Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fokukac

nagyúr

válasz parandroid #43680 üzenetére

Nekünk minden technikai újdonság egyből megvolt, már '86-ban volt videónk, '90-ben PC-nk, stb.

Viszont anyám szigorú volt, és mindig büntetésekkel akart ösztönözni arra, hogy úgy viselkedjek, ahogy ő gondolja. Általában azért büntetett, mert nem mentem időben aludni (már akkor sem, bár utólag ez a 9 órai határidő már elég szigorúnak tűnik, 10-12 éves gyerekhez)
    Heti 50 Ft volt a zsebpénzem. Mindig levont 10 forintokat, ha úgy látta. A végén sose kaptam. :)
    A következő fokozat az volt, hogy nem számítógépezhetek / videózhatok / tévézhetek.
    Kis táblázatban vezette, hogy nem nézhetek tv-t X ideig előre.... :)

A vége az lett, hogy leszartam, bevonultam a szobámba, és nem is volt meg az igényem arra, hogy tv-t nézzek. Esetleg néha családilag, de akkor is inkább elvonultam, emrt azt kellett nézni, amit ők néztek, és belebeszéltek, meg elkapcsolták, meg ilyenek.. Ezért mondom, hogy mikor már jó mniőségben, eredeti nyelven lehetett megszerezni filmeket, az maga volt a gyönyör számomra. Persze évtizedekbe telik, míg bepótolom a hiányosságokat. :)

Új hozzászólás Aktív témák