Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
Van es ott mar engem utalnak is mert kotsog 2080Ti tulaj vagyok...
Legjobb, hogy ex 2080Ti tulaj szerint is en vagyok a kotsog, mikozben egy fel szoval nem emlegettem semmit a 2080 Ti teljesitmenyerol mostansag.
Es nem is azert mentem oda, hogy barkit ezzel birizgaljak, egyszeruen csak tenyeket kozoltem, de mindenki sertesnek vette...Nekem nagyon fura lett ez az egymasra valo kopkodes es a 2080 Ti tulajok mind barmok stb...lassan ugy erzem magam mintha rossz csapatnak szurkolnek, pedig meg csak focit se nezek
Lassan kisebbsegnek erzem magam mert masfel eve vettem egy hasznalt 2080Ti-t kb 2080 aron... -
Csak amikor a 2080 Ti-re váltott a nép + 300 volt inkább amit ki kellett adni a 25%-ért és mégse volt ekkora nyál verés, mint most szóval nem igazán értem/értelek titeket sem.
Én tuti váltok szerintem a 3080 elég lesz 1440p-re, még ha 3440x1440p is nem pedig a sima 16:9.
Majd amikor kijön a 3080 Ti akkor meg le cserélem arra, ha úgy érzem kell.. -
warcat
veterán
Bizonyára a bányászok veszik meg mindet , és nem a habzó szájú tömeg, ami pl nvidia subredditen rángatja a pórázát (és pl berendelte magának az USA-ba olasz amazonról a kártyát biztos ami biztos alapon)
A bányászfarmnak beállított kép, ami után a sok kattintásvadász tollnok lehozta a cikkeit, kamu volt, mert az Inno3D tesztlabban készültek.
-
Devid_81
félisten
Vagy Te vagy a bolt kuldi vissza, vegeredmenyben ugyan az a vege csak ha a bolt kuldi akkor meg lassabb is.
En mar kuldtem vissza EVGA, Seasonic cuccot, bar mindkettonek volt szerencsere Angol kihelyezett szakszervize, igy nekem csak "helyben kellett kuldeni"
De pl Gigabyte, Palit stb neked kell kikuldened a cuccot Kinaba, gondolom ahany gyarto annyifele, plusz azon is mulik kinek merre van barmilyen kozpontja, pl MSI, EVGA stb, ezeknek van EU-n sott sokszor orszagon belul is. -
nitro16
senior tag
Teljesen felesleges/értelmetlen spekulációkba bele menni az árazást illetően. Pár hét és ki fog derülni minden, illetve kapunk "rendes" teszteket is, nem csak ilyet amit az nvidia közölt mert azt azért fenntartásokkal kell kezelni.
warcat: Azt majd meghagyjuk az asus fanoknak.
Én előbb veszek egy MSI/EVGA talán Giga kártyát mint Asus-t.
-
warcat
veterán
Csak nekem humoros, hogy egy teljes 3070 kártya ára belefér abba a bő 600-800k sávba 3090-nél?
Pontos az Ipon árazása, 580-600k környékén lesznek az alapverziók, a normálisabb gyártók beérik ~40-50 000 körüli felárral 630-40 környékén, az Asus Strix meg nevetségesen feláras lesz.
-
Devid_81
félisten
Olcson es hatekonyan NZXT Kraken G12-el tudod vizesiteni, de a gyari venti melle kell masik ami a GPU monitor csatlakozo oldalan levo VRM-et is huti, kulonben megfozod.
Vagy egy kis custom vizet ossze kell rakni hozza, ezekre vannak komplett szettek, de nem lesz olcso sajnos.
Ha 100% megtartod a kartyad es nem upgradelsz Ampere-re akkor persze megeri, a 80 fokbol 50-et se fogsz csinalni, jobban tartja majd a boostot is, mehet neki majd OC stb.
Viszont ha eszedbe jutott mar a upgrade akkor ovatosan kolts a kartyadra, mert barmi ami raraksz most (foleg full block) az mar nem fogja visszahozni az arat sajnos -
Devid_81
félisten
-
fisi
senior tag
jó az a 75 78 fok nem kell félni tőle..
Gyerekek- nem röhög, mivé süllyedtem az MSI jóvoltából, de legalább van kép a gépen!
Amúgy a ventik sokkal barátibban mennek rajta nagy fordulaton mint MSI- éknél..
VG pótló VGA- RX 580 4 gbJa- csak mondom játék közben ez is elmegy simán 67 fokig 1440 mediumon meg highon-meg a gyári profillal böngészés közben 50 fokig is akár, szóval erről ennyit.
-
fisi
senior tag
Nekem az Asus Rog Strix 1080ti is elment 1440 Ben 144 hertzest monitoron 73 74 fokig.
Beszéltem az eladóval akitől az vette a karit-akitől én vettem és azt mondta nem kártya hiba lesz hanem szoftver legyalultam a Windowst és újra raktam. Jó fel órát játszottam ultran a Plague tale innocence - vel vártam is a visitast de nem jött. Majd egy hét múlva azt mondom jó ha így marad. Hőfok 69 - 77 fok között mozgott.
Majd vissza rakom vertikális tartoba holnap és ott is tesztelem. Ha nem lesz jó gariztatom. Tovább nem kínlódok vele. Talán valóban valamiféle szoftveres össze akadasrol van szó. -
jilian
addikt
A fenti tesztből jól látszik, hogy egy 8700K még 4,5mhz-re húzva sem tudja kihasznlálni a TI-t....
Találtgyerek
fisi
Remélem holnap megjön és szerelhetek végre.
A power limites kérdésedet meg is válaszoltad saját magad.
Ha kell a kakaó adsz neki ha nem akkor hagyod.Egyébként alulfeszelni sokkal érdemesebb mint elvenni tőle a kakaót.
Nekem van olyan játék ahol az Msi AB-ben teljesen minimumra van húzva minden csúszka. -
koti199204
tag
Kedves tbw!
Nekem minden játék alatt megvolt a 81° körüli érték, elől 3x12cm Corsair SP120 venti van max fordulat számon az is hűtötte volna. Gyári profilt használtam, nem állítottam ahogy nem is húztam a kártyát full alap beállításokon használtam ahogy melegedett a kártya úgy nőtt volna a fordulat száma a ventinek. Átlagba 25-30perc múlva(játék közben) már ilyen 2200-2450rpm-n ment ami majdnem 100% venti sebesség. Amikor ezt a porszívó szerű hangot csinálta program szerint 4900rpm-n tekert a venti ahogy a videón is hallatszik. Mielőtt vissza vittem gariztatni futtattam rajta egy FurMark GPU stress test-et 4 perc után már 79°-80° volt és jött a porszívó hang.
A kártya az előbbieket leszámítva működött képet adott és nem csíkozódott, teljesítménnyel elégedett voltam. -
Én elkezdtem, de csak a BF5-nél van folyamatosan crash / kék halál szóval valami nem tetszik szerintem a procinak, de érdekes mivel minden más játékban (szó szerint bármelyik más) hibátlan az egész gép..
Szóval lehetséges, hogy vissza teszem autora és nem lesz OC-zva a 9900K.
De ezt csak holnap tudom megcsinálni leghamarabb és nem volt eddig kedvem küszködni vele igazából, mert olyan szépen beállt 4.8 GHz-re eddig...Viszont jó barátomnak nemrégiben megjött a Gigabyte Gaming OC 2080 Ti és neki 8700K-van 5 GHz-n és 32 GB ram egy 144Hz-es 1440p monitorral karöltve, aztán csináltattam vele egy tesztet és ugye az Afterburner tud ingame benchmarkot is, szóval ez az eredemény lett:
8:02:58 bfv.exe benchmark completed, 33623 frames rendered in 255.734 s
Average framerate : 131.4 FPS Minimum framerate : 111.3 FPS
Maximum framerate : 161.9 FPS 1% low framerate : 88.5 FPS
0.1% low framerate : 43.1 FPSSzóval tbw kollégának is és mindenki másnak hasonlóan egy kb 9-10 perces benchmarkot kellene nyomni és nem csak pillanatnyi dolgokat nézni az úgy szerintem jobban átadná az eredményt.
De a 20+ FPS különbség így is kijött egyébként.. -
sid.:Rc211v
őstag
Igen, talán a leg proci igényesebb játék ma. Itt is a 9600k mar majdnem elfogy [link] de cserébe legalább van fps. 9900k asszem jó lesz
Találtgyerek Hat én se. Akkora nagy kül. nincs a két proci között. szinte ugyan az a két proci. Bf5-nek ilyen szinten mar kell a 6-8 mag szvsz
-
Razi
tag
Csak egy gyártó van aki engedélyezi az át szerelést gari vesztés nélkül az pedig az evga. Én most azért vettem Aorust mert az Evga ftw3 mocskos drága lett volna. Egyébként mindig evga kártyám volt és magam szoktam át szerelni, ami még jobb is mert általában thermal grizzly conductonaut kerül a magra ami mínusz 10 celziusz és sose szárad ki.
-
jilian
addikt
Zotac blower.
Most sikerült "belőnöm".
FH4-el toltam 2 órát.
Venti fix 65%, fesz az átlagban 1,04-en volt így tartotta végig az 1960-at, ~75 fokon....
1960mhz-t gpuz-vel monitoroztam
A feszt meg fokokat HWinfo-val.Itt szeretném kiemelni, hogy engem a bencsmárkok nem érdekelnek, játékra használom a gépet, ha ott stabil, a többi nem érdekel.
---------------
De ezt már kérdezni is akartam.
Ugye adott esetben az én kártyám 1545Mhz - re van 'hitelesítve.
Akkor miért megy mégis többön?
Jelen esetemben 415mhz-el többet? -
Találtgyerek
veterán
-
- = Zk = -
félisten
HAF932 van nekem is... igaz, az AMD Dragon Edition
amúgy annyiban módosult a helyzet, hogy töröltem az OC SCanner általi "tuningot" és visszavettem a power limitet 115ről 100 ra és így már elvan 68 fokon, és érezhetően halkabb is a hűtés...
úgyhogy víz nélkül itt nem lesz OCS -
pigatt
őstag
A 2080Ti-ok között az Aorus Xtreme, extrém melegedős sajnos. Gondolkoztam én is rajta, mert nagyon tetszett a kártya és a korábbi szériában nagyon-nagyon jól sikerültek. De amikor megláttam azt a tesztet, hogy Fortnite alatt igaz 4k epic beállítások mellett, de 80 fok körül mozgott a kártya végig, akkor gyorsan a Strix-et rendeltem meg.
[link] -
-
warcat
veterán
Érdemes lenne kiszállni az 1080 Ti-ból ha még értékelhető gari van rajta, viszont nem okvetlenül 2080 Ti-ba.
Maximum egy éven belül lesz rajta egy jó nagy bukta amikor érkezik/közeledik az új széria és gyakorlatilag most is annyiba kerül mint megjelenéskor, már egy éve használhatnád,de te is annyit bukszi mint mi ha felugrasz a szekérre.
Én a 4k miatt vállaltam be, de hatalmas pénzégetés be kell látni, én inkább csavargatnám lejjebb az opciókat és venném az utódot jövő?-re.
-
30-40%.
Teljesen játék függő a dolog, de megduplázni nem fogja az FPS-ed az biztos (sajna).
Én 1080 Ti-ről váltottam először 2080-ra, kb 5% előnyöm származott belőle, de szinte 1:1 cserébe tudtam megoldani ezért is cseréltem.
Most egy hete van meg lassan a 2080 Ti és hát nyilván nem kellett eddig sem nagyon kompromisszum, de jó fix 144 FPS-el tolni a PUBG-t ezen a felbontáson.
Nem igazán teszteltem még más játékokkal. -
KillerKollar
őstag
Egy pletyka volt eddig, hogy az év első FELévben (nem negyed) fog kijönni, de az is lehet, hogy csak a bejelentés fog megtörténni, pl a Computex június elején van, simán lehet, hogy ott jelentik majd be... A jelenlegi RTX kártyák (a legöregebbek 2070,80,80 Ti) csak most lettek 1 évesek, szerintem másfél éves koruk előtt nem nagyon lesznek lecserélve, hacsak nem villant valami HATALMASAT jövőre az AMD a Navi 12-vel.
-
warcat
veterán
Szimplán kivezetik a piacról és nem lesz kapható.
Leolcsózott készletkiszórás meg csak tőlünk nyugatabbra van.
Az egyetlen dolog amiben reménykedhetsz,hogy az új szériára váltók túlkínálatot teremtenek pár hétre az aprón és kb ennyi.Egyedül akkor lesz árcsökkenés, ha az AMD verenyképes terméket tud kihozni a felsőkategóriába.
-
JSandor
tag
Nekem 1080 TI-m van kettő SLI-be, és amit abridabri kolléga linkelt nem rég úgy már megy bf V ben az SLI, mert eddig csak szenvedtem vele, így van 144 fps em is 1440p be. Viszont a játékok amelyekbe nem sikerül SLI-t kihozni ott olyan ugye mintha egy 1080 TI-m lenne és sajnos eddig a játékok több mint felében nem sikerül működésre bírni, ezért gondolkozok egy 2080 TI re cserélni, bár úgy meg lehet nem lenne annyi fps mint ahol megy az SLI.
-
-
-
Egyelőre lekopogom, közeleg a kari egy éves szülinapja és nincs vele probléma. Az is igaz, hogy a családi programok átalakulása miatt nagyon keveset nyúztam, de talán ez már nem fog Pacmanesedni.
(Zotac AMP!, természetesen 5év garival vettem, amilyen a kari híre kb eladhatatlan lenne használtan gari nélkül)
Így egy év távlatából vannak vhol reprezentatív meghibásodási statisztikák
?
-
-
Ez azért már eléggé luxus kategória, annak, aki 4K-ban, lehetőleg maximális beállítások mellett szeretne játszani
az átlag játékosoknak 1080p vagy 1440p felbontásra, ha nem 240 Hz a cél, tipikusan elég egy 100-150k-s videokártya is. Onnantól viszont az ár exponenciálisan, a teljesítmény pedig lineárisan (sem) nő...
-
Pujesz68
csendes tag
tehat alapjaba veve ha mondjuk nem fel millioba kerulne,hanem mondjuk 280-ba meg akkor se mondanam hogy megeri de legalabb realisabb lenne,van ahol 799ezret is elkernek egy 2080ti ert "wtf" ami vizezett..ire szintugy nincs rairva hogy nem fog beszarni soha..es azert valjul annyi penzbol mar lassan egy sli-s 1080tit osszeraksz
-
Pujesz68
csendes tag
En leginkabb pubgzek,meg resident evil 2 remake van a gepemen,a pubgbe szinte minden very lowon 1080pbe 240hz es monitorom tudja a 220fpst marmint nem ugy h a levegot nezem de ez ledroppol 120rq is akar,jo nem a legjobb pelda a pubg..de akkor is,most egy 1050ti van benne ami kolcsonbe van azzal ugyanezzel a beallitassal 100fps-em van csak osszehasonlitas kepp irom,a re2-be tud 130at ultra beallitasokkal dx12vel,1080pbe.
-
warcat
veterán
De akkor leírhatnád, hogy mihez,melyik játékhoz kellene fixen 144 fps 1440p-n, mert nem igazán ugrik be semmi, amit egy gtx 1080 Ti 100+-al visz, de egy 2080 Ti fixen tudja 144-en.
Egy 100+ fpsről 144re gsync-el kisímított vs fix 144fpst biztos észre lehet venni, de ha ez ennyire számít, garantálom neked, hogy a 240 Hz nagyobb ugrás, szükség esetén lebutított grafikával, vagy 1080p-re váltva.
-
warcat
veterán
Tisztában vagyok vele.... most komolyan 2 oldalban listázni kell a kitételeket, hogy ne legyen vita belőle?
Nem 1440p@(fix)144 fpsről beszéltem mert ez egy elképesztően kicsi réteg furcsa elvárásokkal ÉS rétegigény, hanem azokról akiknek van egyáltalán ilyen hardvere és nem max 90-100 Hzes monitora van mellé.
Rettentő kicsi,mert a ténylegesen versenyszínvonalon játszók 240Hz TN-t használnak, ha szükséges 1080p-n.Tehát azokról volt szó, akiknél ott van 1440p monitor, mellé 144 Hz vagy nagyobb frissítési ráta gsync-el, és esetleg elgondolkoznak rajta, hogy 1080 Ti helyett megérheti-e a 2080Ti.
1440p/144Hz nem tudom hogy lehet félreértelmezni, ez felsorolás, esetleg szép magyar nyelvünk esetén a 'vagy' kitétel, azonban ezt a szövegkörnyezet kizárja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen TV-t vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eredeti játékok OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xbox Ultimate előfizetések
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest