Szuperolcsó okosórát mutatott be a Haylou

A Xiaomi ökoszisztémájához tartozó gyártó egy karperec áráért ad komplett okosórát. A Solar névnek viszont semmi köze a napelemehkez.

A Haylou (ejtsd: Hello) nem egy különösebben ismert márkanév, de a Xiaomi ökoszisztémájához tartozó gyártó, aki főleg audioeszközöket fabrikál a Xiaominak, de saját brand alatt is üzemel. A Haylou most bemutatott okosórája azt tudja, hogy pont annyiba kerül, mint egy egyszerű aktivitáskövető karperec, viszont többek között színes, 240 x 240 pixel felbontású,1,28 hüvelykes kör alakú LCD panelt és okosfunkciókat kínál.

A készülék elvileg egy hónapig elketyeg a 340 mAh-s akkumulátorral, folyamatos pulzusfigyeléssel pedig egy hétig, viszont a megnevezésnek semmi köze a napenergiához. A Garmin fēnix 6X Pro Solar Editionnel ellentétben a Haylou Solar Smart Watch nem rendelkezik napenergiát hasznosító alkatrésszel. A 45,3 milliméteres, 54 grammos fém tokozás viszont IP68-as hitelesítéssel igen.

A kínai termékoldal alapján az 5.0-s Bluetoothon kapcsolódó, egyedi rendszert futtató készüléken van időjáráselőrejelzés, zenevezérlő, stopper, mindenféle formátumú aktivitáskijelzés, alváskövetés, megjeleníti az értesítéseket és üzeneteket (látszólag a platformmal, a küldővel és a tartalommal együtt), de az például számomra nem derült ki, hogy rendelkezik-e belső tárhellyel, illetve arra sem derült fény, hogy van-e benne például GPS, hangszóró vagy mikrofon. Feltesszük egyébként, hogy nincs, de 7 ezer forintnak megfelelő áron nem igazán várjuk el.

Előzmények

Hirdetés