- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEIL
addikt
jó ár az 58.000 Ft és tetszik a 36 hónap gari is....de sajnos nincsenek jó tapasztalataim a futáros meg postás dolgokkal....tuti kifogok olyat amivel gond van, vagy leejtik...stb...vagy már bontott volt pl...és nincs kedvem herce hurcázni meg reklamálni....stb stb
inkább adok érte 62-63 at de akkor kézbe kapjam itt közelben.
-
pcguru23
aktív tag
boost 2 clock 1637Mhz terhelés alatt.
unigine heaven 4.0 lefutott simán.És semmi gondom a két említett játéknál sem BF4-C3.Feszelés nincs csak power limit kitolva csutkára,plusz venti profil belőve.Bizony szépen muzsikál.Jah és vram tuning off az ment vissza alapra,feleslegesnek tartottam nyúzni. -
mrszitya
senior tag
Értem.
Én laptop(ok)ról váltottam vissza nemrég asztalira, s mivel itx lapokból akkora merítési lehetőség azért nincs - pontosabban ha ilyen apróságot is szeretne az ember, mint vrm hűtőborda például, akkor alaposan leszűkűl. MSI-ből még számomra elfogadható (fel)árért volt pár lap, amikre sikerült ráapplikálni ezt a hatalmas extrát is, én így kötöttem ki náluk. (Plusz a hangkeltő, a kondik, stb. is szerepet játszottak persze).
VGA-kat nézve viszont, tényleg nincs nagy különbség a 960-sok közt, terhelés alatt lehet csak érdemi diffi hangban is.
#Scholes9
Semmiképp sem akarnálak rábeszélni MSI-re, nálam sem kizárt még hogy végül az olcsóbb Giga nyer majd.
-
jcs
tag
ÁÁh! Inkább anti-tuningot ajánljatok!
A "Top-játékokban" oké, hogy tuningolunk, de ott ahol alapból 100fps körül tud a kártya , ott anti-tuningolnám. Hisz feleslegesen pörgeti a boost technologia maximumon.
Egy szimpla lövöldözős játékot el lehetne játszani 50-60 fps-selúgy, hogy mondjuk a gpu ne menjen 45-50
fok fölé.
Nálam ez a házból kilpő meleg levegő miatt lenne jó... -
-
SoulReaver
veterán
Egy kis crysis3 -at néztem, annál cicergett, míg betöltött a menüig.
Az nvpanelod beállításról pár képet tudsz nekem majd adni?
(privátban is megfelel, hogy ne offoljunk)
(#1660) laychi
Nem sürgős
Ráér... Mindenre kíváncsi vagyok, mert nekem most alapon van... :/
Én is most szedem le újra, mert beújítottam egy 850 evo-t és át másoltam rá parasztba, aztán ment, ma meg már nem megy, így tölthetem le megint...
-
jcs
tag
-
jcs
tag
Szia! Ahogy Te is írtad: i5 +960 ... Én azt írtam: 750 amit TI szintre fel lehet húzni. Az árakat én is hasra írtam.
Most egy helyen egy nem alap 750: 33.300.- 960 ( én a wf2 gigát néztem, de legyen egy olcsóbb: 59.400.-
Ez így valóban csak 78%De kérdés a mostani konfighoz tartozott. Mint olvasom nem full hd-ban játszik. Szerintem a kulcs itt az , hogy ez a proci, + 4 giga alapmem mit tud kihozni?
Ja..persze, ha lesz uj alaplap, proci, + 4-8 giga ram és fullhd monitor akkor mindenképp a 960
...csak akkor szerintem eleve nem tette volna fel a kérdést....
plusz én figyelembe vettem ezt is.: -
Pyzoo
aktív tag
@Bios-al kellet csinálni. Nekem is úgy kellet DVI-I vel a DP-t , DVI-D vel pedig a DD-t. Szóval két bios kell nekem is egy használatos meg egy tartalék. Igen ez elég zavaró hogy egy név alatt több félét is kiadnak. Ráadásként még a honlapon se tesznek különbséget az egyes alverziók között.
-
jcs
tag
..így jó?
Amúgy ha nem lett volna kártyám akkor gtx750-et vettem volna és tuningoltam volna a 750ti stock szintjére. De mivel jóváírták a tönkrement kártyámat számomra evidens volt, hogy most még belefektetek és "szintet lépek". Erre léptem mert tetszett a már megbeszélt ujdonságok miatt. -
fsb_essex
tag
Ez a beépített bencsmárk volt.
A 2x meg a 4x az elvárásaim alatti szintet hozta, de mindenkinek más milyen és mekkora szaggatás zavarja. Engem a sorozatos mikroakadások zavarnak leginkább. Pl. a 30fps-es Vsync-et sem tudom elviselni (GTA5-ben HALF Vsync a neve), pedig lehet kisimítaná a 4K-s beállítást.
Azt hiszem próbálgattam úgy is hogy levettem a beállításokból és akkor felment 40-45 fps-ig a 4K, de minek a DSR, ha amúgy ronda a játék? Arra jutottam, hogy TOP VGA-val lenne érdemes a DSR-t használni FHD-ban. -
Pyzoo
aktív tag
Persze tudom hogy 1xre csak 1 megy fel. Csak ugye mindenhol a P végződésű bios van amit DVI-I n kell felrakni a gyáriban meg van DVI-D s is. Nekem pl a verziószámok sem egyeznek. Mindkettő F12 de a P 69 végű a D meg 68.
Ezért kérdeztem hogy elég csak az egyiket felrakni? A másik az csak tartalék bios? És melyik az amit aktívan használ? -
cyberkind
félisten
A Ti miatt csak, és pont ezért választanám a 970-et, mert abból nem jön egy Ti féle lehúzás, viszont ahogy írod is, először csak a csúcskártya jön az Amd-nél, és csak utána a többi, akkor pedig kezdetben egy 980 Ti fog jönni, ami megint csak lejjebb tolja az árakat.
Csak ez a rohadt Ti verzió zavar, mert ez lenne a legjobb döntés. -
cyberkind
félisten
Nem a teljesítménnyel van bajom, hanem azzal hogy ha lesz Ti, a sima is bőven lejjebb megy, és a Ti lesz ennyi ami erősebb, anno volt 660 Ti-m, mindenre tökély volt, most is ezt venném, de hát az Amd újfent ígérget csak, a teljesítmény tökéletes lenne FHD-ra, a 970-et azért választanám mert abból nem jön ki egy erősebb lehúzás.
-
Pyzoo
aktív tag
A weboldalon lévők közül nekem egy sem ment fel a @bios-al. Az enyémnek 84.06.0D.00.69 a verziószáma. Az előző is ez volt.
Apropó nem mentettem el a gyári biost ha valakinek van F11-es bios-a mind a két file (GV-N960WF2OC-2GD_P.F11 , GV-N960WF2OC-2GD_D.F11) Megköszönném ha elküldené a az emilemre.
Egyáltalán fel kell tenni mindkettőt? Mert a techpoweren is csak az egyik van fent. -
-
-
tthomasso
tag
-
-
csabika0001
senior tag
Próbáld külön tesztelni a memóriát.
Sok program jó, bár hiába hittem, hogy 8100MHz-en jó lesz miközben a Heaven eldobja.
Huu bocsi, de én már bezavarodtam ezekkel a GPU órajelekkel amit írsz. Inkább csak a boostot írd le(mindenkinek más a boost órajel).
Én úgy tapasztaltam ha Heaven-ben 8-10 kört kibír az adott órajelen akkor okés. -
synthattik
aktív tag
-
synthattik
aktív tag
Kipróbáltam én is a benchet ,még tuningolva is lefut,nekem is a legújabb van fent,az a 350-es béta vagy mi a szösz.
A neted az 100Mbit?Próbából letöltöttem guru 3d-ről,és 1 perc alatt lent volt.
Letöltőoldalakat nem szoktam használni,de google drive-ra feldobhatom,megadod a mail címedet,és átküldöm,hátha onnan gyorsabban lejön. -
synthattik
aktív tag
-
synthattik
aktív tag
Érdekes ez a teszt,mert ha 1-re futtatod van hogy bereccen,és elég rossz a minimum,egyből újraindítod,és ez a dőcc nem lesz benn,és jók a minimumok is.
asic 70.2%
Te ha adsz neki +feszt,akkor többet megy a gpu?Mert nálam már az sem segít,nem megy tőle jobban,amit alapfeszen tud,azt tudja a kártya. -
-
synthattik
aktív tag
Jöhetnek a tesztek kiváncsi vagyok mit megy az a wf2,gondolom halk lesz,és hűvös még tuning alatt is.
A hőfokora is kiváncsi lennék,meg ha esetleg monitorozod msi ab-vel,nézd már meg légyszives,hogy a kártya tdp limites e,bár sejtésem szerint ennek nem kéne annak lennie,mert a giga mini 1-2 benchben az volt.
Resident evil 6 bench,régebbi de úgy befűt a kártyának,meg nálam instabil tuningnál szépen eldobálgatta magát a driver,mikor 3dmarkoknál,meg bf 4 ben stabil volt. -
synthattik
aktív tag
Új 3dmark-ot ajánlok inkább,vagy heaven 4.0-t.Meg esetleg az új monster hunter teszt elég jó stabilitásra,legalábbis azt vettem észre.
Meg ide dobtam pár tesztet a totyikba, általában gpu:1500/mem:8000mhz -
csabika0001
senior tag
Iponon olvasgattam a 960-as tesztet.
GTX960 teszt
Ha az adatlapodban írt 400W-os tápod van, érdemes utána számolnod nehogy limitbe fuss egy komolyabb tuningnál. -
Peat;)
veterán
285 ugyanolyan gyors mint a 960 kb. ilyen szempontból mindegy melyikre böksz, szimpátia kérdése. 285 "papíron" jövőt állóbb, és támogatja az AMD féle képszinkronizációt ha olyan monitort vásárolnál a jövőben. Tápból 960-as alá elég a 350-400-as is, 285-ös alá inkább egy 450-es. Fogyasztásban az amd TDP-je 190 watt de többet evett végül mint a 280-as vga. A 960-asnak 120W a tdp-je. Tehát ha kényes vagy a hangra akkor 285-ösből kifejezetten keresni kell egy minőségi, jó hűtési megoldással ellátott példányt. Sajnos a sapphire nem készít vapor-x-es 285-öst.
A 960-asnál a túlméretezett hűtési megoldások inkább a jellemzőek, válogatni lehet a "jóból".Igazából itt is az van mint a 970 versus 290-esnél kicsiben. Az egyik oldalon nem nagyon tudsz mellé nyúlni, míg a másikon könnyen belenyúl az ember olyanba amivel nehéz együtt élni, mert a turbinahangot általában nem szereti az ember. Mindezek ellenére ha azonos árban lennének a két oldal kiszemeltjei én őt választanám ha nem htpc házikód van. De 960-as olcsóbb általában és 70 fölött vétek fizetni azért a teljesítményért amit ezek a kártyák nyújtanak. Én az apróról vennék a helyedben egy új giga 960-asat 61 körül. Vagy ha totál nem zavar a hang és a házadban akkor a huzat mint az Antarktiszon akkor egy 290-es 70 körül, ott nem lenne gond a teljesítménnyel.
-
csabika0001
senior tag
Jelenleg itt tartok.
GPU 1530MHz
MEM 8080MHz
Hőmérséklet gyári venti beállításokkal max 66-67 volt, direkt lekapcsoltam a házventiket lássam mit tud. Szerintem 60-62 körül lehet a vége normális szellőzéssel.
A GTX660-ashoz képest ez valami brutall tuningot bír. A GPU még 1550 körül sem dobta el a Heavent, viszont már láttam pöttyözést. Feszültséget nem emeltem, valszeg egy ideig nem is fogok. -
synthattik
aktív tag
Igen erről van szó,olyan 40%-os ventivel tuningolva 1500/8000mhz-en 62-63 fokos a gpu általában,kivétel fc 4 az elégg befűt 67 ig kb.
Volt nekem is 750ti ,nem ugyanaz a teljesítménye a 2 kártyának,míg a 750ti-nek 60w a tdp,addig ennek a duplája,sőt ennek a kis gigának kitolt tdp-vel 140w a plafon.
Ebből 1 ventivel tuningolva nem igazán tudod 60 fok alatt tartani a gput,ha csendet is szeretnél,talán a 2 ventissel sanszosabb,de nem hinném hogy ártana ezeknek a 70 fok.
Én is jobban szeretem inkább 60 közelében,ami az esetek 90 %-ban meg van 1 ventivel is hangtalanul.
De ahogy néztem itt ph-s tesztet is a 2 ventis giga elég jó alterantiva lehet,a halkság ,és hűsség oltárán. -
synthattik
aktív tag
+1 juve600 fórumtársnak,én gtx 680-at váltottam vele,direkt hagytam minden játékot olyan beállításon,ahogy a 680-al játszottam,bf 4,watch dogs,fc4 mindenhol hozza a sebességét a 960.
Idáig csak gta 4-ben láttam kevesebb fps-t,de az sem olyan számottevő,meg jól is van optimalizálva.
Nekem giga mini van,részemről abszolúte vállalható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest