Hirdetés
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dwatti #10994 üzenetére
Azért a 2000 láb magasságot bírnia kéne. De ez nem jó jel, hogy a második hozza ugyan ezt a hibát. És a fórumok nincsenek tele a hibával. Azt nem gondolom, hogy user error, mert semmit nem csinálok vele, amit ne lehetne papír szerint. Az nem rossz, hogy újra indul a gari, Az sem, hogy kapok egy újat, ami megint tökéletes esztétikailag, de fel kell juttatni Pestre. Amúgy ez meddig megy így? Ha a következő is beadja a kulcsot, azt is cserélik?
-
Megint megadta magát a Garmin instinct órám barométere. Emiatt tavaly októberben cserélték újra. Felhívtam a Navi Gate-et, megint csere lesz. Azt mondták, semmi papír nem kell hozzá, csak az óra, a gyári szám rögzítve van a rendszerben a nevemhez.
Igaz, hogy így újra indul az 1 év garancia, de azért dühít, hogy fél évet bír a szenzor. Tanulság: Garmin órát csak gyártói garanciával szabad venni! -
cibus
senior tag
Sziasztok.
Keresem első okosórám.
Amire szükségem lenne:
-legalább 1 hét körüli üzemidő
-kör vagy négyzet óralap (mi band-ekhez hasonló ne)
-olcsó, jó lenne megúszni 10körül, lehet kínai is simán
-angol nyelv is elég
-lépésszámlálás
-tudjak rá rakni valami normálisabb óralapot, vagy digitálist (letölteni)
-jól jönne ha tudnék rá rakni pár zenét és egy vezetéknélküli fülessel teló nélkül hallgatni.köszönöm
-
sith7
félisten
Sziasztok
Olyan okosórát szeretnék, amibe lehet tenni sim kártyát, lehet vele telefonálni
Mit ajánlotok ?20-30k körül létezik ilyen, amit meg szabad venni ?
-
anrb
aktív tag
Szia!
Az igényeid részben ütik egymást. Azt írod, hogy nem igazán érintenek a sportfunkciók. A Garmin okosfunkciókkal ellátott sportórákat gyárt. A Fenix széria pedig pont az, amiben minden funkciót belepakolnak. Abban sok minden felesleges lehet számodra (meg más számára). A Fenix 6-ból van sima és Pro változat (ezen leginkább 32GB flash + zene lejátszási képesség + térkép a plusz). Ezen spórolhatsz kb. 30e-ret, de kérdés, hogy ilyen drága óránál van-e értelme.A Garmin óráiban az alábbi kategóriák vannak:
Fitnesz (Vivofit, Vivomove, Vivoactive, Venu),
Futó és triatlon (Forerunner),
Golf (Approach),
Úszás (Swim),
Túra és multisport (Instinct, Fenix)
Fenix alapú speciális igényeknek megfelelők (hajós - Quantix, repülős - Delta, Tactix Delta - vadász, katonai, Descent - búvár),
Spéci változatok, igényesebb luxus kiadásban (Marq)Ebből az utolsó háromban van (lehet) zafír üveg (-Instinct, az ugye a lebutított és olcsó outdoor óra). Barométer és iránytű a túra órákon, illetve Forerunner triatlon órákon (pl. 935/945) van. Hőmérőnek egy ANT-os Tempe szenzor jobb választás, mert ott mér, ahol kell. A Fenix és a Marq kivételével minden Garmin óra full műanyag. Ha ezzel együtt tudsz élni, akkor egy Instinct vagy egy Forerunner 935 jó választás lehet.
Ps: Bármilyen órád van, költözésnél/pakolásnál én tuti levenném a helyedben.
-
Dwatti
addikt
Sapphire feláras én inkább vennék rá + kijelző védő üveget, nézd meg a fenix 5 plust is de instinct is jó óra igaz monokróm kijelző. De ne feledd a Garminok okos sport órák és inkább arra fokuszálnak.
Huawei vonal hordható hétköznapi óra jó üzemidővel amatőr sport tudással. -
HKorn
veterán
A Garmin órák általában sokat tudnak és drágák is, a Fenix sorozat konkrétan a teteje a Garminoknak. Viszont szerintem csak azoknak érdemes akik ki is használják ezeket a funkciókat, pl profi sportolók, sokat túrázók stb.
Amiket te leírtál fő funkcióknak, azokat sok olcsóbb óra is tudja, amivel többet tud egy ilyen Garmin azokat pont a lényegtelen kategóriába tetted, így nem értem miért akarsz 280e Ft-ot kifizetni.
GPS meg igenis fontos, majd rájössz ha használod, hiába van ott a telefon, jobb ha az óra is tudja.
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Kicsit gondban vagyok, mert nem igazán vagyok képben az okosóra felhozatallal, nem követtem figyelemmel, bár a megjelenésekről szóló híreket itt ph!-n elolvastam, de a max. 3-5 napos üzemidő egyből arra késztetett, hogy bezárjam az ismertetőt és lapozzak...
Na szóval a nem túl okos órám most beadta az unalmast, így keresnék egy épkézláb eszközt a helyére és miért ne haladnék én is a korral/technikával.
Véletlenül belefutottam pár napja a Garmin Instinct óra ismertetőjébe [link] , ami meg is tetszett - 14 napos üzemidő már kibírható és gyorsan töltődik - ráadásul a hozzászólások is pozitívak voltak, bár ugye előkerült alternatív lehetőség is érvekkel-ellenérvekkel mindkét oldalon.Elugrottam a Garmin hivatalos oldalra megfelelő viszonteladót keresve, de ha már ott jártam azért szétnéztem a kínálatban - láttam is fain órákat, de jelen helyzetben nem a pénztárcám tartalmához illeszkednek
(azért nem felejtem el, majd jövőre erre visszatérünk). Viszont a szolidabb árkategóriában feltűnt a fénix kínálat ami azért némi pluszt ad az Instinct-hez viszonyítva. Tehát olvasgattam a specifikációkat, teszteket és azon kaptam magam, hogy erősen a fénix 6 Sapphire verziója felé tendálódom.
Ami ezen típus felé terel:
- egész nagy kijelzőméret és felbontás
- jól olvasható kijelző megoldás
- relatíve jó üzemidő okosóra módban (14 nap)
- Sapphire karcálló üveg (jelenlegin azért van már 1-2 apró karc így 1x év után)
- hőmérő
- barométer
- profibb pulzusmérés
- VO2
- pontos magasságjelzés
- iránytű
- alvás monitorozás
- okos értesítések relatíve normális megjelenítése
- óralap csere lehetősége a személyre szabáshozViszont van jó pár olyan funkció, ami nem igazán érint (jelenleg):
- sportfunkciók (van rá céleszközöm)
- Európa és sítérképek
- golfpályás baromság
- navigáció
- zenei hülyeségek
- Garmin PayGPS-t nem tudom egyelőre megítélni, miért lenne számomra jó, ha okosteló mellett van az órában is
Szóval a terelő irányokból kiindulva nem tudom, hogy Sapphire üveget erőltessem-e (nem dolgozom kritikus körülmények között, ami talán rizikósabb, mikor családban/barátoknak besegítek az éppen felmerülő problémák megoldásában: pl. költözésnél pakolás), illetve a piacon van-e a versenytársak kínálatában hasonló, fenti "elvárásokat" megugró elfogadható alternatíva?
Megpróbáltam összeszedni a gondolataimat, de nem vagyok guruja a témának, így nulla tapasztalattal előfordulhat, hogy triviális dolog felett elsiklottam
-
Badboys
őstag
Ezzel 100% ban egyet értünk. Sajnos ezt a trendet nem a kis emberek kérték. Ez gyártó cégek jól átgondolt üzletpolitikája . Ezen még a jó úristen sem fog változtatni. Bele gondolunk mennyi negatív problémát generálna,ha mint a múltban otthon cserélem az akkumulátort. Mindig a fölhasználó fogja húzni a rövidebbet. Nem konkrétan ehhez,de ugye mennyire erőltetik az elektromos autókat. A gyártása lényegesen több káros anyag kibocsátással jár mint a foszilis üza. használata. Ez a lobbi érdek sajnos ez marad érvényben,ha tetszik ha nem. Ezzel csupán annyi a gond,hogy azt nem nézi senki sem,hogy én mennyi idő alatt keresem meg a rá valót. Hagyjuk mert szerintem itt is tiltás jön. Netán végleges kitiltás. Ez a fórum sem a régi már.
-
anrb
aktív tag
válasz
Badboys #10977 üzenetére
Sajnos a garanciaidő + x éven belül a téglásítás iparági standard, nem csak egy gyártónál van így. Igazából azt az eszközt, ami autonóm módon nem képes működni (Internet, gyártói cloud nélkül), azt nem lenne szabad megvenni.
Legalább EU szinten kellene valamit kezdeni ezzel a problémával, mert azon kívül, hogy gusztustalan kapzsi mentalitás, még óriási környezetszennyezés is.
pl.
-Fixen beépített akkuk a kütyükben, szándékosan megnehezítve a javítást. Már nem csak apró, "fogyó" háztartási eszközök, majd telefonok esetében, hanem már alig lehet normális notebook-ot kapni nem fixre szerelt akkuval (+bővíthetetlen memóriával, tárolóval, stb.)
Ha rajtam múlna, az ilyeneket be se engedném a piacra.
-Samsung Smart TV, folyamatosan kapom az üzeneteket, hogy hamarosan ez nem fog menni, az nem fog menni (persze le is törli a drága a TV-ről az appokat, az Internet tiltás a YT szükségessége miatt nem opció)
-Androidos frissítések? Az eddigi készülékeimre csak max. 1 vagy 2 jött. Volt vagy egy tucat - Samsung, LG, Sony, Huawei, Lenovo, Motorola. Nem véletlenül választottam legutóbb AndroidOne-ost. Persze abból sincs választék.
Az összes programnak időről-időre egyre újabb API (=újabb Android, iOS) kell, pedig semmivel sem tudnak többet. Vegyél új telefont!
-macOS? Régebbi vasakra trükközéssel megy csak fel
-Kínai termékre support? Hahaha
-Google, Microsoft? [link] [link] -
Badboys
őstag
Nem konkrétan erre céloztam. Az is szempont,hogy holnap mire édred az elmeházi brancs. Van olyan okos termékük amit nem kevés pénzért árultak. Aztán egy szép nap úgy 1 év múlva arra édredtek,hogy ideje le sz@rni az egészet. Azóta se frissítés semmi amire még bőven kellene . Tehát nem feltétlen egy 10000 forintos okos eszközről beszélünk. Fogom eldobom és ennyi volt. Az enyém nem ebbe az ár kategóriába tartozik és nem pár ezer forint volt. Viszont valószínűleg kukázhatom.A párom kütyüje még együtt működik a HTC vel,de meddig? A héten volt róla szó,hogy ez lehet változik vagy már van ahol vátozott. Amiért ennek hangot adtam 3 napra kitiltottak. Korrekt megoldás. Ennek tükrében megint csak azt javaslom,hogy gondolják át a Huawei-Honor vonal vételét.
-
belovary
senior tag
-
nyisziati
veterán
válasz
Badboys #10972 üzenetére
Ezt már akartam mondani, hogy a mostani "háborús" helyzetben nem biztos, hogy célszerű Huawei-t/Honort ajánlani.
Viharos gyorsasággal hullottak ki az első negyedévben a "top ten"-ből, úgyhogy az AppGallery rákényszerítése a nem-Huawei tulajdonosokra elég aggodalmatkeltő.berakom ide is a mobilok idei eladásainak listáját, elég meglepő
-
seredy
tag
sziasztok, barátnőm szeretne valamilyen egyszerűbb, de megbízható aktivitásmérőt venni, főleg futáshoz, sétához, úszáshoz. Fontos, hogy számolja a kalóriákat, illetve az alvást is lehessen vele monitorozni. Nézegetjük a Huawei Band 4 Pro-t és a Honor Band 5-öt, nem nagyon értünk hozzá, melyiket volna inkább érdemes megvenni? Ajánlanátok valamelyiket? Köszönöm a segítséget előre is!
-
Predator2
addikt
-
Dwatti
addikt
PC > Garmin expres /vagy connect oldalán lehet nézetet váltani.
-
válasz
Dwatti #10962 üzenetére
Én a connect.garmin.com oldalon szoktam csekkolni a tevékenységek adatait, de ott szerintem csak google map van, legalábbis nem találtam opciót cserére. Egyébként én bringázni meg túrázni szoktam, ott a méterre pontos "elszámolás" nem elsőrendű szempont ugyan, de a google mapson is meglepően pontosan követi az útvonalat, és nem FW-ből javítgatja ki, mert az is pontosan látszik amikor a két turistaút kereszteződésében beálltam a bokrok közé izé... csurgatni egyet, pedig ott sűrűn állnak a fák.
-
kufirc
tag
erről mi a véleményetek ???? Van valakinek hasonló ???? Futásra használnám , de érdekelne ha nem viszek magammal telót az óra GPS rendszere mutatja a megtett utat és a sebességet ???? Hazaérve pc -re letölthetem róla az adatokat ????
-
-
HKorn
veterán
Aha, akkor ezek szerint kerülni kell az összes ilyen Sony chipes fémházas órát. Nekem olyan érzésem volt GTR-nél, mintha annyira rámentek volna az alacsony fogyasztásra, hogy cserébe pontatlan lett a GPS és annyira gyenge, hogy jelet, ha nem a nyílt ég alatt vagy már alig talál és azt is képes eldobni bármikor. Inkább fogyasszon többet akkor, de ennek így semmi értelme.
-
anrb
aktív tag
Ugyanaz a Sony CXD5603GF chip van majdnem az összes új Amazfit/Garmin/Polar/Suunto órában, mégis a fémházasokkal van gond (pl. Polar Vantage V, de pl. a Mediatek MT3333 alapú Garmin Fenix 3/5 is elcs*szett konstrukció). A firmware-t is a Sony adja ki a saját chipjéhez. A Huawei és Qualcomm alapú óráknak nyilván saját GNSS vevőjük van.
-
HKorn
veterán
Fém ház nem lehet indok, más gyártóknak is vannak fémtokos óráik mégis hibátlan a GPS, lásd Huawei GT vonal.
Inkább a low energy Sony GPS chip lehet szar, vagy a firmwarje, mert rohadt sokáig bírja az akksija, elég havi egyszer tölteni aktív GPS használat mellett is.
Nálam pl konstans eldobta a jelet track közben, ezért kellett mennie.
-
HKorn
veterán
válasz
Dwatti #10949 üzenetére
Igen, én eddig Amazfit vonalon voltam végigMiband 2, Bip, GTR, de GTR-ben akkorát csalódtam, hogy inkább átmentem Huawei vonalra és nem bántam meg. Amennyire szuper kis óra volt a Bip, a GTR annyira lett egy kaki.
GTR egy elcseszett termék nem is tud sokat, de azt is megbízhatatlanul. Aki nem sportol annak jó lehet, de azért az értesítések se a legjobbak rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- vrob: Irány a 32 bit: játékprogramok 1994-1995-ben
- Politika
- LEGO klub
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- World of Tanks - MMO
- Synology NAS
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest