- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
biggamer
veterán
válasz
zsiga667 #717 üzenetére
Egy kis trükk, hogy kell kioperálni az IR szűrőt : Bővebben: link
Mindenki csak saját felelőségére álljon neki. -
w9033626
aktív tag
válasz
zsiga667 #582 üzenetére
így megy ez. előbb f4, aztán 2.8, aztán IS.....
beírlak téged is a táborba
Mikor megvettem a 2.8ast előbb én is egy sigma-t néztem ki (gondoltam olcsó, oszt jó), aztán bészélgettem emberekkel (pl.: atus) és meggyőztek, hogy nem kell az nekem, hát mit ne mondjak, nem bántam meg. Pont a napokban próbáltam ki egyet, igaz egy d70-en és nagyon örülök, hogy nem a sigmát válaszottam. tessék gyüjtögetni, mert megéri ! -
csiga997
őstag
válasz
zsiga667 #578 üzenetére
A Nikon bayonetteshez volt szerencsém, bár nem szereztem vele beható tapasztalatokat. Különösebben nem voltam eldobódva, bár a gazdája nagyon dícsérte, mert, hogy hsm-es. Ehhez képest semmivel nem volt gyorsabb az af, mint a motor nélküli nikonnal (80-200/2.8ED) Igazán már az zavart, hogy másik irányba kellett tekerni a fókuszáláshoz, a többi csak hab volt a tortán.
Bár pont 2.8-on ha jól emlékszem egy képet se csináltam vele, amúgy nem tűnt vészesen rossznak a rajza. Az árával legalábbis összemérhető volt a teljesítménye. -
DVD_2_U
senior tag
válasz
zsiga667 #578 üzenetére
Szia... gyüjts a CANON EF 70-200 f2,8-ra. Ez a Sigma, nem az igazi... azt mondják a hangok, sokszor az elektronikája sem akar rendesen kommunikálni a géppel... lefagy, illetve a képminőség is hagy jócskán kívánnivalót, annak ellenére, ogy ez egy ''profi'' objektiv lenne (amit tükröz az árfekvése is)
[Szerkesztve] -
csiga997
őstag
-
Pompi
nagyúr
Szerintem a 70-200 f4 L még az a kategória amit egy normális állványon lehet használni tripod mount nélkül. Sajnos nekem pont ez az egy dolog ami még hiányzik a felszerelésből, illetve régebbről van egy hama, de ezt inkább nem hangoztatom
Viszont erre rakva is fotóztam már a Canon 70-200 f4-el, mondjuk, hogy probléma mentesen, a Sigma 70-200 f2.8 EX-vel, ami azért fél kilóval nehezebb, már voltak gondjaim.
Itt van pl. pár Hold próbálkozásom:
Bővebben: link
Egy közepes Manfrotto állvány elviszi ezt a súlyt simán. A tripoud mount még az usa árat számolva is 20 ezer huf felett van, ezt az összeget megduplázva meg kapok egy értelmes(ebb) állványt. De van aki házilag készített használható mountot hozzá, megpróbálom megkeresni, hogy hol láttam. -
w9033626
aktív tag
Na ez vhogy úgy megy, hogy ha vissza akarod igényelni az áfát, akkor a cégnek kell valami EU-s cégszám vagymi, de ez esetedben nem játszik. Németo-ban 16%-az áfa (fel van tüntetve, hogy a termék tartalmazza-e vagy sem) és arra már nem jön rá a 25% magyar áfa. A nem EU-s dolgokat nem kérdeztem meg, de ha gondolod...
Amúgy az a legjobb ötlet, hogy az USA-a ismerős megveszi és elküldi neked, de ezt mindenképp be kell biztosítani, vagy nem a Postával kell küldeni, hanem vmi csomagküldővel. Esetleg ilyen témában kérdezd BASH-t. -
w9033626
aktív tag
A felsoroltakból én csak a 70-200 f4L USM-ről tudok neked mesélni. dec.27 óta használom, de sztem azóta le sem vettem a gépről. Viszonyítási alapom a kitobi(18-55 EF-S) és egy 35-80 III volt. Na hát ezekkel össze sem lehet hasonlítani (és term nem a zommtartomány miatt). Szuperéles szupergyors szuperszuper és még fasza is. Csak ajánlani tudom (hogy a fix f4-ről ne is beszéljek). Állványrögzítőm nincs és az elmúlt napok tapasztalata alapján tudom mondani, hogy így használhatatlan, vagy geccsolás. Bővebben: link
A vásárláshoz pedig annyit, hogy én ezt az obi Németo-ból rendeltem. Lényegesen olcsóbb és ugye mivel EU ezért vám sincs (vagyis a könyvelő ezt mondta), sőt ha akarasz áfát is vissza lehet igényelni. Szállítási idő 5-7nap a pénz pedig kb 5-7K a banki tranzakciók miatt. Én itt vettem: Bővebben: link -
Pompi
nagyúr
Ismerek egy embert aki kézből készített gyönyörű természetfotókat az 500-as obival IS nélkül. Majd mutatok tőle pár képet. De persze nem ez jellemző, hanem inkább ez: Bővebben: link
-
Tersius
tag
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest