Aktív témák
-
Tersius
tag
A makró obi (tudtommal) csak annyit jelent, hogy lehet vele kozelre fokuszalni. En gyanitom, hogy ebbol kovetkezik az 1:2 es az 1:1 is (amibol az 1:1 a jobb amugy), mondjuk 300mm-nel az egyiknel 50 centire kell lennie a targynak, a masiknal pedig mar 25-nel ra tud fokuszalni, vagyis a fokusztav az megegyezik.
-
Tersius
tag
Nem biztos, hogy orul neki, csak megmagyarazta, hogy miert azt vette meg, es nem a ket masikat (ami nem engedett at olyan sok fenyt, mivel kicsit homalyositottak az alattuk levo feketet.
Azert az nagy kerdes, hogy mivel allitottak szembe ezt a BW-t
Szerk: Elkéstem
[Szerkesztve] -
Tersius
tag
Szerk.: ez viszont tényleg nem rossz: Sigma 28-70mm f/2.8-4 Compact High Speed Autofocus Canon EOS. Bár az érdekes lehet, hogy a High Speed Autofocus mennyire high speed. 38.590 Ft.
Ezt mi melle venned? (mar ha szo van ilyesmirol, es nem csak mutatod)
Azert kerdem, mert szerintem 300D-n ez az obi nem valami jo, hisz szeles latoszoge nincs, telenek meg a 70*1.6 nem olyan igazan sok.
(ha van kitobi, akkor attol nem ter el jelentosen)
Ha szo sincs semmi ilyesmirol, akkor bocs, hogy beleszoltam. -
Tersius
tag
Szerintem leirtunk mindent, amit tudtunk
Amugy Bővebben: link
Dobd fel itt is a kerdest. -
Tersius
tag
hogy mit erdemes venni, azt nem tudom.
Igazandibol az Index D70 topicjaban az a mondas tartja, hogy ezeket az obikat 40-e forint korul erdemes venni (vagy az en tamronom, vagy a nikon 70-300G, vagy valami ilyesmi sigma, netan a 70-210).
Ott mindenkit le szoktak beszelni a Nikon 70-300 4.5-5.6 ED-rol, mivel az majd 100e forint, es nem nyujt pluszt kepileg, fenyeroben, felepitesben a G-hez kepest (en nem probaltam, de tobben is szidjak emiatt).
A 70-300G egy korrekt kis kezdo teleobi, az megeri a penzet.
(aztan ha majd nagyon sok lesz belole, akkor a Sigma 80-200 2.8-ra lehet fejleszteni) -
-
-
Tersius
tag
Ezzel teljes mertekben egyet ertek, a fenyero termeszetesen viszonyitas kerdese, kivaloan hasznalhato.
A lassu fokusz is csak egy gyorsabbal osszehasonlitva rossz, a ket vegallas kozott ugyan lassu, de pl. az akvariumban uszkalo halaimat siman tudja kovetni.
Szoval osszefoglalva jo kis obi ez, megveheto -
Tersius
tag
Korrekt kis objektiv. Hasonlom van, azt a Tamron csinalta, de kis fotos talin csinaltunk teszteket a kettovel, es nem lattunk nagy kulonbseget.
Ami a ''baja'', hogy a fokuszalas lassu, hangos, nagy telenel pedig igen sotet az 5.6 miatt. Dehat ezert a penzert csodat ne varjon az ember. Amugy korrekt kis objektiv, ha nem hasonlitod ossze a 80-200 2.8-cal, akkor nagyot nem fogsz csalodni benne szerintem.
Viszont ajanlanek en neked egy masikat, azt ugy hivjak, hogy Sigma 70-210 F 3.5-4.5.
Igaz, hogy kicsivel rovidebb a vege, viszont joval fenyesebb a masiknal, kicsit maszivabb felepites (es allitolag kepminosegben is odaver neki). Arban kb ugyanott vannak (olyan 40 korul). -
Tersius
tag
Ez sokmindentol fugg. 300-zal (ami felszorzodik) mar valoszinu lehet, attol mar nem ilyednek el - marmint nem kell tul kozel menni talan (bar ez fugg a merettol is, kompakt olymmal egesz jokat csinaltam 380-on, D70+Tamron70-300, ami 450-nek felel meg, ugy riasztotta oket, hogy orom volt nezni
Ha nem csak kiteszed a gepet csupaszon az udvar kozepere, hanem elrejted egy bokorban, kozel az aghoz, amit fotoznal, akkor szerintem meg kevesebb is eleg. -
Tersius
tag
Zsiga altal linkeltek mellett itt van megy 1 jo:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Tersius
tag
-
Tersius
tag
Itt tudsz rola olvasni:
Bővebben: link
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus - Black - Használt, karcmentes
- Google Pixel 8A 128GB 12 hónap garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest