- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
Corsa02
őstag
Na, megcsináltam én is az újrapasztázást, miután leveleztem 2-3 kört az MSI-vel és álláspontjuk szerint normális, hogy a Gaming X hűtéssel 85 fokig melegszik a kártya (1660Ti). Katasztrófa volt a gyári pasztázás, kapott MX5-öt és max hőmérséklet 100% terhelés mellett 66 fok!!! lett. Közel 20 fokot esett a hőfok.
Ezt most képekkel dokumentáltam és elküldöm nekik, kíváncsi leszek a válaszra. -
Bjørgersson
félisten
Szerintem viszont egy szava nem lehetett volna az új tulajnak, mivel nem miattad melegedett ennyire a kártya, gyári állapotban volt, működését sem befolyásolta. Ugyanezért a boltok sem gariztatnák, pont mint a coil whine miatt sem. Ott van az Intel szar minőségű pasztája is, amit több generáción keresztül használt és garivesztés nélküli megoldás nem volt rá.
-
ham_
tag
-
Corsa02
őstag
Nálam is marad még 2-3 évig tuti, 1 éves már elmúlt...lehet többet teszek az "egészsége" megóvása ügyében, ha alacsonyabb hőfokon járatom, a garit meg úgy is ki szokták bírni
Az a baj, hogy legszívesebben visszaadnám az MSi-nek, hogy na gyerekek ezt pasztázzátok újra mert nem sikerült, de ugye ilyet hiába reklamálok, nem fognak velem foglalkozni.
-
-
csibe1
addikt
"Most az elmúlt, kicsit melegebb napokban a gpu-m nem tudott 74 fok alatt maradni konstans 40%-os ventifordulaton Project Cars 2 alatt"
Magasabb fordulat? Mondjuk 70%-os ventifordulaton?
Néha tényleg nem értem, hogy miért várnak a népek csodát; alacsonyabb ventillátor fordulatszám alatt nagyobb hűtési teljesítményt.
Amúgy a plusz ventik nem generálnak plusz zajt?
-
ßrainiac
addikt
Itt ugy nez ki, sikerult az inno3d superbol is.
1965@900 es kussban van auto ventivel.
Arra nem birok rajonni, hogy miert nem veszi le desktopon az orajeleket, nvcpl-ben adaptive-on van a power. Ha restore-olok gyari profilra, leveszi 300-ra a core clockot. Tuning profillal meg maxon ketyeg.
-
Bjørgersson
félisten
Hasonló, bár a 2060 lényegesen többet fogyaszt, így elfogadhatóbb a 73-75°C, mint a 1660 esetében a 69-71°C.
-
Bjørgersson
félisten
1660 Ti Gaming X nálam is ennyi volt játék közben, úgyhogy szerintem igen. Fura egyébként, hogy a 1060 Gaming X-et nem tudtam 65°C fölé melegíteni, pedig ~10 wattal ha kevesebbet fogyaszt. Valamit elnézhettek a 16-os Gaming X hűtésekkel, vagy direkt lett ilyen.
Akkor már megemlítem azt is, hogy a szintén Gaming hűtésű, 1060-nal megegyező fogyasztású 960 még halkabb és/vagy hűvösebb volt, a 140 wattos 660 pedig a legnémább volt mind közül a TF hűtésével, s ráadásul ritkán ment nálam 60°C fölé. Érdekes ez...
-
|AP|
veterán
nekem most egy Giga Windforce van Gaming X után. Passzív módban nincs különbség
Ha tekernek a ventik akkor sem sok egyébként.
Egyedül ami itt furcsa, hogy ha mondjuk CAD programban 3D-s modellt forgatok és elkezdi használni a VGA-t, akkor hallhatóan, szakaszosan pörögnek fel. Felpörög-megáll, ezt váltogatja és ez hallatszik. Ha már folyamatosan járnak a ventik, annak nincs jelentősebb hangja. Lehet az MSI is így csinálta, csak ott halkabbak voltak ezek a felpörgések -
Bjørgersson
félisten
Igazad van, a Gaming X-hez hasonlítva visszalépés, de nyilván nem ez a legrosszabb hűtés, amit eddig használtam. Rendesen össze van rakva, a sok műanyaghoz képest masszív, nem lötyög, nem nyekereg.
Windforce-om utoljára egy GTX 560 Ti volt, én azt is szerettem.Asusom pedig egyszer kb. egy hónapig, de többet soha.
-
Pano
addikt
Hát igen. Én a te helyedben olyan oldalról közelíteném meg a dolgot, hogy mennyi időre szeretnél beruházni, milyen gyakran cserélgetsz kártyát? Ha legalább 3 évig használod, mert nem vagy annyira komoly gamer, akkor ha megteheted inkább rakjál hozzá -akár későbbre kitolva - és vedd meg az Asus rog-ot (vagy msi gaming x, de egy árban vannak). Ha pedig úgyis fejleszteni fogsz 1-2 éven belül, mert kell az erősebb, a jobb, akkor vedd meg valamelyik olcsóbbat és kész.
Ha neked nem kell a passzív működés mindenképpen, mint pl nekem, akkor a Gainward Ghost teljesen jó. -
mcs
veterán
Teljesítmény oké, hűtés hatékonysága oké, mert 65 foknál feljebb még nem láttam 1600 rpm mellett, de a díszkeret annyira vékony műanyagból van és annyira közel is vannak rá felfogatva a ventik, hogy egy rossz fogással valamelyik venti simán neki tud koccolni. Finoman megfeszítgettem a keretet, és azóta nincs gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Drón topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kuponkunyeráló
- Ford topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Lèpj be a jövőbe! Kamatmentes rèszletre is!
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest