Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- IFA 2024: Csendben debütált a Honor Watch 5
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
4264adam
veterán
válasz
hadogabi1 #11582 üzenetére
ha kézi venti profilt állítasz 35%-ra eltűnik az induló venti morgás, igaz nem lesz Fan stop.
Én vettem a vga alá pci fan holder-t 2-3 ezer forint + 2db Artic P12 PST egybekötve 700-as RPM-el így az IDLE állapotban 30-32 fok a kártya mert mindig van a bordán levegő mozgás.
-
4264adam
veterán
válasz
Blaise #11187 üzenetére
Ha ebben a szériában már megoldódott a morgó venti akkor nem is lehet belekötni egyik 50xx szinten sem.
TPM helyett ők még pasztát alkalmaznak, de ha azt a fajtát amit az 5070 Ti-nál akkor is nagyon ajánlott mert ezt a választ kaptam a Palittól:
GameRock uses TC-5026 thermal paste
Ami Igorlab's alapján is ajánlott.
-
4264adam
veterán
+1
5070Ti-al ha a monitor készenléti módból éled fel akkor a megnyitott windows ablakok (File explorer + Google Chrome) kicsinyítetten jön vissza. Nem nagy gond de megvan.+ A játékok indításnál újra megjelenik a bal felső sarokban a DP jel ikon, tehát itt is elmegy az adat 0.5mp-re.
-
4264adam
veterán
válasz
matebabaja #10667 üzenetére
ha jön is, leghamarabb jövő januárban.
Megvenném az 5070Ti Gigabyte-ot is. A legjobb variánsa is 532k Alza-n. ASUS TUF 520k. 15%-al gyengébb mint az 5080.5080 Superen meg majd ráérsz akkor gondolkozni amikor tudunk róla valamit. Addig is örömmel használod 1440p-n az 5070TI-t.
-
4264adam
veterán
válasz
BerserkGuts #10263 üzenetére
Szerintem a Doom-ot az itteni felhásználók Natívban mind 110FPS felett préseli ki a GPU
Ott nem is releváns az FG.
-
4264adam
veterán
válasz
VoltanIgor #10259 üzenetére
+10ms ha van minimum 50-60 igazi képkockád.
Nem szar, Singleplayer-re tökéletes, Multiban meg minden ms számít, se FG se V-sync se G-sync.. és Ultra Pro max Relfex csomag on -
4264adam
veterán
Próbáld RT nélkül és játékon belül már ne állíts semmit (ha túl gyorsan állítod a grafikai beállításokat a shaderezés töltése közben omlik össze). Nvidia App-ot is töröld le, állítsd biosban PCI-E 4.0 force-ra a csatlakozót. Legyen teljesítménycentrikus a program NV Control panelben és kapcsold be a debug mode-ot.
3. RTX5070Ti-om van. És ezeket a hibákat én is tapasztaltam amit te:
[MSI Gaimg Trio érkezése]
[RT-ben nem megy a CP2077]
[Első 2 nap próbált beállítások]
[Youtube videoim]
[További leírás a hibáról]
[Furmark is hibátlan]
[Windows 11 23H2 24H2 + driver + CP2077 próba]Spider-Man 2 esetem:
[Spider-Man 2 RT gond de fut a játék]
[Spider-Man 2 RT youtube videom]
[Újboli windows telepítések]
[CP2077 mod error log]
[ASUS Prime érkezése, tökéletes futtatás csak a hűtés rossz]
[ASUS TUF érkezése, tökéletes futás, csendes hűtés és full OC bírása]Egyszerűen az Nvidia driver a ludas ennél az üzenetnél, túl sok minden változott az 572 brach-ben és nem tudják gyorsan megoldani.
-
4264adam
veterán
válasz
Laraxior #10039 üzenetére
Gond akkor van amikor a deltaT-d felveszi a 30-at.
GPU: 75°C
GPU Hotspot: 110°C
Nem is a kikeményedés volt a gond, hanem hogy eltűnt. [vidia GPU partners reportedly cheap out on thermal paste, causing 100C hotspot temperatures — cheap paste allegedly degrades in a few months]De ez szinte történelem --> legtöbb AIB átállt PTM-re. 65°C felett átalakul normál paszta állaggá majd vissza amikor hül így nem tűnik el.
-
4264adam
veterán
válasz
Laraxior #10036 üzenetére
Igen,
viszont ha a paszta eltűnt akkor a GPU hotspot (a GPU sensorai közül a legmelegebb) már elérte a 110°C-ot és a ventik 100%-on se tudták lehűteni mert a paszta nem volt meg és nem volt hőátadás -->ezért váltott sok AIB Honeywell PTM7950-re.
6 hónap alatt is végbe ment újrapasztázás után az eltünés "degradáció". -
4264adam
veterán
Sziasztok!
Megosztom a kapott válaszomat Palit-al kapcsolatban GPU PTM/Thermal paste supportról:
- Felmerült a kérdés, hogy a TUF-ot becseréljem az olcsóbb Gamerock-ra. Viszont utóbbi sima pasztát alkalmaz míg az ASUS MSI Gigabyte igazoltan Honeywell PTM7950 Thermal Pad-et -->Így itt nem kell félni, hogy eltűnik a paszta a GPU-ról.
TechpowerUp : W1zzard aki a teszteket készíti valóban igazolta, hogy paszta található a Paliton a többin phase change material. Szerinte nem kell aggódni garancia idő alatti paszta degradációtól vszont nem tudjuk monitorozni továbbiakban mert nincs Hot spot.
Ugye emlékszünk a jó kis ROG Strix 4090 esetekre.
Felvettem a kapcsolatot a Palit-al is és a következő választ kaptam:
"
Dear customer,Thank you for the mail.
Palit RTX 5070 Ti GameRock uses TC-5026 thermal paste.
Please kindly be notified.Thanks.
Best regards,Palit Support
Palit Microsystem Ltd."[DOWSIL™ TC-5026 Thermally Conductive Compound]
Óvatosan a Gainward / Palit GPU tuningokkal mert nem tudni mennyivel tér el a hotspot. Ugyan nem 5080 válasz érkezett, de meg merem kockáztatni mert a hűtő egy az egyben ugyanaz hogy a paszta is.
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Palit Gamerock 5080 thermal paste vagy PTM használata van jelen?
5070Ti csoportban feljött a téma, hogy míg a Gigabyte / MSI / ASUS már PTM-et használ addig a Palit lehet nem, persze pont nincs igorlab teszt Palit-ra. Ő az aki elemzi ezt is.
5070Ti egy az egyben 5080 hűtést kapott ezért érdekel. Hogy a Tuf maradjon majd vagy Palit. -
4264adam
veterán
[3 hetes saját Gainward Deshroud-om]
Ha nem jár ganracia vesztéssel 1 percet nem gondolkodnék szintén Artic P12 beszerzésén és Deshroudban használni. Főleg ha CW mentes terhelésen is.
Majd ha eladod megmarad a garancia és visszaépíted, addig pedig csendesebb és hűvösebb fix 900RPM-el.
-
4264adam
veterán
válasz
HantekDSO #9589 üzenetére
Vajon miért van az, hogy nem futnak ki teljes TDP-re az 50xx kártyák 3Dmark tesztek közben?
5070Ti sem használta ki a teljes keretet még a +10% Power Limit + 350Mhz GPU / +2000Mhz memória esetén sem.
280-310W között legelt.
5080/5090 kártyáknál is ezt látom itt.
327W-ot etettél meg vele, ez az érték a 70Ti + 10% teteje. -
4264adam
veterán
válasz
BerserkGuts #9532 üzenetére
Nincs hardware ami DLAA-val képes boldogulni értelmezhető FPS-el RT mellett.
DLSS Q-ra gondolt és Transformer model-el a DLSS P-re. -
4264adam
veterán
válasz
Sontir Fel #9523 üzenetére
Zotac AMP HOLO 3070 az egyik legjobb kártyám volt. És itt is jól sikerültek a ZOTAC-ok.
Nem fogod megbánni. -
4264adam
veterán
válasz
Sontir Fel #9514 üzenetére
Ha van legalább 50 de inkább 60 valós FPS-ed és arra küldöd meg a 4mFG-t akkor a késleltetés "csupán" 10ms-et emelkedik. Ez Singleplayer-ben semmi hátrányt nem jelent.
Szóval igen jó cucc, csak a ghostling-al kell majd kezdeni valamit, ezért maradtam 2x-en. Csak 1db AI képgen van 3db helyett, tisztább a kép és 150FPS van meg. -
4264adam
veterán
válasz
Sontir Fel #9511 üzenetére
Csak a must have érzés hajt minket, mire lesz GTA 6 addigra lesz RTX50xx Super széria is.
Ezekből pedig megfelelő mennyiségű garanciális használt termék. -
4264adam
veterán
válasz
Sontir Fel #9496 üzenetére
10% különbség van RT-ben CP2077-nél AMD / NV kérdésnél. Szerintem ez már elhanyagolható különbség főleg ha árat nézünk.
FSR 4 hozza a DLSS 3 és DLSS Transformed közötti szintet és ez is javulni fog idővel.
Emeld ki azokat a címeket ahol te használni akarod és eszerint dönts. pl: Indiana Jones nem jól fut AMD-n, de ha nem játszod nem számít ez a kérdéskör.
Én maradok 5070Ti vonalon emiatt:
- Fallout 4 modok jobban szeretik az NV-t. (10 éves cím)
- CP2077-et játszom és valóban csak 6-7FPS van, 2x FG-vel és nemkevés moddal.
----------> Nem tudom milyen lenne az AMD frametime görbéje,
régen a Shadow of Mordor-nál emiatt kellett váltanom AMD-ről NV-re. Physx cím volt. -
4264adam
veterán
válasz
marcy87 #8946 üzenetére
[ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI]
Ez már a teteje ami kellhet. 100k
MSI MAG B650 Tomahawk WIFI 92k
ASUS TUF Gaming B650-PLUS WIFI 78k
ASUS TUF Gaming B650M-E WIFI 65k
Árban így mennék lefelé. A legelső Linkelt már PCI-E 5.0 is VGA felé. -
4264adam
veterán
válasz
s.bala31 #8745 üzenetére
Teljesen Stock, probáltam gyári feszültségen -502Mhz-el csökkentett mode-ban is. Mind a GPU, mind a mem-et (Ez a max amit az AB enged lefelé).
Probáltam +10% Stock power limittel és próbáltam 80% limittel.
Próbáltam a curve editorban 1.025V-nál egyenes órajelet állítani alacsonyan (2500Mhz-re)
Próbáltam emelni az órajeleket is (+100Mhz GPU / +800Mhz Ram) --> minden OK, kivéve amikor RT-t aktiválok.Próbáltam: 30-60Hz-120Hz-240Hz-360Hz monitor beállításokkal is, ha netalán a DP sávszélességgel és frekvencia gond lenne.
Próbáltam DP (1)majd DP (3) kimeneten is. 1 kijelzős rendszer van így az nem lehet gond.
15:30-kor még a 4070 Super bencheket futattam és a CP2077-et is. Majd kártya ki, 5070Ti be, DDU-val safe modeban indít a windows , driver letöröl. Normal windows indítás --> 2025.02.20.-i driver feltelepít mert régebbit nem enged erre a kártyára. Ezek után engedélyeztem a lan kapcsolatot.
2x telepítettem újra a játékot. Próbáltam virágbolti 2.20 verziót is a 2.21 helyett.
Töröltem az Appdata tartalmát, töröltem a save games-t. --> NOK
Megvettem a 3Dmark Speedway Ray Tracing benchmarkot --> Tökéletes lefut --> nem kellene gond lenni az RT magokkalFuttattam: Time Spy / Speedway / Steel Nomad / Port Royal / Superposition. --> Minden OK, sehol semmi fagyás, anomália, kilépés, vagy memória szemetelés.
Fallout 4 ősrégi motor --> OK, minden grafikai beállítással együtt.
Assassin Creed Mirage --> OK
Spiderman : Miles Morales: RT max, DLSS váltogatások, FG kikapcs bekapcs használat közben --> Minden OK.
Ghost Of Tschusima: SDR HDR DLSS FG váltásokkal is minden OK, tökéletesen futNincs Alt+Tab problémám se, vagy kékhalál, se más anomália. Egyszerűen csak a CP2077 RT kapcsolásánál.
Raszteresen pedig tökéletes mindegyik DLSS beállítással és FG vagy mFG kombinációkkal 2.21 és 2.20 modellel.
Modmentesen persze!! Ezért is telepítettem újra a címet, hogy tiszta mappa legyen.
Semmi más driver fagyás vagy windows újraindulás nincs.
-
4264adam
veterán
És elnézést azoktól akik szemetelésnek érzik az üzenetem. Sajnos nem található megoldás még erről a neten (redditen sem), és a hibák száma is változó.
Pontosan az Obi-Wan Anakin beszélgetés példája ez: Ő volt a kiválasztott, 1 feladata lett volna, mégis a sötét oldara állt
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Cyberpunk-ban nem találkoztatok RT és PT problémával? Ha ezeket próbálom bekapcsolni az 5070Ti-on azonnal desktopra crashel a játék. :
"
Megérkezett az RTX5070TI és 2 DDU csökkentett módban majd friss driver telepítés, 2x telepítettem újra a CP-t hogy mod mentes "tiszta játékmappa" legyen de utána is windows-ra crashelek amikor a töltőképernyő csíkja félig jut.
Benchmarkot sem tudok indítani mert szintén kifagy.
Amire rájöttem: Amíg nincs RT vagy Path Tracing On-ban addig minden is állítható: ULTRA, LOW beállítások, DLSS OFF On, Frame Gen 2x-3x-4x mind mind működik.
De amint RT jönne ON-ra--> instant crash töltés közben desktopra.4070 Super ugyanezzel a driverrel nem volt gondom. Visszább menni pedig nem tudok mert csak ez támogatja az 5070TI-t."
"
Próbáltam azóta 2.2 és 2.1-el verziós CP-t.Más címben szintén nincs gond, itt amikor aktiválom az RT-t majd minden elemét OFF-ra állítom és úgy indítok betöltést akkor sem fagy ki.
És nem, nincs köze a RR-nek az is off.
Érdekes mert semmi gond a DLSS állításokkal / FG vagy mFG 2x-3x-4x-el. Semmi kifagyás. Csak amikor a RT-t aktiválom vagy akármelyik szeletét vagy PT.Spiderman : Miles Morales RT tökéletes.
Minden fajta teszt lefut, semmi anomália nincs. Megvásároltam a 3DMark Ray Tracing becnhmark-ot -->az is szépen fut minden hiba nélkül.
Egyedül ez az 1 cím amire igazából vettem a kártyát, hogy mFG-vel PT vagy full RT mehessen
"
Cyberpunk 2077-ben ha RT-t aktiválok instant crash.
Minden működik : DLSS mFG, soha nincs fagyás.
Ha RT bekapcs --> crashBocsánat ha kicsit érthetetlenül fogalmaztam.
Röviden minden jól fut és más címek is. Egyszerűen a Cp2077 miatt váltottam 4070Super-ről hogy magasabb FPS érték legyen magasabb RT beállítások mellett vagy PT mFG-vel.
Ha ezeket engedélyezem kifagy a játék, ha főmenüből kapcsolom be akkor a tölőképernyő felénél fagy ki és és belső benchmark-ja sem indítható mert crashel szintén a töltés felénél.
próbáltam 2 verziót a játékból és 2x DDU majd friss Nvidia driver.
Ki is vettem a kártyát és vissza.
[Nvidia support oldal a driverhez]Írtam már ide is és az email fogadó címükre.
-
4264adam
veterán
válasz
orgadam #8629 üzenetére
nem tudom, reggel rendeltem magmanak, egész nap volt látható itt ott készlet. Ehhez nem kell bot csak elhatározás, hogy veszel. Délelőtt végig volt a Notebook.hu-n. Délután akkor a Foramax és még most is van készletük. Szóval ha kell ott tudsz most is venni. Alza 5090 volt 1 perces 5db-al 1.2M-ért.
-
4264adam
veterán
válasz
Broken heart #8582 üzenetére
Maradjunk a realitásoknál. Ezen a gyártói csíkszélességen ekkora TDP keretből ez hozható ki.
És ez még mindig csak gaming részleg, nem szükséges az élethez ha már idealitási elvárásoknál vagyunkCsak a profit
Na meg pár hete jelentek meg, várjuk ki, a 1080Ti sem úgy startolt ahogy az idő megszépítette. Az árát pedig nyugodtan vizsgáld az akkor keresetedhez, ha azóta a 8 év alatt nem változott valmennyivel nagyobb szorzóra a kereseted az már egyéni probléma
-
4264adam
veterán
válasz
Broken heart #8580 üzenetére
Én viszont örömmel fogadtam az mFG-t mert SP-ben a CP2077 Overdrive jól megy 5070TI-on is.
magas Frametime jobban zavar mint az input lag. Így a storyorientált játékokban jól jön ez a Feature.
32bit Physx nem csak a régi címekben van tetten érhető?
mint pl: Monster Madness: Battle for Suburbia, Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2, Crazy Machines 2, Unreal Tournament 3, Warmonger: Operation Downtown Destruction, Hot Dance Party, QQ Dance, Hot Dance Party II, Sacred 2: Fallen Angel, Cryostasis: Sleep of Reason, Mirror's Edge, Armageddon Riders, Darkest of Days, Batman: Arkham Asylum, Sacred 2: Ice & Blood, Shattered Horizon, Star Trek DAC, Metro 2033, Dark Void, Blur, Mafia II, Hydrophobia: Prophecy, Jianxia 3, Alice: Madness Returns, MStar, Batman: Arkham City, 7554, Depth Hunter, Deep Black, Gas Guzzlers: Combat Carnage, The Secret World, Continent of the Ninth (C9), Borderlands 2, Passion Leads Army, QQ Dance 2, Star Trek, Mars: War Logs, Metro: Last Light, Rise of the Triad, The Bureau: XCOM Declassified, Batman: Arkham Origins, and Assassin's Creed IV: Black Flag. -
4264adam
veterán
válasz
deathcrow42 #8050 üzenetére
15:04:45 ekkor ment el az utolsó is
-
4264adam
veterán
Csak, hogy zavarjak egy kicsit
-
4264adam
veterán
válasz
HantekDSO #5869 üzenetére
[hardware Unboxed 4 éve bannolt Nvidia oldalról]
Oka:
Nem helyeznek elég hangsúlyt a Ray Tracing tesztelésre és előnyben részesítik a Rasztert. Majd rá pár napra vissza is vonta ezt az Nv.
Szóval nincs NV szemüveg de nem lettek kizárva a tesztelők táborából.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPad topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest