- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Corsa02
őstag
válasz
szabozsolt87 #2691 üzenetére
Szerintem is, ezek után nem lesz már gondod vele.
-
Corsa02
őstag
válasz
szabozsolt87 #2686 üzenetére
Na szuper, örülök, hogy megoldódott, az enyém totál ugyan így nézett ki, pasztázás óta hibátlan :)
-
Corsa02
őstag
válasz
szabozsolt87 #2684 üzenetére
Az enyém 2 sem volt mikor újrapasztáztam :D A Gaming X-nek volt egy szériája ahol ratyi pasztát használtak...
-
Corsa02
őstag
válasz
szabozsolt87 #2675 üzenetére
Akkor a driver hatással van rá ezek szerint. Bár nekem egyre erősebb a gyanúm, hogy Bios dolog lesz ez. Én egy másik gépben kipróbálnám még, olyat olvastam többször , hogy bizonyos alaplapokkal szokott anomália lenni.
Lehet újra kellene flashelni a biost is...bár elvileg ez az utolsó verzió, nem tudom engedi e?!
-
Corsa02
őstag
válasz
szabozsolt87 #2673 üzenetére
A magasabb hőfokot talán magyarázhatná, de a pár másodperces felpörgést nem...
-
Corsa02
őstag
válasz
szabozsolt87 #2671 üzenetére
De ezt beállítani nem kell, ez az alap bios ventilátor profil! Ha minden defaulton van akkor így kell működnie. A felpörgés ami fura...
-
Corsa02
őstag
válasz
szabozsolt87 #2661 üzenetére
Én még annyit megtennék, hogy csökkentett módban DDU-val eltávolítanám a drivert és minden ehhez kapcsolódó dolgot. (Afterburnert is) Majd újratelepíteném a drivert, de csak azt, lássuk úgy is csinálja e.
Teejay: én ezt tudom, az enyém is igy működik, annyi, hogy a tuning és power limit kitolása miatt picit melegebb :)
-
Corsa02
őstag
válasz
szabozsolt87 #2654 üzenetére
Furcsa az egész venti profil, miért forog 1300-at 32 fokos idleben??? 55 fokig el sem kellene, hogy induljon...
A kép alapján én sem látok furcsaságot a biosnál, pedig van benne ráció, hogy valami ott van mókolva.
A 78 fok azért már sok, nekem 69 fölé nem megy jól szellőző házban, bár ehhez újra kellett pasztáznom mert nekem is ilyen meleg volt. Sajnos a Gaming X-ek hajlamosak kiszáradni... -
Corsa02
őstag
válasz
szabozsolt87 #2646 üzenetére
Hőfokok milyenek? Terhelve és idle?
-
Corsa02
őstag
válasz
szabozsolt87 #2643 üzenetére
Hali!
Nálam nem csinál ilyet sem terhelés, sem idle módban.
-
Corsa02
őstag
válasz
Jack Oneill #2520 üzenetére
Szia! Rendben vannak a hőfokok. Lehetne pár fokkal alacsonyabb, de ez még rendben van. Sok tényezőtől függ azért a dolog. Melyik kártya az pontosan? Ventus? Gaming X?
-
Corsa02
őstag
Azért írtam én is a pasztázást, mert nálam is melegedett pár hónap után (80 fok)...nagyon gyatra volt a paszta, kiszáradt és pasztázás is csúnya volt. (tettem fel régebben én is képeket) Azóta nálam is tuninggal max 68 körül van.
65 felett nem igen láttam ilyen értéket tesztekben...
A tesztek új kártyákkal készültek, azokon még jó volt a paszta( A Müszi-t sajnos nem értem
)
-
Corsa02
őstag
válasz
Aprósólyom #2438 üzenetére
Én most csak annyit írtam be, hogy "1660 idle clock" jött is info, keress rá Te is. MSI Aftnerburner, EVGA progi is okozhatja, driver cserélgetés, van amelyikkel jó van amelyikkel nem. (kicsit valóban katyvasz egyébként) Geforce Game Ready topic kell neked.
-
Corsa02
őstag
válasz
Aprósólyom #2436 üzenetére
Nehezen tudtam csak előidézni a felugrást is, de ha fel is ugrik, akkor rögtön vissza is megy idle-be. (60Hz-es monitor)
Úgy emlékszem, hogy ez ismert hiba és ahogy írod összefüggésben van a monitorral. Javította is már az nvidia párszor, a Geforce hivatalos fórumon tudsz utánaolvasni. Driver cserék voltak nálad? -
Corsa02
őstag
válasz
Bummafejbe #2431 üzenetére
Abban próbáltunk segíteni, hogy nem biztos hogy hűtést kell cserélni, mert több esetben pár hónap alatt tönkrement a paszta és az okozta a magas hőfokot. De esetedben lehet, hogy valóban gyengébb a hűtés, ezek az 1 ventilátoros verziók nem biztos, hogy a legjobbak.
Hűtő cserét nem láttam még itt a topicban...utána kell nézni akkor, ha azt akarsz. -
Corsa02
őstag
válasz
Bummafejbe #2427 üzenetére
...csak nem biztos hogy érdemes, lehet egy pasztázás 10 fokot jelent és rendben is vagy.
-
Corsa02
őstag
válasz
Grave_444 #2403 üzenetére
Igazából engem az zavar, hogy garban ezzel nem akartak volna semmir kezdeni, mert még belefér szerintük. Én felajánlottam, hogy kiszedem, elküldöm nekik saját költségen, pasztázzák újra és így megmarad a garancia is, de 85fok terhelésen még fullon forgó hűtéssel még oké...
Nálam, most tuninggal max 66 fok, 43% -on forgó ventikkel, szinte hangtalan :) -
Corsa02
őstag
Na, megcsináltam én is az újrapasztázást, miután leveleztem 2-3 kört az MSI-vel és álláspontjuk szerint normális, hogy a Gaming X hűtéssel 85 fokig melegszik a kártya (1660Ti). Katasztrófa volt a gyári pasztázás, kapott MX5-öt és max hőmérséklet 100% terhelés mellett 66 fok!!! lett. Közel 20 fokot esett a hőfok.
Ezt most képekkel dokumentáltam és elküldöm nekik, kíváncsi leszek a válaszra. -
Corsa02
őstag
Nálam is marad még 2-3 évig tuti, 1 éves már elmúlt...lehet többet teszek az "egészsége" megóvása ügyében, ha alacsonyabb hőfokon járatom, a garit meg úgy is ki szokták bírni
Az a baj, hogy legszívesebben visszaadnám az MSi-nek, hogy na gyerekek ezt pasztázzátok újra mert nem sikerült, de ugye ilyet hiába reklamálok, nem fognak velem foglalkozni.
-
-
Corsa02
őstag
válasz
LeVy2Gamer #2338 üzenetére
Hali! Egy ismerősömnél ugyanez volt, egy driver frissítés után. Végül a 461.92-es driver lett a nyerő, az ez utáni driverekkel ugyan az előjön amit írtál. Egyébként az nvidia forumon sokan panaszkodnak erre...
-
Corsa02
őstag
válasz
Roland861010 #2245 üzenetére
Szerintem ez még jó pár hónapig így lesz...gyakorlatilag semmit nem kapni, Nvidia is most ébredt ezzel a bányászkártya gyártással meg korlátozásokkal a normál kártyákon...de ennek mire hatása lesz az hónapok :/
-
Corsa02
őstag
Hát igen a VGA piac az egy katasztrófa sajnos, de egyelőre én elégedett vagyok 1660Ti-vel, FullHD-ra, 60Hz-en szerintem hibátlan
Aztán majd 1,5 év múlva meglátjuk, hogy áll a piac, akkor még mindig lesz rajta 1év gar. és kiderül, hogy érdemes-e eladni és erősebbe fektetni.
Én egyébként eddig mindegyik kártyámat OC-vel használtam, soha nem mentek tönkre, mert a hőfokokat mindig rendben tartottam. Több régi kártyám a mai napig üzemel valamelyik ismerősnél, rokonnál -
Corsa02
őstag
Igeeen, részben igazad van. De az egy dolog, hogy a Nioh2 alatt 3 Fps a különbség, más játék alatt (pl. Horizon Zero Dawn, RDR2...) meg akár 10-12 Fps -t is mértem amikor az OC-t teszteltem, ami számít ha éppen a 60 képkocka közelében táncolsz, ezzel pedig stabil 65-70 lesz. De!! ez egyéni preferencia, engem nem érdekel, ha 30-40W-al többet fogyaszt, ha cserébe meg van a stabil 60 Fps. Feleslegesen meg nem hajtom, pl. Forza Horizon 4 alatt alapon megy mert oda ugy is bőven elég, Afterburner-ben csináltam 3 profilt és játék előtt egy gombnyomás
-
Corsa02
őstag
válasz
Roland861010 #2233 üzenetére
OC-val, (2130/7500), bár alapon is 3500 körül volt...
Nálad mi az Nvidia 82854 GMCH Integrated....? Inno-t igy irja ki?
-
Corsa02
őstag
válasz
Roland861010 #2231 üzenetére
-
Corsa02
őstag
válasz
Grave_444 #2220 üzenetére
Amit majd még lehet kipróbálok, hogy lejjebb veszem a passzív módot 50 fokra, és már onnan adok neki 20% fordulatot, hátha akkor nem szökik fel.
A Power limit nálam egyébként ki van tolva 107%-ra meg a Core Voltage is 100%-ra...
89 fok amikor elkezdi magát visszaszabályozni, tehát még az alatt 10 fokkal szerintem rendben van.Nálam fent van a friss HWinfo, de nem látok benne memória hőfokot...lehet a bétában van, azt nem tettem fel.
-
Corsa02
őstag
válasz
Grave_444 #2217 üzenetére
Nekem 1660Ti Gaming X OC van, ott is így alakúlnak a hőfokok, főleg nálam tuninggal (2130/7500) a 78-ba is belever (pl. Horizon Zero Dawn alatt, ultimate grafikán), OC nélkül ahogy nálad is 70-72 fok.
Roland861010
A Gaming X-ek 60 fok alatt passzívak, vannak játékok ahol el sem indul vagy csak 1-2 percre...itt én nem találtam, jobb beállítást mint a gyári profil. -
Corsa02
őstag
válasz
Roland861010 #2206 üzenetére
Semmi OC nem aktív nálad?
-
Corsa02
őstag
válasz
peugeotmate #2164 üzenetére
Persze, sőt profilt is elmenthetsz benne és egy csak egy gombnyomás. Nyugodtan próbáld ki
-
Corsa02
őstag
válasz
Corsa02 #1818 üzenetére
Sziasztok!
Megérkezett a MSI GTX1660TI Gaming X 6GB.
Eddig nagyon jók a tapasztalataim vele, az 1050Ti-hez képest ég és földNagyon szépen is megy, már alap órajeleken is. Egy kicsit húztam rajta próbából, lehet hagyom is majd, a végleteket nem feszegettem, GPU: +130Mhz, Mem: +800Mhz.
Így már szépen 2Ghz fölés Boostol és játékok alatt is 2070Mhz-en tarja (Max:2115Mhz), és így sem melegebb mint 65 fok. Egyelőre hagyom ezt a beállítást és tesztelem még pár napig.Néhány Benchmark eredmény:
-
Corsa02
őstag
Köszönöm a választ. Így érthető is a dolog, közben lépnem kellett mert lejárt volna az akció a 1660 TI-re, így 10€-val drágábban azt rendeltem végúl, egyébként az MSI GTX 1660TI Gaming X-ről van szó, elvileg ugyan az a hűtés mint a Super Gaming X-en, talán nem lesz gond a Boost-al.
-
Corsa02
őstag
Közben egy kérdés felmerült ma reggelre. Az egyik webshop megakciózta a TI-t, így kb. csak 10€-val drágább mint a Super, ez esetben is inkább a Supert válasszam? Szintén Gaming X...
-
Corsa02
őstag
Igen ez is igaz, most el kell döntenem, hogy mondjuk ha most fizetek ki többet akkor 1,5 év múlva nem kell mert a 2060 Super 8gb kiszolgál és megy mondjuk fullHd-n még +1,5 évet 60hz/60fps-n, vagy akkor már az is kevés lesz...
Vaaagy feleslegesen fizetek ki most többet mert elég lesz a 1660 Super is még...Ezt még meg kell álmodnom :)
-
Corsa02
őstag
Hát igen, nálam is 1050TI-t váltana, de nyílván én ilyen jól nem jövök ki a buliból
Ahogy nézem a teszteket, kb. 2-2,5x több FPS-t tud a 1660S mint az 1050TI-m, már ez is nagy előrelépés lenne. Viszont ami elgondolkodtató, hogy a 2060 topikban, meg azt mondják, hogy 8GB Vram alatt már nem szabad venni kártyát...mennyire látod így? Kifut a 1660S a Vram-ból? -
Corsa02
őstag
Köszönöm, ez egy nagyon korrekt teszt. Az világossá vált, hogy a TI gyakorlatilag nem gyorsabb, max 1-2%-al, de azt sem mindig tudja hozni, így semmi értelme több pénzt adni érte. Nekem Full HD felbontás mellé kellene kártya, ezt a jövőben sem fogom átlépni, legalább is még évekig biztos nem, úgy látom ár-érték arányban az 1660 Super teljesen korrekt választás. Ez az MSI Gaming X pedig meg is győzött, nagyon korrektnek tűnik.
Én Németországban élek, jelenleg ez a kártya 266€, tehát kb.93.000.-Ft , ez egész jó árnak tűnik.TechN7ne
Köszönöm Neked is a megerősítést.Ahogy nézem alig lehet kapni Magyarországon ezt az MSI Gaming X-et...kifutó lenne?
-
Corsa02
őstag
Sziasztok!
GTX 1660 Super vagy TI vásárlásán gopndolkodom, tapasztalatotok alapján, melyik a legjobb gyártó?
Olyanra lenne szükségem ami lekapcsolja a ventillátorokat, ha nincs terhelés alatt a kártya és persze a legjobb teljesítmény kellene. Több tesztben láttam, hogy a gyártók kártyái között azért van különbség időnként.Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest