Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
válasz
traktorgumi #19354 üzenetére
A RAM-ok miért nem A2/B2 slotokban vannak?
-
gainwardgs
veterán
válasz
traktorgumi #19363 üzenetére
Miért olyan alacsony a Cpu pontszám
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
traktorgumi #19367 üzenetére
Azért több difi van ott ha 115 re tekered meg adsz neki kis boost kraftot...az msi meg tuningbarát is...a memóriára is rányúlhatsz rendesen.
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
traktorgumi #19363 üzenetére
Cseréld le a házat olyanra ahol felülre tudod rakni a 360 as aio-t. nálam tuningolva tök csendes a slim, 60 fokos... itt a ház a gyenge láncszem.
-
RazoR
veterán
válasz
traktorgumi #19358 üzenetére
Berakhatsz alulra 2 ventit, de nem vagyok benne biztos, hogy sokat fog javulni a vga hőfok, mert ha jól látom akkor a vga alatt van a táp és emiatt nem nagyon tud majd az a 2 venti honnan friss levegőt szívni, de egy próbát mindenképpen megér. De szerintem pont emiatt rögzítési pontok sincsenek ott a ventiknek.
Próbáld meg a PL-t lejjebb venni mondjuk 90%-ra és nézd meg, hogy segít e a vga hőfokon.
-
xtremist
őstag
válasz
traktorgumi #19358 üzenetére
Nagyjából. Az eredményekből meglátod. Én is 90% pl mellett használom, a 60 fokot nem lépi át, 70-72 hotspottal.
-
RazoR
veterán
válasz
Elölről a meleg levegőt kapja a radiról a vga és alulról nem kap friss levegőt, szerintem....
-
Chalez
őstag
válasz
Nem lenne rossz, ha a procihűtő lenne fent (ha elfér) és elöl lenne 3 venti ami tolja befelé a levegőt. Valamint undervoltolni kell a 4080-at.
Update: sajnos nem fér el fent a 360 AIO... Én cserélném egy 280-asra, előre pedig 3 db 120-as venti mehetne.
-
sixpak
nagyúr
válasz
Dobjál be alulra 2db 120mm-es ventit (nyilván intake), az drámaian csökkenti majd a vga hőmérsékletét.
-
xtremist
őstag
válasz
traktorgumi #19351 üzenetére
65 fokon sosem láttam az enyémet játék közben, és a ventilátort sem 1400 fölött, úgyhogy vagy rosszul szellőzik a házad, vagy rossz helyre van betéve és nem kap levegőt. Nem hallom sose hogy megy, mert még a noctua procihűtő is hangosabb.
-
adr0001
aktív tag
válasz
traktorgumi #19351 üzenetére
A power és hőfok limit csúszkája között bal oldalt van egy pici láncszemet ábrázoló kis gombocska. A két csúszka egymástól független állíthatóságához katt rá 1x.
-
SzlobiG
félisten
válasz
traktorgumi #19298 üzenetére
Jó lesz, ugyanilyet ad a Be quiet is, ne foglalkozz a hármas polippal.
-
válasz
traktorgumi #19298 üzenetére
Igen ez kell
2x8 pin->16 pin -
xtremist
őstag
válasz
traktorgumi #19130 üzenetére
Nekem megérte, én nem bírom a hangos kártyákat.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
traktorgumi #19130 üzenetére
Ha nincs OC stb, akkor valoszinuleg nem.
-
xtremist
őstag
válasz
traktorgumi #19128 üzenetére
Egyik sem tragikus, a második msi-t használom, nagyon jó hűtés, és 0 cw.
-
xtremist
őstag
válasz
traktorgumi #19126 üzenetére
Volt több is. Mi a kérdés?
-
gainwardgs
veterán
válasz
traktorgumi #19119 üzenetére
Gondold meg
Viszlát 12Gb Vram[link]
-
Sontir Fel
őstag
válasz
traktorgumi #18994 üzenetére
Azt olvastam 16 gigás lesz, ezért kérdeztem. Június óta vagyok VGA nélkül y ezt a hónapot most már kivárom
-
Busterftw
nagyúr
válasz
traktorgumi #18987 üzenetére
Nekem a Verto Triple Fan van.
A linkeden kb ugyanaz csak több rgb.De ahogy írták már többen, az Inno is mehet.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
traktorgumi #18977 üzenetére
5070ti?
-
válasz
Ha most kell a VGA - vedd meg az Innot az Alzától, ha nem tetszik a hangja, vidd vissza, visszafizetik.
Ha hajlandó vagy várni, és 600 ezer körülit kipengetni az 5080-ért, akkor várd meg a tél végét
És mivel hallom itt céges buherálás van... simán megveheted most a 4080-t, aztán ha megjelent az 5080 vehetsz olyat is akár, a pár hónapos 4080-t meg nettó árban el fogod tudni passzolni
-
xtremist
őstag
válasz
Semmi nem indokolja hogy az inno 3d-nél drágábbat vegyél, ezek közül az inno3d-t és az msi-t próbáltam, néma csend mindkettő. A gainwardnál van egy rpm tartomány ahol moroghat.
-
xtremist
őstag
válasz
traktorgumi #18982 üzenetére
Az msi gaming x slimnek kicsi a hűtése? 3 slotos kártya, ugyanakkora mint az asus tuf, vagy az inno 3d ichill, a pro-art nál még hosszabb is 2 cm-rel, és az csak 2 slotos. 65fok/77 hotspot az abszolút maximum hőmérséklete, 1300 rpm mellett, amiből még semmit nem hallani. Emellett nálam 2-ből 2-nek 0 cw-je volt. Szerintem egyértelműen a legjobb választás lenne, és még kapható is.
-
tomas51
senior tag
válasz
traktorgumi #18982 üzenetére
rendben
-
Busterftw
nagyúr
válasz
PNY van nekem, nem tudok róla rosszat mondani, nem cincog, nem hallani és jól hűt.
PNY mellesleg Nvidia partner, ők csinálták nekik anno a Quadro cuccokat, most meg kb minden ami pro gpu vonalIgazából a nagy hűtés miatt kb mindegy melyiket veszed,ezert is vették sokan az olcsóbb (Palit, PNY, Gainward) modelleket, mert ha nem érdekel az extra OC BIOS, kb tökmindegy.
-
tomas51
senior tag
válasz
PL: https://hardverapro.hu/apro/gigabyte_rtx_4080_aorus_master_16g/hsz_1-200.html
ez jó kártya, mondjuk kérdezd meg a garit mert számla nélkül kb mindenhonnan elhajtanak -
tibcsi0407
félisten
válasz
traktorgumi #18760 üzenetére
Ha jön az új széria, akkor biztosan lesz árcsökkenés is.
-
sixpak
nagyúr
válasz
traktorgumi #18760 üzenetére
Jól gondolod, sosem értettem ezt a "várj még kicsit" dolgot....minek?
Most kell, vegyed.Szerk.: értsd: én nem várok, a 9800X3D megjelenése előtt vettem 7800x3d-t, a 4080S megjelenése előtt 4080-at....és mi bajom lett?
Játszok azóta is. -
SoulReaver
veterán
válasz
traktorgumi #18754 üzenetére
H.A-n van használtan 400 alatt 2 év garral..
Vagy nézz egy 4070Ti Super-t, az nemsokkal gyengébb a 4080-tól.Az 50XX még több lesz, mint 450, és már az sem fér a büdzsébe.
-
válasz
Többieknek +1
Ha ennyi pénzt kiadsz, akkor 2-3 hónap múlva az 5080 inkább
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Én már megvárnám az 50xx szériát.
-
tomas51
senior tag
válasz
traktorgumi #18751 üzenetére
Fan stop már jó rég van, ahogy most is
-
Busterftw
nagyúr
válasz
traktorgumi #18751 üzenetére
Az iChill kicsivel tobb boost clockot tud illetve valamivel nagyobb a hutese (ezert a kartya hosszabb es vastagabb mint az X3 OC).
Ezen kivul kb ugyanaz a ket kartya.Szerintem a fanstop mar feature minden kartyan.
-
xtremist
őstag
válasz
traktorgumi #18592 üzenetére
Eddig csak negatív tapasztalat, clickbait árak, amiket aztán változtatnak, a rendelést meg törlik. Ha nem akarsz magadnak kellemetlenséget akkor Alza, ipon, kazy ,foramax, first shop. Veheted az inno3d x3 oc-t ha nem akarsz drágát, de hangosat sem.
A first shop-nál megadják cégre is a 3 év garit, talán a foramax-nál is, de ebben nem vagyok biztos. -
pidzse4
aktív tag
válasz
traktorgumi #18584 üzenetére
Pont ezt néztem én is tegnap ami fehér a mindig drágább mint a fekete. Elhiszem hogy elengánsabb meg a tisztaságot jelképezi de akkor is. Csak a szin miatt drágábbért adni elég nagy űbergyikság.
-
tomas51
senior tag
válasz
traktorgumi #18586 üzenetére
A sima trinity nem az amp vagy amp extreme aio
-
adr0001
aktív tag
válasz
traktorgumi #18581 üzenetére
Péntek óta nyúzok egy Zotac Trinity-t. Nekem hangosnak tűnt out of the box, de, némi UV (és fan curve állítás) után 240-250W lett a fogyasztás abszolút teteje (átlagban 160~220W játék közben), és így a hűtés által keltett zaj is elenyésző.
-
tomas51
senior tag
válasz
traktorgumi #18584 üzenetére
zotac trinity, halk és nincs (nem jellemző) cw
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Fehér hardver/setup mindig is feláras volt.
-
válasz
Van feher strix csak az 600k
-
Zoo123
senior tag
válasz
traktorgumi #18531 üzenetére
"7900xtx is szemeztem , de ahhoz mar ténylegkevés lenne a tápom.
Mi a jó döntés most ?"Szerintem elég lenne, nekem az adatlapomon lévő konfigot (5800x3d, 7900XTX) visz gond nélkül egy ős öreg (több mint 10 éves) Corsair TX750 táp.
Eredetileg a 850 wattos nagytestvére vitte, de lecseréltem erre, mert az brutálisan CW-os volt.
Konnektorból felvett 500-550 wattnál többet én még soha nem mértem, pedig szoktam kínozni.Szóval minőségi tápegység esetén nem feltétlen kell kilowattos példány akár a legerősebb videókártyához sem.
Kivétel ha 13-14. genes intel procid van, kitolt power limittel ami bezabál 300W-ot, ahhoz valóban kevés lesz 7900 XTX (400W) esetén a 750W-os táp! -
adr0001
aktív tag
válasz
Én most rendeltem meg a 4080 supert, pénteken érkezik. Ha az 5080 superebb lesz akkor majd csere 1 év múlva. Nekem egyelőre overkill a 4080 is (QHD/75Hz). Amíg van a VGA-n 16GB+ ram addig értékállóbb mint a többi, per pill.
A leak-ek szerint meg az nV nagyjából azt csinálja majd most a "dobtuk-a-felsőkategóriát-AMD-a-nevünk" ellenében mint amit az Intel csinált a Bulldozer/Vishera/Bristol ellenében: egyhelyben toporgást. Ott, és akkor is, csak a HEDT procik tudtak eltérni a max. 4/8-as felépítéstől. Aztán amint megjelent a Ryzen, egyből I3 lett az I7-böl.
Itt is lesz egy combos flagsip GPU, a többi meg kitalálható.
-
válasz
Nem tudjuk, mennyi lesz az 5080 árazás. És ha megjelenik, inkább február felé vagy utána lesz megvehető.
Ha tippelnem kéne, akkor valszeg 4090 körüli teljesítmény lesz 500-600k körül. -
xtremist
őstag
válasz
traktorgumi #18529 üzenetére
A táp elég lesz. Az msi-ről ebben a szériában még rosszat nem hallottam.
-
xtremist
őstag
válasz
traktorgumi #18522 üzenetére
Ha Atx 3.0 vagy afölötti tápot veszel abból a 750w-os kibír pillanatnyi 1500w-ot, szóval ez is fontos kritérium. 4080-hoz elég egy 750w-os ha jó minőségű, 4090-hez nem igazán.
-
gaben22
senior tag
válasz
Mást is kérdezz meg, de magamnak még 850W-t is kevésnek érezném 4090 alá (Corsair AX1600i tápom van egyébként). Van az átlag terhelés meg kaphatsz egy rövid spike-ot, ezért mondom. VIszont 750W jelenlegi trendeket nézve bizonyosan nem túl jövőbiztos, tápot szerencsés esetben ember 10 évig is használhat akár, ha megfelelően tervez.
Párdon, azt nem írtad eredetileg, hogy 4080-at akarsz, 4090-ből indultam ki
. Annak nem tudom mennyi kell, de hogy időtálló nem lesz a 750W az elég valószínű.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
traktorgumi #18520 üzenetére
4080-ból is azt veszed amelyiket akarod, a nagy hűtés miatt jól teljesít mindegyik.
Van a topikban PNY, Palit stb is, vedd azt amelyik neked tetszik. -
xtremist
őstag
válasz
traktorgumi #18520 üzenetére
3 slotos a "slim", szóval nem kicsi. A ventus alatta van egy lépcsővel, legalább normális ventilátorokat kapott ebben a szériában, viszont alig olcsóbb, szóval inkább ne. Inno3d ichill még bevált. Nálam megfordult 2 slim, 1 ichill, 2 tuf. Csak a 2 tuf cw-zett.
-
válasz
750 wattos bőven elég a 4070 TI Super / 4080 szintre
-
gaben22
senior tag
válasz
traktorgumi #18518 üzenetére
Amelyek 50/55A-es MOSFET-ekkel vannak építve, azok kisebb eséllyel fognak virnyákolni, garancia viszont nincs. Legtöbb 4090 hűtése túl lett méretezve, úgyhogy max. a ventikkel lehet nagyobbat bakizni. Nekem Gigabyte Aorus Master 4090 van, 359mm hossz és 3.75-ös slot miatt még picit a Strixnél is nagyobb. Ha halkat akarsz, akkor vizet tegyél rá. 750-es tápod viszont halovány lesz.
-
xtremist
őstag
válasz
traktorgumi #18518 üzenetére
Msi gaming x slim
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- E-roller topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Honda topik
- Autós kamerák
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest