Hirdetés
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
CyberGekko
üzenetére
285w al 70 fok ,pedig brutális a hűtés…
Asus kártyák magasan a legjobbak (Rog ,Tuf) ,65 fok 350w-on.
Semmi uv meg cibálás ,berakod és kész. - MSI 350w on le is olvad ,erre a nagyon olcsó inno 3d is képes 2 év garanciával újonnan. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
F e Z o
üzenetére
MSI 3080 GAMING Z TRIO hűtésénél messze nem jobb az Evga ,kb. a közelébe sem ér sem hatásfokban ,sem hangilag.
Msi egy halk és hűvös kártya ,Evga meg hangos és meleg.
Ettől függetlenül az összeszerelési / forrasztási minősége egy Evga-nak a történet legfelsőbb foka…
Így 5 év használat / idő után én is az Evga t választanám. -
Kókuszdió
nagyúr
Némi törődést is érezni ,mostani 581.57 driver Nvidia app telepítése nélkül kimondottan jól szuperál.
Utoljára a 537.58 volt ennyire stabil ami mára kereken 2 éves (új rendszereken is eddig őt használtam).
A játékok képe is egy picit szebb mélyebb színekkel.Jó lenne egy ilyen 20gb-os 3080 ,fejjel ugranék a boltba érte itthon .
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
CJ4567
üzenetére
Nagy király vagy ,köszönjük szépen!
Használtan garisan nagyon max. 160k ,garancia nélkül meg 140k környékén lehet eladni ezeket a kártyákat...
Erre kéne rá pótolni 150k környékén ,ha szeretne az ember újonnan vásárolni.Elnézve a teszteket ez sajnos nagyon nem éri meg.

Lehetséges majd a későbbiekben a használtpiacon vadászgatni ,de akkor már inkább még fentebb nézelődnék.
Személyes szubjektív hangos véleményem ,bocsánat
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
rodman73
üzenetére
Nagy király ,tökéletes szolgálatot tesz így is.
Am mostanság már nálam sem a leghalkabb a TUF ,elején még halk volt de mára már nem mindig az.
Viszont a hőfokok valami brutálisan jók ,64/67 fok max.
Maga a bordázás és a hűtés felépítése hatásos a Rog és a Tuf kártyákon (ez látszik is nálad) ,de a ventik nem a legjobbak.
Én meg nagyon erősen gondolkodom ,hogy szétbontom a TUF -ot és lefújom fehérre az összes bordát / backplate / ventit rajta.
Ha nem lenne rajra rengeteg gari már neki is esnék , -
Kókuszdió
nagyúr
Sziasztok ,
Az új hwinfo ban megjelent egy PCI Express Error Counters nevezetű szenzor ahol a Recovery Count nálam nagyon sok error t dobál.
Semmi probléma nincs a gép működésével ,tegnap vettem észre csak az új hwinfo telepítésével ezeket a számokat /opciót.Egy óra játék ,
[kép]Sima böngészés ,
[kép]Valóban gond lehet és nézek rá esetleg másik gépbe a kártyára ,vagy ne foglalkozzak vele?
Tényleges hibának hwino szerint nem nevezhető és külföldi fórumokon az energiagazdálkodással van összefüggésbe ha csak ez az egy szenzor dobál pontokat a sok közül.
Mindenesetre jó lenne a végére járni ,annak is örülnék ha egy új hwinfo-al dobnátok nekem is ilyen képet.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Találtgyerek
üzenetére
64 fok max. 100% terhelés alatt nem egyedi ,kb. mindenkinek annyi aki most vett Tuf-ot.
Az a kártya már nincs nálam mert visszaküldtem a crash miatt és le is lett rendezve.
Jövő héten hozok egy másikat ,már elrakattam biztos ami biztos.
Fogom még rontani a levegőt és azonnal küldök képet ha nálam van a második példány.
Gpu hátuljára is kiváncsi leszek ,A teszt környezetem egy picit más lesz ,mert inkább visszatértem a jó öreg 12600k s gépemhez ,bohóckodtam AMD oldalon egy picit de elég is volt (az elején még komolyan is vettem - Tévedni emberi dolog
). -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Alap beállításokkal 64 fok max. ,quite módban megy fel alap 72 fokra de akkor sokkal lassabban pörögnek a ventik és 100Mhz-el kevesebb az órajele.
-
Kókuszdió
nagyúr
A lényeg ,hogy 650w os egység UV nélkül nem elég neki ,megoldva ezt a részét tápegység bővítéssel (már nem állt le a gép és tiltotta a bekapcsolást) jöttek a crash-ek ami hozzátartozik a 3080-as szerencse lottójához.
Tuf széria próbált ezen javítani ,de sajnos a visszajelzések alapján náluk és néha előfordult ennek ellenére is ,én ebbe estem bele - nem volt szerencsém.
Lehetséges ,hogy ezt a részét meg lehet oldani UV al ,de nem feltétlen kéne ennek így lennie.
VR-os srácok sem piszkálnak semmit ,ahogyan én sem meg a felhasználók 85%-a.
Egy normális driver (jobb esetben) fel és használod a gépet ,XMP huszárok jelzővel vagyunk ez esetbe emlegetve. - de mi így szeretjük ,így szoktuk meg és nem gondoljuk komolyan azt a részét sem a dolognak ,hogy bármibe okosabbak lennénk maga a gyártótól.
Fentebb írtam azt is ,hogy ezt a teljesítményt ennyi pénzért ,ennyire felszerelve minden jósággal nem kapom meg ,főleg nem nvidia oldalról.
Benne van a pakliba ,hogy próbálkozom még egy kicsit ,hátha megtalálom az “igazit”. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
zebra_hun
üzenetére
Igazán örülök annak ,hogy megoldod ,mert ha Neked ez így yo
Nekem nem
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
zebra_hun
üzenetére
Egy hibátlan kártyának nem kell UV ,vissza olvasva te is ki tudtad hozni a crash et ,ez meg nem normális.
Az ,hogy UV al lehet használni elég baj ,nagy gondok vannak ezzel a szériával.
Szerencsére megoldom ,ahogyan az elmúlt 30 év számtech előéletemmel.Én még vissza tudtam lépni ,de akiknek a nyakán maradt ez a széria azoknak mehet tovább a UV meg a szoppancs ,más lehetőségük nem maradt.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
Igen ,az emberekkel nem érdemes beszélgetni ,marad a AI meg a ChatGPT ,
Szép világot élünk ,azt sem tudtam ,hogy troll vagyok egy 3080 as topikban egy 3080 as kártyával.
Jobb a csend ,inkább senki semmit ne írjon ,okosak majd kiszűrik a lényeget halkan.Közeledünk szép lassan ,hogy értelmetlen lesz az egész fórum (az összes topik) ,de nem is csodálom.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Találtgyerek
üzenetére
A minőségi kábel többet is átenged mint 150w ,ezt már beszéltük.
Hogyan állítod be az UV-t ,szívesen meghallgatom ,hátha tanulok.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Én nem UV-zok ,gyári és teljes erejével szeretem használni a kártyákat.
Ha már UV ,akkor veszek egy nagyon picit gyengébb kártyát alap levesebb fogyasztással és annyi. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Grave_444
üzenetére
Lekapcsolást ne úgy értsd ,hogy elindítasz valamit és lekapcsol.
Játssz vele legalább 6-8 órát egyfolytában ,aztán egy idő után feladja szegény a harcot és úgy leáll a gép ,be se engedi kapcsolni míg a tápegységet sem kapcsolod ki-be hátul.Én nagyon sokat játszok ,mostanság napi 6-7 óra átlag ,másnál ez egy hét alatt jön össze - azt még lehet bírja gond nélkül ,az enyém simán.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
zebra_hun
üzenetére
Biztosan legalább 1000-res tápod van ,megérzés.
Ott te semmi tüskét nem fogsz érezni ,tele van az internet a 650w os tápegységes problémákkal ,gondolom ez téged messziről sem érint.3080 esetében 400–450W pillanatnyi tüskék vannak 2x 8 pin en ,egy evga 3x 8 pin el még feljebb szalad ,ez nem baromság hanem tény.
Grave_444
Majd lefog ,főleg egy Focus.
Jó szándékkal figyelmeztettelek ,nem az én gépem szerencsére.Még 65tdp cpu val sem! "
Ez hülyeség.
Alap 5700x mellett is lekapcsolt ,pedig az csak 65tdp.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
kovsol
üzenetére
A koppanástól eléggé félek ,pl. 4k gaming nem lesz ekkora kényelem.
Viszont a tápom elég ,kevesebből kijövök és biztosan az AMD drivere is jobb mostanság mint amit az Nvidia leművel.
Hatalmasat fogok koppani a 320bit hiányával ,ezt én is előre érzem ,aztán max. lesz egy kellemes csalódás.
Am visszaolvasva itt ,és az egész világ külföldi oldalait ,kezdetek óta gond van a 3080-al. Akinek meg régen az volt ,már rég lecserélte 4080/4090-re. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
kovsol
üzenetére
Az AMD kártyák, különösen a 7800 XT, jóval kezesebbek, mint az RTX 30 széria ezen a téren. Tesztek alapján nem jellemző rá a durva túlfogyasztás, amit a 3080 produkált (pl. 400–450W-os tüske 2×8 pinen). A 7800 XT sima 2×8 pines, 263–285W körüli valós fogyasztással, és a transient spike is sokkal kevésbé durva – max 320–330W környékén, de az is ritka.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Találtgyerek
üzenetére
650w os táppal?
Ráadást az enyém egy felsőkategóriás Premium darab….850w van a gyári oldalon - ez azt jelenti ,hogy minimum egy új állapotú (még jó hatásfokú) 750w a nagyon minimum.
Nem elég a 650w semmi esetben sem ,ebben biztos vagyok.
Még 65tdp cpu val sem! -
Kókuszdió
nagyúr
Na a lényeg ,hogy vagy a G sync miatt vagy nem ,de remeg a kép ,kidobál és crash el és azon kívül ,hogy a forrasztási minőség botrányos (vagy javított) valóban létezik a kiugróan magas tüske ,650w os Premium Seasonic tápot is lekapcsolta.
Összeségében elég sok gond volt vele ,az új táp és vga árából veszek egy csúcs minőségű 7800xt Nitro-t és dobtam az egészet + pénzem is marad meg a régi tápom ami elég hozzá.
Remélem sokan hasznosítsák a tapasztalataim ezzel a kártyával kapcsolatban a nagy csend ellenére.Neked meg Grave ,ha marad a 3080-ad ,tápegység cserét nem fogod megúszni ,főleg nem egy 12700k mellett.
-
Kókuszdió
nagyúr
Nehéz eset a 3080 teljesítmény elérése másik oldalon ,de elég ha az újabb erős középkategóriát is tekintem nvidia oldalon.
Részemről az erős 4k gaming minimum 3080 a 320bit miatt ,sok esetben ezen a felbontáson a 4070 / super család sem éri be 256bit-el.
Következő lépcső innen csak a 4090 a 384bit jével.
Valoszinűleg csinàlok még egy cserét mielőtt végleg elbúcsúznák a 3080-tol ,ilyen 4k teljesítményt ennyi pénzért sehol nem kapok ,és főleg nem Nvidia oldalon.Szerk.
Aki nem 4k -ra keress kártyát sokkal könyebb helyzetben van ,ott nem kötelező a 3080. -
Kókuszdió
nagyúr
Találtam itt érdekes dolgokat a [crash] keresésre ,
Az elmúlt lassan 20 napban volt kb. 3 ilyen esetem ,későn leltem fel erre az információra de az internet is tele van vele 2020 év végétől.
Az esetem egy picit aggasztóbb ,nem időben informálódtam és csináltam egy biztonsági tápegység cserét ,konkrétan +75k és a kártya ára.
Nagyon úgy néz ki nem kellett volna ,mert 2x már az új táppal is kidobott (pl. Horizon ,új God of War). Hatalmas gta fan vagyok és az új Enhanced vlmi eszméletlen hatás 120Hz 4k ,nagyon ezzel voltam elfoglalva mert több mint tökéletesen és hiba nélkül viszi.
Csináltam egy valag benchmark-ot természetesen az ismerkedés során vele ,de ott sem volt semmi gond.
Az is igaz ,hogy ennyi driver hibát sem nagyon tapasztaltam nvidia oldalon régen ,mint manapság - számomra ez is új - le kellett menni 566 “utolsó stabil” driver ,nvidia app eltávolítása és stb.
Lényeg ,nagyon úgy fest nem nyertem a lottón ,viszont a körülményeket tekintve arra is lehet esély ,hogy driver hiba. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Köszönöm Skacok a választ ,
Én is úgy látom ,hogy javítva vagy csak elcsúsztak a kondik.Nagyon kiváncsi lennék erre a TUF akció csomagra ,lehet 1500 javított kártya állt egy raktárban.
Másnál is ilyen ,jó lenne tudni.chatGPT
🔧 Ezek a pici ferdülések:
Gyakoriak a gyári szerelésnél — az SMT (Surface-Mount Technology) során gépek helyezik fel az alkatrészeket, és bár jellemzően precízek, néha előfordulhat egy kis szögeltérés vagy kicsit ferde beültetés, főleg a kisebb alkatrészeknél.
Nem számít hibának, amíg:
az alkatrészek jó kontaktban vannak a forrasztópaddal,
nincs hidegforrasztás vagy elszállt láb,
nincs oxidáció, elszíneződés, vagy mechanikai sérülés.
🟢 Szóval amit leírtál: teljesen normális.
Az ilyen kis ferde ellenállás/kondi lehet simán gyári sajátosság, és ha a működés tökéletes (mint nálad), akkor nincs para. -
Kókuszdió
nagyúr
Néha azért elég szőrszálhasogató a hozzáállásom ,de ez a forrasztási minőség szerintetek mennyire van rendben?
Tuf 3080 gpu hátulja
[kép]Megjegyzem ,
A kártya 17 napja hiba és cw mentesen tökéletesen üzemel.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Grave_444
üzenetére
Én nem tudok ehhez hozzátenni ,coil whine nincs ,full terhelésen sem hallom a TUF hangját ,rá kell néznem ,hogy forognak e a ventik kb.
Joshi
Jól rémlik a 2019-es Seasonic GM sorozat kapcsolt le a nagyobb tüskék miatt ,aztán jöttek a javított GX verziók ami nálam és Grave nel is vannak ,ezeknél már nincs ilyen gond.
Én tápomra (Prime széria) 12 év garancia van ,és 7 év még hátra van. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Grave_444
üzenetére
Nálam azért a kártya durván ki van használva ,55-os LG Oled TV-t hajtok vele és ha szépen megy 4k 120Hz akkor úgy is hagyom.
Meglepetésemre elég sok játék megy magas grafika beállítások mellett 4k 120Hz ,nagyon durva élményt produkál számomra ,
Ilyenkor már nálam a 335-340w-ot megeszi a TUF 3080 ,majdnem mindig maxon járatom a gpu-t ilyen erős felhasználás mellett (120Hz-es 4k TV).Ez a teljesítmény a kártyától csak hab a tortán ,eredetileg 2k-ra vettem ,hogy legyen legalább minimum 60fps-em ,erre tessék mit produkál.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
tupacamaru
üzenetére
Erre nagyon figyeltem ,főleg ,hogy kaptam ilyen hozzászólást is ,
Eredetileg Ryzen 5800x gépre építettem de közben kezem ügyébe került egy 5700x is és a biztonság kedvéért arra cseréltem ki.
5700x et sikerült egy alap 5800x szintjére hoznom max. 80w körüli fogyasztással ,így vele használom minden gond nélkül már pár napja a 3080-at az említett 650w os táppal.Nem csináltam teljes terhelést a 5800x/3080 duóval ,lehet még az is beleférhetett volna a keretbe.
Grave_444
Látom te ettől nagyon nem tartasz adatlapod alapján ,12700k al tolod szintén 650w-al?
Hogyan bírják ,mennyi az össz. fogyasztásod?Szerk.
Bocsánat a sok off-ért de erre kiváncsi vagyok ,van egy olyan érzésem
egy jó minőségű 650w táp elbírja simán a 3080 at nagyobb cpu al is esetlegesen. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
tupacamaru
üzenetére
Ez a táblázat szerint akkor az egész 375w lehet max. ,ez számomra nyugtató a Seasonic 650w-os táppal.
-
Kókuszdió
nagyúr
Melyik volt az utóbbi időben a legjobb driver?
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Sanyi19
üzenetére
Én is azt kerestem de semmit nem látok rajta ,pedig az asus alaplapok matricáján ott van mindig a dátum ,ezen nincs.
Viszont dupla Asus dobozolva érkezik ,Asus szalaggal leragasztva ,belül kibélelt védelem az eredeti doboza érdekében ,vatta új és fóliás az egész.
Konkrétan ennyire biztonságosan és becsomagolva soha nem kaptam kártyát az Asus-tol.Szinte hangja sincs terhelés alatt ,72 fokknál feljebb nem megy és nem ciripel/duruzsol egy cseppet sem.
Érdekesség képen ,csak 24 hónap garancia van rájuk. -
Kókuszdió
nagyúr
Szép estét ,
Érdekelne a hirtelen kiugró tüskék jelensége valóban valós e ,vannak grafikonok ahol 540w-ba is balekostól?
Én pár órája használok egy nagyon halk és hűvös Tuf 3080-at de a hwinfo szerint 340w-nál több fogyasztást eddig nem látok...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

).