- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Alumíniumba öltözött a Nothing Phone (4a) Pro
- Apple Watch
- Macrodroid
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Válságmódban a Samsung mobildivíziója
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Egy Sony A200-ra szeretnék venni zoomos teleobjektívet (előtte egy Panasonic FZ18 volt, azon sikerült megszeretnem a félméteres fókusztávolságot), ráadásul olyat, ami viszonylag kis fókusztávolságról indul, mert nem nagyon tudom elképzelni, hogy tényleg hurcolnám meg cserélgetném a plusz objektíveket.
Mivel még soha nem volt DSLR-em, azt se tudom, mire figyeljek, ezért lenne pár kérdésem:Mennyire problémásak a ~10x zoomos objektívek? Azt látom, hogy a fényerejük valamivel rosszabb, mint a ~4x-es társaiké (bár igazából azt se tudom, hogy a gyakorlatban mit jelent a különbség a 6,3 meg az 5,6 között), de ezen kívül még milyen különbségek lehetnek?
Ezeket a fényerőértékeket befolyásolja az A200 1,5x-es szorzója? (Csak mert furcsállom, hogy az FZ18 504 mm-n 4,2-es, pedig az egész cucc olcsóbb, mint egy ilyen objektív.)
Hogy valami konkrétumot is hozzak, mi a véleményetek pl. a Sigma 28-300-ról?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 197 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro 45mm, GPS, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Seagate Barracuda ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X13 Yoga G1 - i5-10G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest