Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speederer

    senior tag

    Van egy nem túl nagy garázsom, amibe elég "paszentos" az autó, vagyis az autó előtt és mögött is kb csak 2-2 cm hely van. Szóval szűkös, és emiatt nem egyszerű úgy beállni, hogy a hátulját ne érje el a szekcionált garázskapu. Ráadásul mivel a szekciók belülről vannak összefogatva, ezért ott a csavar is kilóg kicsit.
    A kapu alja gumis, tehát ha nagyon rosszul sikerül beállni, akkor az egyrészt látszik, másrészt a gumi érné el az autót, ami talán nem olyan nagy probléma.
    A kilógó csavarral való találkozást viszont jó lenne elkerülni. Arra gondoltam, hogy infravörös érzékelőket raknék az ajtó 2 szélére a csavar alá mondjuk 10 centivel és ezek szépen egymás felé néznének. Ha ügyesen sikerülne kivitelezni, akkor egy rossz beállásnál az infrát megszakítaná az autó és le lehetne állítani a kaput, hogy ne húzza végig a csavar az autót. Ez mondjuk csak az elmélet, de hogy ebből hogy lesz gyakorlat az még kérdéses.
    Egyelőre nem találtam zigbee-s infra érzékelőt, többnyire csak vezetékes megoldások vannak, amikkel önmagában semmi bajom nem lenne, de egy mozgó ajtóra felrakni talán mégsem a legideálisabb.

    Van esetleg ötletetek a megvalósításra?

    A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

Új hozzászólás Aktív témák