- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ojb
tag
válasz
Elemental #57137 üzenetére
Egy pontos tolómérővel én -- összehasonlítás miatt -- valószínűleg megmérném a mosógép ill. a hosszabbító villásdugó érintkezőinek az átmérőjét...
Nem lepődnék meg, ha a mosógépé néhány tized mm-el kisebb lenne.
Ill ezek után elgondolkodnék azon, hogy azt a mosógép dugót kicseréljem egy "robusztusabb" (vastagabb érintkezős) újra. -
gya/352
tag
válasz
Elemental #56958 üzenetére
Előszőr is, ez nem mosógép hőfok, hanem a Shelly Plug S belső hőmérséklete. Bár feltételezem, hogy ezt te is tudod, csak a feliratok megtévesztőek.
Másodszor, nem kell ezen csodálkozni, amikor magas volt a konnektoron átmenő teljesítmény, akkor a konnektor is jobban melegedett. Nincs ebben semmi meglepő, a fizika törvényei teszik a dolgukat. Nem véletlenül szokták itt többen mondani, hogy óvatosan kell alkalmazni ezeket az eszközöket a nagy fogyasztók esetében. -
kenand
veterán
válasz
Elemental #54148 üzenetére
Homeassistantot/HASIO-t Synology (Xpenology) NAS-on legjobb Virtual machine alatt futtatni. Ott vagy Debiant telepítesz és arra Suprevised módban HomeAssistantot, vagy a Virualmachine-ra van kész HAOS image. Előbbi akkor előnyösebb ha valami hardvert plusszban akarsz a VM alatt használni (Pl Bluetooth/Wifi kártyát)
Évek óta így használom a Homeassistantot előtte kínlódtam Dockerrel/csomaggal nem volt az igazi.
Nekem egy kis 2 SSD-s használt Intel NUC-n megy Xpenology, VM-ben a Homeassitant, rögzít 6 kamerát, Plex szerver, Qbitorrent (bár már alig használom)Synology VM nem komálja az AMD procit, pl AMD Thin clientre telepített Xpenology alatt nem indul el (vCPU hibát ír). Ott is meg lehet csinálni úgy, hogy a Thin Clientre telepítesz egy PROXMOX-ot egyik VM-re Xpenology-t másikra HASOS/Debiant
-
vampire17
addikt
válasz
Elemental #54141 üzenetére
ha tamogatja a NAS-od, ez is opcio: https://www.synology.com/hu-hu/dsm/feature/virtual_machine_manager
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Elemental #54145 üzenetére
Nagyon szigorú feltételei vannak (pl. csak Debian 12) így egyszerűbb virtuális környezetben telepíteni vagy persze az ajánlott módon, dedikált gépre HAOS-t ami mindent elintéz (vagy hagyni így, semmi baj nincsen a Dockeres telepítéssel: amit Addonként föl tudnál tenni, azt külön dockerként amúgyis telepítheted, a Supervisor csak könnyítés)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Elemental #54141 üzenetére
Igen, a leírás még táblázatban is összefoglalja, h Addon-ok csak Supervised telepítés esetén vannak (lévén ezek docker konténerek, és kell hozzájuk egy supervisor)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Elemental #41100 üzenetére
Ha korábbi, "Power" széria, fillérekből (egy Wemos Mini és célszerűen 3 optócsatoló) össze tudsz magadnak is rakni HA illesztést. Ha már az újabb "Neo" széria, akkor csak a gyári modul játszik (de az nem tudom, egyáltalán integrálható-e HA alá)
Van, aki fázik ettől, de nem a gyári alkalmazást vagy a HA-t megtörve fognak bemenni úgysem, komfortban viszont nagyon jó, különösen HA alatt (pl. lefekvéskor automatikus éjjeli élesítés, vagy "goodbye" hangparancs után távozó élesítés, így csak hazaérkezéskor kell kódot ütni a kezelőn)
-
vampire17
addikt
válasz
Elemental #37935 üzenetére
Nem de gondolom nem lehet problema, foleg ha tenyleg valamilyen routeren keresztul csinalod.
Amugy nem feltetlen kell VPN, mar egy TLS is eleg llehet tasmota (ESP32 only) eszkozokon:
https://tasmota.github.io/docs/TLS/
vagy esphome:
https://esphome.io/components/mqtt.html#tls-with-esp-idf-esp32
En csinaltam ilyet egy ESP32 4-es rele modulal, teljesen jol mukodott. (az mqtt broker es a HA egy Google cloud VM ben volt)
-
simico
aktív tag
válasz
Elemental #34204 üzenetére
Szerintem sokkal egyszerűbb és gyorsabb az app helyett az eszköz saját weboldalán beállítani a dolgokat. A telefonoddal csatlakozz a Shelly saját wifi hálózatára (arra figyelj, hogy sok telefon automatikusan visszavált másik hálózatra ha nem lát ki az internetre), aztán a telefonodon böngészőben (például Chrome) menj a 192.168.33.1 címre és ott állíts be mindent. Ahogy más már írta, a Shelly (meg más) wifis okosotthon eszközök csak 2.4 GHz-es sávon működnek. Illetve a MESH-t sem nagyon szeretik.
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Elemental #33228 üzenetére
Pont a héten (is) volt róla szó, h ezeken a motorokon nagyon ritkán fordul elő kétirányú vezérlőbemenet, ezért csak rádiósan irányíthatóak. Még azon a márkásabb típuson amit a héten linkelt vki, is csak egyetlen bemenet van, ami csak vészkapcsolásra jó, irányításra nem. A Smart Home-on meg szerintem még az sincs.
Ettől még korlátozottan okosíthatóak egy 433 MHz-es adásra is képes wifi-433 eszközzel (régebben azt írtad itt, használt Sonoff RF Bridge-et, az elvileg jó lehet erre), a módszer hátrányaival: nem lesz pozícióinformáció vagy pozícióra állítási lehetőség, és késleltetéseket kellhet beiktatni egyszerre több redőny vezérlése közé.
Dragon1993: "Amennyiben a DD7002B készülék kis LED-je zölden villog, a gyártó frissíti az applikáció szoftverét (ez eltarthat akár 12 óráig is)" - WTF
-
dragon1993
addikt
válasz
Elemental #33228 üzenetére
Szia!
A hivatalos megoldás ez lenne: [link]
Én vettem egy Sonoff RF Bridge-et a butább DC105 távirányítóval rendelkező redőnyhöz.
Alapból nem támogatja Portisch FW telepítés után MQTT-n vagy webhookat tudom vezérelni.
Sajnos redőny pozíciót nem tud (szerintem a hivatalossal se tudna), erre akarok egy időzítésből számolt értéket, de időm nem nagyon volt foglalkozni vele. -
vampire17
addikt
-
amargo
addikt
válasz
Elemental #32830 üzenetére
Az a gond, hogy a kapcsolónál van a fázis, ami majd adja/osztja a redőnynek a le-fel a jelet, de nincs nulla, ami kellene a switch-nek.
A redőnynél/motornál pedig ott van a nulla, föld és a két vezérelt fázisod (ezekre csak a kapcsoló ad fázist) és kérdés, hogy van-e esetleg egy 5. vezetéked folytonos fázisnak?Tehát valamelyik irányba sajnos kelleni fog az extra vezeték nulla vagy fázis.
-
ojb
tag
válasz
Elemental #10142 üzenetére
Igen. (433 esetében)
Tud [Push] üzenetet és [History]-t FONTOS!!! Az aktuális állapotra csak következtetni lehet. Csak állapotváltozást (csukva -> nyitva ill. nyitva -> csukva) tud elküldeni. Sőt ehhez is olyan [door sensor] kell, ami mindkét állapotot eltudja küldeni az [eWeLink].-nek
Az RFBridge csak max 4 (2+2) Alarm-eszközt tud lekezelni !!! -
Degeczi
nagyúr
válasz
Elemental #8863 üzenetére
Nyilván. Sonoff konnektrorral így működik, hetente egy hajnalra időzítettem be egy ki-be kapcsolást.
A kérdés csak az, a Blitzwolf is saját timerrel intézi-e az időzítéseket mert ha esetleg központi szerver küldi ki azt is, akkor ugyanúgy nem menne a visszakapcsolás, mint kézzel.
Dehát kipróbálod egyszer. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Elemental #5071 üzenetére
Egy okos eszköz nem okvetlenül kell internetre kapcsolódó is legyen - bár amíg a gyártók egyedi megoldását, alkalmazását használod, az persze igényli.
Ha idővel többféle eszközt szerzel be, jó eséllyel úgyis lecseréled majd a firmware-t, h egyetlen rendszeren belül tudd kezelni mindet. -
válasz
Elemental #5068 üzenetére
Dual bandes router is teljesen jó (ami egyidejűleg tud 5Ghz-t és 2.4-et is).
Ugyanakkor a biztonság egy megfontolandó tényező, rengeteg cucc lehet egy idő után a lakásban, amik a gyártók cloudjain keresztül nem csak hogy kifelé kommunikálnak, de kintről is elérhetőek. Hogy ezt ki mennyire tartja kritikusnak, és hogy védekezik ellenne, az egy nagyon messzire vezető kérdés.
-
sparks
senior tag
válasz
Elemental #4823 üzenetére
A kutyától függetlenül is jól jön a védelem, mert biza a kutyus iszik egy kis finom édes fagyállót és 2 nap múlva nincs kutyus.
Meg amikor elmész a házból 2 hétre, akkor a kutyus mit csinál egyedül a házban?
Összefoglalva: amit írtam a kint használható, kisállatvédett, nem minden szöszre érzékeny PIR szenzorról, az kutyusosoknak és kutyustalanoknak is jól jöhet. Akinek meg nincs rá szüksége, az meg egyszerűen nem vesz ilyet magának(#4822) ANOka
Részegek nem nagyon mászkálnak a környékünkön, így nem is ugrálnak be a kerítésen. Aki beugrálna az meg feltételezett betörő, tolvaj, rosszember, stb. így annak megfelelően járunk el vele szemben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Háztartási gépek
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Contra: Operation Galuga teszt
- Cpu?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest