Új hozzászólás Aktív témák
-
Bjørgersson
félisten
válasz
lasarus1988 #2410 üzenetére
Asus Z170 Pro Gaming alaplapban nekem is csinált ilyet MSI GTX 1070 Gaming X anno.
-
Bjørgersson
félisten
Az előző generációnál sem volt sokkal jobb a helyzet a pasztázást illetően. Mondjuk ez a hűtő lényegesen masszívabb szerintem, s a hátlap és a műanyag burkolat sem takarja el annyira a lamellákat, úgyhogy legfeljebb pár fokot nyerhettem az egésszel.
-
Bjørgersson
félisten
Szerintem viszont egy szava nem lehetett volna az új tulajnak, mivel nem miattad melegedett ennyire a kártya, gyári állapotban volt, működését sem befolyásolta. Ugyanezért a boltok sem gariztatnák, pont mint a coil whine miatt sem. Ott van az Intel szar minőségű pasztája is, amit több generáción keresztül használt és garivesztés nélküli megoldás nem volt rá.
-
Bjørgersson
félisten
Ezt a négy csavart kicsavarod és kész.
Sokat javítanak egyébként a hűtésen, ha a backplate és a burkolat nem lógna a bordák útjába, de hát biztos átgondolták, hogy a "jó kinézet" fontosabb a funkcionalitásnál.
-
Bjørgersson
félisten
1070 Ti alulfeszeléssel kapcsolatban jöhetek ide értetlenkedni vagy átjön valaki a 1070 / 1070 Ti / 1080 topikba segíteni lécci?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Roland861010 #2268 üzenetére
Mert csendben vannak a ventik es nem gyujtik a port. Miert jobb az 5%? Elindulnak egyaltalan a ventik 5%-on?
-
Bjørgersson
félisten
A 1060 topik összefoglalójából:
A boost órajelekről
A GPU-Z első fülén látható boost érték a boost 1.0, vagyis amire az adott órajelen minden egyes (adott esetben) GTX 1060 garantáltan képes boostolni a hőmérséklet és kihasználtság függvényében. A második fülön látható, szenzor által mért boost órajel Kepler és Maxwell esetében a boost 2.0, Pascal esetében pedig a boost 3.0, ami dinamikusan változik szintén a hőmérséklet és kihasználtság függvényében, és a boost 1.0-nál értelemszerűen több. -
Bjørgersson
félisten
válasz
Grave_444 #2191 üzenetére
A boost 1.0 órajel 1815 helyett 1830 MHz, de a boost 3.0 miatt ugye tök mindegy, szerintem ugyanannyira kell boostoljon mindkét BIOS-szal. Ventiprofilban azért lehet komolyabb eltérés, a Gaming X-en komolyabb hűtés van, lehet azon higgadtabbra vannak állítva ventik. Max ha nem tetszenek a játék közben mért hőmérsékletek, Afterburnerrel tudsz egyéni profilt beállítani.
-
Bjørgersson
félisten
Hasonló, bár a 2060 lényegesen többet fogyaszt, így elfogadhatóbb a 73-75°C, mint a 1660 esetében a 69-71°C.
-
Bjørgersson
félisten
1660 Ti Gaming X nálam is ennyi volt játék közben, úgyhogy szerintem igen. Fura egyébként, hogy a 1060 Gaming X-et nem tudtam 65°C fölé melegíteni, pedig ~10 wattal ha kevesebbet fogyaszt. Valamit elnézhettek a 16-os Gaming X hűtésekkel, vagy direkt lett ilyen.
Akkor már megemlítem azt is, hogy a szintén Gaming hűtésű, 1060-nal megegyező fogyasztású 960 még halkabb és/vagy hűvösebb volt, a 140 wattos 660 pedig a legnémább volt mind közül a TF hűtésével, s ráadásul ritkán ment nálam 60°C fölé. Érdekes ez...
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Laller89 #2062 üzenetére
MSI GTX 1660 Ti Armor OC 6G
MSI GTX 1660 Ti Ventus XS OC 6GTovábbá az Armornak félpasszív a hűtése, én azt venném.
-
-
Bjørgersson
félisten
Igazad van, a Gaming X-hez hasonlítva visszalépés, de nyilván nem ez a legrosszabb hűtés, amit eddig használtam. Rendesen össze van rakva, a sok műanyaghoz képest masszív, nem lötyög, nem nyekereg.
Windforce-om utoljára egy GTX 560 Ti volt, én azt is szerettem.Asusom pedig egyszer kb. egy hónapig, de többet soha.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson #1997 üzenetére
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Beköszönök egy 1660S Ventus XS OC-val. A Gaming X-ek és Gainward Phoenix után hűtés szempontjából mindenképpen visszalépésnek tartom, de hirtelen nem találtam ennél jobb átmeneti kártyát értelmes áron.
Az üresjáratban 40%-os venti már most zavar, viszont visszaolvastam és láttam, hogy felmegy rá a Gaming BIOS, aminek örülök. Ha lesz egy kis szabadidőm, megpróbálkozom vele, aztán játék közben is kipróbálom, kíváncsi vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- E-roller topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest