-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ojb
tag
"Az ilyeneknek szabályozható bármilye is?"
Amit linkeltem az önmagát szabályozza egy külső érzékelővel.
Amennyiben az érzékelt hőmérséklet kevesebb, mint 30°C a fordulatszám is 350 rpm körüli.
40°C fölött a fordulat megemelkedik ~1800 rpm körülire.
30 és 40 fok között pedig valahol 350 és 1800 közötti. -
daninet
veterán
https://smartathome.co.uk/smartlife/index.html
próbáld meg ezt -
ojb
tag
A képpel én nem a hőmérséklet eltérésre, hanem a jelentési gyakoriság különbségére utaltam...
Nekem a kerek hőmérők "nagyon" együtt járnak.
Volt, amikor 4db jött egyszerre, azokat az asztalon egymás mellé téve ellenőriztem néhány napon keresztül "változó" szobahőmérsékleten.
Meglepő volt, hogy az egymáshoz képest mutatott hőmérséklet eltérés 0.3°C -on belüli volt és együtt mozgott ill a páratartalom mérés eltérése is 5 % -on belüli volt.
Nálam a jelzett kerek hőmérők már egy éve mennek az eredeti CR2450-es elemmel és ezekből a szenzorokból 4db median értéke biztosítja a fűtés vezérléséhez a trigger -t is
a "gyorsaságuk" (relatív sűrű jelentésük) miatt. -
mezis
félisten
Páratartalom:
Még az analóg, NDK-s páratartalom mérő kezelési utasításában olvastam (kb 30 éve), hogy jót tesz a műszernek, ha hűvös hajnalokon sétálgatunk vele a kertben....
Olyat is írtak, hogy úgy ellenőrizhetjük a műszerünket, hogy nagyon nedves törülközőbe csavarjuk és akkor pár óra múlva 98% körüli értéket kell mutatnia.
Ezt kipróbáltam egy újabb kori analóggal, tényleg közel volt a 100%-hoz.Elektronikát kockázatos magas páratartalomnak kitenni, bár az ilyet illő lenne lakkal védeni. De hát csak 10$
.
-
LouiS22
veterán
ezek nem preciziós eszközök, teljesen normális, hogy "szórás" van. Szoftveresen tudsz "igazítani", de ehhez az ke, hogy kinevezz egyet "etalonnak". Nyilván mindenkinek más a hőérzete is, de gyakorlatban nem hiszem, hogy meg tudod mondani, hogy 32 vagy 33 fok van ott, ahol mérnek.
-
fo_di
őstag
-
LouiS22
veterán
Bár szvsz erősen nem okos otthon topictéma ez az egész, de bármit is veszel, gondolj a jövőre. Azaz ne arra, hogy most mid van, hanem hogy milyen bővítéseid lehetnek. Sokkal kínosabb pár év múlva rájönni, hogy korábban egy picit nagyobb anyagi áldozattal jövőálló(bb) valamit vehettél (volna).
-
fo_di
őstag
ha az olcsóra mész, akkor inkább a tuya vonalat ajánlom, abból legnagyobb a választék
a zigbee cuccok lokálisan kapcsolódnak a hubhoz, és azokat ha egyszer komolyabbra váltasz, akkor is tudod felhőmentesen használni (az általad linkelt cucc is tuyás, ahoz tuya hubot keress, ha az eszközhöz pedig oda van írva, hogy tuya és ott van a naracssárga-fehét t betűs embléma, akkor bármilyen noname gyártó jó) -
radio11
tag
Xiaomi bluetooth-os hőmérő [link] és
Xiaomi smart home hub [link] a javaslatom (bocs, a két első találatot linkeltem be. lehet van más, olcsóbb, jobb helyen is)
Ezek jól működnek együtt, lehet hozzá tenni Xiaomi eszközöket (pl ajtónyitás érzékelő, PIR szenzor) és ha később például Home Assistantra feljesztesz abba is át lehet őket helyezni. A hőmérő az egyik legjobb ár/érték arányú, ráadásul kijelzős. -
-
LLKobe
veterán
Ha jól gondolom szükségem van HUB-ra és hőmérő eszközökre, amik a HUB-hoz csatlakoznak.
Jól gondolod.Az Aliexpress-es olcsó hub-ok megfelelőek erre?
Kapsz olcsón normálisat is, aliról is, csak nem mindegy melyiket.Mi a különbség a wifi-s és Zigbee-s eszközök között?
A wifis eszközök folyamatos wifi kapcsolatot igényelnek, ezért jóval többet fogyasztanak, ezért ezek általában 230-ról mennek. Mivel közvetlen wifire csatlakoznak az eszközök, nem kell hub.
A zigbee-s eszközök csak eseménykor küldenek egy jelet, ezért minimális a fogyasztásuk, egy gombelemmel elmennek 1-2 évet. Viszont ehhez kell hub.Van olyan hőmérő eszköz, amihez nem kell hub?
Én még wifis hőmérővel nem találkoztam, csak zigbee/zwave, illetve bluetoot-ossal.Nem kellene folyamatosan a hőmérséklet adat, de kijelző nélküli alacsony fogyasztású hőmérőre van szükségem, hosszú akku élettartammal.
Én a zigbee-t javasolnám.Írok egy privátot.
-
Degeczi
nagyúr
Pont ez a fő különbség a wifi és a zigbee közt, h utóbbit az elemes eszközökhöz optimalizálva hozták létre: nagyon energiatakarékos, simán elketyegnek akár egy évnél is tovább két elemcsere közt - viszont persze kell hozzájuk zigbee hub (vagy ahogy tetszik: gateway, átjáró a wifi felé) különben nem tudnád elérni ezeket.
Wifihez nem kell külön eszköz, de az energiaigénye nagyságrendnyivel nagyobb, ott ezért nagyon ritka az elemes megoldás.
-
LLKobe
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ingatlanos topic!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest