Hirdetés
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- CES 2026: Cserélhető akkumulátoros Bluetooth fejhallgatót mutat be a Fender
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 - alap
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
eastsider
nagyúr
válasz
Slowman
üzenetére
én a 17-50-et választanám.. azért az a 24-es kezdő eléggé korlátozza a hasznlhatóságát (feltéve, ha alapzoomnak kell)... osztálykirándulosn voltunk, aztán ofő (40d, 24-70/2.8) sokat "szenvedett" vele... sokkal hasznosabb volt a 18-55-öm (na nem minőségileg)...
arra céloztam, hogy nem szeretnék MF-t használni
mivel nekem is nikon belépő vázam van beépített AF motor nélkül (D40x) 50/1.4G van, AF motorral, a 35/2 az D-s vagyis csavarhúzós. az általam boldogan használt 35/1.8g-be van beépített fókuszmotor...én is nagyon szeretnék egy nagylátót... bár ilyen tavaszi időben (nem pont, mint a napokban) egy makro is iszonyú hasznos lenne... nem tudom melyik lesz előbb..
előbb-utóbb lesz mindkettő.. de nem egyhamar...
ezt úgy magyaráznám, hogy ugye jelenleg 2 obim van... 35-ös és a kitobi..
a kitobit nagylátóra használom (f/8-on egész jó) és makróra (ahol fontos a leképezés, amúgy a 35-ös is jó a 30cm-es közelpondjával, ha nem olyan pici a tárgy) szóval a két végen.. minden másra pedig a 35-öst a minősége miattaz a 70/2.4 igazi pancake obi

Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
- Gamer Egér RGB!!
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
mivel nekem is nikon belépő vázam van beépített AF motor nélkül (D40x) 50/1.4G van, AF motorral, a 35/2 az D-s vagyis csavarhúzós. az általam boldogan használt 35/1.8g-be van beépített fókuszmotor...