- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Apple Watch
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- One mobilszolgáltatások
- Tavaszi szél Slimet áraszt
-
Mobilarena
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gregpowi
tag
válasz ScomComputer #9692 üzenetére
Zsír új ssd-t raktam be. Most tettem fel a win 10-et. Szóval semmi régi dolog nem kavarhat be.
-
-
Gregpowi
tag
Feltettem elvileg mindent ami kell. Olyan hibát tapasztalok, hogy amikor görgetem az oldalt Chrome-ban, akkor egy csíkban elcsúsznak a betűk. Mikor megállok, akkor minden fasza.
Ez mi lehet ?
-
killer095
őstag
A legtöbb dolgot külföldről szerzik be, oda is van írva, akkor már inkább rendelem meg maganak, és legalább nem kell kifizetnem az a hatalmas hasznot amit rátesznek, csak azért mert megrendelik! Értem amúgy amit irtál, mert van választék, csak ha magadnak rendeled külföldről ott is van választék! Mindazonálltal még léteznek így müködik a dolog nekik!
ORIGIN/Battlelog: IDaVe_CQCI , PSN: DaVe095hun
-
kistocso
tag
válasz FuRiONight #9673 üzenetére
gigabyte!!!!!!!!
csak isA gyorsabb ügyintézés miatt keress telefonon: 06703190901
-
törölt tag
Ezek a vizes rendszerek felpiszkálták az érdeklődésemet...
Melyik lenne jobb 1080 SLI-re a Giga vagy MSI Seahawk?
Az MSI mellet a Corsair hűtési rendszer szól. a Giga meg ki tudja mit használ. Ellenben neki 2x8-as tápcsatija van, és ha valami akkor a vízhűtés tuning után kiállt, ahhoz meg nem árt a nagyobb kakaó...
Helyigényben/szélességben szinte egyformák, ahogy nézem az MSI Z97-G45-ömbe pont beférnének...
A Giga ehhez a pakkhoz is ad SLI HB hidat? (az oldalukról sajnos nem derül ki)
-
Forestgreen
aktív tag
Az MSI GTX 1080 Gaming X 1100 gramm. Megnéztem a GTX 1070 G1 Gaminget is, a nagyobb súlya ellenére stabilabb az MSI, de persze a Gigabyte sem fog lehajlani...
ASROCK Z790 Riptide WiFi + Core i5-12600K+MAG Coreliquid E360, Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix, 1 TB SSD, CORSAIR 32GB Vengeance RGB DDR5 6000MHz + Corsair 6500X
-
Dr. Akula
félisten
Minél nagyobb propelleres legyen, azt nem kell akkora fordulatszámon pörgetni, így halkabb. Az MSI pl. biztos ilyen, a többit meg kell nézni.
-
h1mpi
félisten
válasz Dr. Akula #9668 üzenetére
Ha valaki nem csönd szobában ül és nem a fejénél van a gép, akkor tök mind1 csak custom legyen. Én az Xtremem hangját még sose hallottam, igaz, hogy ez halkabb, mint a sima G1. Kb. MSI szinten van a zajszintje, csak hűvösebb. A 1080-as szériából is csak ezt veszem majd idővel.
Fully electric lifestyle!
-
Erdei88
veterán
Esetleg Gainward?
-
Sz.Miki
őstag
Én az első kettőre szavazok!
Talán az msi egy kicsit hűvösebb, de nekem az evga által nyújtott szolgáltatások többet érnek mint az a -2, 3 Celsius fok.
Az evga design nekem jobban bejön, de ez már egyéni vélemény.Sokáig asus-t szerettem volna, mivel eddig mindig asus kártyáim voltak, de amit a hűtős alatt láttam "memóriák hűtése címen" az hanyagságra vall, ráadásul még túlárazott is.
[ Szerkesztve ]
-
FuRiONight
addikt
Hali!
Ezek közül melyiket ajánlanátok?
-MSI GTX 1080 GAMING X 8G
-EVGA GTX1080 8GB GDDR5X FTW
-GAMING ACX 3.0
ASUS GTX1080 ROG STRIX GAMING -
válasz Tomassy00 #9667 üzenetére
g1 850gramm korul van emlekeim szerint, cirka 29cm es backplate van rajta, nincs az az isten hogy fel centit hajoljon barmilyen korulmenyek kozott. Ha meg az amp extremed hajlik, akkor zotacot kell ekézni, nem a gigabyteot.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Archttila
veterán
válasz killer095 #9642 üzenetére
Bármilyen furcsa de a VGA-an túl is van élet, és hidd el sok dolgot csak náluk lehet itthon beszerezni.
80-90mm Noctua ventik, anno SIlverstone SG13 ház, SS SFX táp is náluk volt a legjobb áron, szóval ilyesmikből[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Sz.Miki
őstag
válasz demmer123 #9663 üzenetére
Természetesen megéri a plusz pénzt, egyedi Pcb., sokkal stabilabb áramellátás 10+2 fázis. Nagyobb orajel potenciál.
Ami pedig az evga-t illeti, kimagaslóan jó garancia, a kartyat bármikor szetszedheted ha mondjuk a paszta elkezd kiszaradni, nem jár garanciavesztéssel, akár másik hűtőt is tehetsz rá.
A többi gyártó mind plombálja a kártyáit.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
-
Tomassy00
senior tag
Azért az olyan hosszú kártyák mint a G1 vagy mint az AMP Exteme, és a többi hosszú és nehéz kártya, bizony meg tud hajlani backplate ide vagy oda. Én konkértan tegnap támaszottam ki a kártyámat, mert a jobb oldala vagy fél centivel lejjebb volt már mint a bal Ja megmértem 1427 gramm, és 32.5 centi.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz B4ndiBuild3r #9661 üzenetére
Többi se gyenge de ez a "könnyebben hajlik" honnan van? Főleg így black plattel széles az isten állatkertje aki egymás mellé rakja őket és ezt tesztelgeti, márha tényleg van ilyen...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Nem csak a giga cicereg, es itt forumon se hallottam még olyat hogy giga normal korulmenyek kozott (ertsd jatek, 20-200 fps kozott, vagy terheles nelkul desktopon) ciceregne. Ezt a hajlast nem tudom ki mondta, de keressunk mar egynel tobb embert. Még backplate nelkul se igazan ertem, hat még backplate-tel. Teljesitmenyevel nincs gond, gari 3 ev, cserebe tartozek 0, gondolom ezen is sporoltak. Szerintem 220-ert lenyegesen jobb vetel mint egy asus rog vagy barmi hasonlo 240-250-ert. Ugyanolyan ar mellett lehet fanyalogni, de 20-30k-val olcsobban mar folosleges.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
demmer123
őstag
EVGA FTW 1070 Megéri a plusz pénzt mint a SC+ACX-es verzió?
Mennyivel jobb az ftw?Jobban tuningolható?
Láttam ftw verzió nagyobb gyári oc tuningal rendelkezik.De gondolom sc+acx verziót fel lehet tuningolni arra a szintre.
-
ScomComputer
veterán
Csak azért kérdeztem,mert én tudom,hogy honnan származik (illetve hol található e fajta írás),már régebben is volt szó róla,de linkelni nem akarom(nem akarok senkit félrevezetni), mindenki keressen rá a neten akit érdekel...amúgy meg a Msi Gaming-ről is van ilyen.....
A "könnyebben hajlik"-meg csak duma,pláne,hogy backplate van rajta....
A vásárlók értékelése alapján,a gigából pár darabbal több fogyott:[ Szerkesztve ]
-
B4ndiBuild3r
tag
válasz ScomComputer #9660 üzenetére
Egy személyes, és a fentebbi kommentekben olvastam, hogy nincs az ajánlottak között, sok a coil whine-os közötte és az olcsóbbik MSI verzióhoz hasonlóan sporolósabb a kiadás, könnyebben hajlik. Semmi Gigabyte támadás, leszólás nem volt, talán nyers és túlzó volt a megfogalmazás, nekem is jobb lenne 215-ért egy 1080 G1 mint 270-ért az xtreme.
[ Szerkesztve ]
„We all make choices, but in the end our choices make us.” Andrew Ryan (BioShock)
-
ScomComputer
veterán
válasz B4ndiBuild3r #9658 üzenetére
Honnan veszed,hogy sok a a panasz, na mutass csak egy-kettőt!
(#9659) h1mpi:
-
h1mpi
félisten
-
B4ndiBuild3r
tag
Ez a Gigabyte kicsit gyengébb (cicereg, bug, gyengébb illesztés) az egész márkára jellemző a Pascal szériában vagy csak a G1 verzióra? Sok a panasz rá a kedvező ár ellenére, de nekem az Xtreme verziója tetszik és stabilabbnak tűnik, ezért kérdezem, hogy azok is vérzékenyebbek, mint az olcsóbb társai?
[ Szerkesztve ]
„We all make choices, but in the end our choices make us.” Andrew Ryan (BioShock)
-
gainwardgs
veterán
válasz Dancs Ákos #9655 üzenetére
Van a memórián borda
-
Dancs Ákos
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni kártya választáshoz.
A kiszemeltem egy GAINWARD 3699-BLISS GTX1070 8GB GDDR5 Phoenix PCIEA neten sajnos nem találtam videót arra vonatkozólag melyen ez a kártya szét lenne szedve.
Az lenne a kérdésem,hogy a VGA-n lévő memóriák hűtve vannak e bordákkal vagy a gainward léghűtéssel oldotta e meg a ramok hűtését.Az általam választott kártya mennyire csendes tesztek tapasztalatok alapján.
Ez lesz az első NV kártyám és nem szeretnék mellé nyúlni
-
Amilo02
aktív tag
"Hulk" meló közben
-
Sz.Miki
őstag
Ma végre volt időm játszani, Witcher 2-vel 1,5 órát játék alatt ultra beállítások, 2560x1440,, 130-150 FPS mellett 1945MHZ-ig boostolva a kártya 73-74 fokra beállt. A szobában 27 fok van.
Amit még fontosnak tartok megjegyezni, cicergésnek nyoma sincs, aminek azért örülök, mert az előző 5 vgam HD4780-től kezdve mindegyik tücsök zajt adott magából magas FPS értékeknél.[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz Dr. Akula #9650 üzenetére
Pont azt nézem, hogy a forint most nem is olyan rossz az euróhoz képest... persze még mindig nem 250FT 1euró de az már csak álom marad
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Dr. Akula
félisten
válasz ScomComputer #9649 üzenetére
Megint bezuhant a forint vagy ez egy ilyen drága hely?
-
Dr. Akula
félisten
válasz Erdei88 #9638 üzenetére
Úgy látom ez a prémium pakk abban több hogy van hozzá SLI HB híd. És pont olyan méretű ami nekem kéne. Lehet ezt külön is kapni? Mármint nem elméletben, hanem a valóságban.
---
A kártya hűtése már baromi nagy, 3 slotos, ez SLI-ben elfoglalja az összes PCIE slotot, mellé már semmi nem fér.
[ Szerkesztve ]
-
Erdei88
veterán
válasz Darth_Revan #9643 üzenetére
Itt egy teszt. 1 percnél beszél róla.
-
KAMELOT
titán
-
Erdei88
veterán
válasz Darth_Revan #9639 üzenetére
caseking-en már a 1070 van raktáron, 1080 rendelhető.
Hazánkban eddig csak Merlinnél láttam 1070-et 200 ezerért
-
Erdei88
veterán
válasz KAMELOT #9635 üzenetére
Lényegében 3 van a 1080-ból:
GTX 1080 Xtreme Gaming
GTX 1080 Xtreme Gaming Premium Pack
GTX 1080 Xtreme Gaming Water cooling1070 pedig egy:
GTX 1070 Xtreme Gaming[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
EVGA SC,FTW 1070 Kártyák mennyivel jobbak mint a gigabyte g1 ?
Mert itt 150-ért lehet kapni gigabyte g1-et. Evga 1070 ftw pl 170-175-ért.
Ennyivel jobb az evga hogy 20-30 ezerrel drágább ?
-
Dr. Akula
félisten
válasz ScomComputer #9615 üzenetére
WTF az ott bal alul a dobozban, SLI HB híd?
-
demmer123
őstag
Ha innen megrendelem ezt a kártyát mennyibe kerülne kb (szállítással együtt)?
Valaki rendelt már evga oldaláról?Mennyi a szállítási díj?
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz killer095 #9624 üzenetére
Ez mondjuk pont nem így van, korábban is írtuk már, hogy az FE verziók nagy átlagban magasabb órajelet tudnak elérni. Valószínűleg válogatta a gpu-kat az nvidia rájuk. Sokkal nagyobb %-ban mennek 2150-et is.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
FuRiONight
addikt
EVGA-bol csak FTW érdekel! Valaki segítene a vásárlásnál? Tovabbiak PÜ-ben!
-
-
Puma K
nagyúr
válasz FuRiONight #9622 üzenetére
"Kártyát amúgy direktben EVGA-tól rendeltem, mert itthon akkor egy darab nem volt sehol, plusz végignézve az itthoni árakat, onnan a legolcsóbb megvenni még úgy is, ha a szállítást is beleveszed... Németektől indítják, nekem a rendelés utáni 3. napon itt volt."
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
FuRiONight
addikt
Hali!
Rendelt már valaki evga oldaláról? Ha igen mik a tapasztalatok? Mennyi idő alatt jött meg a kartya a megrendeléstől számitva?
Elore is koszonom!
-
Shaza
senior tag
Erre van valakinek ötlete?
Nem akar elindulni az msi gaming app se az msi live update program
ezt írja :The platform does not support this application.
A legújabb verziót töltöttem le!
Köszi! -
Fr3eWar
őstag
Hogy állnak az EVGA szállítmányok?
-
törölt tag
Ez jó volt , grat a vashoz.
-
Archttila
veterán
válasz FollowTheORI #9611 üzenetére
Ket ellentetes velemeny. :-D
Szerintem irok nekik, meg csak nem esznek :-)
kaptam mar olyan infot is, hogy max. 2-3 hetig lehet meg kapni oket, ez esetben ujra kell kalkulalnom par dolgot ha nem szeretnek lemaradni rola.[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
addikt
válasz Tomassy00 #9593 üzenetére
Egész nap süti a nap a nappalit, ráadásul nagyok az üvegfelületek, meg jól tartja a meleget a tégla, ez van Megy egy ventilátor, csak azért nem alszom be, de majd lesz vmikor klíma, muszáj. Cserébe viszont télen is kevesebbet kell fűteni.
Mondjuk a cégnél is 29 fok van, pedig ott megy a klíma, viszont ott is egész nap süt a nap rá.
-
nagyúr
-
Archttila
veterán
Sracok arra vonatkozolag van valami informacio, hogy az FE-et meddig fogjak gyartani?
-
-
válasz xyzikeee #9599 üzenetére
Az elmult ket evet alapul véve egy even belul biztos hogy ne szamitanek 130ezerre..majd ha kijon a kovetkezo szeria masfel-ket ev mulva.
szerk: ahogy laraxior is mondja, ha penzszuke van, apron kell vadaszni joaras még egy év garis 980ti-t.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- League of Legends
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Microsoft Excel topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...