Garmin Instinct – küldetés teljesítve

A Garmin terepórája nem okos, mindig aktív kijelzője pedig csak nem is színes, ellenben kifejezetten szívós és profi, ha kihívásokról, küldetésekről és aktivitáskövetésről van szó.

Hirdetés

Külső, paraméterek

Tele van a piac csodaszép és/vagy funkciógazdag, menő OLED kijelzőt kínáló csuklóviselettel. A Garmin Instinct nem ilyen, és bár akad a gyártónak divatketyeréje, ott is fontos szempont a profi aktivitáskövetés, itt pedig egyenesen erről szól minden. De elég csak ránézni: az Instinct már küllemre strapabíró, és ezt húzzák alá vállalt képességei: a férfikézre illő, 45 x 45 x 15,3 milliméteres és 52 grammos jószág a Mil-STD-810G tesztek közül a hősokkra, a rázkódásra és a vízállóságra vonatkozó feladatokat teljesítette, 100 m / 10 ATM víznyomást kibír, szálerősített polimer váza roppant masszív, a karcálló üveg pedig kellően mélyre lett süllyesztve, hogy ne fájjon neki egy vétlen koppanás.


[+]

Nincs WiFi, eSIM, mikrofon, NFC vagy Garmin Pay hogy az Instinct a telefon vagy digitális személyünk kiterjesztése legyen, van viszont Bluetooth antenna ANT+-szal és minimum Android 5.0 / iOS 12 kompatibilitással, és ami sokkal fontosabb: minden, ami többnapos ultrafutáshoz vagy katonai bevetéshez kapóra jön. Ilyen a monokróm, odakint kitűnően látható, mindig aktív transzflektív kijelző 128 x 128 pixelen, nyolcszög kivitelben, kör alakú, informatív résszel a jobb felső sarokban. A kézzel állítható háttérvilágítás elég szerény, odabent mindenesetre elegendő, az Instinct Tactical változata pedig éjjellátóval együtt is használható. Akad GPS, GLONASS és Galileo műhold támogatás, akár ezek egyéni használatával vagy kombinációjával hadseregtől függően, alti-barométer, hő- és gyorsulásmérő, valamint iránytű és lépésszámláló.

A Garmin Instinct a Huawei Watch GT2 mellett
A Garmin Instinct a Huawei Watch GT2 mellett [+]

Zölden pislog hátul a Garmin Elevate optikai pulzusmérő, a határozott nyomásra ráklikkelő, spéci töltőfej pedig mellette várja a tápellátást nagyjából kéthetente, bő egy óra erejéig. A szürke csomagolás csak az USB-A kábelt, némi leírást és a 22 milliméteres szilikonpántot rejti, és bár ez utóbbi nem nyer esztétikai versenyt, rendkívül sűrű lyukazatával, 132 - 224 milliméteres csuklókerületen belül mindenki megtalálhatja a legkényelmesebb viseletet. Már leginkább a társadalom férfi felén belül: a hölgy érdeklődők kecsesebb csuklóján túlméretesnek tűnhet a termék.


[+]

Az alapmodell 108 ezer forintba kerül, az éjjellátóval együtt használható Tactical pedig 126 ezer forintért helyezhető kosárba a gyártó hivatalos honlapján. A cserélhető, 22 mm-es pánt stabilan foglal helyet a csuklón, a csat kellően szívós, viszont tény és való: vastagsága miatt az óra megakad az ing- és kabátujjban. Aki persze észrevétlen kütyüt keres, jobb, ha vékony csuklópántot választ, az Instinct jófajta konstrukciója egyszerűen megköveteli a méreteket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés