Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Strixrol van szo, az spec alapjan akkora.
-
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
De az mi, hogy a strix batár végén egy 2 slotos bracket csücsül csak
Gondolják, hogy úgyis alá kell támasztanod majd valamivel, minek oda jobb rögzítés? -
Busterftw
nagyúr
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Nem mintha valtanek 4090-re, de 369mm-ig jo vagyok

(a strix 357.6mm) -
-=RelakS=-
veterán
-
Moby
veterán
Hihető persze. És amikor kiderült, hogy nem, egyik sem tudott tervezni egy másik hűtőt, neadjisten ráverni valamelyik 3090 bordát, hogy aláverjen a többinek árban. Nyilván így történt

/valahogy mindig nagyon népszerűek azok a legendek, amik oda futnak ki, hogy a vásároló fog hihetetlenül jól járni. Apró baki, hogy ezek sosem válnak valósággá

-
eight
senior tag
Igor's Lab forrásai szerint csak azért ilyen nagyok, mert a Samu 8nm-vel számoltak a tervezéskor.
-
warcat
veterán
válasz
KillerKollar
üzenetére
[link] kezd el lefelé húzni az árcsúszkát (baloldalt fenn) és megfigyelheted mikor tűnik el a kártya a listáról, akörül van a rejtett ára.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
KillerKollar
üzenetére
-
KillerKollar
őstag
Valaki fentebb említette, hogy Alzán az árcsúszkán meg lehetett nézni valamelyik listázott RTX 4090-esnél az árat, lehet, hogy vak vagyok de én ilyet nem látok, hol lehet ezt megnézni?
-
laychi
veterán
válasz
4264adam
üzenetére
Strixre mehet 3x 12cm highflow venti, ha esetleg hangos a gyári
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egyébként érdekelne, hogy mennyi a max TDP limitjük.
Ugye 450W az alap, kisebb coolerekkel is volt 3090-ből már 500W+-os bios.
Ezeknél mire lehet számítani? 550W a "gyengébb modellek", csúcsmodellek 650W?
Ugye van amelyikhez 3x8 pin átalakító van, de mint pl. a strixnél is látható 4x8Pin-es. -
Moby
veterán
Most, hogy mindenki kidühöngte magát a méretén kijelenthejük, hogy két év múlva senki nem fog felnézni az újságjából a 4 slotos, 40 centis kártyák hallatán, annyira ez lesz az alap
Merthát ez sem volt történelmi léptékben mérve olyan nagyon régen 

-
voodoo98
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Ők kaptak drivert, valszeg.
-
voodoo98
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
szerintem még nincs driver sem, direkt.
-
GEIL
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Akkor a már kint lévő 3090ti vs 4090 tesztek fake videók ?
4k....csutka részletesség minden játékban...
-
törölt tag
Bykski FC szépség ( Zotac 4090 Apocalypse ) EUs shopból nem is drágán pár héten belül. [link]
-
törölt tag
ITX házakba ideális. Máris fel lehet vésni sok embernél az új ház vásárlást is a táp mellé.
-
boogie84
veterán
-
s.bala31
őstag
Kíváncsi vagyok majd a tesztre, hogy van -e értelme ennek a hűtőméretnek.

-
laychi
veterán
-
Moby
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Fú én dugnám, de a 3 gyerekből még kettőt fel kell nevelnem, meg ki kell járatnom velük pár iskolát, nem csaphatok ki egy misit egy nyüves VGA-ra, aminek a felél biztosan elbukom, sajnos
Persze ahogy most sem, nem nagyon játszanék vele, de rohadtul érdekli az IT buzuló fejemet. Meg nekem azért az a tippem, hogy az az 1KW az olyan szélsőérték, amit nem nehéz elkerülni. Sőt, bármennyire böki a csőrét Abunak, ez a DLSS3 rohadtul jó hatásfokú, amivel rengeteg eneregiát lehet pont "megspórolni" ha az ember aldoz kicsit a latency oltárán. Nyilván annak is még kell idő, hogy terjedjen, de én azt tippelem, hogy DLSS3-al "olcsóbban" ki lehet majd jönni, mint a régi szériával. Na majd ha beesik az ára a felére...
-
Laraxior
titán
Amit en vettem anno monsta radit a VGAnak azt 110ert vettem, most 200euro. Szoval en jó aron kaptam, es nem sokkal kisebb, mint egy mora3. Konkretan a mora2-nél ami nekem a CPUt hűti, tobb vizet nyel el
Szoval nekem nem lenne gond a 6-800W-os VGA meghűtése, de nem fogok órankent 1kW-al jatszani, főleg hogy van amikor szabadnapom van akkor reggel elindítom a New Worldöt, es csak ejfel korul lepek ki belőle. Igazabol ez egy mmorpg, felesleges is 144FPSel futtatni, eleg a 60 is neki.
Majd ha jon egy szuper Battlefield, akkor esetleg szukseg lesz a 4090re.
Kíváncsi leszek a HOFra belole. 5slotos feher szornyeteg lesz?
-
Busterftw
nagyúr
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Annyiban igaza van, hogy a FE design tenyleg ad egy olyan erzest, ami egy 1000+ euros termektol elvarna az ember, ahhoz kepezt a tobbi deisgn kb bucsus gamer kategoria.
-
törölt tag
Jut eszembe. Azért a GEN 5 riser madzagok felhozatalára kiváncsi leszek. Remek kis anyázás lesz még a fórumokon a hulladék, sokat igérő, de semmit nem teljesitő, ellenben jó drága szemetekből.
-
KAMELOT
titán
-
ForRedGlory
félisten
Linus: [link]
-
-=RelakS=-
veterán
der8auer majdnem kisebb, mint a 4090 XD
-
Jacek
veterán
válasz
Németh Péter
üzenetére
Hhhhh juj
Ugyan igy neztunk ket eve a meretekre:) Hova tovabb? -
-=RelakS=-
veterán
válasz
abridabri
üzenetére
Szerintem az SSD-jére is sikerült felapplikálnia egy vizesblokkot

-
KAMELOT
titán
válasz
Németh Péter
üzenetére
Mi a fenének az a batár borda oda?
Értelmesebb egy AIO vagy FC. -
3L1T3
addikt
válasz
Németh Péter
üzenetére
-
válasz
abridabri
üzenetére
A 4090 Asus TUF Gaming jóval nagyobb, mint a 3090:
This is the NVIDIA ASUS TUF RTX 4090 [First Hands On & Overview]Nincs benne szó teljesítményről, csak külsőre nézi át.
-
[ So the RTX 4090 is massive. ] Nem is nagy ,csak dagi.
-
Laraxior
titán
Az usd eur viszont, mintha javult volna. Bar nem neztem, csak binanceon tűnt fel, hogy nincs akkora kulonbseg az osszegek kozott
Nem tudom, hogy valós-e.
A forintot egyszerűbb mestersegesen 500ra generalni, aztan akkor egy darabig nem fog valtozni
De a kereskedesek akkor is takaros haszonnal dolgoznak, lenyegtelen az arfolyam. Nem veletlenul ozonlottek be a kartyak németből. -
warcat
veterán
Off:
vétócsomag: ON, esélyes egy újabb usd eur huf mélypont. Viszont pénteken-hétfőn multis fizetések mennek, nem tudom okoz-e egyáltalán most ellentámaszt majd.Alza még a végén alábecsülte a Suprim rejtett 1 079 790-es árát

-
laychi
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
A postaköltséget se takarja be az 50 euro, ha rendesen értékbiztosítva küldöd.
Alsó hangon +200-at mondanék
1950 euro-s kártya 823k HUF+58 eur~ 24500 HUF, azaz kb 850k huf, ezt fogják otthon 1M+ adni.
2150 euro 908k HUF. Akkor nem megéné mindenkinek?
Ja meg még itt is rájönne a pk, szóval sok haszon sem lenne, kb 130 euro.
Drágább csúcskariknál mint suprim +300

-
Wilks
aktív tag
Fülöp szigeteken......
[link] -
Az lehet, hogy mennyiségileg lesz, de hogy startra nem az fix

3 nagykert kérdeztem ma mizu, aztán abból 2 helyen élből mondták hogy jövő hétre fixen nem jön egyik gyártótól sem a startra, 1-be mondták azt, hogy talán van rá némi esély. Ettől még más nagykerekbe jöhet, de meglepne ha raklapszámra lenne.
AM5 procikból sincs dömping, és 13 genre se nagyon mondtak biztató dolgokat.
Alzában lehet bízni szerintem ők azért elég sokszor tudnak a startra is már készletet, még ha nem is nagy mennyiségbe. Aztán pár hét és lesz majd mindenhol készlet szerintem. -
laychi
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
infláció van, 20-25k közé tenném az árát
-
-
warcat
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Akkor ez már nem 15 000 Ft lesz

.
.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
warcat
veterán
Alzán elkészült a külön kategória a 4090-nek.
-
BeZol
őstag
Legtöbbször a belső problémákról való elterelés okán (is) alakulnak ki ilyen nemzetközi dolgok, de remélem én is h nem lesz semmi.
Ugyanakkor most h épülnek a chipgyárak a "nyugati" világban, azok pár év múlva működőképesek lesznek (2+ év), és onnantól kezdve Taiwan "jolly joker" kártyája megszűnik, mert a Nyugatnak kvázi nem lesz miért megvédenie, hiszen nélküle is biztosított lesz a chip-ellátás, ami most kvázi hegemónia-ként ott összpontosul Taiwan-ban.Asimov könyvekben az "Alapítvány" helyzete volt ilyesmi.
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Építő/felújító topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- PlayStation 5
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Állítható magasságú, 3D nyomtatott videókártya támasztók, a kínálat folyamatosan bővül.
- Zotac Rtx 4070ti amp holo
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12V-2X6 Egyedi Harisnya Nvidia
- Garanciális ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Szoval nekem nem lenne gond a 6-800W-os VGA meghűtése, de nem fogok órankent 1kW-al jatszani, főleg hogy van amikor szabadnapom van akkor reggel elindítom a New Worldöt, es csak ejfel korul lepek ki belőle. Igazabol ez egy mmorpg, felesleges is 144FPSel futtatni, eleg a 60 is neki.