- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
Új hozzászólás Aktív témák
-
HKorn
veterán
válasz dzsi23 #10922 üzenetére
Ez igaz és nem is biztos, hogy aki ilyen órákat vesz az okosórát akar. Ezeknél a prémium márkáknál én inkább a hibrid / csatlakoztatott megoldásokat tartom piacképesnek, majdnem teljesen hagyományos óra, app-hoz csatlakoztatva minimális aktivitásméréssel, meg kb hívás, üzenet esetén rezgő figyelmeztetés, azt kész.
Run&Ride
-
dzsi23
addikt
-
Dwatti
addikt
válasz dzsi23 #10416 üzenetére
Nem hallottam róla hogy gond lenne vele, barometrikus mérést környezeti változók is befolyásolják.
Szoftveres hibát meg úgyis javitani szokták. Csuklós pulzus mérés meg nem tökéletes de még mindig pontosabban mint más órákban. Garminnál meg ott a lehetőség pulzus pántra.
Forerunner 245 egy más típusú óra.
Neked kell tudni mire akarod majd használni.
Garmin minden cél csoportot megtalál ezért van ennyi tipus. Fenix sorozat ami mindet kiszolgálja ezért is olyan drága. -
addikt
válasz dzsi23 #10416 üzenetére
Ez egy 1 éves videó! 2.73 sw van az óráján, jelenleg a 6.1-nél tart. A barometrikus magasságmérő teljesen jól lereagálja a szintkülömbségeket. Be lehet állítani, hogy automatikusan GPS alapján is korrigáljin. Én időnként a reptéren manuálisan pontosítom 650 láb magasságra, mert ott annyi a hivatalos. Nagyon jól mutatja, mikor repülünk 2000 lábon, mikor emelkedünk- süllyedünk. A pulzusmérővel soha nem volt gondom. Igaz, nem köredzést csinálok, kevésbé kell a dinamikus változást figyelnem, de a scosche rhythm+ karpántommal azonos értékeket hoz.
My name is Bond, James... Dean.
-
nagyúr
válasz dzsi23 #10350 üzenetére
Én pont ellenkezőleg, olyat kerestem, ami végre - számomra - normál méretű, és nem néz ki női órának a csuklómon, így lett Fénix 6x Pro 51 mm-es tokkal, az Instinct 45 mm-rel picinek hatott a csuklómon.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Dwatti
addikt
válasz dzsi23 #10350 üzenetére
Ha jól tudom akkor :
Magasságmérés gps alapú lesz.
GPS-alapon: a tengerszint feletti magasság mérése a műholdak adatai alapján történik.
Minimum és maximum magasságból fog számolni .
Tehát nem lesz pontos a szintkülönbséged terepfutásnál ,kerékpárnál amikor emelkedőn majd azt követően lejtő után ismét egy emelkedőn haladsz.
Pl 100 méterről 600 méter magas hegyre futsz -tekersz de azt ugyebár nem folyamatos emelkedéssel teszed hanem fel le az útvonal szintkülönbségeit követve így nem 500 méter a szintemelkedés hanem pl 750 lesz.
De neked lehet csak 500-at fog számolni. esetleg szoftveresen korrigál valamennyit de nem lesz pontos.
Minimum és max magasság gps alapon történik ez azért általában pontos.
------
A barometrikus magasságmérést meg a a környezeti légnyomás és az időjárás változása is befolyásolja ezért ilyenkor az óra gps alapján is korrigál , de érzékeli a kisebb nagyobb magasság csökkenést , emelkedést is menet közben
Ez annyit jelent, hogy a szoftver figyeli a barométerből-, illetve a műholdakból számolt magasságértéket, és ha a kettő elkezd határozottan széttartani, akkor a barométerből érkező értéket fokozatosan korrigálj
Ezt csak GPS alap mérésnél nem lehet.[ Szerkesztve ]
-
Dwatti
addikt
válasz dzsi23 #10347 üzenetére
Talán a Garmin forerunner 245- ebben is van track nyomvonal vezetés. De nincs barometrikus magasság mérés.
De jobb kijelző, venni kell rá védő tokot és üveget, máris jobban strapabíróbb lesz ez is.[ Szerkesztve ]
-
Dwatti
addikt
Ok, nem szolgáltatót akartam írni hanem Google rendszert.
GDPR -miatt a Google úgy látta, hogy egyelőre globálisan nem lehet megfelelni egyszerre az összes jogi követelésnek, emiatt eltávolította a hívásrögzítési lehetőséget az Android (9) operációs rendszer verzióból. nem tudom az órán mi van de lehet ez miatt nem müködik. Hova tárolja a felvételt? -mert ha a telefon tárhelyérre akkor akár az engedélyeken keresztül is tilthatja a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
energomatt
senior tag
Baja nem lesz, de nem érdemes kétségbe vonni egy ajánlást és mások tájékozatlanságára hagyatkozni. (Lásd a reakciókat!)
Arról van ugyanis szó, hogy a telefontöltők kisebb áramfelvételt észlelve mint amilyet pl egy okosóra töltése igényel egy mobilhoz képest, leállnak a töltéssel. Ezért ajánlott PC-ről, laptopról, vagy ehhez hasonló eszközről tölteni azokat az eszközöket, ahol ez az ajánlás. -
anrb
aktív tag
Valószínűleg sok a hitvány fali töltő, az eszköz túláram/túlfesz védelme meg nem feltétlen elégséges. A PC-s standard USB2/3 porton csak a max. 500mA jelenik meg.
Az Amazfit Stratosokat is meg lehet sütni utángyártott bölcső használatával, mert abban csak 4 vezeték van, nincs benne semmi védelem. -
Hi!King
őstag
Nagyjából annyi, hogy minőségbiztosítási előírásoknak kell megfelelni. De nincs klinikai vizsgálat, mint egy gyógyszernél (étrendkiegészítőnél sincs). Nagyjából azt szavatolja, hogy egy biztonságos eszközt kapsz, de arról semmit, hogy X százalékos eséllyel jelezni fogja az infarktust, vagy hogy az ekg-t, pulzust mekkora pontossággal méri. Pl. a csuklós vérnyomás mérők orvostechnikai eszközök, de ez nem jelenti azt, hogy azok olyan pontosak lennének, mint a felkaros vérnyomásmérők.
-
bandoska
csendes tag
Szia, köszönöm. Azt sem tudom mit várok tőle. Csak egy ideje nem hordok órát, és ha veszek, akkor már okosat.
- Legyen kényelmes, ne túl nagy, mindennap hordanám (bírja sokat az aksi), és a mindennapi használatot is bírja ki fizikailag
- Mutassa szépen az időt, legyen szép megjelenésű, egészségügyi "mérésekben" megbízható legyen
- Az hogy hány száz dolgot tud értesíteni, nem fontos. Ha telefonálnak, esetleg emailt kapok, vagy messenger üzit, akkor azért rezeghet egyet.
A kompatibilitással kapcsolatban akkor ezek szerint ez hülye kérdés volt, arra gondoltam mégis, hogy nyilván egy Apple telefonhoz nem Samsung okosórát veszel alapból; valami jelentősége ennek biztosan van. Hajlandó vagyok megvenni az Apple Watch-t de csak akkor, ha lényeges kompatibilitási előnye van a többihez képest. -
tib78
tag
Én vittem el azt az Instinctet, és azóta le se vettem a kezemről, nagyon állat. Amazfit GTR 47mm után is tovább lépésnek érzem. Bár ugye ez nem színes kijelzős, de legalább nem agyalok folyton a számlap cserén...
Mi8, Garmin Instinct, Seiko Sumo, Samurai, Citizen Promaster
-
addikt
Azt hittem, hogy az a szándék, hogy az órában legyen navigációs térkép, és azt csak a fenix plus órák tudják. Vaktérképen iránytűvel koordináta alapján az instinct is elnavigál, vagy visszatalál egy beállított koordinátára. De ha tetszik az instinct és mindent tud, amire neked kell, akkor mi a kérdés?
-
addikt
- navigálás egy előre megtervezett útvonalon - A felsoroltak közül ezt nem tudja, csak azok a garmin órák, amiken van előre telepített térkép. Az meg ha jól tudom fenix 5 plus-tól kezdődik. A többit mind tudja az instinct is. Ma 21. napja töltöttem és még bírja az akku.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Gran Turismo
- Filmvilág
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél azonl átvehető Deák térnél
- Apple Watch Series SE 2024 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- Xiaomi Watch S3
- Apple Watch Series 9 41mm,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple watch series 8 45mm GPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest