Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AtHoS

    nagyúr

    Sziasztok!

    Kicsit gondban vagyok, mert nem igazán vagyok képben az okosóra felhozatallal, nem követtem figyelemmel, bár a megjelenésekről szóló híreket itt ph!-n elolvastam, de a max. 3-5 napos üzemidő egyből arra késztetett, hogy bezárjam az ismertetőt és lapozzak...

    Na szóval a nem túl okos órám most beadta az unalmast, így keresnék egy épkézláb eszközt a helyére és miért ne haladnék én is a korral/technikával.
    Véletlenül belefutottam pár napja a Garmin Instinct óra ismertetőjébe [link] , ami meg is tetszett - 14 napos üzemidő már kibírható és gyorsan töltődik - ráadásul a hozzászólások is pozitívak voltak, bár ugye előkerült alternatív lehetőség is érvekkel-ellenérvekkel mindkét oldalon.

    Elugrottam a Garmin hivatalos oldalra megfelelő viszonteladót keresve, de ha már ott jártam azért szétnéztem a kínálatban - láttam is fain órákat, de jelen helyzetben nem a pénztárcám tartalmához illeszkednek :B (azért nem felejtem el, majd jövőre erre visszatérünk). Viszont a szolidabb árkategóriában feltűnt a fénix kínálat ami azért némi pluszt ad az Instinct-hez viszonyítva. Tehát olvasgattam a specifikációkat, teszteket és azon kaptam magam, hogy erősen a fénix 6 Sapphire verziója felé tendálódom.

    Ami ezen típus felé terel:
    - egész nagy kijelzőméret és felbontás
    - jól olvasható kijelző megoldás
    - relatíve jó üzemidő okosóra módban (14 nap)
    - Sapphire karcálló üveg (jelenlegin azért van már 1-2 apró karc így 1x év után)
    - hőmérő
    - barométer
    - profibb pulzusmérés
    - VO2
    - pontos magasságjelzés
    - iránytű
    - alvás monitorozás
    - okos értesítések relatíve normális megjelenítése
    - óralap csere lehetősége a személyre szabáshoz

    Viszont van jó pár olyan funkció, ami nem igazán érint (jelenleg):
    - sportfunkciók (van rá céleszközöm)
    - Európa és sítérképek
    - golfpályás baromság
    - navigáció
    - zenei hülyeségek
    - Garmin Pay

    GPS-t nem tudom egyelőre megítélni, miért lenne számomra jó, ha okosteló mellett van az órában is :F

    Szóval a terelő irányokból kiindulva nem tudom, hogy Sapphire üveget erőltessem-e (nem dolgozom kritikus körülmények között, ami talán rizikósabb, mikor családban/barátoknak besegítek az éppen felmerülő problémák megoldásában: pl. költözésnél pakolás), illetve a piacon van-e a versenytársak kínálatában hasonló, fenti "elvárásokat" megugró elfogadható alternatíva?

    Megpróbáltam összeszedni a gondolataimat, de nem vagyok guruja a témának, így nulla tapasztalattal előfordulhat, hogy triviális dolog felett elsiklottam :B

    [ Szerkesztve ]

    read-only mode on the forum

Új hozzászólás Aktív témák