánlom ki, 12-14 fázis. De hogy szakmailag nem tartjuk csúcs kategóriának a márkát az biztos. 5070 PRIME hűtés venti vezérlő 10 éve a legrosszabb amivel lehetett találkozni. -
4264adam
nagyúr
Tudod rólam, hogy a Primeot visszaküldtem zaj miatt. 2018 óta szolgálnak a P ventik a házban, de 1000RPM-ig nem lehet hallani őket. Be Quiet CPU Dark Rock Pro 4-em 1600RPM-el már nagy szélzajként jön ki.
Érdekes mert a Liquid 280-360 Articok a legkedveltebb AIO hűtők. És sehol nem írtak hogy venti csere azonnal javasolt
-
4264adam
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Noctua NF paramétereit megnézed ugyanazt tudja a 2 ezres Artic P széria is. Csak egy sima papírdobozba kapod egyszerű műanyag fekete színben. Semmi szép csomagolás és Gumis tartó meg kézi előtét ellenállásos kábelek. Gyártás szempontjából óriási többlet költség a Noctua gumi külön gyártás majd összeszerelés.
a fizikát viszont ez a tény nagyon nem érdekli. Van a nyomás, fordulat és átáramlott levegő mérhető mennyisége óránként. Meg a pénztárcád.
Ezert raktam tele 7db Artic P12 PST-vel a házat 800RPM-el.
U.I.: Artic / Be quiet / Noctua ezek mind német brandingek tervező oldalon. De senki ne gondolja hogy Hans német gyártósoron a havi 3500EUR bérével otthon gyárt
Asus ROG : 4090 széria pumpout paszta bajnoka. Tápjai átcimkézett CWT Tápok mint az összes nagy márka.
az ASUS TUf 5070Ti-om ami van szinten CW bajnok a szériában mint az összes többi Asus TUF
de ugye én ezért felárat fizettem mert nekem kell -
4264adam
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Nvidia problémamentesebb a DP-n. Így is úgyis DSC On lesz. A PC elsődleges megjelenítő portja a DP, konzolok miatt és a TV miatt pedig a HDMi is
-
4264adam
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
DP
-
-
4264adam
nagyúr
-
4264adam
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Igen.
4.1ms frissítése van a 240Hz-nek. Szabad szemmel
nem láthatod a képtörést amit a G-sync megszüntet. Csak lassított felvételen.Ellenben VRR flicker gondot okoz ha be van kapcsolva, növeli az input lagot és személyes véleményem
alapjan a 240 360Hz fix frissítés kellemesebb érzés smoothabb mintha szinkronizálnád a monitort egy alacsony GPU FPs-hez ami magas frametime-ot eredményez -
4264adam
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Monitor 240Hz maradjon fix. Ne használj VRR-t.
-
4264adam
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Mennyi lett kuponnal a vége?
Mivel a 32" nem kapott 4th gen-t így ha olcsóbb ne várd meg az "F" betűt hanem vedd nyugodtan a 3th genes "D-t"
-
4264adam
nagyúr
[AOC MinilED VA vs Acer Nitro IPS XV272]
[AOC Q27G3XMN Mini-LED VA 1. futam]
[AOC Q27G3XMN Mini-LED VA 2. futam]Ezeket tapasztaltam 2 hónap alatt. Nem rossz a két technolgóia között, de nem lesz soha OLED szint.
-
4264adam
nagyúr
OLED előtt Miniled-VA volt.
Brutál fényerő -->nem tudod kihasználni az 1110 nitet mert 50-70cm-re ülsz a Monitortól. Max 600 nit ami nem cseszi szét a szemed ilyen távolságban. Ez már légvédelmi keresőlámpa voltVA miatt a széleken torzult a szín, és HDR-ben is fátyolos maradt az SDR anyag is hiába a 4500-9000 kontraszt, nem elég a megfelelő HDR-re.
120-130k-s kerettel jobb mint az IPS -
4264adam
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
A mostani képet, a délifekvésű nappaliban készítettem ma, direkt a nappali fényviszonyokat mutatni. Ez 30%
-
4264adam
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Nem kell, Matte réteg legyen.
-
4264adam
nagyúr
válasz
karacka01
üzenetére
Ilyen kerettel nem foglalkoznék VA és IPS-el.
[27" Samsung Odyssey OLED G6] 270k
Ahogy írtad, 3 év beégés garancia. Egyébként meg 2.5 éves korában eladod és veszel mást majd.
2 hónapja megvan. Mini-LED VA-t váltott. Előtte IPS-ek voltak.
Kinézett G8 első generációs QD-OLED és az 1800-as Íveltsék nem kevés, inkább a 800-at mondják nem zavarónak.
Ha 3th QD generációt keresel azok a 32" 4K monitorok lesznek. 34"-t elegente a Samsung. -
4264adam
nagyúr
50xx-et is súlyosan érinti a probléma és a legbiztosabb driver a tavaly októberi. 566 branch semmi 572 branch.
DLSS4-et is lehet forceolni régebbi driveren: Nv Profileinspector a neve. Ugyanezt teszi meg az NV app is csak nem kell hozzá.
5070TI van nekem is csak az 572 megy fel, de NV App nélkül vagyok, NvprofileInspector-t használok. Mert van ahol lassulást okoz az NV app megléte. -
4264adam
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Igazából ha megveszed és mégsem tetszik van 2 heted visszaküldeni, vagy ha nem jól viselkedik azt látni fogod 1 hét alatt.
Első G6-om pixel hibás volt, elálltam és rendeltem újra. cash vissza az első rendelésből.
1 pixel nem hibahatár, de az elállás vonatkozik arra is az első 14 napban. -
4264adam
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Az erős kompromisszum azért elég erős szó.
Tökéletes megjenítő nincs, de az OLED közelíti meg ezt a legjobban a létező technológiák között.
A VRR villódzás minden típust érint mert azonnali válaszidőd van és pixelenkénti fényerő vezérlés nem háttérvilágitás mint az LCD technológia esetén.
--> Itt pedig nem is értem miért kell 240Hz és 360Hz-en VRR-t használni:
Elméletileg van képtörés
gyakorlatilag ezen a frissítési frekvencián már nem fogod észrevenni de ha bekapcsolod a VRR-t villódzást fogsz tapasztalni és még a frametime-od is elrontod mert a GPU alacsony framerate melletti magas frametime-ját fogja felvenni a monitor frissítésre. --> Ezek jobban fognak zavarni mint a 360hz miatti 2.8ms frissítési rátával látható képtörés. 240Hz-en 4.1ms ez a frissítési ráta. nem lehet hogy ezt a képtörést már gyakorlatilag lásd. Lassított felvételen persze látszik.Lila árgyalat: Szépek a képek róla hogy ha kikapcsolt állapotban fény éri a QD-OLED-et lila árnyalatra emelkedik a fekete -->gyakorlatilag bekapcsolt állapotban semmit nem látsz ebből. És még a Matte réteg ezen javít mert már nem Glossy a G8 és G6 QD-OLED.
DG80-nál Reditten leírták hova kell állítani a VRR-t hogy ez ne legyen meg illetve jelenleg az nvidia is tele van ilyen driveres gondokkal főleg ha duplamonitoros rendszert használsz.
[Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket]Ez pedig maga a Geforce feedback hub:
[link]Érvényes ezekre:
"Elméletileg az elmélet és gyakorlat között nincs különbség, gyakorlatilag pedig van"
-
4264adam
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Szerintem nem, 3th Gennel megvan minden .
-
4264adam
nagyúr
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Ez a 3th genes panel és ide modell (2025 march). ezért az F jelölés. És az 500k+ ár. tavalyi modellek olcsóbban kell lennie.
-
4264adam
nagyúr
válasz
BullKoxa
üzenetére
A tükrösséget nem a QD okozza, hanem hogy Glossy bevonatos. Az megvan a WOLED vonalon is, sőt inkább azzal találkozol ott.
QD-OLED-nél pedig gyakori a Matte réteg is ami a nappali használatot segíti.
Ami a QD-nél van az hogy fény hatására a fekete szín rózsaszínnek tűnhet de ez is csak ha nincs bekapcsolva a monitor. Használat közben nem látszik illetve ezen is segít a Matte réteg a Glossy-val ellentétben.
Takarítani pedig a Glossy-t nehezebb, Matte könyebb.
-
4264adam
nagyúr
Igen. Csak a 32” ami 3th Gen. Ezt én is írtam itt neked és a monitoros topikban és végig futtattuk.
“32" 4K 240Hz-es OLED-el nem tudsz mellélőni (ez a 3th genes panel).“
34” nem igazán kapott fejlődést. Elméletileg van 2.5th Gen de Reddit visszajelzés és még a TftCentral is beszámolt róla hogy amit elsőnek 2.5-nek hittek az valóban első genes
-
4264adam
nagyúr
32" 4K 240Hz-es OLED-el nem tudsz mellélőni (ez a 3th genes panel). Ha Samsung weboldalról rendeled ezt ajánlom:
Keress családon belül vagy havernál aki Erste bankos. Parterprogramban vannak a Samsunggal egyedi árasok. Ez alapból 10% kedvezményt jelent.
Erre jön még az Erste moneyback kedvezmény, hogy 10%-ot visszautalnak a következő hónapban.
Illetve engedélyezett vásárlásnál a 3db kupon felhasználása. "kupon kunyeráló" topikban ha írsz ezügyben tudnak 5-10-15% kupon adni aki segít.
Illetve munkaidőben hétköznap az online ügyfélszolgálatra a samsung weboldalon szépen kérhetsz még kupont. pl ilyen szöveggel:
Munkatársam most rendelt G8 monitort és itt kért 10% kupont, ha lehetséges szeretnék én is kérni mert rendelni akarom ezt a monitort...Nem robotok hanem tényleg személyek írnak vissza ezért legyen szép a megfogalmazás
Ezekkel nagyon egyszerűen 30-50% brutto kedvezménnyel meg tudod venni a terméket.
Ha pedig cégre veszed akkor elég a nettoval számolni. -
4264adam
nagyúr
válasz
Hauptmann
üzenetére
+1
almát almával, körtét körtével.
Ha csak a fényerőket nézzük (nit), sem tudjuk a miniLED VA-t és OLED-et összehasonlítani, mert 50-70cm-re ülve a 400nit is eleegendő ,más mint a Miniled miatti 1000nit. Utóbbihoz hogy használni tudd és ne égesd ki a szemed kevés a 70cm. 400nit is erős közeli használatra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Google Pixel topik
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- EA Sports WRC '23
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- iPhone topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS49FG916EUXEN) WQHD 144HZ GAMER MONITOR AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS27FG810SUXEN) 4K OLED 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS27C902PAUXDU) 5K SMART PRÉMIUM PC-GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG LS49AG952NPXEN 49" NEO Q-LED 5K GAMER 240HZ ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS49A950UIUXEN) 5K DUAL QHD GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Akciós!! Előbb mint bárhol máshol !! Motorola Moto G77 8GB/256GB - 1 év garancia
- Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4339, 100% Akksi
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 Ti 16GB Lian LI LANCOOL207 ADATA 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(szemre ami tetszik) —> na ennek semmi köze egy generátorhoz állítás