Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
eastsider
nagyúr
utánanéztem. 110k körül vannak újan
de ha mondjuk csak a felét szeretném rászánni?
ha úgy veszem, hogy kitobi mellé a 35/1.8-at...?
vagy ennyire nem érdemes fixet venni?
mondjuk a vita onnan alakult, hogy írtam, hogy a kitobit felváltaná...
mondjuk vonz a fixezés
ennyiért vehetnék már 50/1.4-et is, de az megint más... -
majom2
senior tag
köszönöm szépen!
az a ff kép nagyon tuti.
ez a fókuszpontatlanság mennyire gyakori? mennyire lehet vele együttélni? mennyire szerethető ez az obi? nem túl olcsó obi sajna
olvastam valahol olyat - ami biztos baromság, de kiváncsi vagyok h tapasztaltá-e ilyet - h állítólag tendenciózusan alulexpós képeket készített. -
Carsee
tag
Bocsánat, hogy belekontárkodom, de akkor most a 35mm-t DX-en egész alakos fotózáshoz ajánlod? Éppen azon rágódom, hogy veszek az 50/1.8 mellé egy 35mm 1.8-at. Sokszor fotózom olyan helyzetben, ahol bizony túl hosszú a 50mm.
Sok helyen írják, hogy mivel torzítja picit a perspektívát a nagylátó miatt, nem annyira jó "portéra" (itt nem az egészes portréra gondolok, hanem inkább olyan képre, ahol a környezetbe legalább olyan fontos és hangsúlyos mint a modell maga)
-
Stitch
őstag
Erről a fókusz tévesztésről máshol is olvastam, akkor ezt kiküszöbölni sehogy sem lehet?
Igazándiból az EF 28/1,8 és ez a 30/1,4 között kell majd választanom (ha lesz zsozsi), a Sigma egyértelműen élesebb, de a pontatlansága zavaró, illetve csak crop-os vázra megy rá. Sigmák hajlamosak kicsit "sárgásan" rajzolni, erre a típusra is jellemző? Tudnál mutatni pár teljes méretű képet, lehetőleg nyitott rekesz környékén?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS R6 Mark II - Újszerű - 4000 expó
- Canon EOS 1300D gépek objektívekkel ( 2800 / 9400 / 9600 / 13700 expo )
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- Truecam M5 GPS WiFi autós menetrögzítő kamera + CPL Polarizációs szűrő + 64Gb Endurance kártya
- Új - Canon EOS R6 Mark II milc fényképezőgép - 0 expó
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 11 4/64GB szürke / 12 hónap jótállás
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku:100%
- HP ProBook x360 435 G8 Ryzen 5 5600U Refurbished - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel nagy választékban garanciával/számlával! Upd. 04.23
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De valóban mindegy.
A nejem már nagyon ráncolja a homlokát, de ha kell akkor kell. Jön a szokásos kérdés, milyet?