Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
40k.
-
kovsol
titán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
UV nem azért kell, hogy működjön a kártya. Azzal a legtöbb ember csak a gyárilag túlzott értékeket próbálják optimalizálni. Gyárban nem tesztelgetik ki egyesével az összes kártyát, belőnek valamit amivel mennie kell mindnek. Ha túl sok fesztültséget kap indokolatlanul, akkor bele fog ütközni power limitbe, vagy túlságosan melegszik indokolatlanul.
Az optimalizálásnak lehet több oka is. Pl hűvösebb kártyát akarsz, halkabb kártyát, kisebb fogyasztást szeretnél. Vagy azonos értékek mellett magasabb órajel stb.Azt hogyan kell 10 perc nyomozás kideriteni, majd van egy nagy átlag ami kb minden kártya viszi azzal elkezded a tesztelést, és mész pici léptékekben lefelé, hogy hol a határ. Ha nem akarod a határig elvinni akkor ha már csak egy ilyen elnagyolt átlaggal is sokat lehet nyerni.
-
zebra_hun
veterán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Frászt hagyom abba.
Tudod te hogyan teszteli ki az ember ezt?
Mi az vmin?
Meddig viheted le a feszt?
Ha nem fagyasztod be, soha nem tudod meg, hogy hol az alsó határ. Az a vmin.
Megbeszéli mindenki a chip-pel?
Ezt egyszer kell megtenni, alaposan kitesztelni, aztán onnantól használni kell egy hűvösebb hardvert.Így van, küldd vissza ezt is. Lassan nincs bolt e világon, amelynél ne lennél fekete listás.
Ha ezt nem érted, kapcsold ki a gépet, ne vásárolj ilyeneket
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Én már 9xx szériától alulfeszelek. Sokkal több feszt adnak gyárilag, mint ami kell a GPU-nak. Azért, hogy a gyengébb chip-el rendelkező kártyák is biztos, hogy stabilak legyenek.
Viszont még a leggyengébbekhez mérten is több feszt adnak. Volt nálam az évek folyamán 3080-ból 3-4 darab és 3080ti-ből is 3 darab. Egyikkel se volt gondom és jelenleg is hiba nélkül teljesítenek. Nem rossz széria ez szerintem. -
válasz
zebra_hun
üzenetére
Egy hibátlan kártyának nem kell UV ,vissza olvasva te is ki tudtad hozni a crash et ,ez meg nem normális.
Az ,hogy UV al lehet használni elég baj ,nagy gondok vannak ezzel a szériával.
Szerencsére megoldom ,ahogyan az elmúlt 30 év számtech előéletemmel.Én még vissza tudtam lépni ,de akiknek a nyakán maradt ez a széria azoknak mehet tovább a UV meg a szoppancs ,más lehetőségük nem maradt.
-
biker
nagyúr
válasz
Kókuszdió
üzenetére
nem azért vagy troll, mert a 3080 topikban 3080-ról beszélsz, hanem azért, mert kikéred magadnak, hogy nem tudod miről van szó, majd indoklásként bedobsz olyat, hogy egyértelmű, valóban fogalmad sincs semmiről, és utána mi vagyunk a hülyék, akikkel nem lehet beszélni
De ha szerinted az underVOLT azt jelenti, hogy underWATT mert lehúzod a power csúszkát, akkor sajnos vannak bajok a toronyban. nem véletlen, hogy a VOLT, AMPER és WATT három dolog.
és innen tudjuk, hogy semmi értelme válaszolni, mert nem fogod érteni. -
Laraxior
titán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Pont ezért tartasz ott ahol, mert ai, meg csetgpt... kommunikáció.
Te tipikusan az az eset vagy, mint a 30 éves viccben aki egymagában forgalommal szemben megy az autópályán. Pontosan ugyanaz.
De ezt mindenki látja, csak persze te nem.
Miért nem kérdezed meg a "barátaidat" akkor, hogy mi az az undervolt?
Az alaplapok is rosszak voltak, a processzorok is, most a videokártya, persze a tápból is szériahiba....
Hát persze... -
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Igen ,az emberekkel nem érdemes beszélgetni ,marad a AI meg a ChatGPT ,
Szép világot élünk ,azt sem tudtam ,hogy troll vagyok egy 3080 as topikban egy 3080 as kártyával.
Jobb a csend ,inkább senki semmit ne írjon ,okosak majd kiszűrik a lényeget halkan.Közeledünk szép lassan ,hogy értelmetlen lesz az egész fórum (az összes topik) ,de nem is csodálom.
-
zebra_hun
veterán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Hihetetlen. Power limit csuúszka a kukába való.
Feszt állítod frekihez. V/F görbe, pont ahogy a prociknál.
40e hsz itt, ebből 30e az uv.
De ugyanez a téma a többi topikban is.
Milliárd számra van a ph-n uv profil, ötletekkel.
Szerinted mit takar az a szó, hogy teszt? Mindenki kiteszteli, mi a vmin.
0.9V-ra határozd meg a max stab frekit.
Pl. -
biker
nagyúr
válasz
Kókuszdió
üzenetére
rohadtul nem

az undervolt a nevéből eredően feszültséget csökkent, a power limit meg Wattban adja meg a korlátot.
Power limit okoz teljesítmény csökkenést, de aki ezt undervoltnak hívja, az szefo sajnos
ha a mag feszültségét csökkented, akkor csökken a wattban mért teljesítmény, miközben mást nem befolyásol negatívan. kevesebb melegedés, nagyobb órajel érhető elnekem maxra kitolt power limittel (108%) 440W korlátba belenyal a közel 100mV undervolt ellenére, mert mellé 150MHz-el emelt órajelen fut. 70fokon
ha nincs undervolt, akkor 60MHz-et bírt ki pluszban és 85fokos volt -
Találtgyerek
veterán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
A kábel az bírja, de 1 db 8 pines csatlakozón nem megy át 300W.
Futtass kérlek egy Steel Nomad-ot gyári beállításokkal, GPU-Z maximum értékekkel, hogy lássuk gyárilag mit tud a kártyád, és utána ehhez állítunk egy feszültséget.
Legy szíves azt figyeld a teszt alatt, hogy mekkora órajelet tud tartani a GPU! Ne a maximumot, hanem inkább egy átlagot. -
-
zebra_hun
veterán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Ebből látszik, hogy éveken át ugyan itt vagy, de nem nézel, nem látsz, csak kritizálsz.
Ez pont ua., mint egy cpu, csak gpu.
Az uv nem egyenlő a túlhajtással. Sokkal hűvösebb, mivel alacsonyabb a fogyasztás.
De felesleges, hiszen hosszú évek alatt egy pillantást nem vetettél egyetlen tesztképre sem. Akkor nem írnál ilyen agyrémeket.
Kb egy szint auraszink "barátunkkal", aki most rtxbéka néven brekeg.
Bocs, ha sértő vagyok. -
válasz
Találtgyerek
üzenetére
A minőségi kábel többet is átenged mint 150w ,ezt már beszéltük.
Hogyan állítod be az UV-t ,szívesen meghallgatom ,hátha tanulok.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Na látod, vannak bajok fejben. Direkt úgy fogalmaztam laikus is értse.
Az UV nem egyenlő azzal, hogy 1%-al is gyengébb lesz a kártya vagy a cpu...
Kisebb fogyasztás, kevesebb hőtermelés, alacsonyabb zajszint jellemzi, semmi hátránya.Ha nem UV-zol a gyárilag beállított (feleslegesen) túl magas feszültségen használod.
Halkan megjegyzem kisebb feszültség mellett az élettartama is nő, de ez "nem mérhető".Találtgyerek
-
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Én nem UV-zok ,gyári és teljes erejével szeretem használni a kártyákat.
Ha már UV ,akkor veszek egy nagyon picit gyengébb kártyát alap levesebb fogyasztással és annyi. -
válasz
Grave_444
üzenetére
Lekapcsolást ne úgy értsd ,hogy elindítasz valamit és lekapcsol.
Játssz vele legalább 6-8 órát egyfolytában ,aztán egy idő után feladja szegény a harcot és úgy leáll a gép ,be se engedi kapcsolni míg a tápegységet sem kapcsolod ki-be hátul.Én nagyon sokat játszok ,mostanság napi 6-7 óra átlag ,másnál ez egy hét alatt jön össze - azt még lehet bírja gond nélkül ,az enyém simán.
-
zebra_hun
veterán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Fikarcnyit sem érdekelnek a tüskéi, ha úgy dolgozik, működik, akkor úgy. De 200-250W-ból, 180e Ft-ért, ez messze a legjobb ajánlat.
UV mindig segít.
Szkóppal cpu fesz tüskéket mértem, és UV alatt nagyon le lett szorítva. Itt sem lehet másképp.
Amúgy a tápot nem illik kicentizni, gold vagy vas, mindegy.
Ha egy 1000W táp van benne, semmivel nem fog a gép többet enni. 60-80%-ra illik terhelni, semmit sem padlóra fektetni.Az összes vga-nak a hátán úgy állnak az alkatrészek. Nem szép, de olyan.
-
válasz
zebra_hun
üzenetére
Biztosan legalább 1000-res tápod van ,megérzés.
Ott te semmi tüskét nem fogsz érezni ,tele van az internet a 650w os tápegységes problémákkal ,gondolom ez téged messziről sem érint.3080 esetében 400–450W pillanatnyi tüskék vannak 2x 8 pin en ,egy evga 3x 8 pin el még feljebb szalad ,ez nem baromság hanem tény.
Grave_444
Majd lefog ,főleg egy Focus.
Jó szándékkal figyelmeztettelek ,nem az én gépem szerencsére.Még 65tdp cpu val sem! "
Ez hülyeség.
Alap 5700x mellett is lekapcsolt ,pedig az csak 65tdp.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Köszi nekem vígan elvagy, nem kapcsolt ki egyszer sem.

"Nem elég a 650w semmi esetben sem ,ebben biztos vagyok.
Még 65tdp cpu val sem! "
Ez hülyeség.Hiába mondod, hogy le fog én látom.
Az 550-es Focus kapcsolt le a 3070-el, ami 280W TDP-s volt gyárilag, tudom milyen..Ha már itt tartunk Intelnél milyen TDP-ről van szó, PL1 vagy PL2?
Vagy esetleg a valós fogyasztás, normálisan beállított UV után, ahogy hozzáértő napi szinten használja a mérvadó? A kártyánál is a többség gyári fogyasztás alatt van erőveszteség nélkül..
-
zebra_hun
veterán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
A 3080 jelenleg a legjobb ár-érték arány. Nekem semmi tüske nincs, mert nem kell. Pincébe van, le is megyek esténként pár tüskére
Bőven 300W alatt lehet tartani, és ez ráadásul a Ti, ami 450W.
Ez is megáll ~240-280W környékén 1440 kimaxolt beállításokon.Előbbi DLSS és Framegen, minden ami csak van, szép, használható.
Min fps-eket sem rontja el, szóval a 3080-ra egy rossz szót nem lehet mondani.
A 600W tüskék meg baromságok. -
válasz
kovsol
üzenetére
A koppanástól eléggé félek ,pl. 4k gaming nem lesz ekkora kényelem.
Viszont a tápom elég ,kevesebből kijövök és biztosan az AMD drivere is jobb mostanság mint amit az Nvidia leművel.
Hatalmasat fogok koppani a 320bit hiányával ,ezt én is előre érzem ,aztán max. lesz egy kellemes csalódás.
Am visszaolvasva itt ,és az egész világ külföldi oldalait ,kezdetek óta gond van a 3080-al. Akinek meg régen az volt ,már rég lecserélte 4080/4090-re. -
válasz
kovsol
üzenetére
Az AMD kártyák, különösen a 7800 XT, jóval kezesebbek, mint az RTX 30 széria ezen a téren. Tesztek alapján nem jellemző rá a durva túlfogyasztás, amit a 3080 produkált (pl. 400–450W-os tüske 2×8 pinen). A 7800 XT sima 2×8 pines, 263–285W körüli valós fogyasztással, és a transient spike is sokkal kevésbé durva – max 320–330W környékén, de az is ritka.
-
kovsol
titán
válasz
Kókuszdió
üzenetére
AMD kártyával ugyan úgy vannak tüskék. Nem véletlen van már az új ATX szabványban benne, hogy névérték x2 tüskét el kell viseljen.
Nekem stabil a gépem, nem restartol, fagy stb. Most egy 1000W ATX3.1 tápom van.Neked a Ryzen 5950x kitolt fogyasztási kerettel üzemel? Én pl az 5900x -t simán elengedem gyári fölé, és nyerek vele kb 400Mhz -t, és a negatív CO miatt még hűvösebb is.
Ha egy nem prémium tápot veszel az is tudja ami rá van írva. A hatásfok azt határozza meg, hogy ezen felül mennyit pazarol el még a konnektorból. Szóval nem az van ,hogy egy platina 650W táp majd többet tud, mint egy 850W ami csak silver.
-
válasz
Találtgyerek
üzenetére
650w os táppal?
Ráadást az enyém egy felsőkategóriás Premium darab….850w van a gyári oldalon - ez azt jelenti ,hogy minimum egy új állapotú (még jó hatásfokú) 750w a nagyon minimum.
Nem elég a 650w semmi esetben sem ,ebben biztos vagyok.
Még 65tdp cpu val sem! -
Na a lényeg ,hogy vagy a G sync miatt vagy nem ,de remeg a kép ,kidobál és crash el és azon kívül ,hogy a forrasztási minőség botrányos (vagy javított) valóban létezik a kiugróan magas tüske ,650w os Premium Seasonic tápot is lekapcsolta.
Összeségében elég sok gond volt vele ,az új táp és vga árából veszek egy csúcs minőségű 7800xt Nitro-t és dobtam az egészet + pénzem is marad meg a régi tápom ami elég hozzá.
Remélem sokan hasznosítsák a tapasztalataim ezzel a kártyával kapcsolatban a nagy csend ellenére.Neked meg Grave ,ha marad a 3080-ad ,tápegység cserét nem fogod megúszni ,főleg nem egy 12700k mellett.
-
Nehéz eset a 3080 teljesítmény elérése másik oldalon ,de elég ha az újabb erős középkategóriát is tekintem nvidia oldalon.
Részemről az erős 4k gaming minimum 3080 a 320bit miatt ,sok esetben ezen a felbontáson a 4070 / super család sem éri be 256bit-el.
Következő lépcső innen csak a 4090 a 384bit jével.
Valoszinűleg csinàlok még egy cserét mielőtt végleg elbúcsúznák a 3080-tol ,ilyen 4k teljesítményt ennyi pénzért sehol nem kapok ,és főleg nem Nvidia oldalon.Szerk.
Aki nem 4k -ra keress kártyát sokkal könyebb helyzetben van ,ott nem kötelező a 3080. -
Találtam itt érdekes dolgokat a [crash] keresésre ,
Az elmúlt lassan 20 napban volt kb. 3 ilyen esetem ,későn leltem fel erre az információra de az internet is tele van vele 2020 év végétől.
Az esetem egy picit aggasztóbb ,nem időben informálódtam és csináltam egy biztonsági tápegység cserét ,konkrétan +75k és a kártya ára.
Nagyon úgy néz ki nem kellett volna ,mert 2x már az új táppal is kidobott (pl. Horizon ,új God of War). Hatalmas gta fan vagyok és az új Enhanced vlmi eszméletlen hatás 120Hz 4k ,nagyon ezzel voltam elfoglalva mert több mint tökéletesen és hiba nélkül viszi.
Csináltam egy valag benchmark-ot természetesen az ismerkedés során vele ,de ott sem volt semmi gond.
Az is igaz ,hogy ennyi driver hibát sem nagyon tapasztaltam nvidia oldalon régen ,mint manapság - számomra ez is új - le kellett menni 566 “utolsó stabil” driver ,nvidia app eltávolítása és stb.
Lényeg ,nagyon úgy fest nem nyertem a lottón ,viszont a körülményeket tekintve arra is lehet esély ,hogy driver hiba. -
-=RelakS=-
veterán
Valamiért a sok apró kondi a gpu alatt mindig is úgy állt, mintha csak odaszórták volna.
-
-
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Köszönöm Skacok a választ ,
Én is úgy látom ,hogy javítva vagy csak elcsúsztak a kondik.Nagyon kiváncsi lennék erre a TUF akció csomagra ,lehet 1500 javított kártya állt egy raktárban.
Másnál is ilyen ,jó lenne tudni.chatGPT
🔧 Ezek a pici ferdülések:
Gyakoriak a gyári szerelésnél — az SMT (Surface-Mount Technology) során gépek helyezik fel az alkatrészeket, és bár jellemzően precízek, néha előfordulhat egy kis szögeltérés vagy kicsit ferde beültetés, főleg a kisebb alkatrészeknél.
Nem számít hibának, amíg:
az alkatrészek jó kontaktban vannak a forrasztópaddal,
nincs hidegforrasztás vagy elszállt láb,
nincs oxidáció, elszíneződés, vagy mechanikai sérülés.
🟢 Szóval amit leírtál: teljesen normális.
Az ilyen kis ferde ellenállás/kondi lehet simán gyári sajátosság, és ha a működés tökéletes (mint nálad), akkor nincs para. -
Lathronos
őstag
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Valószínűleg nem pontosan illesztették bele az SMD keretbe a lapot mielőtt beengedték a gépbe és az rosszul pakolta rá a tranzisztorokat. Sajnos néha előfordul. Zárlat nincs rajta, így gond nem lesz. Ettől függetlenül végellenőrzéskor a minőségellenőrnek debug-ra kellett volna küldenie, hogy a technikusok a helyére illesszék a tranzisztorokat.
-
Néha azért elég szőrszálhasogató a hozzáállásom ,de ez a forrasztási minőség szerintetek mennyire van rendben?
Tuf 3080 gpu hátulja
[kép]Megjegyzem ,
A kártya 17 napja hiba és cw mentesen tökéletesen üzemel.
-
válasz
Grave_444
üzenetére
Én nem tudok ehhez hozzátenni ,coil whine nincs ,full terhelésen sem hallom a TUF hangját ,rá kell néznem ,hogy forognak e a ventik kb.
Joshi
Jól rémlik a 2019-es Seasonic GM sorozat kapcsolt le a nagyobb tüskék miatt ,aztán jöttek a javított GX verziók ami nálam és Grave nel is vannak ,ezeknél már nincs ilyen gond.
Én tápomra (Prime széria) 12 év garancia van ,és 7 év még hátra van. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Tudom, UV nélkül nálam is annyit eszik maximum terhelésen.
A 100% pedig 100% mindegy milyen kijelzőn fut.
1060mV körül van talán gyárilag, ahhoz képest nekem 825mV, ezért elég neki -100W körül.Stalker 2 amúgy eléggé megfektette nálam, legalábbis high / epic beállításon még DLSS Quality mellett is beesik 60FPS alá. A 60 sem elég, nekem az darabos lenne.
Miről váltottál? Én 3070 Suprimről. Hűtésben azért más liga ez az MSI.
Az 60-62fok, hotspot 75, 1000-1100rpm-en elvolt UV mellett vígan, némán.
Ez a TUF is elég jó, de azonos fogyasztás mellett is lepipálja a Suprim.
Méretben és súlyban is persze, nem csoda.
-
Joshi
titán
válasz
Att1la.
üzenetére
Visszakerestem a privát beszélgetésemet az eladóval. Ethereum bányászatra volt használva. Én 2022 októberében vettem tőle és az elmondása szerint ezek a tápok akkor ~3-4 évesek voltak. Tehát a táp valójában ~2018-2019-es lehet. Persze lehet hogy hazudott, de 40k-t szerintem megért.
-
Att1la.
őstag
Én inkább vettem egy használt (1-2 éves) FSP Aurum Platinum 1200W-os tápot.
Az nem 12 éves akart lenni? Mert lassan olyan idős(2014-ben jött ki) Haswell ready, kb 4-5 éve láttam a boltokban utoljára.
-
Joshi
titán
válasz
kovsol
üzenetére
Én inkább vettem egy használt (1-2 éves) FSP Aurum Platinum 1200W-os tápot. Mire ez kevés lesz, addigra már úgy is komplett konfigot kell cserélni.
Egyébként én is beleszaladtam a "tüskés" fogyasztásba, vagyis az akkori tápom (Seasonic Platinum 760W) nem bírta. Állítólag ez egyes tápoknak a rákfenéje volt, holott erre már akkor is volt valami védelem. -
válasz
Grave_444
üzenetére
Nálam azért a kártya durván ki van használva ,55-os LG Oled TV-t hajtok vele és ha szépen megy 4k 120Hz akkor úgy is hagyom.
Meglepetésemre elég sok játék megy magas grafika beállítások mellett 4k 120Hz ,nagyon durva élményt produkál számomra ,
Ilyenkor már nálam a 335-340w-ot megeszi a TUF 3080 ,majdnem mindig maxon járatom a gpu-t ilyen erős felhasználás mellett (120Hz-es 4k TV).Ez a teljesítmény a kártyától csak hab a tortán ,eredetileg 2k-ra vettem ,hogy legyen legalább minimum 60fps-em ,erre tessék mit produkál.
-
kovsol
titán
ATX 3.0 3.1 tápot kell venni azok a névérték dupláját bírják tüskében szabvány szerint.
-
-
válasz
tupacamaru
üzenetére
Erre nagyon figyeltem ,főleg ,hogy kaptam ilyen hozzászólást is ,
Eredetileg Ryzen 5800x gépre építettem de közben kezem ügyébe került egy 5700x is és a biztonság kedvéért arra cseréltem ki.
5700x et sikerült egy alap 5800x szintjére hoznom max. 80w körüli fogyasztással ,így vele használom minden gond nélkül már pár napja a 3080-at az említett 650w os táppal.Nem csináltam teljes terhelést a 5800x/3080 duóval ,lehet még az is beleférhetett volna a keretbe.
Grave_444
Látom te ettől nagyon nem tartasz adatlapod alapján ,12700k al tolod szintén 650w-al?
Hogyan bírják ,mennyi az össz. fogyasztásod?Szerk.
Bocsánat a sok off-ért de erre kiváncsi vagyok ,van egy olyan érzésem
egy jó minőségű 650w táp elbírja simán a 3080 at nagyobb cpu al is esetlegesen. -
válasz
tupacamaru
üzenetére
Ez a táblázat szerint akkor az egész 375w lehet max. ,ez számomra nyugtató a Seasonic 650w-os táppal.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Találtgyerek
üzenetére
2x8pin tudtommal max 300W + 75W a slot.
-
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Grave_444
üzenetére
2x8 pin-en ha külön ágon vannak a vezetékek, akkor simán feltud venni. Ugye a slotból is tud felvenni 75W-ot. Aztán, hogy tényleg vannak-e ilyen tüskék, azt nem tudom.
Egyik ismerősömnek egy 3080 TUF + 10900K megy egy 600W-os Gold tápról és sosem volt még gondja a géppel. Mondjuk én legalább egy 100-150W-al nagyobb tápot vettem volna a biztonság kedvéért. -
Dare2Live
félisten
Game alatt random "fagyásaim" vannak 3080al. A gép nem fagy le, hang van, de monitor kidobja, hogy no signal.
Monitor váltás miatt monitorra gyanakodtam de most nagyon a 3080ra.
Valaki tapasztalt ilyet? Driver gyanum is van de nem próbálkoznék ha más tudja a megoldást... -
Melyik volt az utóbbi időben a legjobb driver?
-
PAtr0n
addikt
-
-
válasz
Sanyi19
üzenetére
Én is azt kerestem de semmit nem látok rajta ,pedig az asus alaplapok matricáján ott van mindig a dátum ,ezen nincs.
Viszont dupla Asus dobozolva érkezik ,Asus szalaggal leragasztva ,belül kibélelt védelem az eredeti doboza érdekében ,vatta új és fóliás az egész.
Konkrétan ennyire biztonságosan és becsomagolva soha nem kaptam kártyát az Asus-tol.Szinte hangja sincs terhelés alatt ,72 fokknál feljebb nem megy és nem ciripel/duruzsol egy cseppet sem.
Érdekesség képen ,csak 24 hónap garancia van rájuk. -
Szép estét ,
Érdekelne a hirtelen kiugró tüskék jelensége valóban valós e ,vannak grafikonok ahol 540w-ba is balekostól?
Én pár órája használok egy nagyon halk és hűvös Tuf 3080-at de a hwinfo szerint 340w-nál több fogyasztást eddig nem látok... -
Benhill
őstag
válasz
Sanyi19
üzenetére
Amit tudok mondani róla, hogy sorozatszám alapján, enyémről a 3 éves gari 2023 novemberébe lejárt.
Elméletben 2020 novemberi gyártású. [link]
Ettől függetlenül a hotspot 79 fokon, a vga meg 64 fokon megáll nálam, mellette semmi zaj. Tehát nincsen paszta kiszáradva stb. Ram +1000-t bír kényelmesen.
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok!
Aki vett ilyen ASUS RTX 3080 TUF V2-t a nem régen "előkerült" készletből meg tudja mondani, hogy van-e a dobozán gyártási idő? Ha igen mikoriak ezek? Köszi!
-
Reibek
senior tag
Hali
Inno3d RTX 3080 X3
Gaming közben a GPU 69C 75%tdp limiten ez még úgy szó-szó elmegy, viszont a Hot Spot 89-90C, pasztázás megvolt (MX4,6 és SYY-157-el is próbáltam) de semmi változás, sajnos ennek ilyen direct hűtője van, hozzáér rendesen, GPU die nem konkáv
Valakinek ötlet mert én kifogytam
-
Benhill
őstag
Most van 2 felbontott tuf is alzan, alig olcsóbban, mint az új.
Érdekes ahogyan nézem, napról napra 1000Ft al emelkedik a felbontott ára is.
Vagy 3 hete volt egy felbontott 173ert, de az konkrétan több helyen fóliás volt. Óvatba bontotta ki valaki és tette gépbe, mert egy porszem és ujjlenyomat se volt rajta.
Meg merem kockáztatni hogy még csak nem is volt gépbe, semmi nyoma nem volt a PCIe csatin.0.936V 1950et megy
Mem +1000Mhz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Gold Szép állapot 100% akkumulátor
- HP OMEN Transcend 2.8K OLED / Ultra 7 155H / RTX4060 8GB / 16GB 7467MHz / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 i5-1135G7 16GB Ram 256 GB SSD FHD IPS Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A tápegység a 8 pin-es GPU csatlakozón max. 150 Watt-ot adhat le.