Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Magisk
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyul105
senior tag
-
nyul105
senior tag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Egy tv, monitor esetén ez tök jó dolog (99%ban elvárás). De egyéb esetben?

Egy frankó felhasználását látom, hogy látod az alaplap errort jelző ledjeit (bár ez meg már régen rossz)...
Na, amúgy ha mondjuk halakat lehetne bele tenni, akkor az frankó lenne.
Kevike: "szerencsére"
-
Tuskone
lelkes újonc
válasz
Albigator
üzenetére
igen tuf oc, fent van az oldallap, képet nem küldök mert nem igazán férek hozzá, csúnya sharkoon vg5-w házam van szerintem (legalábbis az hasonlít rá a neten)
Ház fanok lettek cserélve, rajta mert a gyáriak elhullottak. Az Noctua. Próbáltam képet csinálni de semmi nem látszik rajta, mert elvan rakva a monitor mögé a ház (ne is lássam inkább
).De akkor remélem kiderült, hogy a fan curved neked volt rossz és mostmár jobbak a hőfokok
-
válasz
Laja333
üzenetére
És? A TUF úgyis jobb, mint az MSI

Pont az, hogy a TUF megcsinálja 300mm-ből, amit mások nem, jelzi, hogy felesleges nagyobb hűtés, nagyobb ház stb. Sok kártyán ráadásul teljesen értelmetlen a 300mm feletti hossz, mert csak a béna műanyag "karosszéria" ami túllóg annyit. Ebben a kb 315mm helyben, ami a meshify C-ben van, akár egy 3x100mm-es hűtésű kártya is elférne, ha nem felesleges csicsára mennek a hosszal. Ráadásul az FE/XC3 is baromi jó, azok meg csak 285mm. -
Albigator
őstag
válasz
boogie84
üzenetére
Nekem is TUF-om van...
Non OC változat.Jaj közben rájöttem. Nálam nem az alap fan curve volt beállítva...

MSI AB-n maradt egy beállítás míg az előző kártyamra...
Azért volt érdekes h hiába értem el a 70-71 fokot 1800RPM-et sem érte el a fordulat, míg lehet látni pl Tuskonenál 2400-2500-ig is felment.
Mindjárt kipróbálom most már tényleg alapventi beállítással.
-
Albigator
őstag
válasz
Tuskone
üzenetére
Köszi.

Itt már van fogyasztás is bőven. 338W. GPU 98%-os. Ami feltünt, hogy nálad a GPU fesz jóval alancsonyabb így is: 0.928V átlagban, nálam 1.053V volt.
De tényleg sokkal hűvősebb a te kártyád. Ugye ez a TUF-nak az OC változata?
Dobj már be a gépedről egy képet légyszi. Nálad fennt volt az oldallap?Én az átlagot nézem (60 vs 70) nem a maxot (69 vs 71).
-
Tuskone
lelkes újonc
válasz
Albigator
üzenetére
Tessék teljes kép mindenről, átváltottam 4kra a játékot és játszottam a tévén picit, így garantáltan kapta a terhelést a kártya.
Valamit állítsak még? Fan curvehöz én se nyúltam kézzel, nem tudom az Nvidia OC tester állítja-e, vagy hogy az Asus GPU Tweak nyúlkál-e hozzá, ott csak gpu boostot és memory clockot állítottam.

(#5377) edward2 1080p/4k attól függ mivel játszok és milyen kedvem van, de főleg 1080p mert az a high refresh rate monitorom. 1080p-nél lesz limit, pl The Outer Worlds.
-
Albigator
őstag
-
AC2
kezdő
Egyelőre úgy néz ki, hogy inkább még a driver nem tökéletes. De ha igazad van akkor jobb, ha a köv 10 napban előjön, hogy még benne legyek a 14 napos elállási keretben.
Ha érdekel valakit, akkor 2 anomáliával találkoztam még (nem biztos, hogy a TUF volt a hibás benne):
1. Windows újratelepítésnél nem mindig volt jel a display porton, ezért az alaplapi hdmi-t kellett használnom az alap windows telepítés befejezéséig (TUF hdmi-t nem próbáltam). De itt lehetett még a hibás a történetben az alaplapom (maximus xi hero) és a monitorom is (VG27AQ).
2. 2x telepítettem újra a win 10-et. Először 2004-es verziót. Itt fordult elő, hogy a TUF középső display port-ja nem bírta a 144Hz-t. De később rendbe jött, szóval lehet, hogy csak driver probléma. -
AC2
kezdő
válasz
voodoo98
üzenetére
Nem stabil hiba volt és nem csak játékban. Tegnap 4-5 alkalommal: youtube, viber, rdr2 illetve sima böngészés alatt.
Lekopogom de a 71-es hotfix-el egyelőre nem jött elő. Nagyon gyanús, hogy a g-sync-nek köze lehetett hozzá.
A TDR-nek nem mindig van látható jele, de az eventlog-ban mindig nyoma marad.
CPU: 9900KS 5Ghz
-
voodoo98
addikt
válasz
Cassio1987
üzenetére
-
törölt tag
Futtass le egy AC odyssey bench-t ott felmegy 2000 felé.
Van új driver
látom hotfix. -
AC2
kezdő
válasz
Albigator
üzenetére
A TUF 3080 OC nekem visszaveszi az órajelet, ha nincs terhelés. Egy minimum oc-vel (alap oc 1875 és azt húztam 1950-ig) játékban 1875 és 1980 között ingadozik, 1440p-n. 1-2 alkalom volt, hogy benézett 2000 fölé. Viszont fel kellett tennem a 456.71-es driver, mert még az 456.55-nél is TDR-ezett. Plusz vissza kellett állnom a 2004-es win 10-ről az 19nemtomhányasra a stuttering miatt.
Borderlands 3 benchmark (ultra): 114fps
rdr2 ultra: max 132fps, avg 100fps
Timespy: 16638A hőmérséklet terhelés alatt mindig 70 alatt van, általában 65 közelében. Hangja szinte semmi. CPU 50 alatt. Normális esetben az nzxt h510i házban meg kellene fulladnia, de nem teszi. Van egy front h100i pro rgb a procihoz 2 db 12cm-es noctuával (intake) plusz még 2 db 12 cm-es noctua exhaust.
-
boogie84
veterán
Köszönöm, kezd hasonlítani a topik a szakmai témához!

(#5277) Albigator
71 fok simán jó érték! Köszi a tesztet!
(#5295) Tuskone
Ez a 61 fok szinte hihetetlen. Nem lehetséges, hogy malmozik a VGA a procid mellett, ahogy írtad kevés lenne hozzá és nincs kihasználva? Vagy 100%-on pörög a VGA?(#5320) AsakuraDave
videókártya tartó
Graphics Card Holder(#5362) Albigator
Bejött a tippem, hogy miért hűvösebb az a kártya annyival.
Nyomtass valakivel 3D nyomtatóval valami alátámasztót, vagy vegyél valamelyiket az itt említettek közül, ha félsz, hogy megolvadna a cucc amivel támasztasz. -
Albigator
őstag
válasz
Tuskone
üzenetére
Na itt van a kutya elásva...
Ha normális képet tennél be látható lenne a GPU load átlagban.
Mint itt nálam:95.6% avg.
80%-nál jó hogy nem olyan meleg a kártya...
Nálad 234W átlagban, nálam 309W. Nagyon nem mind1 ez sem.
És 1800 RPM-et sem érem el az alap auto fan görbével.Kérem a többieket olyan eredményeket közöljenek már amik tényleg valósak, vagy legalább az ilyen infókat tüntessétek fel.
Mert ezzel nagyon meg lehet vezetni másokat h "nálam csak 60-65 fokos a VGA". Ja nincs normálisan terhelve akkor persze. -
Albigator
őstag
Köszönöm a tanácsokat a gyufát már kiszedtem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mielőtt nekiestem volna vmi műanyagnak meglestem Mumee linkjét gyors. Majd végig kell nézzem elejétől kezdve, feliratosan, h jól megértsem. És meglesni a házamat hátulról h ezt tényleg meg lehet-e csinálni.
Más:
Láttam h nektek sokkal jobbak a hőfokok de én egy olyan képet azért kérnék, ahol fut a hwinfo háttérben és 1-1.5 óra tiszta játékidő látszk rajta, 95-99% közötti GPU kihasználtsággal (game előtt közveteln resetelt hwinfoval, hogy valósak legyenek az átlag értékek).
-
Tuskone
lelkes újonc
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Fém a kártya, egyedül a ventillátor müanyag
ha az lecsöpög akkor már a T1000-tól félnék inkább 
-
-=RelakS=-
veterán
Én a procihűtőt néztem, hogy ez meg wtf

Nemrég az egy tornyos megoldást vettem az i5-9600K-ra (a CoolerMaster hűtőn nem pwm-es a venti, és most rommá Noctuáztam a házat), de az is elég overkillnek tűnik.
Kíváncsi lennék, hogy a ventik nélkül, csak a házban lévő levegőáramlást használva is vissza tudná-e tartani a procikat mindkettő a túlmelegedéítől
albigator
Ha az a fa meggyullad a kijövő hőségben, akkor már nem az lesz a legnagyobb gondod, hanem az, hogy a videókártya már rég lecsöpögött hűtőstül a tápodra
-
Albigator
őstag
válasz
Qtya123
üzenetére
Na jól van felállítottam a házat és adtam neki még egy külön táplábelt inkább.
Egyenlőre befaragtam egy ilyet:Mindjárt tesztelem ezt a felállást.
Oké, köszi. Majd megnézem milyen ventit ezek. Most jelenleg az alap fractalos ventik vannak a gépben + egy BQ Pure Wings 2 (elöl középen)
-
Tuskone
lelkes újonc
válasz
MegalodonS
üzenetére
Az áremelés 100%-ban az nvidianak rossz. Egyrészt, ők ugyanannyiért adják a chipet mint 1 hónapja, itthon például az orbitális áremelés a nagyker/kiskernek megy, gondolom ez külföldön is így megy. Ez business 101, ha magasabb a demand mint a supply, árat kell emelni, mert egyrészt lassítod a demandot, mert sokan lemorzsolodnak ahogy az ár emelkedik, másrészt maximalizálja az eladó a bevételt.
Nvidia végig tartotta az MSRPt, nem emelt az árakon. Az eddigi demókat elnézve mind konzolokról, mind leakek alapján, kétlem hogy nvidiának eszébe jut egyáltalán félni. Remélem AMD többet akar megmutatni október végén, és csak konzolok vannak erőteljesen elmaradva, de nem túl lenyügöző, amit eddig vizuálisan bemutattak. Tekintve, hogy konzoloknál az erő ami benne van sokkal jobban érvényesül mint PCnél, mert célhardwareről van szó:
Demon's Souls PS5 remake has different modes for 4K and high frame rate | GamesRadar+
4k 30nál tartunk még mindig, remélhetőleg már legalább nativ 4knál.
AC: Valhalla is 30fps volt, aztán most visszament 60ra, de kérdés, hogy mibe került az 4k60 fps, grafikai beállításokba, vagy csak sikerült annyit optimalizálni az enginen, vagy csak ubisoftról van szó és hazudtak, hogy ne legyen backlash és dynres 60 lesz performance módban csak.Kétség nem fér belém, a 3070 delay dátuma valószínűleg nem véletlen, de a kiváltó ok nem az AMD bejelentése, hanem hogy nem akarják a legjobban elkelő gput a piacra dobni, úgy hogy 2 db jut néhány boltba, azt nem tudom 4db mennyit fog segíteni, de mindenesetre, többet mint 2db.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
elite.cs11
üzenetére
vagy fél órája néztem egy kiakadást a ThermalTake-el kapcsolatban, szóval az azért erősen segített XD
-
elite.cs11
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Áh, nem rossz! Azt a részletet nem szúrtam ki
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
elite.cs11
üzenetére
függőlegesen állnak benne a kártyák. Ha megnézed, felül van a rögzítés.
-
elite.cs11
senior tag
válasz
ericdrawen74
üzenetére
nem teljesen értem, miért nem kell?
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
elite.cs11
üzenetére
-
elite.cs11
senior tag
Szerintem eljött az ideje egy
DON'T FEED THE TROLL
üzenetnek -
MegalodonS
őstag
No politics pls

Gondolkozzal mar egy kicsit,meg majdnem 2 honapjuk van, meg eladogatni es az ara nem csokken ugye?
(#5336) -=RelakS=-
Jah es meg most jon a 3070 is szerinted a piac mire figyel??Will This Bullish Option Trade In Nvidia Produce A 35% Profit By November?
(#5334) elite.cs11
35% MR Alufolia, remelem tudod mit jelent a piacon, ahol meg 5-10% is sok
-
Tuskone
lelkes újonc
Igen, de amit írtál, hogy mindegyikre vonatkozik az új driver

(#5301) Albigator Nem fan-stop, úgy gondoltam a bekapcsol, hogy felpörgeti, 1700+ RPM köré a ventillátorokat 800+ környékéről. De légkondi alatt van közvetlen a gép is, szóval az is befolyásolhatja, meg most hűvösebb napok vannak és huzatot is kapja az ablaktól, ha nem a légkondi megy.
(#5312) edward2 utána posztoltam HWInforól képet kommentbe. Én asus OC toolból +130 boost clockot és +700mhz memóriát használok jelenleg. Meg futtattam az új nvidia geforce experience OC scannerét, onnan néztem ki a +130mhzet. A memoriát meg sok másikat láttam 700on.
-
elite.cs11
senior tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
De nem állnak a földbe, mert az titok, hogy a raktárban tartják őket!! Hát senki nem tudja, csak a felszabadult okos emberek...
-
tjokai
senior tag
válasz
csibuka85
üzenetére
Nem Palit hanem Gainward Phoenix. Valóban egy darab plexi de ezt is totál feleslegesnek látom, enélkül is szépen megállt a kártya, nem lógott. A plexi támasz egy előnye a fémmel szemben, h a Phoenix kártya alsó RGB világítása szépen megvilágítja a plexi élét, így ez is egy plusz dekor elem.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
MegalodonS
üzenetére
Ja, és ha kiderül, hogy tényleg a raktárban visszatartottad a termékeidet, szerinted a részvényeid mennyire állnak a földbe?
-
válasz
MegalodonS
üzenetére
Oh my god...
Igen, van egy termeked, amit okkal pozicionaltal oda, ahova, nyomtad ki a fogasztasat, epitettel ra egy hatalmas hype-ot es vinnek mint a cukrot, ugy hogy nincs kint a konkeriencia a piacon a sajat aktualis palettajaval... de te a helyett, hogy eladnad, inkabb bevarod a konkurenst...
Es csodalkozunk, hogy ebben az orszagban hogy lehet a Fidesz 10 eve hatalmon...

-
elite.cs11
senior tag
Alufólia sapkákat feltenni emberek!!!!
-
MegalodonS
őstag
Te mit tennel,ha lenne egy termeked, aminek emelkedik az ara.Te eladnand az osszeset, vagy adogatnad lassan,mert itt azert nem kis emelkedes van!!
Az AMD beontene a piacot az uj katyaval,meglatnad mennyi 30++ lenne egybol elerheto!(#5332) elite.cs11
Uljon le,marketingbol eggyes

-
válasz
MegalodonS
üzenetére
Ezt a visszatartott raltarkeszlet elmebajt honnan sikerult megszulni, de tenyleg?
-
AsakuraDave
őstag
válasz
elite.cs11
üzenetére
Nekem a házba ilyen talpas cuccok nem férnének el normálisan és nem is tetszenek.
Egy egyszerű "rúd" tartó kellene de csak ilyen 50cm széles rgb csiliviliket találok... -
elite.cs11
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Sőt, van aRGB-s is. Hát kell a 3 FPS-hez
-
MegalodonS
őstag
válasz
jozsi252
üzenetére
En mar igazan varom,hogy a konkurencia kicsit rendbe szedje ezt a kaoszt,mert ez mar durva!!Igazabol mar nem sietek a vasarlassal!!Lehet az AMD jol felkeszul es bedonti ezt a 30++ kartyavarat,mert ha jo aron jonnek jo teljesitmennyel,a most visszatartott raktarkeszletek,kb a raktarban is maradnak!!!Kicsit tul mentek mar a '' Point of No Return'' vonalon!!
-
ScomComputer
veterán
válasz
elite.cs11
üzenetére
Oszt még aszongya RGB-s.....
-
elite.cs11
senior tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
[PL itt van ez]
de van még más is, hasonló névvel ha rákeresel -
törölt tag
válasz
Phoenixres
üzenetére
samsung odyssey g9
-
Csokilama
tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Egyébként a TUF végén a behajlitott lemezben van 2 menetes betét. Szerintem könnyen lehetne gyártani hozzá egy tartót.
-
Qtya123
őstag
válasz
Albigator
üzenetére
Szerintem ne fektesd azt a házat. Ahogy előttem is írták az oldallap felé száll a meleg levegő így, miközben a teteje meg pont erre van kialakítva, hogy ott is tudjon távozni a levegő...
Ha félsz a súlytól, akkor támaszd ki a kártyát. Ha egy méretre vágott PVC csőnél igényesebben akarod megoldani, akkor javaslom ezt:
DeepCool GH-01: [link]Én ilyet vettem. Csak RGB-s fajtát kaptam, de szerencsére egy az egyben kiszerelhető volt belőle az egész miskulancia kábelekkel, ledekkel. Nem kell nekem egy világító oszlop.
-
törölt tag
AC Odyssey 5120x1440 benchmark.
Érdekesség hogy itt hagyja a vga-t folyamatosan 2000 fölött menni, alap venti szabályozással 2025mhz felett mindig kifagyott a bench, utána 60°C alatt tartottam a kártyát és lement még a 2070mhz- és beállítás is!

Ja még annyit, hogy hűvösebb kártyánál magasabbra boostól alapból!
Core +100: 2055mhz
(#5291) Cassio1987 :
Végre valaki normális teszteket rak fel, nem azokat a ponthajhászosokat.
-
Csokilama
tag
válasz
Albigator
üzenetére
Egyszerűen beragad a meleg.
Vegyél egy 5-os pack arctic p12 pwm ventit. 9k környékén adják. Előre három, hátul+felül leghatulra 1-1.
Elsők kicsit lassabban forogjanak, mivel kis pozitív nyomást érdemes elérni, hogy ne szívja tele magát a ház porral az apró lyukakon.Teszt, hogy mit is tudnak a noctua nagykutya ellen.
[link] -
jozsi252
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
A helyzet az hogy nekem pl a FE nagyon tetszik 3080-ból, illetve a hűtése is nagyon jó lett neki, ahogy a 3090-nek is. Az ára is nagyon jónak mondható, de sajnos nem olyan helyen élünk hogy közvetlenül meg lehessen rendelni az Nvidia-tól. Ha tudnám én azt venném meg, nyilván közvetlen a shop-ból ahol olyan 250-260k környéke a kártya.
Nem érzem hogy plusz 100k-t megérne a gyártók egyedi modellje.
Mailbox-on keresztül tudnék rendelni de a gari meg egyéb dolgok miatt félek kicsit.Van amúgy különbség aközött hogy valaki FE-t vesz vagy egy TUF 3080-at? Gondolom a hűtési megoldás más, illetve az órajel. Más különbség nem nagyon van nem?
tjokai
Az áraknak már úgy is odavert az új széria. Viszont aki ennyire siet az többet veszít mint nyer. Az árak tényleg iszonyat elszálltak, amit a nagykerek is kihasználnak. Szóval nem feltétlen a viszonteladó akar meggazdagodni, hanem szépen mindenki rárak egy "kicsit" és ebből jönnek ki ezek az elbaszott árak. -
elite.cs11
senior tag
Tápkábel kit-et honnan tudok vennii? Próbáltam a modding topikban, de nem sok válasz érkezett.
Corsair HX tápomhoz elvileg a corsair type 4 kábel mindenképpen dukál, de kb alig látni itthoni boltokban. Persze ha valaki hasonló táppal más használ, meghallgatom
Inkább full kitet szeretnék, nem csak hosszabbítót (így is sok a kábel
) És persze a 3080 miatt 3x pcie csati kéneSzerk.: Amiket eddig láttam az Merlin, Ipon, de egyiknél sincs fekete...
-
Albigator
őstag
válasz
Cassio1987
üzenetére
Igen elfektetve. De hnap akkor felállítom megint. Még a végén vissza rakom a Mugen 5-öt is a gépbe, 2600X-nek kb mindegy is mivel hűtöm, nincs rajta tuning csak egy kis negatív offset úgyis.
"Ráadásul nálad a képen valaki kábel is útban van a vga tetejénél a levegőnek"
Na itt nem egészen értem mire gondolsz.
-
Cassio1987
tag
válasz
Albigator
üzenetére
Fektetve? A lapnak el kell bírnia a hűtő súlyát szerintem simán, továbbá ha fektetve van a gépház akkor a meleg levegő inkább az oldallap környékére koncentrálódik és nem száll felfelé, hogy a hátsó venti ki tudja rendesen szívni gyorsan, valamennyit számíthat ez is.
A tieden úgy lehetne javítani ha áll a ház és van felül is venti. Szerintem 2db 240-es valószínűleg hatékonyabban mozgat befelé hideg levegőt mint 3db 120-as de ez csak tipp.Nekem elöl 2db 240-es van, hátul 1db 120-as és felül 2db 120-as.
A fan stop info netről van, én nem néztem megáll e, mert az asztalba berakva nem látom
Programmal meg nem is néztem.Nekem simán befér az ujjam a hűtő és a kari közé, simán kipattintom a pci rögzítőt.
Ráadásul nálad a képen valaki kábel is útban van a vga tetejénél a levegőnek.
-
Albigator
őstag
Lehet. Most amúgy el is van fektetve a házam (így nem húzza 2-3 kg súly a lapot folyamatosan).
De 3 befelé fújó venti van legelöl, egy hátul kifelé. Ezen h javítsak ( úgy h az NH D15 marad)? Max egy kifelé fújót tudok rakni felülre de az se sokat segít szerintem.(#5308) Cassio1987
"55 fok alatt van csak fan stop"
49 fok volt a min hőmérséklete, de akkor is pörögtek a ventik. MIN fordulat 800 RPM.Amúgy igazatok lehet. Nagyon közel van a CPU hűtő és a VGA egymáshoz. Egyszerűen oda nem tud szinte bejutni a levegő akkor. Ujjam se fér be, vonalzó segítségével tudom kiszerelni a vidikarit, azzal lehet lenyomni azt a kis műanyag "PCI slot rögzítő pöcköt".
-
Cassio1987
tag
válasz
Albigator
üzenetére
55 fok alatt van csak fan stop. Szobában hány fok van? Lehet a h500as ház jobban hűt a 2db 240-es ventivel.
Igen globálisan mivel azt a gépet csak játékra használom meg filmezésre néha, de a filmlejátszóra be van állítva optimális mód. Szerintem csak simán desktop nem minősül 3d-s alkalmazásnak bár annyira sose figyeltem erre, mert nálam az volt logikus hogy mivel 3d beállítások ezért játékra vonatkoznak

Van abban valami amit Gabre mond. Nálam több hely van a procihűtő és a kártya között ezért az első 240-es venti jobban tudja hűteni a kártya tetejét is.
-
GAbre
veterán
válasz
Albigator
üzenetére
Szerintem nagyon sok hő ott ragad,mosfet,cpu,és gpu hátlap felé.Hiába a huzat.
De ez csak 1 tipp,nem néztem utána,de vízhűtővel egyszerűen meleg levegőt se érzek kijönni házból,még most ebben a "hidegben" se.Az a baj,sok minden "szélárnyékban van".
Ha még1et beraksz talán kifelé fújja a kártya felöl a cpuhűtőn át.De akkor elveszik a huzat,ami átviszi a házad.
Mondom még1x annyira nem értek hozzá,én úgy gondolom,jobb 1 adott irányt belőni.
Inkább nézz hardveraprón jó áron 1 vízhűtőt,attól függően mennyire húzod/inteled van-e.
Úgy 2db 120asat,vagy 1 sima 120as is jó tud lenni.
De kérd ki más véleményét is sztem. -
Albigator
őstag
válasz
Cassio1987
üzenetére
"nálunk hidegebb a kártya és ezért szabadabban boostolgat"
Valószínűleg ez is benne van. De nem értem nálam miért ilyen meleg azért."Nekem maximális teljesítmény van beállítva"
Globális beállításoknál van maxon? Ott érdemes az Optimális teljesítményt beállítani. És külön az összes játéknál a max teljesítményt.
"sima desktopra nem vonatkozik, nem?"
Sztem pedig de. Legalábbis 2070-él ez rémlett. Ott a VRAM órajelet nem akarta úgy visszavenni 1v 2 kijelzőnél ha jól rémlik. 4-nél már akármit csinálhattam nem vette vissza sehogy se.
-
Cassio1987
tag
válasz
Albigator
üzenetére
Asztalon nem néztem de mint mondtam nekem amikor elindulnak a játékok, akkor még csak a menüben 1785-ön megy, a játék közbeni clock különbség meg adódhat abból, hogy az enyém oc edition, vagy abból hogy nálunk hidegebb a kártya és ezért szabadabban boostolgat mint nálad. Nekem maximális teljesítmény van beállítva de az szerintem a sima desktopra nem vonatkozik, nem?
Fan stop 55 fok alatt következik csak be,
-
Albigator
őstag
válasz
Cassio1987
üzenetére
Én 2000 MHz közelében nem járok gamek alatt. De amit fentebb írtam nem ezért volt érdekes. Hanem hogy asztalon, böngészés közben simán visszább kéne vegye az órajelet, VRAM-ét is ugye. (NV vez. pult, energiagazdálkodás- optimális teljesítmény beállítva).
1440p 144 Hz-en egy kijelzőn se veszi vissza. FHD 144 Hz-en már igen. Ez lenne a természetes."Performance módban is van ha jól tudom fanstop egy idő után."
Sztem nincs. 5 órája megy a gép. Ebből max 2 óra játék. 3 órát malmozott a VGA de min fordulatszám 800 RPM hwinfo szerint.
Persze MSI AB-vel be lehet majd állítani ha akarom.. -
Cassio1987
tag
válasz
Albigator
üzenetére
Amennyire nekem rémlik nekem alapesetben játékok menüjében 1785-ön megy, ha elindul a játék akkor meg játéktól függően váltakozik 1935-1950-2010-2025 értékek között.
Performance módban is van ha jól tudom fanstop egy idő után.
Nekem a gpu kihasználtság 90-98% között változik játék és jelenet függvényében. A cpu viszont egyedül az odessyben teker végig 100%-on, tomb raider alatt 50-90% között váltakozik és ha kikapcsolom az rtx-et akkor 139 lesz az átlag fps a teszten. -
Albigator
őstag
válasz
Cassio1987
üzenetére
Nincs.
Meg olyat vettem most észre h WQHD 144 Hz-en folyamatosan 1935 MHz-en megy a GPU órajel (nem játék alatt).. Átváltok FHD 144 Hz-es kijelzőre akkor persze visszább veszi.

"elment 63-ra, aztán gondolom bekapcsoltak a ventik "
Szóval nálad még csak nem is az alap Performanced BIOS aktív, hanem a Silent? Mert előbbinél azt vettem észre nincs fan stop. Biztos a másik BIOS-nál van, mint a korábbi 2070 Palitomnál is így volt.
Neked még így is sokkal hidegebb a kártya?
Ja és fontosabb kérdés, milyen felbontáson játszol hány HZ-en? GPU kihasználtság mennyi?
Mert pl én ugye WQHD 144 Hz-en és nem vagyok 144 FPS közelében sem, úgy h mindent Ultrára raktam. A VGA meg majdnem maxon teker (96%).
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Autós topik
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Formula-1
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Robotporszívók
- Indul a ChatGPT Health
- OLED TV topic
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743, 91% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
A gépház is fel tud menni a falra?

).
.

Non OC változat.