- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel Watch 4 – Hé, Google, mennyi az idő?
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Túl jól fogy az S26, túlóráznia kell a gyártósoroknak
- Telekom mobilszolgáltatások
- 200 MP-es főkamerával és dupla periszkóppal jön az Oppo Find X9 Ultra
- Honor 600 Lite - koffein nélkül
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flow
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Volt bennem egy ilyen félsz, de gondoltam akkor is volt pár kivétel, ami kicsit ''kisebb gyújtótávos''. Amúgy igen, erre gondoltam a manuál fókusszal, hogy ha szenvedés, de nem lehetetlen, akkor inkább egy olyat. Hogy mennyi a limit? 20k?

Egyáltalán nem kevés a 18mm, bár párszor éreztem, hogy mennék lejjebb, ezért gondoltam kipróbálok kisebbet, ami talán még fisheye is lehet.
Láttam pl: AI-S 15mm nikkor. Nincs fénymérés... Nagy kaland. Akkor lesz pár képpel több a kukába. Gondolom olyan régi, hogy a kora miatt nincs esély rá. :\
Esetleg sigma 14mm... Vagy a 18mm és utóbbiak között nincs számottevő különbség croppos váz miatt?
Lehetetlent kérdezek? Nem létezik olyan obi, ami nekem kéne, és húzzaka sarokba?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- Canon EF-EOS R adapter Drop-In Variable ND szűrővel - Újszerű -
- Canon EF 16-35mm f/2.8L II USM objektív - Újszerű -
- Truecam M5 GPS WiFi autós menetrögzítő kamera + CPL Polarizációs szűrő + 64Gb Endurance kártya
- Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art objektív ( Nikon ) - Újszerű -
- Laptop dokkoló bazár - Lenovo - HP - DELL dokkolók
- Szerver / szerverterem / szerver infrastruktúra felvásárlás, 1-1db is, kiszállással, logisztikával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-11G I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Ghost of Tsushima Director s Cut
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest