- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
Ilyen wireless xiaomi kapcsolót raktatok már fel normál kapcsoló helyére esetleg? 65mm-es doboz lyukra ragasztani nem lehet, de akkor arra mivel lehet rárakni?
-
AcCEsS
senior tag
Tyűha! Megvadultak ám az árak! Kb. 1-2 hónapja rendeltem egy Xiaomi Mi Flora Monitort 12.90$-ért, most meg ugyanott és minden más helyen 25$ körül van. És mindenhol augusztus 1.-től ugrott meg az ár. Kezdenek felébredni a kínaiak?
-
Úgy néz ki, hogy fizetős lett a Controlicz. Eddig ezzel vezéreltem a Domoticz-ot Alexával. Mivel ez csak hobbi, így lecsatlakoztam.
Ha jól kerestem akkor csak az összefoglalóban leírt HA Bridge megoldás maradt?
Változott valami a leírás óta? Nekem Ubuntu szerverem van, de gondolom oda is a RPi-hez hasonló módon kell telepíteni?
Esetleg, ha valaki csinált már ilyet Ubuntun akkor jelentkezne?
Csak akkor fogom zargatni ha elakadok. -
-
Üdv!
Ha Xiaomi ajtó nyitás érzékelőt akarok, akkor ahhoz kötelező egy Xiaomi gateway, vagy anélkül is használható mobilon keresztül?
-
kefearman
tag
Szia, köszi! Az igazság az hogy amit csinál az az, hogy villog 30-32x majd jön a 10 mp folyamatos égés és utána 2x villogas. Aztán kezdi elölről. Nem tudom milyen mód ez nála. Nem vagyok tök béna és műszaki analfabéta de tegnap 4 órán keresztül probaltam. És néha még sípol is. Fura.
-
válasz
kefearman #5081 üzenetére
Fentebb írtam róla, igaz Sonoff Basic kapcsán. Az újabb firmwarekben megszűnt a hotspot setup lehetőség, hiába írja az App hogy próbáld azzal, ha máshogy nem megy, nem fog működni, csak az un. "quick pairing".
Csináld a következőket:
- nyomd a touch buttont 5-7 sec-ig, addig amíg azt a villogást nem látod amit írtál is (2db rövid, 1db hosszú)
- a telefonnal arra a wifire lépj fel, amelyiken az eszköz is lesz, csak 2.4Ghz-s jó, 5G nem
- Ewelinkben add device, "quick pairing (touch)" opcióval indítsd el a párosítást
- add meg a hálózatod jelszavát
- várj
- ha lejár a 3 perc, és nem jött össze a dolog, akkor újra add device, "quick pairing (touch)" stb..Természetesen közben figyeld a ledet, hogy nem lép e ki a pairing mode-ból, ha igen, akkor újra tedd vissza.
Maximum 2-3 próbálkozás után mennie kéne.
-
kefearman
tag
Sziasztok, van nálam egy sonoff fali kapcsoló. a problémám, hogy sehogy em tudom összelőni az ewelinkkel, pedig van másik sonoff termék és azt seikrült már, de ezt sehogy sem. villog sokat, majd világít, aztán 3at villant, és kezdődik előlről.. a kapcsoló manuálisan csinálja amit kell. valami tipp, hogy hogyan kellene? van itthon iphone és androidos telcsi is de egyikkel sem megy, és ami furcsa, hogy a wifik között sem jön elő.
köszi üdv Laci -
válasz
Degeczi #5079 üzenetére
Hát, nem tudom milyen körülmények kellenek ahhoz, de az biztos, hogy a Sonoff a led villogása alapján kb. 2 percig sniff módban van. Utána pedig kb. 10-20 sec ideig "sikerült csatlakoznom az AP-re, de nincs cloud kapcsolatom" villogást lehet látni. Ez lehet a regisztráció. Utána pedig folyamatosan világít (minden oké).
Nade ez már mindegy is, a lényeg hogy végre nem forgolódok álmatlanul!
Nagyon rá tudok kattanni sajnos az ilyen érdekességekre, főleg ha security vonzata is van.
-
Sikerült választ kapnom a kérdésre, bár nagyon off, de hátha érdekel valaki: ESP touch a megoldás neve.
Döbbenet hogy miket kitalálnak... A megoldás abból áll, hogy a telefonos app elkezdi bombázni a router IP címét udp csomagokkal. Egy algoritmus segítségével a packet length-et változtatja folyamatosan, és gyakorlatilag így bele tudja kódolni az eltérő length-ek segítségével az SSID-t és a jelszót sok-sok csomagba.
Mivel a wifi frame mérete konzisztensen függ a benne levő udp csomag méretétől, így egy hallgatózó külső végponton kitalálható, hogy mekkora lehet az encryptelt frameben utazó udp csomagméret. Innét már csak az algoritmust kell ismerni, és megvan az adat, amit a küldő belekódolt a length sorozatba. Egészen ügyes
Így már értem azt is, hogy miért tart a folyamat 3 percig, és miért nem sikerül neki elsőre néha.
https://www.espressif.com/sites/default/files/documentation/esp-touch_user_guide_en.pdf
Ezek szerint viszont simán tud bármilyen rogue alkalmazás adatot szivárogtatni a hálózaton kívülre (persze csak közeli wifi sniffernek), akkor is, ha amúgy rommá van tűzfalazva és encryptelve minden, és nincs internetelérése. Durva.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Elemental #5071 üzenetére
Egy okos eszköz nem okvetlenül kell internetre kapcsolódó is legyen - bár amíg a gyártók egyedi megoldását, alkalmazását használod, az persze igényli.
Ha idővel többféle eszközt szerzel be, jó eséllyel úgyis lecseréled majd a firmware-t, h egyetlen rendszeren belül tudd kezelni mindet. -
válasz
itanczos #5073 üzenetére
Persze, nem is erről szól a kérdés
Csak kíváncsiságból megnéztem, és olyat tapasztaltam, aminek egyáltalán nem értem az okát, és marhára kíváncsi vagyok, hogy hogy oldják meg. Tengernyi kis wifis szirszarom van/volt, a nagy gyártók is úgy oldják ezt meg, hogy vagy van az eszközön valamilyen input lehetőség (kis kijelző, gombok), vagy ha nincs, akkor AP-t csinál magából, amire manuálisan rá kell csatlakozni, mert a telefonok operációs rendszerei nem engedik az appoknak, hogy csak úgy váltogassanak wifi networköt az user tudta nélkül.
A Sonoff pedig úgy setupolja be megát, hogy ez nem történik meg, és megöl a kíváncsiság, hogy hogyan...
Főképp az analógia miatt: nyilván ha valahogy ezt meg lehet csinálni, akkor más is meg tudja csinálni, nem csak a Sonoff, ennek pedig security vonzata van, ami pedig mindig is érdekelt. Megnyugtató lenne, ha tudnám hogy van benne NFC, vagy csak egy rohadt mikrofon, vagy bármi, amivel trükköznek, de nincs.
-
válasz
Elemental #5068 üzenetére
Dual bandes router is teljesen jó (ami egyidejűleg tud 5Ghz-t és 2.4-et is).
Ugyanakkor a biztonság egy megfontolandó tényező, rengeteg cucc lehet egy idő után a lakásban, amik a gyártók cloudjain keresztül nem csak hogy kifelé kommunikálnak, de kintről is elérhetőek. Hogy ezt ki mennyire tartja kritikusnak, és hogy védekezik ellenne, az egy nagyon messzire vezető kérdés.
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
A wifis okos eszközöknek ti beraktok egy másik routert, ezzel különválaszva, tehermentesítve az otthoni hálózatot, vagy egy hálón van minden?
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #5064 üzenetére
Ne updateljetek 0.76-ra, elég bugos, ne szívassátok magatokat fölöslegesen.
Egy szép új login popup jött fel, ami akárhányszor frissíted az oldalt jobb alul megjelenik, hogy mented e a bejelentkezést. Ez a verzió még Bétának is rossz lenne, nem értem hogy engedték ki élesbe. -
válasz
Degeczi #5065 üzenetére
De egyrészt a Sonoff ebben az esetben (quick setup) nem csinál magából AP-t (wifi scannerrel sem látható). Másrészt a telefon nem csatlakozhat át másik wifire, ez semmilyen alkalmazásnak nem engedélyezett ios-on, illetve ios 11-től megtrükközhető, de ez esetben is felhasználói jóváhagyás kell (látnom kéne a csatlakozási kérést, és kézzel jóváhagyni). Semmi ilyen nem látszik, ezért is vagyok meglepődve.
-
BullZeye
veterán
Új Home Assistantban eltűntek a grafikonok mikor rákattintok valamire, hogy lássam a 24 órás státuszát.
Viszont a changelogba nem látok ezzel kapcsolatos dolgot, nálatok működik? -
Na, úgy néz ki siker, csak kitartónak kell lenni. Darabonként kb. 4-5 próbálkozás után sikerült az összessel a auto setup ("Quick Pairing Mode (Touch)"). Ha timeoutolt, akkor újra nyomtam a gombot 5 sec-ig, az app-ban pedig try again..
Viszont marhára érdekel, hogy hogy a fenébe csinálja, összefoglalva:
- a telefon végig a saját AP-men van
- a Sonoff semmit nem tud az AP-ről (SSID/password), most vettem ki a dobozból
- a telefon nem csatlakozhat át a háttérben a Sonoff által kreált AP-re (de nem is kreál amúgy AP-t, az egy másik (manuális) inicializálási mód lenne)
- a routeremen OpenWRT van, nincs se wps, se semmi egyéb hasonló hülyeségSzóval hogy kommunikálja le az app a Sonoff eszközzel a wifi beállításokat, miközben az gyári/szűz állapotban van, mindenféle config nélkül?
-
Megjöttek a Gearbest akciós Sonoff Basic-jeim, gyakorlatilag egyiket sem tudom Ewelink-el életre kelteni (később tennék rá alternatív firmwaret, de előtte szeretném kipróbálni a gyárival). Az automatikus opció nem működik, így próbálnám a manuálisat (mikor ő az AP). Látszik is az SSID-je (ITEAD-1000xxx), de az "12345678"-ra wrong passwordot ír. Mindhárom darabbal ez a helyzet. Van erre valami megoldás, vagy hagyjam a fenébe, és flasheljem meg?
A másik amit nem értek, és elég furcsa: félig sikerül magát beállítania az auto setup-al, mert a saját wifi AP-mre becsatlakozik az app-ban megadott jelszóval, ping is. Ezt viszont egyáltalán nem értem hogy hogyan. A telefonom fixen a saját AP-mre csatlakozik közben, hogy a fenébe kerül a Sonoff-ra az információ, hogy mi ennek az AP-nek az ssid-je és jelszava? IOS ráadsul, ahol minden rommá van korlátozva, szóval az app a háttérben biztosan nem tud másik AP-re átmenni, beszélgetni vele, majd vissza. De tudtommal ez Androidnál sem lehetséges.
-
enesbcs
tag
válasz
vincze.balaz #5053 üzenetére
Elvileg a Blitzwolf BW-SHP2 tudja mérni is a fogyasztást, és Tasmota is rátehető. Még nem érkezett meg, de rendeltem tesztre. Ha süllyesztett kivitelt szeretnél akkor egy Sonoff POW egy mélyebb fali dobozba a konnektor mögé..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Degeczi #5057 üzenetére
Őőő.. Eddig off-ban volt, akkor készenlétbe ment áramtalanítás (OFF/ON) után. Most keep-ben van, kikapcsoltam, majd vissza, és dolgozott tovább a klíma.
Alkalmazásban próbáltam.
Alapból Én ezt jelenleg főként csak fogyasztásmérésre használom. Most csak azért lenne jó, ha esetleg áramkimaradás van, akkor dolgozzon tovább, ha ment.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
hackeeeee #5056 üzenetére
Ha ("okos módon", alkalmazásból) kikapcsolt állapotban volt a cucc, úgy áramtalanítottad, akkor "keep" esetén újra feszültség alá helyezve persze továbbra is lekapcsolva marad a kimenete.
De ha az alkalmazásban bekapcsolva volt, akkor áramtalanítás után ez az állapot fog visszaállni = "keep" esetén is készenlétbe megy a klíma.Ne csak a kézi áramtalanításra gondolj, hanem az áramszünetekre!
Ezért hasznos a "keep" a legtöbb készüléknél, mert egy rövid áramszünet miatt ne boruljon az eredeti időzítésed, folytatódjon ahogy tervezted.
Klímánál mondjuk csak akkor van szerepe, ha azon is be lehet állítani, h ne készenlétbe kerüljön feszültség alá helyezés után, hanem az is folytassa azt a módot, amiben volt - de ez a legtöbbnél nincs meg. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Degeczi #5055 üzenetére
Jahogy jah.. gondoltam, csak nem sejtettem, köszönöm szépen!
Ugye Nekem csak a klíma megy róla, így annyira nem fontos opció, mert ha az áramtalanításra kerül, visszakapcsolás után úgyis automatikusan készenléti állapotba teszi.
Update: Keep mellett mégsem, Ó, ezt jó tudni, köszi!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
hackeeeee #5054 üzenetére
Minden okos cuccnál ugyanarra: áramtalanítás után visszakapcsolva mi történjen?
- álljon vissza az áramtalanítás előtti állapota (akár ki, akár be volt kapcsolva)
- maradjon kikapcsolva
- kapcsoljon beRajtad, és a fölhasználáson múlik, épp melyik a célravezető. Pl. egy villanybojlernél az első, míg egy hagyományos kapcsoló mögötti lámpa esetén az utolsó, mert akkor tudod egyszerű, mechanikus és okos módon is kapcsolgatni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sonoff pownal a power on state funkcio pontosan mire szolgal?
-
vincze.balaz
újonc
Sziasztok,
Nem olyan rég kezdtem el okos otthon témában kutatni és vizsgálni az opciókat. Az első cél amit kitűztem, hogy beépthető wifis okos konnektort keresek. Látom sok olyan van amit bedugsz a konnektorba és ugy működik, de én azt szeretném ha maga a konnektor amit beraksz a falba látja el ezeket a funkciókat.
Fő funkciók amiket keresek:
- Tudja nézni az adott socketben az elfogyasztott energiát
- Lehet ki és be kapcsolni ( ha magamnak kell programot megírni vagy akár kell valami vezérlőegység, az nem akadály)Szóval bilibe lóg a kezem vagy ezek az elvásárok már nem leányálmok?
-
tetemete
csendes tag
válasz
BullZeye #5048 üzenetére
Köszi, de valószínűleg félreérthető voltam.
Bár az oldalt amit linkeltél csak átfutottam, de úgy tűnik ez dimmelésről szól.
Nem használok sem Ha-t, sem dimmelni nem akarok. Dimmelés helyett preseteket szeretnék használni, használok. Rendszer szinten pedig az OH / node-red mellett kötöttem ki pár hónapja amikor nekivágtam(ennél találta bacnet ip lehetőséghet).
Egyszerűen abbéli tapasztalatomat és nem kevésbé örömömet szerettem volna megosztani, hogy a két szétberhelt xiaomi nyomógomb lábait rövidre zárva, azok nem "felrobbantak" és nem befolyásolják egymás működését, hanem így is különálló szerkezetként funkcionálnak tovább.
Így a már jól megszokott, megszeretett fali "kapcsolóm" ( igazándiból redőny nyomógomb: legrand 775814)mögé beépítve őket az eddigiekhez képest lényegesen bővültek a kapcsolási, lehetőségeim.
-
JoHn123
tag
Sziasztok ! Sonoff flashelésre adtam a fejem, kábelek usb serial ok, látja is a sonoff basic-et:
sudo python2 esptool.py --port /dev/ttyUSB0 flash_id
esptool.py v2.2.1
Connecting....
Detecting chip type... ESP8266
Chip is ESP8266EX
Uploading stub...
Running stub...
Stub running...
Manufacturer: 5e
Device: 4014
Detected flash size: 1MB
Hard resetting...Azonban ha a sudo python2 nodemcu-pyflasher.py parancst kiadom hiányol valami python vackot:
atti@atti-ThinkPad-X250:~/nodemcu-pyflasher-3.0$ sudo python2 nodemcu-pyflasher.py
Traceback (most recent call last):
File "nodemcu-pyflasher.py", line 3, in <module>
import Main
File "/home/atti/nodemcu-pyflasher-3.0/Main.py", line 4, in <module>
import wx.adv
ImportError: No module named adv
..hogy tudom ezt feltenni? (ubuntu, v debian rendszer)
-
BullZeye
veterán
válasz
tetemete #5047 üzenetére
Tőle megkérdezheted, 1 éve használja ezt.
-
tetemete
csendes tag
Nem tudom volt-e már szó róla, de hátha hasznos lehet:
Adott volt egy dupla nyomógomb a nappaliban, eddig két dimmert vezérelt. Ezt szerettem volna xiaomi nyomógombokkal használni. A probléma az volt hogy a dupla nyomó nem két független áramkörből áll, hanem
van egy közös és két kapcsolt. Aki mer az nyer alapon össze kötöttem a két xiaomi egyik lábát (képen a piros vezetékeket) ez lett a közös, és láss csodát működik (egyenlőre, hogy hosszú távon megeszik-e egymást majd kiderül).
Így egy 65-ös dobozból már tetemes mennyiségű kapcsolást meg lehet oldani. -
fo_di
őstag
Én tegnap ahogy túrtam az internetet, találtam még egy ilyet: Secure SRT323, ami elvileg beépített relével van, van neki tekerője és kijelzője és Z-wave-en keresztül tud beszélgetni is. A Z-wave-hez nem értek, azt gondolom, hogy egy usb sticket venni kéne hozzá, de utána ezek standard nyelvet beszélnek, vagy specifikus modul kell neki home assistantban? Mert láttam generikus z-wave termosztát kompnenst, de konkrétan erre a típusra nem adott kb semmit a fórum se. Annyit kiderítettem, hogy HRT-ZW4 vagy ilyesmi néven egy másik gyártó árulta ugyanezt, és ehhez van Openzw definíciós fájl, de nem tudom, az pl mennyire jó nekem, vagy kell-e egyáltalán.
Vagy pl van különbség kazángyártók között, hogy milyen feszültség kell nekik, vagy ezek a kütyük megbirkóznak minden feszültséggel, amit kapcsolgatni kell a kábelen? (Talán olvastam 24V és 230V változatokról is néhol). Ez az egyik datasheetben pl azt írja, hogy akár 230V-ig használható
-
hoodoo86
tag
En ehhez csak annyit szeretnek hozzatenni, hogy homekit-ben a homerseklet kijelzesnel nincs tizedes jegy. Szamomra ez hasznalhatatlanna teszi a homekitben a homerseklet kijelzest, mert nekem nagyon nem minegy, hogy a jelzett 25 fok az 25,1 , vagy 25,9 fok a valosagban. Fahrenheitnel oke, hogy nincs szukseg tizedes jegyre, de celsiusnal nagyon is kene. Remelem a kovetkezo ios-ben bele teszik ezt.
-
hoodoo86
tag
Homematic IP falitermosztat: [link] - kb 80 eur
Ez egy homematic ip eszkoz, ezert kell melle egy kozponti egyseg is. ket fele keppen lehet hasznalni:
- vagy veszel melle egy homematic ip access pointot, es hasznalod a hozza jaro felho szolgaltatast. - kb 50 eur
- A masik megoldas, hogy homematic ccu2-t veszel. Ez egy helyi kozponti egyseg a homematic es homematic ip eszkozoknek. - Kb 80 eurMindket megoldast tamogatja a homeassistant, integralhato mindket modon (hm ip access point / hm ccu2) home assistantba. Ccu2 dragabb, cserebe tamogatja a homematic es homematic ip eszkozoket is.
(A fali termosztat uj termek, ezzel a konkret tipussal nincs sajat tapasztalatom. Ccu2-vel es sok homematic termekkel van sajat tapasztalatom es home assistantba is integraltam oket. )
-
tetemete
csendes tag
Építgetek egy kapcsolatot egy termosztát gyártóval.
Eddig még csak a modbus-os termosztátjukat használtam ami egész jól néz ki. 65-ös dobozba süllyeszthető, 230-as táp kell neki - ezt kapcsolja vissza reléken keresztül. Én egy gyári plc vel használom őket, de az írások szerint a HA is tud modbus RTU kapcsolatot. Fan-coil -os változatot tudok adni kipróbálni- itt a fűtési szelep kimenetével lehetne indítani a kazánt. (lehet, hogy meg kell relézni ha a kazán nem fázist vár indító jelnek)
A jövő héten elvileg megkapok egy másik modellt: wifi, google home, alexa, ifttt, mobil app, de ezt még nem próbáltam.
A modbus-os kb 20e Ft. A wifis picit drágább lesz, de ezt még nem tudom pontosan. -
enesbcs
tag
Nálam is csak karmos felfogatást terveztek valamiért az otthoni kötődobozaimba. Melegragasztóval beragasztottam három tiplit a sima 65-ös fali doboz belsejébe, egyet alulra, kettőt két oldalra a Sonoff Touch csavarhelyei mögé és becsavaroztam ezekbe a tiplikbe.
Mind a 8 kapcsolóm a helyén van még. Persze a melegragasztó elenged, ha panellakásban nagyon meleg lesz, ez kiváltható más, univerzális ragasztóval is. Tudom, gány megoldás... -
enesbcs
tag
Ha nem akarsz sokat forrasztgatni, akkor az olcsóbb Xiaomi, vagy a megbízhatóbb, de drágább Fibarot tudom javasolni. Xiaomi csak akkor, ha nem zavar a kötelező Felhőszolgáltatás.
Ha van időd és türelmed, akkor van pár DIY hőmérő ötletem, egy infra modullal ESP-n (wifivel) vezérelhető a klíma is, a távirányítóját szimulálva, csak persze úgy kell telepíteni, hogy legyen rálátása. A hőmérséklet megjelenítésre én a Dashticz-ot, illetve saját fejlesztésű DBoard-ot használok. (RPI-Tablet-Telefon)Az Apple+homekitről nem tudok nyilatkozni, nálam Domoticz szerver fog össze mindent, szabványos MQTT-n keresztük, már egy éve.
Biztonsági kamerából ha stabil rendszert akarsz összeállítani, akkor a vezeték nélkülit ne erőltesd, főleg kültéren ne. Egyrészt egy vezeték úgyis kell a tápellátás miatt, másrészt a Wifi nem atombiztos, a LAN kábelen viszont együtt tudod vinni az adatot+tápot a kamera számára (PoE), így még mindig egy kábelről van szó.
Egyébként használhatóak ONVIF kompatibilis olcsósított wifis kamerák is, de inkább csak beltérre javasolnám ezeket, és kis elvárások mellett. Teszteltem pár megoldást. Nem fizetett reklám következik: Hikvision rögzítővel és ugyanilyen márkájú IP kamerákkal jó eredményeket lehet elérni. Tipp: 1: ne vegyél különböző gyártótól kamerát és rögzítőt, ha nem akarod magad szivatni, 2: ne telepítsd a rögzítőt hálószobába, vagy olyan helyre, ahol sokat tartózkodsz, mert hangos. -
enesbcs
tag
Én is ugyanilyet kerestem, de nem találtam. A legközelebb a proSmart BBoil állt, viszont se nyomógomb, se kijelző nincs rajta. Az ESP chip miatt nyilván cserélhető rajta a rendszer, de nem vettem csak azért, hogy kipróbáljam. Viszont hasonló beltartalommal (ESP8266, HLK-PM01, 5V relé) plusz kiegészítve új eszközökkel (cserélhető biztosíték, 3 gomb, 0.96" kijelző) folyamatban van a DIY megoldásom tesztelése, egyelőre próbapadon. ESPEasy firmware megy rá, függetlenül is tud működni, és szerintem nem ronda.
A BBoil hekkelése egy kijelzővel és nyomógombokkal hasonló kinézetű lenne, bár szerintem túl kicsi a gyári doboza, hogy minden kényelmesen elférjen..
-
fo_di
őstag
Sziasztok!
Van most olyan fali termosztát, ami mondjuk 30-40.000 pénz alatt megkapható, ráköthető akár egy 20 éves kazánra is a mostani tekerős helyett, vezérelhető magán az eszközön gombbal/tekerővel (nem telefonos appal), nem felhős (vagy működik felhő mód nélkül is), de Home Assistantba integrálható? A programozhatóság nem rossz, de ha integrálható hass-ba, akkor abban is meg tudom oldani.
Egyelőre nem sok eszközöm van (főleg Sonoffok), szóval még nem vagyok sem zigbee sem z-wave felé elkötelezve, később esetleg villanykapcsolókat vagy ajtó/ablakérzékelőket néznék még.
Jelenleg egy kb 20 éves vaillant kazánom van, de 1-2 éven belül vennék már egy újat (csak lelki erőt/zsét kell gyűjteni, mert akkor már az egész fürdőt is szétveretném egy lendülettel) és tudomásom szerint egykörös a rendszer (az biztos, hogy csak egy vezérlőm van).
A cél az lenne, hogy integrálni tudjam a rendszerbe, de alkalomadtán kézzel felül tudjak mindent írni anélkül, hogy telefont veszek a kezembe. Ezen kívül valami bolti megoldást keresek, mert ha egyszer eladom a lakást, egyszerűbb a boltit eladni, mint a DIY darabot (meg feleségemnek is jobban tetszene).
Köszi -
Vagy eladod és veszel egy EU-sat (van belőle), gondolom kínaid van, mert amúgy nem kérdeznéd. Viszont van nulla vezetéked a jelenlegi kapcsolónál? Mert az mindkettőhöz kell, függetlenül attól hogy kínai/eu/uk/us.
-
Pubi78
csendes tag
Sziasztok!
Egy láma kérdésem lenne amiért előre is elnézést. Az lenne a gondom,hogy van egy sonoff touch wifis kapcsolom. Van valami megoldás sima panellakás karmos helyére betenni? Köszönöm szépen. -
Degeczi
nagyúr
Igen, tavasszal ígérték azt és az Alexa támogatást vmikor az év második felére
-
itanczos
senior tag
Ha van Wifi hálózat az egész házban, akkor nagy gond nincs.
Ha vezeték nélküliben gondolkodsz, akkor el kell döntened, hogy kész érzékelőket, kapcsolókat akarsz használni, vagy kész eszközöket.
Illetve talán a legfontosabb, mennyit szánsz rá! Ha nem számít a költség, akkor Zwave-es eszközök, mondjuk fibaro és társai.
Ha vékonyabb a költségvetés, akkor lehet a Xiaomi cuccokat használni, amik Zigbee-sek, gateway kell nekik, nálam a panel lakásban 2 is kellett.
Ha komplexebb rendszert akarsz, esetleg több féle termék családot egyszerre használni, akkor kell egy okosotthon szoftver, mondjuk HomeAssistant, ami össze köti őket és Apple HomeKit-et is emulál. -
megema
őstag
Sziasztok!
Szeretnék megismerkedni az otthon okosítás témájával. Hogyan érdemes nekifogni?
Első körben 2 dolog érdekelne:
1) külső és belső hőmérséklet, illetve páratartalom értékek megjelenítése néhány helyről, valamilyen céleszközzel (időjárás állomás?) és a család telefonjain is (esetleg a későbbiekben ezek alapján "buta" klímák kapcsolgatása)
2) biztonsági/megfigyelő rendszer: kültéri kamerák és/vagy mozgásérzékelők, előbbiek felvételre és kitekintésre is használva lennénekFontos az Apple/HomeKit kompatibilitás. Szoftveres/hardveres "mókolás" nem jelent gondot, pláne ha így spórolni lehet, de ennek ellenére megbízható rendszert kapok. A probléma, hogy elég egyedi a ház, a legtöbb helyre macerás lenne kábelezni, így mindenből teljesen vezeték nélküli megoldás kellene.
-
HKorn
veterán
-
Degeczi
nagyúr
Persze egyszerűbb olyat venni, de a kommentekben is írják többen, h korántsem ilyen durva a helyzet, mert ezt a folyamatos használat miatti elektrolízis okozta - márpedig semmi szükség folyamatosan mérni, elég mondjuk félórántként 1 tizedmp-ig, és akkor évek múltán sem lesz ilyen a legolcsóbb szenzor sem
-
HKorn
veterán
Tudtok esetleg olyan szenzorról, mint ez pl., ami tudja figyelni kertben a fű vízigényét egy app-on keresztül figyelmeztetni, ha locsolni kell?
Ez kb tudja azt, csak kicsit drága. -
sambenez
addikt
válasz
krisztián28 #5012 üzenetére
Ez igazából kiemelő keret, nem falba süllyesztésre van. Nem nagyon tudod fixen rögzíteni a falban.
-
válasz
Kiskopika #5009 üzenetére
Én is belevágok talán, a szerelődoboz vésésben az a jó, hogy ha ügyesen csinálod, akkor nem kell glettelni, festeni (ami egy tenyérnyi helyen sose lesz olyan, mint mikor az egész falat szépen csinálod egyben), hiszen csak lyukat nagyobbítasz, nem kell utána visszaburkolni semmit
-
válasz
Kiskopika #5004 üzenetére
Jónak tűnik. Ha rákeressel chinese electrical box / junction box kulcsszavakra, akkor csillíó találat van erre a szögletes 86x86-os dobozra, így tuti ez ott a szabvány (annak a hivatalos leírását is biztosan meg lehet találni, de kinek van erre ideje
). Viszont sajna vésni kell hozzá.
Találtam viszont egy érdekes dolgot: Orvibo in-wall switch. Meglevő kapcsoló mögé lehet beépíteni, Zigbees, és nem kell neki nulla. 48x46x18mm, szerintem be lehet tuszkolni bármilyen magyar kapcsoló, vagy akár konnektor mögé. A minimum teljesítményigénye kicsit magas (12W), de ettől még sok dologra lenne használható. Viszont ezeken kívül kb. zéró infó van róla a neten, se szerelési doksi, se tapasztalatok, se semmi. Esélyes hogy kell hozzá egy Orvibo hub. Viszont elég jó megoldás lenne, ha valaki többet ki tud túrni róla, netán van tapasztalata akkor jöhet az ész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Path of Exile 2
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Battlefield 6
- Nikon DSLR topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Fotók, videók mobillal
- Építő/felújító topik
- LEGO klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest