Hirdetés
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ez lett volna a másik kérdésem, hogy hová megy az a rengeteg kártya amit legyártottak!
Visszatérve a samsungos kazánhoz, a lényege az volt a mondandómnak, hogy ha be van lőve egy gyártósor ott okádniuk kell az árut, több ezret vagy tizezret egy nap, főleg egy ekkora cégnek!
-
csibuka85
őstag
István Te vagy az ? Eskü megnézem ?

DextyPremium : Ez a kártya nagyon megtetszett ! Előtte egy MSI Gaming X Trio 2080Ti volt. Előtte Gigabyte Aorus Gtx 1080Ti . Most erre esett a választás. OC-t még sajnos nem néztem mit tud.RelakS : Ahogy mondod , most lehet fűteni vele. De csak a COD MW2 Remasternel volt.
-
-
kevike576
senior tag
dugdosós Aqua-s 125k-val olcsóbb lesz
-
csibuka85
őstag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Köszi Szépen uram ! Hát nem ismerem annyira

Reméljük sokáig nálam marad vagy ha el is adnám akkor annyiért adnám amennyiért én vettem ! Nem tennék rá semmit ! Egyenlőre pár játékot néztem meg vele.RelakS : Hazaértem megnézem mennyit megy .
Phoenixres : Köszönöm Szépen ! Neked is Hratula a monitorhoz ! Használd egészséggel ! -
csibuka85
őstag
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Köszi Szépen , itt PH-n egy kollégától. Ipon Garis. Tegnap a COD Modern Warfare 2 Remasternel azért 71 fok befigyelt , a proci meg 82 ig ment fel. Elég durva volt de minden maxra állítva 3440x1440 Ben 170-280 FPS között hozta. Csak a szoba 18 fokról 21 fokra melegedett a Proci+VGA miatt
-
nitro16
senior tag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Made my day.
bulikavagyok: kacsacsőrű emlős apró a megfejtés. Poton 525-t hírdette....
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Elfelejtettem hozzaadni, hogy ilyenkor max 500 wattot zabal, ebbol 460 a rendszer fogyasztasa.
-
Cthulhu Dawn
őstag
Kiprobaltam ma XC3-at RDR2 alatt meddig boostol, +160 GPU-val atlag 1848 Mhz, teljesen alapon pedig 1768. Memoria hasznalat alapon maximum 8369 Mb, +1100-al 7827, ez azert kicsit erdekesebb.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
DextyPremium
üzenetére
Alapórajelen a pmaxnál stabilabb a boost. Nem teszteltem oc-t pmax nélkül.
-
Ez azért érdekes

-
kevike576
senior tag
https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/ja7ubz/msi_3080_available_on_dell_website/
Nemrég MSI kártyák USA-ban dell oldalon kb 6 óráig voltak fent. 20k AIB kártya került ott kiosztásra azt pletyizték a redditen...
-
lo_jo
senior tag
válasz
üzenetére
A szlicium novesztes es a kazangyartas kb olyan relacioban lehet, mint a t34 es egy tesla. A partnerek csinaljak azt, ami a kazangyartas, “osszelegozzak” alkatreszekbol. De a samsung csak a kesz chipet adja, aminek a gyartasa a mai napig urtechnika az osszeszereleshez kepest.
Persze ez is sarkos leegyszerusitese a dolgoknak, mert a partnereknek sem trivialis, hogy itt a chip, itt a vrm, itt a ram es kesz, de kozelebb van a kazanhoz, mint a chip legyartasa. Az meg nem ugy megy, hogy a samsungnak leadott tervvel kopogtatunk a tsmc-nel, hogy ezt szeretnem 7nm-en. (Ami raadasul nem egy tenyleges meret, hanem egy viszonyszam)
-
törölt tag
-
KillerKollar
őstag
Az RDNA 3-at is 2021 végére pletykálták, de meglepne ha pont az AMD lépne ilyen gyorsan, hiszen mindig Ők szoktak elkésni a kártyáikkal, most is az NV lépett először, igaz a launch olyan is volt amilyen... De szerintem 2021-ben max egy Super refresh lesz de nem 7nm-en és 2022-ben jöhet a Hopper, az nem kizárt, hogy tavasszal és nem ősszel, de az még messze van, bármit is terveznek most, közbejöhet addig még ezer dolog és csúszhat. Viszont ha így lesz akkor annál biztosabb, hogy azoknak akik minden generáció elején cserélik a kártyájukat tuti elég lesz a 10GB VRAM a 3080-on.
-
KAMELOT
titán
Értem Papa. Akkor megtudtuk a dolgokat.
A single huge die has abysmal yields, is expensive to produce and usually has high wastage. Multiple chips totaling the same die size would offer yield increases straight of the bat. This is a great argument in favor of the NVIDIA Hopper GPU.
-
Dare2Live
félisten
Évek óta tudjuk ez a jövő mégis ampere monolitikus lett. Innen sztem nem most lesz a tabula rasa azaz 3060 vagy 3080TI (és persze a 3070) is követi a vágnak belölle vagy hozzáraknak sablont.
De persze bármi lehet de elsőnek én ezt AMDtől várnám. Azért ők CPU fronton ennek az egésznek a megalkotói. (Ami miatt behozták majd mára elhúztak Inteltől.)
-
X Factor
addikt
válasz
Devid_81
üzenetére
"Azert ne mond nekem, ha tudtad volna a start napjan, hogy lesz tegyuk fel 3 honap mulva egy refresh akkor adtal volna ki penzt a mostani verzioert."
Mivel akkor valszeg már tényleg filléres áron lehetett volan eladni a 2080ti-t, így igen én spec örülök. Ha játszom akkor ott a 3080 plusz ereje, nem pedig boltokat kell naponta frissitgetnem, hogy akkor most van-e vhol készleten, lényegesen jobb időtöltés.
Ha meg kijön az, akkor az ember eladja a mostanit és vált arra, ha abból is ekkora készlet lesz, akkor a 3080 10G-ket is simán ellehet majd adni.
Korábban is Írtam, ebben a ligában a userek legtöbbször, nem a semmiből épitenek millios konfigot, hanem évek óta a high end közelében lévő konfigot, kell csak mindig minimalis osszegbol upgradelgetni. (pl. ha időben az ember 350-ért eladott egy TI-t, akkor kevésbé fáj h. most 360 vagy épp 420 az új 3080.)
Ezen analógiával élve én is sokszor nem azért szerzek be új hardver-t mert olyan nagy szükségem lenne rá, hanem mert igy rentábilis a konfig fenntartása.
most olvastam el a többi hsz-t, közben látom mások is irtak
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
likeaRAINBOW
üzenetére
Nem vagyok benne biztos, de ha van egy technológiád, azért egy chipet egyszerűbb legyártani abból a szempontból, hogy pl AMD vagy nVidia megrendelést csinálsz. A lépések ugyanazok, csak mást fotózol a szilíciumra. A tesztjeid is ugyanazok, csak máshol mér a robot, és más eredményhez hasonlít.
A Nokia gyárban gondolom nyákot szereltetek, ott millió különböző alkatrészt kell felrámolni, ebből a szempontból jóval nehezebb lehet, mint a chip gyártás. Átállítani meg pláne "vicces" lehet.
Gondolom ott is volt prüszkölés, mikor az egy nagy kondi helyett 10 kicsit kellett berakatni a gépekkel
-
Dare2Live
félisten
válasz
likeaRAINBOW
üzenetére
pedig jól mutatja hogy vmiből hiány van és az nem az összeszerelő sor. És ez vszeg a GA102. Kissebb eséllyel a GDDR6X
-
keIdor
titán
válasz
KillerKollar
üzenetére
Én arra gondolok amúgy, hogy semmiféle GA103 nem lesz.
A TSMC a Hopper miatt kell, arra van szükségük a lehető leghamarabb.
MCM lesz, tehát elég egy chipletet tervezniük, egy pici, olcsó lapkát, aztán tudják pakolni őket egymás mellé.
Egy lapka: 4050, két lapka: 4060, négy lapka: 4080 stb.
Így kell elképzelni. Ez a jövő. Ampere az utolsó monolitikus GPU.Arra, hogy a Hopper hamarabb jön, mint két év bizonyítékom nincs, csak ez a logikus.
-
törölt tag
válasz
likeaRAINBOW
üzenetére
Nem megyek bele, de több elektronika van benne, mint a kis kártyában amit meg akarsz venni, de olvass a sorok között, aztán verd a falba a fejed!!!
Nem a kazán volt a lényeg!
-
-
Mosqu!to
addikt
válasz
ScomComputer
üzenetére
Nekem az undervolt az alját felvágta egyenesre, azt hogyan hagytad meg ilyen íveltnek? Bár gondolom nincs nagy jelentősége, csak kiváncsi lettem.
BTW most álltam neki fogyasztást mérni és OC-zni az EVGA FTW3 Ultra Gaminget.
Tapasztalat eddig: Folyamatos powerlimit, kb +125MHz GPU és +600 MHz ram hoz mondjuk 3-4 fpst 3D Markban.
Fogyasztás konnektorról mérve furmark / 3dmark közben:
teljesen alapon: max 470W
powerlimit maxon: max 500W
Powerlimit maxon +OC: max 525W -
likeaRAINBOW
senior tag
válasz
üzenetére
azért egy kazán gyártást összehasonlítani egy 7 nm-es chip gyártással elég kemény imo

én voltam a komáromi Nokia gyárban, ahol több hét volt (hónap), amire egy új termékhez felhúztuk a komplett gyártósort, teszteléssel mindennel. És ott kész chipek voltak, "csak" fel kellett pattintani a nyákra az smd alkatrészeket.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Nem ezelőtt, hanem ennyi évre. Ha 2021-től akarnál gyártatni a TSMC-vel 64 bites Bikkfakkot, akkor megállapodsz vele, hogy 2-3 évig gyártod. Hogy ezt már most alá tudod írni, vagy korábban kellett volna gondolkozni az max a TSMC kapacitásától függ.
10-100millió forintos tételek rohangálnak itt egyetlen bevizsgáló gép kapcsán is, nem még gyártó gép esetén, persze, hogy előre be akarják táblázni a gépeket. -
törölt tag
válasz
KillerKollar
üzenetére
Én voltam Olaszoknál egy gyárban, kazánokat gyártanak. 10 gyártó sor volt, egyről 3 percenként jött le egy, azaz 18mp alatt gyártott egy kész kazánt!!! Utána elmondták, hogy 1 óra alatt át tudják állítani a gyártósort, mivel szinte a világ összes országába gyártanak, ahol mind más-más a szabvány és ezáltal más alkatrész kerül bele. A 10 gyártósor a telep 5% tette ki, a többi mind a raktár és logisztika volt!
Nem értem az nvidiát, itt nem a gyártással van a gond az biztos. -
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
KillerKollar
üzenetére
Plusz ezek mellett a gyartosorok lefoglalasa 2-3-5-4-5 evvel ezelott tortent. Ezen a szinten evekre elore megy a 3d sakk a cegeknel, a sok forumtars a hulyebbnel hulyebb osszeeskuves elmeletek megszulesenel nem nagyon veszi figyelembe, hogy a termekmegejelenes es uj architechtura kiadasa nem abbol all, hogy a Jensen megnyomja a nagy piros gombot az asztalan.
-
KillerKollar
őstag
válasz
Devid_81
üzenetére
Nemrég olyan hír volt, hogy TSMC 5nm-ből rendelt be egy csomó kapacitást 2021-re az NV
Moore's Law is Dead nyomta egy időben ezt a 7nm Ampere refresh-t, aztán megívott valakit a podcastjébe aki ért is hozzá és mondta, hogy rengeteg idő és pénz lenne átportolni és jogilag sem lehetséges, mert a Samu gyártósorán csak úgy gyárthatnak, ha x évre aláírnak egy titoktartási szerződést, ha átmennének a TSMC-hez az megszegné ezt. Amúgy ha jól emlékszem Abu is írta anno, hogy ez nem így megy, hogy csak úgy átállnak egy másik gyártósorra, nem kompatibilis a kettő és rengeteg ideig/rengeteg pénzbe tartana az átállás. -
gabor0928
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Nem a 2080ti kétszeresét reklámozták, hanem a sima 2080-ét. azért az annyira nem mindegy.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Devid_81
üzenetére
Nem tudnak mást tenni. Rossz a kihozatal + ld AMD leak. Lehet szeretni, nemszeretni de vagy lépnek vagy AMD több csúcskártyát fog eladni mint NV amire talán kb 15éve volt egyszer példa.
És ehez AMDnek elég a 3080 szint. Tök8 hogy ezt a 3080 is tudja ha nem tudod megvenni. "Valakinek most kell uj videokartya es nem 3 honap mulva"Ráadásul nem lehet egy sima 7nm refresh. HA újra a csúcson akarnak lenni és nincs kétségem arról, hogy ott akarnak akkor rá kell licitálni a csúcs AMDre. Gyorsabb kártya kell nekik mint a csúcs AMD és jelentősen. Innen a "GA103nak" a 3080 teljesítménye nem elég....
Lehet ezt szemenköpésnek gondolni de NVnek nincs más lehetősége. GA103 kell minnél elöbb és nem baj az se ha veri a 3090et is...
-
Devid_81
félisten
Ok, nyertetek, nem mondtam semmit

-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
Devid_81
üzenetére
Szerintem folosleges tovabb verni ezt a halott lovat, mind mi lesz ha, mind big navi temaban. Valakinek most kell uj videokartya es nem 3 honap mulva, AMD vs nV topikban meg addig teljesen ertelmetlen vitatkozni amig nincsenek benchmarkok 3. felektol. Mindenki bekajalta a ketszeres 2080Ti teljesitmenyt nVidiatol, kiderult, hogy jatekok 90%-ban nem volt igaz aztan mar assak is a sirt neki, mert az AMD belengette az RX600 teljesitmenyet es nem veszik eszre a parhuzamot
. -
MomoSinX
aktív tag
válasz
Devid_81
üzenetére
Attól függ, ha már start napján tudunk refresről, akkor az árát is tudnák jó eséllyel, ami drágább lenne mint a "régi". Én nem vártam volna, mert Cyberpunkra kellett a kártya időben még idén. Egyszerű user nem fog neked OC-val bajlódni azt meg pont letolják mennyit fogyaszt. (szerintem)
Persze azt nem tagadom hogy az auto OC nem fog javulni a váltással. Konzisztensebb lesz az esélyes.
-
bulikavagyok
nagyúr
válasz
Devid_81
üzenetére
Nehéz elképzelni? Én ha minden jól megy épp holnapután fogok pénzt adni a mostani verzióért. Nem is keveset. Nem mindenki gondolkozik úgy mint te. "Kicsit" túlparázod ezt szerintem.
"Szemen fosás"? Ugyan már! Én nem élném meg annak. Boldogan használnám addig is, aztán jöjjön aminek jönnie kell.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Devid_81
üzenetére
A rossz kihozatal = kevés a kártya meg a zabál dolgot kibekkelték volna máskor simán mert AMD nem szokott csúcskategóriában labdába rúgni gyengébb vonalra meg max lehet jóárasítani a legyártott 2070/2080 vonalat.
Erre most bumm kint az AMD 6000 "leak" és AMDnek TSMC 7nmel nem lesz gondja. Az se lepne meg ha agusztus/szeptemberben esett volna le nekik, hogy kell a TSMC 7nmes GA103.
Összesítve: Lehet olcsó volt a Samsung 8nm NVnek de így utólag hogy kint az AMD 6000 "leak" rossz döntésnek tűnik...
Kérdés mikor jön a GA103.
-
Devid_81
félisten
válasz
MomoSinX
üzenetére
Azert ne mond nekem, ha tudtad volna a start napjan, hogy lesz tegyuk fel 3 honap mulva egy refresh akkor adtal volna ki penzt a mostani verzioert.
Mert ezt konkretan nehez lenne elkepzelni.
Fogyasztasra lesz jo hatassal, akar OC, a GPU die kisebb lesz, kevesebb VRM is eleg lehet majd.
Csupa olyan olyan pozitiv dolog amivel az egyszeru user kesobb jol jarhat.
Arat hagyjuk az maradni fog, a keszlet meg talan addigra fog beallni az MSRP mire ez lezajlik, addig ugyis hianycikk es felaras lesz minden egyes darab. -
MomoSinX
aktív tag
válasz
Devid_81
üzenetére
Nem hinném hogy akkora szemen fosás lenne, attól hogy átmennek 7nm-re még nem fog csoda történni (de itthon attól még drágább lesz!), max kevesebbet fogyaszt, a 20 giga vram meg szintén nem érdekel 1440p miatt. Egyébként volt egy tag redditen, aki csinált pár tesztet ilyen téren, mert az MSI Afterburner beta már tud konkrétan használt ramot mérni nem csak allokáltat. Bíztatóak az eredmények, még 4k-ban is.
-
krisz166
csendes tag
Hát már én is ott vagyok hogy nem tudom meddig tudok várni erre a 3080-asra lehet beszerzek egy 1050 ti-t vagy 1660 supert addig mert már nagyon kene a gépem
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Igen, meg azon a heten penteken kapott az Arkad bolt 3 darabot, azota csak annyit tudnak mondani, hogy varjak a beszallitotol az infot ok is.
-
lo_jo
senior tag
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
És ez az ígérgetés még csak nem is magyar sajátosság. Szept 16-án közvetlenül a logitechtől rendeltem egy yoke-ot, ami előtte és utána out of stock volt, akkor épp in stock, végigmentem a checkouton, a végén paypallal ki is fizettem előre. Normál esetben 1-2 nap a feldolgozás és egy hét a szállítás, tegnap indították el a cuccomat 2 adag levelezés után, holnapra ide is ér. Semmi viszonteladó, semmi nagyker, közvetlenül a gyártótól rendelés ilyen "élményt" nyújt.
-
bulikavagyok
nagyúr
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Mármint a TUF-ot? Akkor ezek szerint az sem jött össze nekik.
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Nekem Playitsotre azota igergeti. Meg a heten amikor kiraktak volt nekik par darab amit ki is osztottak, de azota csak igergetnek, hogy majd lesz.
-
Throst
tag
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Igen, sajnos majdnem minden boltban ez megy.
Ezért biztat hogy itt egy két hetente van valami kártya és nem horror áron. Szóval örülök hogy maradtam a listájukon. -
Devid_81
félisten
NVIDIA Allegedly Moving Ampere to 7nm TSMC in 2021
Ezt csak ugy itt hagyom

Pont ezert nem kellene sokkal dragabban venni ezeket mint amennyit ernek. -
Lambos
tag
válasz
Yamaken
üzenetére
No igen. Valahol láttam 240.000 forintos listázást, mielőtt még bejelentették volna a csúszást. Gondoltam rá hogy nálunk drágábbak lesznek a kártyák. De azért az még viccnek is rossz, hogy az ipon 528.000-ért árulja azt ami caseking-en 320.000. Érdekelne milyen nagykertől szerzik be amit árulnak. Mert még ha 320-ra (amiben ugye már benne van a caseking haszna, illetve a német vat) számolok 27% áfát is csak 406k.
Egyenlőre kivárom mit villant az AMD, no meg hogy mit tud a 3070.
Viszont egyre inkább úgy tűnik, az idén is elmarad a gpu csere.
Mert nem hogy 300, de még 200-at sem adok egy 3070-ért.
Marad a jó öreg 280x. -
-
Yamaken
csendes tag
Ilyen 3080 arak utan kivancsi vagyok lesz-e majd 300ezer alatt 3070.
-
Mosqu!to
addikt
Ha rám célzol, én magamnak vásároltam, egyetlen forint haszon nélkül tettem fel apróra az első kártyát, mivel egy második olcsóbban jött. Ha lesz harmadik, akkor a második is megy vissza/apróra beszeráron, és megtartom a legolcsóbbat. Senkinek nem célja túlárazott terméket venni, de nálam már kicsit elgurult a gyógyszer a boltok nyerészkedésén, ezért inkább berendelgetek és élek a két hét elállással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple MacBook
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest