-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nazara
őstag
válasz
fsb_essex #1387 üzenetére
Nyilván érdekes, de szerintem az is érthető, ha egy szakmaibb vitába tényleges háttérismeret nélkül nem próbálok beleszólni mindenáron, mert sok értelme nincs.
(#1389) fsb_essex: Én sokat gondolkoztam mit vegyek, AMD vonalról a 7950/7970/280/280X, mig a zöldektől a 670/680/760/770/960/970 volt a "kiszemelt", de nálam akár használt, akár új termék szóba jöhet. Keret nem igazán volt, nem sajnáltam volna a 100K-t egy 970-re, de végül meggyőztem magam, hogy felesleges ez a teljesitmény.
Az AMD kártyák viszont azért hullottak ki az egyenletből elsősorban, mert habár pár százalékkal jelenleg gyorsabbak, jóval többet fogyasztanak, és az 5 éves tápomra nem merném már ráereszteni egyiket sem. Tápcserét pedig nem most akartam lezavarni. Viszont ugye 7950-féle kártyákat 40 körül kis szerencsével garisan lehet fogni az aprón, igy nálam elvi kérdés volt, hogy 60-nál többet nem fizetek egy 960-ért, akármilyen csilivili hűtés van rajta. Szerencsére a Giga mini verzióját 58-ért sikerült W3 kuponnal megcsipni az Iponnál.
Pont ez, amit (#1392) KubanitoS kolléga ir, hogy ha kapok egy teljesitményt 58K-ért, akkor biztos nem veszem meg ugyanazt 78-ért.
(Tudom hogy járnak mellé bónuszok, plusz jobb hűtés, de mivel én nem nyúlok a kártyához, (alapfeszes tuningot leszámitva) igy ezek nem érintenek igazán)
-
-
Nazara
őstag
válasz
fsb_essex #1359 üzenetére
+ (#1364) jcs:
Én megmondom őszintén csak a kolléga kérdésére reagáltam, alapjáraton kizárólag olvasás szintjén érdekel az ilyesmi, saját magam nem szoktam próbálkozni. Megvettem a 2 gigás kártyát, és játszom a játékaimat maximum részletességen, ennyi.
Szóval nyugodtan feszegessétek a kérdést, szivesen olvasom a verdikteket, de nem akarok belefolyni.
-
martoonx
csendes tag
válasz
fsb_essex #1359 üzenetére
Én is most szereztem be 960 evga-s kártyát. Igaz még sokat nem gyötörtem, de alapjáraton 60 fpsel viszi ultrán Bf4-et. Az 560 ti, amit váltott high beállításon 0 élsimítással 40 fps hozott és néha beesett 25 körülire.
A 4gb-os verzióról több helyen is olvastam hogy van ahol rosszabb sebességet produkál mint a 2gb. Nem éri meg azt a 10k-t a 2gb+. Akkor már kicsit több és 970.
Szerintem jól sikerült ez a kártya, kicsit még olcsóbb lesz és már nem lesz téma 128 bit. -
jcs
tag
válasz
fsb_essex #1349 üzenetére
Fogalmam nincs , hogy kell kraftot adni. Csak tippelek: itt is irták van új bios.
Régebben voltak amatőr bios iró guruk illatve a rivatuner (?) program, ahol nem volt bekorlátozva .
A 960 gpu -hoz elég 1db 6 pines táp. Hogy valaha kihasználja-e valaki a 2-6-ot?
(lehet csak parasztvakítás? vagy stabilabb így?)szerk: á valahol olvastam, hogy a csomó display port miatt kell...?
Ez a teszt az EVGA szoftverét használta...
Megnéztem a venti-ki bekapcsolást.
Hogy mikor kapcsolt be azt azért ennyire pontosan nem tudtam követni. De játék után valóban addig pörgette az intercoolert amíg 30 fokra hűlt a gpu.
A passzív módot én már akkor szeretem, ha: netezek, filmet nézek. Ebben az esetben van egy tök halk gépem.
Ha játszom akkor meg egy szintén halk emellett jó erős kártyám!
Nvidia promójában a Leage of Legends nevű játékot írta, ahol még nem kapcsol be a venti. -
jcs
tag
válasz
fsb_essex #1340 üzenetére
" Ne haragudj már, de ezekből nem derül ki, hogy a GTX960 memo sávszélesége elég vagy nem elég.
Kérlek próbáld elfogadni, hogy két különböző architekturájú kártya összehasonlításával nem lehet következtetést levonni arra vonatkozóan, hogy az egyiknél elegendő a memo sávszélessége a gpu-ja teljesítményéhez képest."
Mert miért nem????? Ha egyszer ugyanolyan fps értéket tud ez a kártya mint egy másik 256bites és magasabb sávszélességű akkor az nem válasz?
Olyan ez mintha kijelentenéd egy bizonyos köbcentijű motorra , hogy az kevés egy autóhoz, de a gyorsulási, végsebességi adatok nem ezt mutatják!!??Te valami egész másról beszélsz! Teszteld ahogy akarod a memo sávszélességedet a gpuhoz. Én amiatt nem bántalak.
Én azok miatt írtam ,akiket "megrémít", hogy elég -e a 128bites vezérlő a kártyára.
Ott vannak az fps értékek, mit tud ez a kártya. Az alapján elég!Szerinted nem: akkor azt indokold meg azt kész.
-
-
jcs
tag
válasz
fsb_essex #1335 üzenetére
Melyik teszteket hasonlítsd:
Ahogy én látom: ott fogy el a kártya ahol már kevés a gpu.
A 960 kb fele a 970 esnek: (158% )
Mazsoláztam hol nagyobb az eltérés:204 % vs 252 % Tehát szvsz itt "fogy" el a 960 a 970 hez képest látványosan!
De ha a többi tesztet megnézed: ott hozza stabilan 1080p-ben azt az fps.t amit arányaiban a 970.
-
jcs
tag
válasz
fsb_essex #1335 üzenetére
Szia! Nem arra értettem amit Te teszel! Te kiválasztottad a kártyát , megvetted , és nem csak játszol, teszteled is.
Technikailag nem tudom mit szeretnél letesztelni?
"...Memóriavezérlő tekintetében az NVIDIA továbbra is maradt a crossbarnál. I...a GM206 128 bites szélességű buszt használ,... Igazából ez a termék gyenge pontja, hiszen ebben a kategóriában már általános volt régebben is a 200 GB/s-hoz körüli memória-sávszélesség, de a GM206-os lapkára épülő GeForce GTX 960 számára 112 GB/s áll rendelkezésre. "
Régebbi olvasmányaim alapján egy nagyobb felbontáson "fogy el" játékok alatt. Ezért volt anno 128bit helyett 256 illetve a top kártyákra 384 bit.
Tehát ott kezd el szűkebb lenni ez a megoldás ahol több tartalmat kell "átvinni".
Lásd pl R9 280X el összehasonlítva 1920*1080 felbontás vs felette.Neked nem tudok olyan tesztet mutatni, kitalálni mint anno amikor tesztelték , hogy egy játékban mi a szűk keresztmetszet: proci n videókártya. (cpu limit, gpu limit)
Technikailag nem is értek hozzá..
Mondom inkább azt, hogy megbíztam az Nvidia szakembereiben, hogy ehhez a gpu-hoz nem lesz kevés a 128-bit es vezérlő és vele a 112 GB/s sávszélesség . Sem a mai játékokhoz sem a közeljövőben.
Megbíztam a tesztekben: mit tud ez a kártya fps.-ben ugyanolyan felbontásban ( és részletességben ) a többihez képest...A kép amit belinkeltem: felette a szöveg: hogy mivel "stresszelik" az adatátvitelt. Hol fogyhat el a 128bit?
Metro SSAA.Ha jól értem, Te letesztelnél egy olyat, ahol kijönne pl GTA V különböző textura beállítás alatt, hogy
hol fogy el a cpu, gpu mem.órajel helyett/ mellett a sávszélesség? Anno hasonló tesztek voltak GTA IV hez...!?Sok hozzászólás viszont szerintem értelmetlen " görcsölés ".
Aki "csak" játékra veszi, szerintem elég ez a gondolkodás: megmarad az fps? Igen....Vagy meg is fordíthatjuk a kérdést : akik azon agyalnak, görcsölnek, tudományosan kérdezik...elég-e a 128bit vezérlő?
Szerintük, hová nem elég?
-
jcs
tag
válasz
fsb_essex #1306 üzenetére
...apám...mit össze nem görcsöltök... ez a kártya...vagy TI...vagy 970 ....elég-e a 128bit es bus.
Elég és kész!
Metro Last light
We tested Metro Last Light in High Quality with 16x anisotropic filtering and normal tessellation. We ran this test with supersampled antialiasing both enabled and disabled — SSAA puts a huge load on a GPU and can skew results that favor one card over another. On the other hand, if the 128-bit bus on the GTX 960 is a real bottleneck, we should see that when we engage SSAA.
Interestingly enough, we see performance trend in the opposite direction than expected in Metro Last Light. One would expect the GTX 960, with its 128-bit memory bus, to choke and die when SSAA is enabled. Instead, it’s the R9 285 that actually loses more performance, dropping from essentially tied with the Asus Strix GTX 960 to just slightly slower. The stock-clocked version of the card shows similar characteristics.
MIért nem elég ha összehasonlítjátok a teszteket? Hol lesz kevés a memória és mennyivel?
-
cyberkind
félisten
válasz
fsb_essex #1317 üzenetére
Még a 980 se tud elég lenni sok helyen 4K-ban, ezek a kártyák kevesek még, majd tán a Pascal, vagy az utána következők.
Én pedig 4K-t se akarok, mert nincs értelmes áron ilyen tv, én pedig azon játszok, nem moncsin.De, Ár/Teljesítményben a 960 a legjobb szerintem, úgyhogy nem tudom, de elég sok mindent kell majd fejlesztenem a gépben, tehát ez lenne a logikus, meg inkább régebbi játékokat tolnék gépen, amihez szintén nem egy 970 kell.
-
cyberkind
félisten
válasz
fsb_essex #1313 üzenetére
Én is csak akkor bánnám meg, amikor kijön a Ti, és kb hasonló növekedést kapnánk mint anno a 660 - 660 Ti-nél, az pedig sok, viszont ezer évig meg nem akarok várni, mert akkor soha nem játszok.
970-nél is vannak gondok, ott 3.5Gb-ot lehet használni egészségesen, aztán ha belenyal a maradékba, akkor belassul a játék, mondjuk engem ez nem izgatna, úgyse rakom tele élsimivel meg minden szarral, ahogy ezt se raknám.
-
cyberkind
félisten
válasz
fsb_essex #1309 üzenetére
Én most arra is gondoltam, pont a Ti miatt, hogy akkor inkább félrerakom a pénzt, és veszek egy 970-et.
Az árakkal nincs baj, csak azzal a rohadt Amd-vel, mert olyan szinten gyengék ellenfélnek hogy az nonszensz.
Meg ha nem lenne, Ti változat, már rendelném is be, pont ezért gondolkozom a 970-en, ott csak egyféle van és kész. -
Pyzoo
aktív tag
válasz
fsb_essex #1306 üzenetére
Szia!
Csak a második kérdésedre tudok válaszolni. Nálam ugyan ezt csinálja a kártya még régebbi játekoknál is. Egy nagyon régi játéknál az elöző kartyám 780 mhz helyett csak 405 mhz-en ment addig a mostani 950-1100mhz-en, GPU terhelés 20-35%. Gondolom olyan rész kell a játéknak a kártyán belül ami nem terhel ugyan de kell a nagyobb frekvencia vagy direkt igy vezérlik a gpu- t elkerülendő a röccenést egy estlegesterhelés megugrásnál. Nézd meg a tdp % -ot látszik hogy alig terheli a kártyát. -
regener
veterán
válasz
fsb_essex #1276 üzenetére
Köszi, majdnem csak egy ilyen cikket összedobok majd ahol felsorolom a kártyákat hátha valaki Single- vagy épp Double-Precision számításra néz NV kártyát de nem akar Quadro/Tesla és társaira költeni.
Ha nem lenne nagy kérés akkor egy ilyen képet kérnék és előre is köszönöm szépen.
-
jcs
tag
válasz
fsb_essex #1239 üzenetére
Szóval aki görcsöl: elég-e a 128 bites vezérlő és kell -e neki a 4 gb ram....
Nézzük Nekik mit mért a műszer 4 gb kihasználásáról...
[link]Ha jól látom 3 tesztelt játék is használ több memóriát mint 2 gb.
De csak 1 nél jobb a minimum és maximum fps számottevően.Mit jelenthet a plusz 2 GB a GTA V. játékban..
[link]Számomra elegendő a 128 bit , és szerintem ha van plusz 10 ezred rá akkor tudsz profitálni a 4 gb ramból is!
(lásd ezen írás előzményét)
UFF! -
jcs
tag
válasz
fsb_essex #1252 üzenetére
Szia! Nem tévesztettem! Lehet kapni ilyen drágán , és én azt nem ajánlottam.
Amit Te írsz az ( 2015.04.14.-e óta ) ésszerű alternatíva !
960 alap kb 66 ezer 4GB 74-77.e.
Tehát itt nem az volt a hozzászólás értelme , hogy Neked megérte-e?Egyébként akkor segíthetnél is a többieknek:
FPS mérés GTA V. gtx 960 2gb vs 4gb. ...
? -
csabika0001
senior tag
válasz
fsb_essex #1254 üzenetére
Én úgy gondolom ahol a 2GB-os elhasal valszeg a 4GB-os is. Ettől függetlenül ha tényleg minimális lenne az eltérés persze hogy a 4GB-osat venném én is. Senki sem ellensége a saját pénzének.
Ez az ár már nem rossz(de nem kihagyhatatlan), szerintem nem fognak tovább csökkenni. Csak gondolj bele ez a termék csaknem az egyik legjobb vétel 60-65 körül ami fogy is rendesen. Alternatíva nem nagyon van "fogyasztás, tuning, teljesítmény" mind a három téren kiemelkedő. Semmi érdeke a kereskedőnek levinni az árakat. Bár kövezzetek meg ha nem így van.
Amúgy meg jó játékot hozzá ettől függetlenül ez is jó választás. -
jcs
tag
válasz
fsb_essex #1249 üzenetére
Sziasztok! Más szóval: aki ilyen kártyán gondolkodik annak azt ajánlom :
Mekkora a monitorod felbontása?
Ezt a kártyát 1920*1080 ra ajánlják...Kereső: [link]
Nézd meg mit tud a kártya... , hol " fogy el" , milyen kártyákkal egyenértékű.( Pl kb 10% tuninggal kb behozza a 7970 et. megjelenése után 100-150 ezer Ft-os kártya 3 giga ram! 384 bit sávszélesség... )
Aztán : kereső: youtube gta 5 gtx960 .... és meglátod , hogy megy....
Ezek alapján én nem görcsöltem sem a 2 gb ramon se a 128 mb sávszélességen.
Az én kártyám Gigabyte 2 ventis 2 *6pin. Ami nagyon tetszik : a passzív működés terheletlenség alatt...
De ha pörög a venti akkor se hangos.Amit én biztos nem ajánlok, hogy bármilyen szegmensben megvegyétek a legdrágább kártyát.
Minek? Az a gazdagoknak van.
Gtx 750 tuninggal behozza a 750ti-t (kb + - ) 37.e. vs 43. de a ti tovább tuningolható..
Na de:
750 ti strix 4 gb vs MSI , Giga 960 : 59 e. vs 63.e. !!!???
960 4 gb vs 970 : 92.e vs 104.ezer -
korion
senior tag
válasz
fsb_essex #1239 üzenetére
77600-ft-ért csak ez a bajom!
ha megszerezted a 2 gb árában,akkor persze miért ne,de ha kifizetted érte,akkor gyorsan vidd vissza,3 napig vissza kell adni az árátnincs 8 gb os Gtx630 (ha jól tudom)
az-az igazság,h az ilyen teszteket nem lehet 100% venni!(hiába próbáltam Fraps-sal mérni,sose jött 2x ugyan úgy a pálya,igaz én online próbáltam Bf mérni)
itt kellett volna érdeklődnöd,h van e értelme megvenni (szerintem)
ennyit max egy 4gb (3.5) 960 Ti ér ami legyen 192 bit és legyen 310 a dollár (bonyolítsuk)
de inkább maradok a R9 290 és 2 évig nem állítja meg semmi..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest