- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
foo85
csendes tag
Igen és is azon gondolkoztam, hogy megpróbálom a bus-os bekötést mintha a gyári sajátját kötném be... Kérdés, hogy ha még sem jó akkor mi történik, legfeljebb nem támodatja és nem működik, akkor meg még mindig beköthetem relés megoldással.
Még kicsit agyalok, hogy Tado-nál van e jobb (kész!) megoldás, de hét vége felé szerintem megrendelem. -
foo85
csendes tag
Amit tegnap írtatok az alapján most bepróbálkozok a HA-val, hamár úgy is itt a Nas...
Meglepően gyorsan felszalad a rendszer VMM-el, majd telepítettem a HACS-ot és sikerült a két Midea klímámat is behúzni a HA alá, onnan meg a Homekit-be.... Lényeg most barátkozok a rendszerrel (még nemigen látom át), ha megszokom és gördülékenyen megy akkor egyenlőre elengedem a HOMEY-t..Fűtés: megkérhetlek, hogy a Tado kazán melletti egységéről csinálj egy képet, mármint a hátoldaláról ahol a bekötési rajz van? A Tado support elbizonytalanított abban hogy hol milyen eszközök vannak forgalomba....
-
foo85
csendes tag
A kazán melletti központi egységüknél van egy olyan verzió amin külön bekötése van a melegvíznek, de az csak UK piacon elérhető (meg persze van az a pénz amiért ebay-on idejön...). Ma leveleztem a Tado supporttal erről egyet hát de annyival letudtak, hogy az EU piacon elérhető verzióval is lesz melegvizem ha úgy kötöm be... De ha az úgy marad ahogy most van az se izgat, csak jó lett volna ha tudom ki-be kapcsolni a melegvíz funkcióját a kazánnak.
Igen tudom hogy sok (a másik két általam említett megoldás is kb ennyi), de mi más lehetne helyette ami okos, ugyan ezt megcsinálja, nem kell HA és tudom offline is vezérelni? Mert 2 okos radiátor szelep meg egy okos termosztát oké hogy fele ennyi, de nem szeretném a fűtést a világhálóra bízni.
Mit jelent egyébként az a komplex rendszer nálad (én meg a vezérlést rögtön a Homey Prora terveztem bízni)? -
daninet
veterán
nekem JF még mindig nagyon fapad Plex-hez képest
Nekem is lifetime plex van, futtatom a JF-t is mert volt egy-két spec kódolású videó amit plex istenért nem játszott le, olyankor jó volt JF backup-ként.
Viszont plex szó szerint mindenre van. Xbox, Playstation, öreganyám TV-je, minden. -
kis.zsolt
aktív tag
Jogos.
Ugyanakkor ez az egész topik a próbálgatásokról, többé-kevésbé a sufni tuningról szól, egymást segítve (jó esetben).
Ambilightnak csak az egyszerűség kedvéért írtam, az LG-re hosztolt elnevezés a Hyperion-nak hívja, és ha megnézed a Youtube-os videókat, bizony megütik a Philis Ambilight mércét.
A különbség annyi, hogy míg a Philips natív támogatja ezt (gyárilag be van építve a tévé hátuljába az RGB LED), addig egyéb esetben nekünk kell vacakolni a LED-ezéssel. Illetve van még egy másik is, a késleltetés. Minél több WLED van sorban, annyival nagyobb a késleltetése a fényeffektnek, de itt ha jól emlékszem 190 LED-re valami 40ms-ot írt a táblázat, ergo a látvány szempontjából nem érdekes.Mindezt egyébként - annak ellenére, hogy veled teljesen egyetértek - azért favorizálom, mert amúgy is akartam egy fali fényeffektet a szoba falára a tévé köré, mert túl nagy a csupasz fal körülötte, képeket, vagy polcokat meg nem akartam a tévé mellé tenni.
Ez a HOBBI projektem része. Van alkatrészem, nem kell megvenni a boltban, tanulok belőle, szeretettel csinálom, és ha sikerül, örülünk neki. Aztán lehet, fél év múlva mégis csak kép, vagy virág lesz a helyén, de akkor is megért egy misét, és talán egy icipicivel okosabb lettem.Viszont ha már TV rootolás: a Jellyfin nagyon odabax. Nagyon megérte felrakni a tévére. Piszok jó médialejátszó (A NAS-ra is van aplikációja, így onnan jön az "anyag" hozzá).
És hogy ne legyen OFF: mind a Hyperionnnak, mind a Jellyfinnek van HA integrációja.
-
Degeczi
nagyúr
Csak sajnos ott is kiütközik az, h az azonos név ellenére valójában teljesen különböző cégek gyártják a világítást ill. a TV-ket, ezért pont nemrégi a bejelentés, h az új TV típusok idéntől már nem támogatják a külső Philips lámpákkal való összeszinkronizálást..
https://hueblog.com/2023/07/04/2023-ambilight-tvs-no-longer-have-hue-integration/
Szerk: nem gondolnám, h erről szól, az OLED szériákon is hasznos feature. A négyoldalas valszeg azért csak később jelent meg, mert a többség nem falra akasztva hanem asztalkán használhatja - mindenesetre a tavalyi 8xx szériának pont ez volt egy újdonsága, nem csak a legdrágább típusokon.
-
Yocee
aktív tag
megvan a gebasz az esp home wireless frissítési gondomra. Ez volt a configban:
esphome:
name: "${devicename}"
comment: "${description}"
esp32:
board: esp32dev
framework:
type: arduino
E helyett ez lett:
esphome:
name: "${devicename}"
comment: "${description}"
platform: ESP32
board: esp32dev
Tehát kikerült a framework. És így mér nem szúrja el az OTA flesseléssel az eszközt. -
daninet
veterán
ezt értem. De itt ez a termosztát nem több mint egy gombelemes hőmérő. Hiába nyomkodod a gombokat a falon nem indítja el a klímádat, ahhoz külön elő kell venni a telefont vagy dashboard-ot rakni a falra. De ha meg már dashboard van a falon akkor minek ez a termosztát.
Nekem az kell, hogy odasétálok a termosztáthoz és ki-be tudjam kapcsolni a hűtést illetve a fűtést vagy megváltoztatni a hőmérsékletet ha fázunk vagy melegünk van. Ez a termosztát legegyszerűbb funkciója 100 éve.
Arról már nem is beszélve, hogy a jobb termosztátok nem bang-bang módszerrel működnek, pl az én nestem tanulja a padlófűtés hőtároló tömegét és idő előtt leállítja a fűtést mert a hőátadásnak késleltetése van. Ha ezt nem tenné meg túlfűtené a szobát 1-2 fokkal folyamatosan. Ezt írtam, hogy jellemzően a szoftvert fizeted meg, nem a hardvert, az nem több mint egy hőmérő meg két relé. -
vkp
aktív tag
Az oké, de mi történik akkor, ha valamiért elkezd nyitni? Meghülyül a HA, fejreáll a shelly vagy amivel vezérled és elkezd nyitni. Ezek a motorok nem gyengék, ha elkezd nyitni és nem tud, akkor ott valami törni fog. Mindenképpen shelly-vel vagy olyan elektronikával vezéreld, amiben van teljesítménymérés.
-
ViZion
félisten
Nálam valamiért ESP-01 -re írta át, de bin-t feltöltve már működött az OTA.
Nem is értem, hogy a HA-ban a flasher miért nem kérdezi pontosan, h milyen board, csak a 8266-ot engedte, majd eldöntötte, h az ESP-01. Flashelve meg elérhetetlen volt.
#45644 Yocee: wow, Te miket találsz -
LouiS22
veterán
A változtatás stimmel, hiszen csak a konfigot írod át, ahhoz, hogy a változás az eszközön megjelenjen, flashelni kell.
Tipp, mert én is szoptam kínai csodával és a megoldás ez lett.
esp32:
variant: esp32s3 (ITT NYILVÁN A SAJÁT VERZIÓD ÍRD BE)
board: lolin_s3_mini (ÉS IDE IS)
framework:
type: arduino
version: recommended (EZ VOLT A LÉNYEG, SZERINTEM NÁLAD LATEST LESZ ÍRVA ÉS AZ RONTJA EL)Én végül úgy flasheltem, hogy direktben a HA-ra dugtam és USB-n át ment fel az első flash, utána már hasít az OTA is.
-
daninet
veterán
Örülök, már akartam kérdezni mi a helyzet.
Utánanéztem közben és Cloudflare-en az MQTT egyelőre béta amire külön kell jelentkezni. Nem tudom miért nem kerestem rá, minden vacak átmegy nekem a tunnelen, nem feltételeztem, hogy ez valami speciális dolog amit most implementálnak.
Remélem azért nem megy kárba a domain és tudod használni a dolgaid elérésére (HA, nextcloud, plex stb.)
Ha nem tudod mire használni lesörözzük az árát vagy nemtom én beszéltelek rá -
daninet
veterán
[link]
Szóval az api: részt töröltem, gondolom ezzel már megvagy illetve hozzáadtam az mqtt részt.
A többihez meg annyi kell, hogy az egyes platform szenzorokat amiket el akarsz küldeni változás esetén ki kell egészíteni 1-2 új sorral. A name és id változókat kell behelyettesíteni
A topic lehet bármi amit szeretnélA fenti példa ezt fogja HA-nak elküldeni:
Heatpump Operational Mode = heatingHa csak az értéket akarod elküldeni akkor ennyit hagysz benne:
id(${devicename}_operational_mode).state; -
daninet
veterán
abban a mideás modbus kommunikációban rengeteg szenzor volt. Van pár specifikus amit látni szeretnél? Mindent ne akarj mqtt-vel küldnei mert szerintem felesleges.
Gondolom van 1-2 amit rendszeresen nézel és akarsz belőle adatot is gyűjteni.
Illetve nem találtam ahhoz a linket. Linkeld már be és segítek egy konkrét példával, utána már csak a szenzorok neveit kell átírnod meg kopipasztázni. -
4D4M
senior tag
Én se tudom mi a konkrét megoldás, de az nem valószínű, hogy helyes eljárás, hogy a tasmota megpróbálja odabigyeszteni az mqtt belső portszámát még egyszer a cím után, hiszen a CF azt nem tudja értelmezni. Ha üresen lehetne hagyni azt a bevitelimezőt, akkor jobb eséllyel indulna.
-
daninet
veterán
plz menj végig ezen a tutorialon, bármennyit gépelek itt jobban le van irva
jezusom
Van előnye az eu domainnek?Van. Olcsó EU állampolgároknak és egy csomó dolog ami .com-on már nem elérhető itt még igen. ~2000huf/év bruttó eléggé baráti sztm
-
-
daninet
veterán
Kifutottam szerk időből
A Home Assistant oldalon annyit kell tenned, hogy egy olyan MQTT szervert hozol létre ami elérhető kintről.
Ehhez a legegyszerűbb a cloudflare tunnel. Kell először egy domain név. Ha nincs még akkor vannak ingyenesek vagy veszel 3000-ért két évre egy .eu címet.
Ez után regisztrálsz cloudflare-re és hozzáadod a domained. A domain névszervereit ezután ott ahol vetted beállítod cloudflare névszerverekre.
Utána HA-ban telepíted a cloudflare plugint és lesz egy kód amit be kell kopiznod oda a cloudflare accountból.
Innentől létrehozhatsz subdomaineket az egyes belső IP-knek.Szóval ha az mqtt szervered 10.0.0.200 akkor cloudflare accountodban létrehozol egy mqtt.mydomain.eu subot amit a 10.0.0.200 címre irányítasz.
És lényegében ennyi. Ha elakadsz van számtalan tutorial a "home assistant cloudflare" szavakra keresve -
daninet
veterán
Hozzáadod először ezt:
mqtt:
broker: mqtt.mydomain.eu
username: user
password: !secret mqtt_password
doscovery: trueÉs lényegében ennyi, el fog mindent küldeni. Ha nem akarod mind a százat elküldeni akkor definiálhatod magad is őket:
- mqtt.publish_json:
topic: the/topic
payload: |-
root["sensor_name"] = id(my_sensor).state;Ha esetleg egy szenzor értéke alapján egy előre definiált szöveget akarsz elküldeni (például "Fűtés" vagy "Hűtés") akkor az alábbi konfigot adot hozzá:
publish:
topic: the/topic
payload: !lambda |-
return id(binary_sensor_state).state == "on" ? "Fűtés" : "Hűtés"mqtt esetén az egyes elemeket topicokba rendezheted, szóval hívhatod úgy a fenti esetet, hogy mideaheatpump/state_sensor
Home assistant ez után az azonos topickal elküldött elemeket egy eszköznek érzékeli majd.Itt a teljes doksi. Elsőre ijesztő de nem annyira vészes a dolog.
-
LouiS22
veterán
Az ESPHome-ban van MQTT is.
Az alábbi módosítás kell csak:
#api: (ezzel tiltod le az ESPHome "gyári" kapcsolatot - vagy nemes egyszerűséggel törlöd ezt a sort, a # annyit csinál, hogy a fordító figyelemen kívül hagyja. A végeredmény ugyanaz.)
mqtt:
broker: AZ MQTT BRÓKER CÍME, PORTSZÁM NEM KELL!
username: ÉRTELEMSZERŰ
password: ÉRTELEMSZERŰ
discovery: trueMented, fordít, feltölt, örül.
Célszerű előtte törölni a már létrejött entitásokat, mert ugyanazzal a névvel nem tudja majd generálni, tesz majd mögéjük egy _2 megjegyzést.
-
daninet
veterán
Konfigolás alatt mit értesz? Illetve miért több 100?
Ha létrehozol egy mqtt eszközt ami az mqtt brókeredhez csatlakozik és küld csomagokat akkor HA egyszerűen kilistázza azokat. Itt a robotporszívóm amit meghekkeltem és mqtt-n küld adatokat magáról. HA alatt semmit nem kellett csinálnom, egyszerűen csak megjelennek entitásként.
Amivel dolgod lesz az az, hogy az esphome eszközön az egyes szenzorokat hozzáadd mqtt payload-hoz. De elég egyértelmű a dolog és jó a leírás. Szóval összegészében csak egyik oldalról kell mókolnod.
-
daninet
veterán
Pedig MQTT a legegyszerűbb. Cloudflare tunnelen hozzárendelsz az MQTT brókerhez egy subdomain-t és ha az az esphome eszköz rendelkezik internet kapcsolattal akkor azon elküldi neked az adatokat. Ha nem használtál még MQTT-t manuálisan konfigurálva persze el fog egy ideig tartani de őszintén nem lesz hosszabb mint beállítani egy teljesen új HA-t remote eléréssel
-
Degeczi
nagyúr
-
ojb
tag
Próbáld az alábbi sorokkal:
sensor:
template:
- sensor:
- name: "Energy Meter"
state: "{{ (states('sensor.w1000_jelentes_1')|float | round (1)) - 3705.0}}"
availability: "{{ states('sensor.w1000_jelentes_1')|is_number }}"
device_class: energy
state_class: total_increasing
icon: "mdi:counter"
unit_of_measurement: "kWh"
-
Speederer
senior tag
Az elmúlt bő 1 hétben külön termosztát nélkül használtam az OTGW-t, tehát folyamatosan kellett beküldenem a CS=[x] parancsokat, legalábbis ha azt akartam, hogy menjen a fűtés.
Mert hogy az OTGW 5.2-es firmware-ében bejött egy ilyen változás:Limit the validity of a CS command. A remotely set control setpoint expires after just over a minute. This is a safety feature to prevent runaway heating when the controlling program loses its connection, or crashes.
Forrás: [link]
Nekem idei beszerzésű az OTGW ami újabb PIC-et tartalmaz, emiatt nem tudok 6.0-nál régebbire visszamenni (tehát az 5.2 előttire sem), amiben ne lenne benne ez a fenti dolog, hogy csak 1 percig érvényes a kiadott CS parancs.
Próbáltam azt is, hogy az SH paranccsal indítom/szabályozom a fűtést, de az úgy tűnik nálam semmit sem csinált.Amúgy ez a Setpoint még mindig sántít nekem egy kicsit, mert hiába tartom a setpoint-ot (CS) folyamatosan 35 fokon, úgy tűnik a kazán kicsit leszarja és csak annyiból veszi figyelembe, hogy fűtsön-e vagy sem. A vízhőmérsékletet viszont onnan szedi amit megadok neki előremenőben a fizikai gombokkal a kazánon beállítva.
Tehát ha a kazán 38-ra volt állítva (pedig ez elvileg a maximum, nem az hogy pont ennyi legyen), akkor csinált nekem 33-43 fokos vizet. Itt már nem kapcsolgatott 5-8 percenként, sokkal ritkábban állt csak le. Most viszont 36-ra beállítva 31-41 fokosat csinál.Én nem pont ezt várnám, de ma megjött a Lyric T6-os termosztát, hátha azt már sikerül kicsit kifinomultabban használni.
-
Speederer
senior tag
Ha már felmerült, kicsit tovább vinném a szálat, bár tudom ez itt valamelyest offtopik...
Szóval ezt a Control Setpoint-ot (CS) nem sikerült még teljesen értelmeznem. Ha esetleg valaki képben van segíthetne.
Konkrétan az van, hogy először be volt állítva (ha jól emlékszem) 40 fokra a kazánon a max. előremenő hőmérséklet (fűtésről beszélek). A CS-t az OTGW-en 45-re állítottam és így azt láttam, hogy a Boiler water temperature 35 és 45 fok között ingadozik. Konkrétan miután felfűtötte 45 fokra, akkor abbahagyta a fűtést és akkor indult újra, amikor 35 fokra esett. Ezek mentek ilyen 5+8 perces időközönként.
Lásd a 10 napja feltöltött képem.Miután beállítottam 33 fokra (azt hiszem mind a CS-t, mind a kazán max. előremenőt), akkor a minimum és maximum értékek 28 és 38 között változtak, tehát ez alapján próbálja tartani ezt a +- 5 fok közötti tartományt.
Ugyanez a (kb) +-5 fokos tartomány látszik a te képeden is, ugyan sokkal ritkább periódusokkal, de ez a különbség biztos a nálam egyelőre hiányzó külső szigetelés miatt van.Viszont erre az elméletre most rácáfol amit utoljára beállítottam:
A kazánt feltoltam megint 40 fokra, a CS-t viszont csak 35-re. Így viszont azt csinálja, hogy folyamatosan fűt, a víz pedig 40-41 fokos. [kép]Szóval most egy picit elvesztem. Hogy működik ez az egész? Tudja valaki?
A kazán leírásában találtam egy ilyet:
Túlszabályozás gátlási periódus fűtési üzem alatt. (két fűtés indítása között, a beállított időt mindenképpen megvárja).
És ez van 5 percre állítva. Gyanítom, hogy a fenti képen látható 5 perc "pihi" 2 fűtés között innen jön neki. Ez 0 és 15 között állítható. Vajon ha levinném 0-ra azzal nyernék valamit? -
vampire17
addikt
Sztm neked ez kellene:
-
ojb
tag
Addig, amíg nem közel állandó szélességű és aránylag rövid impulzust számoltatsz a counter-rel sajnos bizonytalan fog maradni.
Erre javasoltam a #38405 -ben a másodlagos -- állandó szélességű -- impulzus használatát
Gondolj bele pl a gázóra úgy áll meg éppen, hogy a reed zárt állapotban marad néhány órára vagy akár néhány napra, amíg a kazán újból el nem indul.
Ez az állapot mindennek nevezhető csak aránylag rövid impulzusnak nem ...
Ugyan ez a helyzet abban az esetben is, ha nem a rövid, hanem a hosszú impulzusát számoltatod a ciklusnak. -
Pubszon
veterán
Szia. Én is így kezdtem mérni a gázfogyasztást, de nekem sem jött össze. Ezért úgy oldottam meg, hogy ESPHome-ot raktam rá és a bemenettel, minden impulzussal növelek egy számlálót a Home Assistantban, majd abból template szenzorral csináltam meg, hogy az energia fülön lássam.
Egy éve egy impulzust sem tévedett.- platform: gpio
name: "Gázóra impulzus"
pin:
number: D1
mode: INPUT_PULLUP
filters:
- invert:
- delayed_off: 10s -
ojb
tag
"Jól számoltam?"
A végeredményed szerint igen, de
Szerintem tízzel elszámoltad...
Nem 0.425m3 a percenkénti max fogyasztás, hanem csak 42.5liter, tehát kb 14 másodpercenként ad az óra egy impulzust, aminek a hossza valahol 1000 - 2000ms közötti.
Valóban a 0-ás állapothoz jó lehet az általad is megadott ~700ms debounce érték.
Amennyiben HA-t használsz én javaslom a kapcsolós megoldást.
Az a legstabilabb ill legpontosabb. -
ojb
tag
"Az éllel indítást egyáltalán nem értem."
Amennyiben impulzust számoltatsz a Tasmotával mindig kell egy "le" (1 -> 0) és egy "fel" (0 ->1) futó él ui ettől lesz teljes az impulzus.
Viszont a gázmérés esetében is a le és fel futás között nagyon - nagyon változik az idő ~1s -től egyészen akár napokig is lehet valamely állapotában (nyitott vagy zárt) a reed az óra állásától függően. Erre megoldás lehet az említett másodlagos "rövid" impulzus, amit vagy az
1->0 vagy a 0->1 váltás indít.A debounce érték soha ne haladja meg a várható legrövidebb impulzus szélességének ~50%-át.
Pl 4m3 0.01imp/h gázóra esetében a legrövidebb impulzus (reed zárt) max gázfogyasztásnál alakul ki és az értéke 3.600/400=> 9/10 ~ 900ms ehhez az impulzus szélességhez 400ms debounce kb a megfelelő érték
Amennyiben a reed nyitott állapotát figyelteted( számoltatod), akkor már a debounce értékét is közel a tízszeresére emelheted 4s körülire a 400ms-ről. -
ojb
tag
Pl az alábbi áramkör az esetleges "pergésmentesítésre":
Amennyiben nem segít:
- Ne a 0 -> 1 átmeneteket, hanem az 1 -> 0 átmeneteket számoltasd.
Normál állandó fogyasztású "működés" közben közel tízszer annyi ideig van 1 állapotban a GPIO, mint 0 -ban igy jelentősen hosszabb debounce értékeket is használhatsz.- Ne a reed nyitását - zárást használd fel a counter bemenetnek, hanem valamelyik éllel indíts egy meghatározott hosszúságú impulzust (pl 100ms) és számoltasd meg azt a
counterrel.- Ne counter-t, hanem csak egy egyszerű switch-et használj.
A be vagy kikapcsolással pedig indíts pl HA-ban egy automatizmust, ami egy számlálót léptet.
pl az alábbi kód szerint:
(természetesen id ; alias ; entity_id ; device_id; stb a Te entitásaid szerin)- id: '1234567890'
alias: PTVO Gas Counter S
description: ''
trigger:
- platform: device
type: turned_off
device_id: x1234567890
entity_id: switch.ptvo_counter_l2
domain: switch
for:
hours: 0
minutes: 0
seconds: 5
condition: []
action:
- service: counter.increment
data: {}
target:
entity_id: counter.gas_meter_s
mode: single -
-
ojb
tag
Ha csak a Wemos-ra van csatlakoztatva a ventilátor impulzus kimenete egyszerű a fizikai mevalósítás:
kb 3.3kOhm-os felhúzó ellenállás a Vcc-re és a közös pontról (Vout) valamelyik Wemos D - pinre.
( Természetesen a két GND közösítve! )
Abban az esetben amikor nem csak a Wemos, hanem pl tápegység, alaplap stb is használja párhuzamosan az impulzus kimenetet már más helyzet is kialakulhat, ha nem 3.3 - 5V az impulzus kimenet H szintje és nem ismert a collector áram.
Erre javasoltam az optocsatolós leválasztás használatát, ami galvanikusan is elszeparálja a ventilátor eredeti figyelő áramkörét a Wemos-tól.A linken Pulse countert javasol a fordulatszám mérésére...
-
ojb
tag
Mivel nem tudni, hogy a sárga vezetéken hány volt a logikai "H" szint, ezért
Nagy érzékenységű ( alacsony dióda áramú ) optocsatoló használatával próbálkoznék
a ventilátor impulzuskimenete és a D1 közé. Ez a megoldás galvanikusan elválasztja egymástól a ventilátort és a Wemost.
A Tasmotát nem ismerem, de biztosan van Pulse Counter lehetőség abban is. Azt használnám. Fél perc impulzus számlálás pontosan a percenkénti fordulat számot adná. (feltéve, hogy fordulatonként valóban kettő impulzust ad ki magából a venti ) -
vampire17
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Crypto Trade
- Milyen légkondit a lakásba?
- bambano: Bambanő háza tája
- OLED TV topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Videó stream letöltése
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Baby design smart sportbabakocsi
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest