- Apple Watch
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Tavaszi szél Slimet áraszt
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
izsóó
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap előtt jött meg az új VGA
970et cseréltem erreInno3d Gtx 1070 HerculeZ X2
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
Sajnos meg nincs VGA-m csak emlekeztem hogy anno a GTX 980Ti-mnel experiencbol ment a logo szinvaltoztatas most meg olvasom, hogy minden vga-nal kell a sajat gagyi appja. Nem ertem msi-nel miert nem az AB a hivatalos app... Vegre meglephetnek.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
showtekk
csendes tag
Én próbáltam az Nvidia Geforce Experiencben ahogy az előző kártyánál működött, itt sajnos nem. Csak MSI Gaming Appon keresztül ment. Viszont lévén, hogy csak a logó színét lehet állítani sok értelmét nem látom, nem találtam olyan színt ami a rikító piroshoz jobban passzolna mint a fehér (Bár ez nyilván ízlés kérdése)
[ Szerkesztve ]
-
slick-adam
aktív tag
egyelöre biztos, hogy nem.
de ezt a konfigot (vagyis a CPU-t es RAM-ot) tenyleg nem akarom egyhamar lecserelni. 3 evre be akartam magam biztositani.
-------------------
MSI Gaming App-al lehet allitani. szvsz idegesito, ugyhogy uninstall. jo nekem feheren az MSI logo
parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
Landon
őstag
válasz slick-adam #8493 üzenetére
Erdekes. Megerte lecserelni a 6600K-d 6700K-ra akkor ezek szerint?
MSI Gaming ledeket honnan lehet controllalni? nV Expereience-ben nem lehet ugyan ugy allitani mint a kartyak sajat szoftverebol?
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
slick-adam
aktív tag
nem jatszottam vele, de ugy tudom a Watch Dogs is ilyen. bar ott lehet, hogy kompenzalhato ujabb i5-össel es OC-vel.
meg ahogy elneztem, GTAV benchmark-ban is latszik vegefele, hogy szereti a HT-t. igaz az uj i5+OC közel tud hozza kerulni.
en amondo vagyok, hogy mostmar tenyleg elerhettunk egy olyan pontra, hogy lassan (mondom LASSSSAN) tenyleg ertelme lehet az i7-nek, ha a fejlesztök a konzolok lassucska, de 8 magas procijat elkezdik kiaknazni.
[ Szerkesztve ]
-
AdluAn
tag
Van valakinek személyes tapasztalata arról hogy az msi vagy az evga 1070 a hangosabb?
-
Mopar426
tag
Köszönöm a válaszokat. Akkor 6600k lesz mellé.
Hope for the best, plan for the worst!
-
Morph76
aktív tag
válasz ImpersonatoR #8470 üzenetére
Mennyin tekert a 3770K?
Kihajcsa? -
Landon
őstag
válasz slick-adam #8487 üzenetére
Erdekes, hogy ennyire igenlyi a tobb szalat. Pedig azt gondoltam volna, hogy gaming teren ma mindenhova eleg a 6600K.
-
slick-adam
aktív tag
válasz Mopar426 #8482 üzenetére
összessegeben? nem fogja vissza.
de pl a Crysis 3 kinti reszei (pl Liberty Dome eleje, amikor atsompolyogsz a nagy füves területen, hogy a torony ne vegyen eszre) meg mindig kiakasztjak az i5-öst.
2 eve volt tan egy i5 4670-es a gepemben, na ezen a reszen lazan beallt a frem 40-re (GPU nem volt ludas, le lehet venni a felbontast 1280x720-ra is, akkor is ilyen). mondom wtf? aztan lett egy i7 4790K (alap orajelen) es voala! meglett ott a 60+ frem.
2 evvel kesöbb: i5 6600K. na mondom megnezem mit tud, felhuzva 4.4GHz-re megtamogatva 3000-es DDR4-el (segit, ha a CPU bottleneck). hat nem eleg neki! igaz nem 40 frem, de 50-60 azon a reszen. azert ez durva. jelen pillanatban is megköveteli az i7-est.
termeszetesen a tegnap berakott i7 6700K szinten 4.4GHz-en kineveti azt a szakaszt.ja es itt, az MSI 1070-esem OC-s BIOS-al tovabbi huzas nelkul 1080p-ben mindent VERY HIGH-ra teve 2xMSAA-val 60-ra lock-olva 60-70%-on "alszik"
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Azért durva, hogy az 1070-en ezek a GDDR5-ök mit mennek... Most próbálgatom, a 9,5GHz-et még simán viszi. Így már 300GB/s felett van a sávszél, 256biten...
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Németh Péter #8480 üzenetére
Msi h97 gaming3
Probaltam ezt a metódust, hiába dugtam rá pendriveot bármelyik usb-re rajta a bios file-al nem történt semmi se
De ez nem idevaló téma max folytassuk privátban !
[ Szerkesztve ]
-
Mopar426
tag
Sziasztok! Elejétől fogva olvasom a fórumot és néha találtam is utalásokat a kérdésemre, de nem teljesen tiszta még számomra az ügy.
A kérdésem az, hogy mennyire fogja vissza az i5 6600k a 1070-es kártyát? (ha egyáltalán visszafogja)
Érdemes miatta beruházni egy i7-re vagy annyival nem lesz nagyobb a különbség? Tudom játék függő is meg felbontás, meg még sok más, de úgy összességében mit mondanátok?
Köszönöm.Hope for the best, plan for the worst!
-
lavorka
aktív tag
-
őstag
válasz GeneraL_XTX #8460 üzenetére
Egy topicot találtam csak, ahol sikerült valakinek MSI alaplapot feltámasztania megszakadt BIOS frissítés után.
MSI Z97 Gaming not booting after BIOS Flash
axy
Well... it didn't work, but it worked :rolleyes_anim:It was kind of late when I left it there yesterday, so left it overnight. I woke up pretty early because of the anxiety, just to find out it was still stuck in F2, with no signal to monitor, just as I left it. My first thought was "Yup.... broke."
Decided to give it a last shot before going to work. I removed all components, HDs, video card, sound card and Wi-Fi card, changed USB thumb drive, and used the back USB slots. I have no idea what did it, but it did! BIOS is now up to date and configured, all hardware was plugged back in and working, Windows installed, and it was left updating OS.
You guys are great and sure made my day. Thanks a lot!
[...]
krzysztof.bajdzienko:
I did not know what is my current BIOS version. I was using the MSI Live Update 6 tool, updating everything possible (how wise of me), when Windows decided to crash.After noticing that 1) there is no signal on my display 2) MoBo LED debugger is stuck on F2 code I have prepared recovery USB:
1) USB stick (both 2.0 and 3.0 are working when plugged to USB 2.0 port), formatted to FAT32 (@Svet, in my case it was Kingston Patriot USB 3.0, FAT32)
2) Because I did not know what was my current version of BIOS I have downloaded ALL BIOS files available in the support section on MSI website. I have unpacked the archive and moved all BIOS files to the root on USB stick.
3) Like people here mentioned, I have put USB stick to the USB2.0 port (the one that is black inside).
4) I have cleared CMOS (did not have jumper so took the battery out) and plugged off all SATA cablesAfter switching PC on I could see that debugger stops at F2 but I also saw that mine USB stick is active (LED indicator on the stick). After approx 3 mins it restarted and the display was working, MoBo informed me that BIOS is corrupted and I need to select a file to flash it.
A comment here: Before copying ALL available BIOS files onto the USB stick I tried to recover BIOS using the most updated version on the stick. It did not work.
-
őstag
Milyen alaplap volt az pontosan?
-
Szinyák
őstag
Msi gtx 1070 gaming x hivatalos oldalról leszedték a OC biost Tán v.mi probléma volt vele ?
Szinyák
-
törölt tag
abridabri jol mondja, atlatszo folyadek, sarga cso. Korabban volt atlatszo cso-sarga folyadek, de akkor a cso elszinezodott (bezoldult-ismert Mayhems problema) uh e megoldas mellett dontottem (a cso baromi jo, de ugyanannyira nehezen szerelheto, de csak egyszer kell felrakni ) Jobbra lent a pumpa van, az nem latszik a haz falatol, a tartalybol megy oda a lotyi, onnan fel hulni, majd le CPU-> VGA, a tartaly-> pumpa utan mar mindegy a sorrend, a rendszer zartsaga miatt nincs erdemi elteres a viz hofokokban, 40-44C a top amit latok, biven megfelelo mindenre.
Merev csoves rendszer szebb lenne, de ahhoz most nincs turelmem, majd talan kesobb, most kielvezem ezt a kis huncut kartyat es nezek melle egy monitort, megerdemli, marmint G-Sync-est.
-
Landon
őstag
válasz #45997568 #8450 üzenetére
Epp akartam kerdezni, hogy miert nem hasznalsz merev csoveket (uveg vagy acril)? A masik reservoir a winyoknal van? Ettol a sarga festestol nem tartasz egyebkent, hogy idovel elszinezodik es kimoshatatlanok lesznek az illesztesek, block etc? Csak azert kerdem nert nekem is ez a sarga a kedvencem de tartanek tole kisse...
Grat a szekerhez egyebkent!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Futtattam egy time spy t en is 3770K + 1080 Gaming X
Talán utoljára holnap viszik el e gépet és méltó helyere kerül a 1080 ha méltóztatik a futár meghozni hétfőn az ujat..
Bar azért ahogy nézem annyira itt nem számít a proci mint fire strike nal lehet mégiscsak ér valamit az a dx12
-
lavorka
aktív tag
Time Spy, tuning nélkül: [kép]
Hát értem én a beszédjit! Veder kell neki meg lavór... :D
-
salvation
aktív tag
Valaki rendelt már CaseKingröl mennyi idö alatt jön meg a kártya kb?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Puma K
nagyúr
Ezzel az EVGA 1070 kártyával szemezek jelenleg, mert 1db 8pin-es tápcsati van rajta és az XFX Pro 450-et sem kellene cserélnem első körben... csak később... és akkor már egy MSI (1080? 1080 Ti?) is bekerülhet a gépbe 2db 8pin-es csatival
Gondolkodom hogy én is inkább az EVGA oldaláról rendelem...
Köszönöm az infókat!
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
bélanéni
őstag
Ha van esetleg valakinek EVGA SC 1080-asa, leírhatná a max hőfokot / venti fordulatszámot / szubjektív zajszintet, hallja-e a kártyát terhelés alatt. Előre is köszi. Azt látom, hogy az 1070 SC az nagyon halk.
Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
Szinyák
őstag
jaja , mást sajnos nem tudsz csinálni így nem lesz azért annyira deficites a dolog.
Igen apron el is viszik ha jól adod + aszem újra indul rajta a gari vagy nem jól tudomSzinyák
-
tomas51
senior tag
válasz Runner_fxr #8455 üzenetére
Tudna igen, csak a proci egy kicsit vissza húzza.
-
törölt tag
válasz hszilard666 #8456 üzenetére
1440p-re meg tokeletes amugy
-
Locutus
veterán
GPUPI32B-vel átlag 60-100Mhz-el többet bírnak stabilan az FE-k, mint ahol custom kártyák már driver recoverybe mennek.
Ami még érdekesebb, hogy GPUPI1B-vel meg konzisztensen 150ms-al jobban teljesítenek az FE-k, az azonos órajelen futó custom kártyáknál.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
tomas51
senior tag
válasz Runner_fxr #8451 üzenetére
Igen a proci nem mindegy, kell azért oda valami komolyabb ami kihajtja.
-
törölt tag
válasz Morph76 #8448 üzenetére
Koszi, persze, maximalisan, en is meglepodtem amikor ezt megvettem (persze tudatosan valasztottam ki), szerencsem volt az elmult par evben hardver teruleten, ebben a lapban a 4790K 55-60C-ot fut 5GHz-en 24/7, atomstabil, vizallo, egykartyas rendszerre tokeletes, kettot is siman hoz ha nem zavar a 8x8 konfig (par% difi az X99 rendszerekhez kepest, penzben meg eleg sokat kellene ra kolteni) A csovezes nem az igazi, de majd lesz merev ha kijon a 1080Ti es jo is lesz (vagy a Vega).
Az FE-tol razott a hideg, 8 pin-es csati meg a korites, de osszesegeben amugy is viz ment ra, teljesitmenyt hozza, csendes, gyors es eros.
-
Szinyák
őstag
válasz GeneraL_XTX #8428 üzenetére
íjjj , az nem v.mi fantasztikus , gondolom ki bírtad köhögés nélkül ? akkor még volt rá gari az a lényeg.
Lesz egy tartalék lapod gariztatás után ...Szinyák
-
őstag
-
Teaway
veterán
-
tomas51
senior tag
válasz Runner_fxr #8433 üzenetére
Saját teszt: GTA 5 1070
Igaz magasabb mint FHD de azért megteszi.[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
válasz Locutus #8441 üzenetére
Pedig allitolag nem valogatott gpu-k azok sem. Erre kulon felhivtak mindenhol a figyelmet. Bar olyan magy difi nem lehet mert ahogy latom a FE-k se mennek 2.1 felett...
-
Venyera7
senior tag
válasz hszilard666 #8440 üzenetére
Ez a teszt nVidia kártyákon jobban fut.
-
Locutus
veterán
válasz s4hu|SyD^ #8438 üzenetére
Igen, de ez lényegtelen. A lényeg az, hogy az FE-kre valszeg válogatta az nvidia a gpukat, és rendre többet tudnak a 3rd party kártyáknál, legyen azokon bármilyen csillivilli hűtés.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
törölt tag
válasz hszilard666 #8436 üzenetére
Persze, meg van vele munka, de platformot mar nem valtok, ez marad igy egy darabig.
Egy kartyas rendszerben a 1080 minden kartyarol elorelepes (hol kissebb hol nagyobb), nekem Fury X-em volt aminek megitelese valtozo, de ez olyan szinten erosebb azokban a jatekokban amikkel en jatszom, hogy na, sokkal. The Division, Overwatch 60%+ FPS, tobbit meg nem neztem, de ennyi eleg jatekok alapjan.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz #45997568 #8434 üzenetére
Van user ocnet-en, aki 60 kártyát nézett végig, és az FE-k rendre magasabb órajelet értek el tuningban. (függetlenül attól, hogy melyiken milyen hűtés van)
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Runner_fxr
Ármester
GTA V milyen átlag fps-t hoz másnál 1070-en? Fullhd, minden maxon és nekem akadozik, az msaa-t le kell vennem 4-re és akkor fut normálisan. Bár akkor sem stabil 60 az fps, 35-60 között, de jól játszható.
-
Laraxior
titán
Elpasszoltam a VGAmat a 750Ti-t. 1-2 hét IGP aztán jövök Úgyfest 1070 lesz a befutó, mivel hosszabb távra tervezek.
Van olyan VGA amit két év garival adnak, vagy mindre 3 év jár?(#8427) gab3c: Nekem is NZXT Phantom házam van jelenleg,most vettem. Előtte Obsidian 800D volt. Láttam az aprón egy 700D-t, de mire feltették, már berendeltem az NZXT-t.
[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz ImpersonatoR #8429 üzenetére
A hivatalos programjával csináltam úgy ahogy kell, ebbe nemigazán lehet belekötni. egy véletlen crash meg minden csak nem user error, eddig még nemigen csinalt ilyesmit, nyilvan abban a ket percben kellett neki amikor nem igazan kéne tuning se volt mivel nonk a proci szoval meg az se lehetett hogy instabil. Az asztalon voltam, semmi se futott, nem tudom mitől crashelt be az nvidia driver
-
addikt
válasz GeneraL_XTX #8428 üzenetére
Es megallapitjak hogy user error volt nem garis
-
gab3c
csendes tag
válasz Tomassy00 #8405 üzenetére
Nalam a monitor utan a haz a legfontosabb (es utana a tap).
Erdemes aldozni egy jora, nagyon meghalalja magatAlaplapok, procik, VGAk jonnek mennek, de egy jo haz kitart (nalam akar ot evet is, ami eleg komoly )
Egyebkent most egy NZXT Phantom 630 gunmetal-om van. Tisztithatosag szempontjabol kompromisszumos, minden masban tokletes Egy Corsair Obsidian-t valtott.Az alaplaprol igazad van, nekem is normal ATXes lapon van, de 4way SLI-re lett tervezve, ugyhogy nagyon jol pakolhato kartyakkal.
Lehet eve vegen bovitek SLI-re, majd meglatom milyen alaplapok lesznek az uj Zen procikhoz[ Szerkesztve ]
-
gab3c
csendes tag
válasz GeneraL_XTX #8415 üzenetére
Neked lett igazad
A GPU gyarilag maxon megy, OCvel picivel 2000MHz alatt vege (~1984MHz). Talan egy OC BIOS meg talalhat ~50-100MHz-et.
A memoria viszont megy 4333Mhzen (8666Mhz), pont ez volt a maximalis elvarasomMivel max 150W korul eszik folytonos terheles alatt OCvel, valoszinuleg csak a feszemeles segitene a GPUn. Hiaba a kiraly tapellatas, ez chip nem megy 2000-et lockolt fesszel...
A memoria sebesseg es a fogyasztas viszont
Elso Zotac kartyam, es ahhoz kepest hogy FE alatti arban jott, a HW nagyon jol meg van csinalva. A kulso design nagyon csecse, jol mutat a plexi mogott
A SW meg olyan mint a tobbiui) a japan importot csak egy evet ad a kartyara Ugyhogy a magyar ket ev megbecsulendo
[ Szerkesztve ]
-
tomas51
senior tag
válasz GeneraL_XTX #8421 üzenetére
Nekem ez a tuning a gyári értékekhez képest, olyan 8-10 fpst hoz.
Ami bőven jó arra hogy ne essen be valamelyik game 60fps-alá ami esetleg beesne tuning nélkül, én vsyncel játszok szeretem a stabil 60-at. -
s4hu|SyD^
addikt
válasz GeneraL_XTX #8421 üzenetére
Mi volt a géped baja? Gondolom sikerült megoldani? PM vagy off-ban itt válaszolhatsz. Csak kíváncsiságból kérdezem.
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz tomas51 #8414 üzenetére
A tápcsatiknak aztán holt semmi köze ehhez, de mind1
Nálam már volt két msi gaming 1070 is, mindkettő csontra +90mhz-et bírt stabilan. A mostaninak a memóriáját jobban lehet húzni, de ennyi a különbség. Kíváncsiságból feltoltam 130mhz-re csontra fagy tőle minden, nemhogy a 165mhz-től
Sikerült egy nagyon jó példányt kifogni, örülj neki (az már részletkérdés hogy ez kb nagyon max 1 fps-nyi különbséget, ha jelent) de ettől függetlenül általánosságban ezek a kártyák nem bírnak ekkora tuningot.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz tomas51 #8414 üzenetére
Tök mindegy milyen kártya, a GPU mindegyiken random, és az eddig tapasztaltak alapján kevés az amelyik a gyári OC-n felül még ennyit elbír. Szóval rátolni +130MHz-et a gyári OC-s kártyára igenis ész nélküli tuning, végül is megpróbálni meglehet...
(#8413) s4hu|SyD^: Én is úgy gondolom, hogy meg lehet közelíteni a ref szintet kb 5%-ra, ahogy a kolléga is mondja, de kb 2100MHz kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
tomas51
senior tag
válasz GeneraL_XTX #8398 üzenetére
Miböl gondolod hogy ész nélküli?
Én csak azért mutattam hogy nehogy elkezdjen bohóckodni 10mhz-esével...
Azért egy olyan karinak nem lehet gond a 130mhz se.
Főleg hogy 8pines... -
s4hu|SyD^
addikt
Amúgy a húzott 1070 mennyire éri el a ref 1080 szintjét? Tesztekben látni azért, hogy az 1080 jóval többet bír az 1070-nél, de mégis mennyi a különbség százalékban és mennyivel lehet közelebb vinni a kistesót a nagyhoz?
Én javaslom, aki nem tette még meg az váltson Win 10-re. Jó a rendszer, hozza a Win 7 gyorsaságát. Nagyon sokáig Win 7 párti voltam sőt az is van a másik gépemen, a laptopon 8.0, majd 8.1 volt, jelenleg pedig fel lett frissítve 10-re. Tudom sokan nem hisznek benne és nem akarnak váltani. Kell idő megszokni, de nem bonyolult, viszont cserélbe gyors és szerintem jobban is kezeli a hardvereket. Nem beszélve, hogy kell a DX 12-höz.
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
conqver
aktív tag
Shadow&Dust.....
-
Tomassy00
senior tag
válasz killer095 #8406 üzenetére
Azért ez nem teljesen így van... A lapnak nem kell hogy 9 slotos legyen, elég ha van rajta 3-4, vagy esetleg 2, de helyileg jól elosztva. Az egyik 2.5 slotos kártyát berakod a legfelső PCI-E -be, a másikat meg a legtávolabbiba. 9 slotos házaknál sokkal több hely marad a második kártya, és a táp közt, és a két kártyát is messzebb lehet pzícionálni egymástól. Utána lehet nézni neten, milló kép van...
-
killer095
őstag
válasz Tomassy00 #8405 üzenetére
Hiába 9 slotos a ház, ha a lap nem annyi XL-ATX-es lapok meg nem mostanában voltak 2.5 slotos hűtések single-re jók, főleg ha akarsz még mást is használni ne adj isten egy hangkártyát, mert 2 db 2.5 slotos vga mellé már nem igen kell betenni semmit sem
[ Szerkesztve ]
ORIGIN/Battlelog: IDaVe_CQCI , PSN: DaVe095hun
-
gab3c
csendes tag
válasz tomas51 #8394 üzenetére
Megprobaltam, a memoria nem megy ilyen sokat. Valoszinuleg nem Samsung chipek vannak rajta
@Tomassy00: kell a 1070, ebben biztos lehetsz
En azert nem az EXTREME-t valasztottam, mert az mar 2.5 slotos, mig a sima 2 slotos.
PCB meg ugyanannak tunik, egyhogy a jol szellozo hazamban nem lehet kulonbseg.
Max ha mas a ket BIOS TDP-je.[ Szerkesztve ]
-
Lidl
senior tag
válasz Hubba12 #8382 üzenetére
Hello,
próbáld meg átállítani a BIOS-ban az elsődleges megjelenítőt (Primary Display, azt hiszem, vagy hasonló)
Ez alapból AUTO-n van. Lehet, hogy bekapcsoláskor sokáig tart, amíg a gép érzékeli, hogy melyik megjelenítőt használja (alaplapi vagy PCI-e) és mire eldől, addigra már a windows boot-nál jár.
Újraindításnál meg nem kell ilyet vizsgálnia.Ez csak egy tipp, e egy próbált megér
Lidl