Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Landon
üzenetére
Csináltam fire strike ultra stress test-et.
A GPU Gaming módban volt.Az első képen 55%-on forogtak a ventik, a második képen pedig 45%.
Így alakultak a hőmérsékletek:Egyébként nekem egy Cooler Master CM690 III Nvidia Edition házban van, amin 4db. venti van a vízhűtések ventilátorain kívül. Alul befelé fújja a házba, felül pedig a házból kifelé a levegőt.
-
Amilo02
aktív tag
válasz
FuRiONight
üzenetére
Amennyire tudom az msi-ben a kártyán is van egy venti, és az alap órajelei alacsonyabbak a gigával szemben. Egyébként nem ismerem...
gollo91: 330 volt magyar garival.
Boost: 1936 MHz / Base: 1784 MHz in OC mode
Boost: 1898 MHz / Base: 1759 MHz in Gaming mode -
-
törölt tag
válasz
FuRiONight
üzenetére
Nekem 2db Seahawk megy SLI-ben, hasonló eredménnyel. 2100 fölé pörög, de a hőmérséklet sosem volt 55-60-nál több, pedig kapott ár egy órányi Heavent is... A 3DMarkokat kiröhögi, mégcsak langyos se lesz... :
-
Zoltn
senior tag
14900 környékét tudom elérni a 1070 strix-emmel Firestrikeban.
Na nem mintha nem lenne bőven elég a kártya teljesítménye a 2560*1080 as monitoromhoz, de az lenne a kérdés, hogy a 2600k esetleg foghat e vissza a tempóból? Ugyanis nem támogatja a pcie3 szabványt, csak a kettest. A lapom Asus Maximus V Gene vinné a 3.0-át, érdemes lenne kicserélni a cpu-t egy 3770k-ra? Nem lenne túl nagy befektetés(a teljes platformcseréhez képest ugye).Köszi!
-
Landon
addikt
válasz
Landon
üzenetére
Ezen annyit azert korigalnek, hogy azert annyira nem veszesen hangos de mindenkepp hallani.

Es azt is javitanam amit a push/pull-eol irtam. Mivel a pull az egy potmeteres case fan igy ott en tudom szabalyozni a fordulatot manual ha akarom. Hat bizony fokokban merheto amikor nagyobb fokozatra kapcsolom. Hihhetetlen ennek a kis radiatornak mennyire szamit a levego. Megprobalom valahogy a haz tetejere vissza raknj a nagy ventillatorr hogy befele toljon levegot csak felek, hogy bedaralja a VGA vizcsoveit amik pont bele ernek...
-
Landon
addikt
válasz
Amilo02
üzenetére
Sajnos nekem mindenkepp gyengebben teljesit a hutes valamiert. Lehet a allo haz miatt ill. nem a legtokeletesebb az airflow odabent pedig meg azt is megoldottam hogy a VGA radiatoran push and pull legyen. Ra tudtam tenni egy haz ventit ami szivja kifele a levegot le rola igy a giga venti fuj ra a haz venti meg szivja le de egeszen pontosan 0c-t javitott.

Most 55%-os venti mellett nezem mi a helyzet majd irok de mar most latom, hogy nem bajnok. Alap orajelen (2ghz) is par perc utan 58c. Ill. ez egy nagyon szubjektiv tema de 55%-on szerintem mar nagyon hangos. Nem tudom neked milyen de az en ventillatorom 55%-on erosen hallhato.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Lotus_Omega
üzenetére
Pl itt van ez az Asus XOC Bios voltage unlock-al amivel 1.2v-ot ad a gpu-nak. A ref design-al is kompatibilis eddigi hsz-ek alapján. Garanciát persze nem vállalok rá.
[link] -
malacka87
őstag
Juhu!
Elméletileg kedden érkezik a kis szörnyeteg:MSI GTX1070 Gaming X 8G 8GB DDR5 ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Lotus_Omega
tag
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
hol? hol?

-
-
-
MaidenFan
tag
Én I5 4460 és GTX960 2GB-ról fogok váltani jövő nyáron egy GTX1070-re. Elég valószínű hogy marad még a kártyába erőforrás amit nem tud majd kihajtani a 4460 de én eddig úgy láttam a teszteket és egy linket is itt valamelyik totyikban hogy "KIHAJCSA- É" a proci a vga-t és ott is teljesen jónak mondták a 4460-at a 1070 mellé

Remélem így is lesz
És én csak FHD-ba játszom, nekem elég ez is
Nem tervezek 4k-ra 
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Locutus
üzenetére
Én itt HW aprón vettem 155+postáért (összesen 157). Volt egy FE-m is de csak pár napig akkor is alig tudtam használni mert pont nem volt időm így arról érdemben nem tudok nyilatkozni. A ~20e felárat arra a 141-142 ezres Gainwardhoz képest értettem, de hasonlíthatod MSI GamingX-hez vagy bármelyik más custom megoldáshoz ami a ~160k környéki ársávban mozog.
Én úgy látom nem sok különbség van a teljesítmény és tuning terén a különböző gáyrtók megoldásai között. Egyedül a hang - hőfok kérdésben lehetnek döntőek az érvek, hogy melyik gyártót válasszuk. Én ahogy olvasgattam ma már nem nagyon kell tartani a hangproblémától voltak sokkal rosszabb VGA-im éveken keresztül, mint a jelenlegi felhozatalból bármi. A kérdés csak az, hogy kinek mennyit ér meg a csendesség és a jobb hőfok, ki mennyire tuningbubus.

Hacsak nincs valami széria hiba... Eddig ugye egyik gyártó kártyájával sem volt akkora gond, hogy készleteket kellett volna visszahívni, egyedül az MSI szoftveres problémákról lehet olvasgatni de az is olyan hogy ha nem teszed fel nincs gond (vagy már javíthatták is, ezt nem tudom mert én csak AB-t használok plusz RT-t, gaming appokat nem)
-
válasz
Dyingsoul
üzenetére
Most végülis akkor mennyiért vetted a Phoenixet? Mert én a ref-et 148-ért. Ha attól olcsóbb, és mégis 20e felár van rajta, akkor most nemtom hova rakni az árát hirtelen...
Amúgy a 8pin-nél több tápcsatinak is pont zéró az értelme jelenleg, a már említett fesz limit miatt.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
tobias88888
üzenetére
Én GW Phoenix tulajként azt mondom csodálatosan szép és jó a hűtése a kártyámnak, na de hogy megére-e 20.000 Ft többletet... Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Igazából ennyiből egy vízhűtőt is rá tudsz pakolni csak akkor persze ugrik a gari. Ízlések és pofonok. Nem ajánlottnak semmiképp nem mondanám, szerintem biztosan van olyan jó, mint egy Ref attól pedig sokkal olcsóbb. Én ha most vennék szintén próbálnék utána olvasni ennek a jóáras GW-nak mert nagy valószínűséggel én is ezt választanám. ha nem annyira sürgős hogy már holnap megvedd akkor szerintem várj még amíg jönnek vélemények-új tulajok esetleg figyeld árgus szemekkel a topikot, a külföldi fórumokat (esetleg a newegg-et is hátha oda felkerül ott szoktak jóízű felhasználói vélemények születni) és a youtube csatornákat.
(#10770) Fr3eWar: Ezek szerint a Phoenix (sima, nem GS-GLH) sem ref nyákos? Apropó nyákon-elektronikában azért gondolom van különbség a sima Phoenix, a GS és a GLH között ugye? Nekem az alap Phoenixen csak 1 db 8 pines csati van pl, a Te GLH-don mintha 8+6-ot láttam volna de javíts ki.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
tobias88888
üzenetére
Előtted is kérdezték. Személyes tapasztalatot még nem olvastam én sem róla.
De ez a GW olcsó verziója ami REF nyákos, kb mint az MSI Aero, vagy az asus blower típusúja.
Órajelben 99% ugyanazt fog menni mint bármely 1070, a hűtése szerintem simán elég rá. -
tobias88888
őstag
Nah, 142 ezer a GTX1070 az egyik magyar boltban. Szerintetek?
-
cszalien
csendes tag
Sziasztok!
Erről a kártyáról mi a véleményetek?
[link]Ahogy néztem őket, gyakorlatilag szinte csak az ár és a hűtés dönt, hát ennek az ára jó...
De milyen lehet a minősége, hűtése???Van esetleg valakinek? Tapasztalat?
Illetve nem találtam róla infót (még a termék honlapján se + google-ban sem - lehet rosszul kerestem), de van ezen backplate? Nem döntő kérdés, csak érdekelne.
Azt hiszem az R9 270x után picit nagy lesz a minőségi ugrás

-
Dr. Akula
félisten
válasz
Lotus_Omega
üzenetére
Semmilyen tuning nincs, minden alapon megy.
Egyre érdekesebb a helyzet, mert a GTA5-ben akkor csinálja, ha a tengeralattjáróval keresem a nukleáris hulladékot, és a telefonos nyomkövető app be van kapcsolva. Ha kikapcsolom, abbahagyja. Ha vissza, akkor megint kezdi. De időnként meg nem csinálja, nem jöttem rá mitől függ. Mintha valami textúrahiba lenne, de hogy melyik és mitől... Utoljára GTX980-al csináltam ezt a küldetést, ott nem volt ilyen probléma. Most meg van SLI meg 4K, lehet hogy valamelyik nagyobb felbontású részt nem bírja. Az az érdekes hogy a (játékbeli) telefonos app ki/bekapcsolásától függ az egész, az meg egy sima 2D-s semmi, az biztos nem terheli le a kártyákat. De valamivel mégis összefügg. És ha elkezd hullámozni a kép alja, akkor az egész alsó harmad hullámzik, nemcsak 1-1 textúra hibás.
És még a ventik is mennek, ezek szerint nem annak leállása okozott túlmelegedést, aminek lehetne ez a következménye.
-
BiP
nagyúr
válasz
rottenbull
üzenetére
(#10728) rottenbull + (#10731) Zoltn:
a PH tud a képre linket tenni (ahogy Zoltn képén is van), nem kell külön linket betenni. Csak tipp.. -
Laraxior
titán
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Nekem is volt, azért írtam

Meg Stackerem is, amiben a 4870-en egy baszomnagy arctic borda volt, 4db 120-as ventivel, és kb senkit se érdekelt milyen meleg megy hova
Ma már viszont az Air 240 van, és ráadásul beépítve a bútorba, tehát elöl szív hátul fúj, közte meg át kell gondolni mi hogy legyen
-
Laraxior
titán
válasz
Locutus
üzenetére
Nekem vót olyan házam
Se oldallapok, se semmi.
Csak be volt tolva az egész a gardróbba, nem látszódott semmi, azért sem érdekelt az esztétikum. Amikor vettem bele valamit, csak mindig hozzá toldoztam és kész, nem csavarozgattam semmit. Megjegyzem sosem volt gondom a hűtéssel, még annyi sem mint most

Ez az ára a szépségnek
Most meg kínlódik az ember, hogy szép is legyen, ne is legyen forró.Mellesleg most nézem a GTX480-as képeimet, az a megoldás miért nem játszik az új VGAknál, hogy a feteket a ramokat és az egész nyákot befedik egy hűtőbordás lappal, és arra pakolják a ventit?

A hátuljára mi a rossebnek a fémlap? Oké, hogy merevít, de akkor nem lenne hasznosabb az aljára tenni?

De én ugye hozzá nem értő kókányoló vagyok, nem mérnök, meg tudja a rosseb kiket alkalmaznak az nVidiánál. De ha bevált a szintén kb 300W-ot zabáló GTX480-nál, akkor mondjuk a 980Ti-nél, meg az 1080-nál miért nem oké?
Mellesleg hogy mondod az M2-es SSD-t a gyári hűtőjével a VGAnak nekem is 50°C fölé ment, amióta víz van rajta, illetve a Kraken G10, azóta megmarad annyin mint a másik SSD 35°C körül.... és nekem pont a VGA és a CPU között van

-
válasz
Landon
üzenetére
Mi hátul? Én nem említettem semmilyen hátsót - az én házam hátuljában nincs is hátul radinak hely. Ott ha lenne 6 hely, lehetne 6 radit tenni, semmit se zavarna.
Arra gondolok, hogy vannak más komponensek a gépben,a minek kéne a friss levegő áramlás, intake radik esetén. Kivéve ha mindent, de tényleg mindent vízzel hűtesz. Ez azonban szinte sose valósul meg. Persze amíg csak a CPU/GPU hőmérsékletét nézed, könnyű abba hitbe ringatni magad, hogy hatékony a hűtésük. Csak épp egy intake radival a hőjük szépen áttevődik minden más komponensre a gépben, mert annyival melegebb lesz a beszívott levegő.Kicsit elrugaszkodott, de jó példa erre, az m.2 ssd slot. Itt egy szép cikk arról, hogy egy szarul elhelyezett és jól befűtött m.2 az alaplapon hogyan lassul be: throttling. Nálam is az m.2 slot a 2 PCIE között van, a videokártya alatt. Gta5 közben lazán felment 58 fokra az m.2 hőmérséklete. Úgy, hogy nekem ugye ref hűtős vga van, ami nem orrba szájba szanaszét cseszi le magáról a melegét, hanem csak hátra ki. Ki lehet sakkozni mennyi lenne, ha egy szép függőleges bordás custom 1070-em lenne, ami pont oda is tol meleget. Ott van a cikkben is az eredmény. Na a lényeg, hogy nekem oda is kellett egy ventit tennem, meg bordát az m.2-re ami odafért, így le tudtam szorítani terhelés alatt is 50 fok alá az ssd-t.
De említhetnénk a hagyományos HDD-ket is, amiből 2 wd blue halt meg 1 éven belül nálam anno amiatt, mert az 580 phantom okádta be a meleget, és gyakran 50 fokig melegedtek, lehetett ott bármilyen venti még.
Aztán megint más kérdés, ha valakinek egy 200 literes olajoshordó a számítógépháza (mint anno a kerekes acorp), amiben kb minden mindegy. -
Laraxior
titán
válasz
Landon
üzenetére
Én ezért nem vagyok megelégedve a kompaktjaimmal. Kettő is van, egy a CPUn egy a GPUn, de eléggé meleget csinálnak bennt, hiába fújja a CPU is kifelé, meg a GPU radija is elvileg távozik, de mégis nagy a meleg bent.
Amíg egy volt, nem is volt különösebb gondom, de amióta mindkét radi a házon belül van, túl sok...
Tarthatóak a hőfokok, nem arról van szó, de érzem, hogy sokkal több meleg ömlik kifelé, mint amíg csak a CPUn volt víz. -
Landon
addikt
válasz
Locutus
üzenetére
Ha a 240es radi front befele fuj amit utana hatul a 120as radin levu venti kitol, hol a gond? vagy azt mondod, hogy jobb lenne front radi nelkul csak 2 venti ami friss levegot fuj be es azt kapna a 120as radi? Nem tudom ez mennyit szamitana oszinten. Talan 1-2 fokot. Linus-ek is csinaltak hasonlo tesztet.
-
s912
aktív tag
válasz
Lotus_Omega
üzenetére
nem használ semmit
én már ajánlottam neki, hogy auto fan helyett manuálba szabályozza a ventiket.. 
-
válasz
nyulnyulu
üzenetére
Az, hogy elfér, messze nem jelenti azt, hogy jó is úgy.
Az én Air 240-emben is sokminden elfér, csak minek. Ha a frontot blokkolom egy 240-es radival, akkor oda a friss levegő minden másnak. Ha meg mellé rögtön rakok még egy 120-ast, csak mert elfér, akkor ott szépen is ki is szívja azt a levegőt, amit a másik befújna, anélkül, hogy mást még hűteni tudna. Ugyanígy beférne egy 120-as radi a táp mellé is - ha jól be akarnék fűteni vele a HDD részlegnek.
Szóval nem, az AIO hűtés nem feltétlen jobb csak azért, mert "elfér". -
Landon
addikt
válasz
Laraxior
üzenetére
Igen kb nemem is ez a velemenyen csak az ilyeszt kisse meg, hogy egyes helyeken azt irjak nem megy 55C fele a temp ezen a kartyan. Kb 30%-on megy a venti a kis radin. De ne is menjen tobbel mert eleg ocsmany hangja van.

Nyululu: volt, nem sokat szamitott. Most kiszedtem mert a csovek mar nem fertek volna el. Abba szinte biztos vagyok, hogy a haz elejeben levo radi nem sokat szamit. De teszt erejeig majd lehuzom rola a ventiket, hogy ne nyomja be semmi a meleg levegot.

Igazabol en megbaratkoznek ezzel az egesszel csak legyen egy kontrol peldany valaki masnal akinel ugyan ezt hozza es legalabb tudom, hogy nem nalam van a problema. Ezert varom nagyon Amilo kollega tapasztalatait.
-
Laraxior
titán
válasz
Landon
üzenetére
Venti fordulat? Ebben a rendszerben csak egy szimpla radija van a viznek. Azert 200W hőnek nem olyan keves az.
Az én VGAmon csak a GPUt hűti a viz, a ramokat meg a feteket levegő, de igy is eleri a a GPU a 60fokot, csak nem ordit a venti.
Neked meg az egesz VGAt hűti az a kicsi radiátor.
Gondold el, hogy CPUra lehet kapni, sőt javallott a dual radis kompakt víz. Akkor egy VGA-ra...
-
Landon
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Sajnos a haz tetejebe nem tudom rakni de nem is hiszem, hogy ez sokat szamitana. Annyiszor kiteszteltek mar, hogy meg a haz elejebe szerelt radiator amin befele fujo ventik vannak se oszt/szoroz sokat.
Most gyors lehutottem a szobat 22C-re. Eredmeny kb ugyan az. 65C. Hat nagyon kivancsi leszek mit mond majd ma kesobb Amilo forum tars, hogy nala hogy hut a cucc mert nalam eleg gyenge. Bar nagyon nem tudom mihez hasonlitani. 3DMark Stress Test FireStrike Ultra. Ha valaki szeretne esetleg osszehasonlitani... Eleg Kb 20 perc es beall allandora a homerseklet kb.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Gyorsan futtattam egy TR benchmarkot 2560-as felbontáson very high preset-el. Az órajel 2100/1363-on volt.

-
válasz
Landon
üzenetére
Az a baj hogy a nagy radiról a házba fújod le a meleget... tedd fel a ház tetejébe, ha lehet és kifelé fújja a levegőt, ne befelé.
A ház elejére meg 1-2 ventit ami friss levegőt visz be...
Egyébként értelemszerűen minden hűtésnél számít a szobahő is, mivel az biztosítja a "friss" levegőt. Ha magasabb, akkor a belül is magasabb lesz picit.
-
Landon
addikt
válasz
Landon
üzenetére
Elnezest a spamelesert de ha mar mindenki toltott fel kepet akkor gondoltam en is megosztom a szeker belsejet.
Semmi extra, tudom lehetne igenyesebb is de nekem ez jelenleg megfelel.
Esetleges kerdeseket elkerulve: pozitiv airflow van. Tehat a haz elejeben levo radin levo ventik (kepen nem latszik) befele fujnak a VGA radin levo pedig ertelemszeruen kifele.Egyebkent most benyomtam a legkondit, jelenleg 26C-re csokkent a szoba ho de az idle temp a kartan 38-39-rol mar is 34C-re csokkent. Ennyit szamitana a szoba ho vizhutesnel?

-
Landon
addikt
válasz
ScomComputer
üzenetére
Holnap este megcsinalom neked de jelenleg 3Dmark-on semmi nincs fent a vason. Csak gyors teljesitmenyt akartam nezni plusz azt, hogy mennyin kepes ez a csoda tartani a GPU-t.
Semmihez nem nyultam:
Graphics score FireStrike (legfrissebb verzio): 23600
GPU max homerseklete fel ora FireStrike Ultra stress test utan: 68C, 28C-s szoba homerseklet mellett. Holnap belovom a legkondit es meglatjuk mi a helyzet normalis szoba ho mellett: 22-23C. Ma mindenkepp a worst-case scenario-ra voltam kivancsi.Az orajelet ugy hogy semmihez nem nyultam nagyjabol vegig 2Ghz-n tartotta de azert volt amikor lesobta 1950, 1900 kornyekere se a 2GHz es picivel a folott volt a jellemzo vegig ugy hogy abszolut semmihez nem nyultam.
Hat vegyes erzeseim vannak nagyon... Az. 68 foo szerintem baromi sok ahhoz kepest, hogy viz?! Meg akkor is ha 28C van a szobaban es Firestrike Ultra mellett izzasztottam. Lehet en vartam sokat de en arra szamitottam, hogy 60C alatt tartja...
-
Dr. Akula
félisten
Nem hallott senki ventillátor kapcsolási bugról? Elkezdett remegni a kép alja játék közben (ha kiváltok asztalra, megszűnik, majd játékba vissza ott folytatja ahol abbahagyta). Benézek a gépházba, hát látom hogy az egyik 1080-nak nem megy egyik ventillátora se. Miközben 4K-ban SLI-ben tolja a GTA5-öt, ami azért 90%+-ban leterheli mindkét GPU-t. Hát ez így elég meredek, egyből reseteltem is a gépet, utána felpörgött minden venti, tehát nem az van hogy beszart vmelyik. Nem hinném hogy 90%+ terhelésnél normális a passzív mód.
-
ScomComputer
veterán
Hali..így éjfél előtt, akinek 1080-n van lenne oly rendes és ez videó alapján csinálna nekem hasonló tesztet, bármelyik játékból..de legfőképpen a tombraider érdekelne dx12..2560*14408(dsr is jó)...köszi!

-
Landon
addikt
Jol van egy nagy fail vagyok... Mentsegemre legyen szolva eleg hosszu hetem van.
Persze a Win update volt a gond... de ez tobb helyen bukoptt meg: 1: az elozo rendszeremen manualra volt forceolva az update.. en meg csodalkozom, hogy nem updatelt szerencsetlen. Igy ott azert nem ment fel a driver. Az uj rendszernel meg termeszetesen nem ment fel mert nem futottak le az updatek. De most mar lement es az uj driver is fent van. Bar Experiencen keresztul volt csak hajlando valamiert felmenni de ez mar mellekes.Amint lesz idom irok az elmenyeimrol.

-
maross
nagyúr
válasz
Landon
üzenetére
1080-on keresztul jon a kep? Ket tapcsati rajta van? win 10-bol nem tudom hogy letezik-e 32bites, de remelhetoleg 64bitesed van

Van itt egy forumtalalat, 7 oldal, elso oldal olvasasa utan behalt az egesz, szerintem itt lesz ra jo valasz. [link]. Elso oldalon még nem oldjak meg
. -
Landon
addikt
Sracok kene egy kis SOS help. Meg van verge az uj VGA (GTX 1080 giga water) de valamiert nem tudom feldobni az NV drivert. Sys comp checknel errort dob hogy nem talal kompatibilis VGA-t. Ujrahuztam win10-et hatha az a baja de nem ugyan azt dobja... Barmi otlet?

Soha nem volt meg ilyen problemam... meg vagyok love.

-
Zoltn
senior tag
-
-
Laraxior
titán
válasz
rottenbull
üzenetére
i5 vs i7...
-
rottenbull
őstag
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Laraxior
üzenetére
Ja ez SLI,
Nem hiszem hogy fog gyorsulni, legalábbis nálam biztos nem, mert az egyik kártya már a dobozában van.
És a másikat is el fogom passzolni. Csak kell még pár nap.
De úgy voltam vele, hogy ha már itt pihennek az asztalon, és a gép is alkalmas SLI-re akkor csak összerakom és kipróbálom mégis mit mennek, 8800GT óta nem volt SLi-m.

Még nem döntöttem el, hogy mi legyen. Váltsak 1080-ra vagy maradjon egy 1070-es..
-
Laraxior
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
~50%-ot gyorsult. Az FPS számokat nézve.
Lehetne jobb hatásfokkal is. Gondolom még biztosan javulni fog a drivereknek köszönhetően
-
Rasiel
senior tag
válasz
Puma K
üzenetére
Megy régebbi gépeken is élvezhető sebességgel, ez tény. Viszont mai komoly konfigokon is szépen be tud esni többször az FPS érték, mivel sok esetben nagyon gyéren használja a GPU-t. Összességében egy hulladék, összecsapott port, amivel még úgy sem tudtak mit kezdeni, hogy egy rakat patch-et kiadtak hozzá.
A beépített benchmark-ot meg inkább hagyjuk.
Az 5. részért viszont elismerés a Rockstarnak.
(#10718) lavorka: Nekem is van benne jó pár órám, viszont én olyannal nem találkoztam a játék során NV kártyával, mint, ami a videóban is látható volt.
-
showtekk
tag
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy MSI GTX 1070-em hozzá az MSI Gaming Appal, egyik napról a másikra azt vettem észre, hogy windows induláskor kell vagy 2 perc mire elindul a program. Feladatkezelőben azonnal ott van, de mire megjelenik bal alsó sarokban, használatra készen az legalább 2perc. Ha bezárom és manuálisan indítom el ugyanez a helyzet, tud erre valaki valami megoldást? Meg, hogy mitől lehet ez? Frissítettem is a programot előző verzióval is ezt csinálta meg most a legfrissebbel is.
-
Puma K
nagyúr
válasz
lavorka
üzenetére
"GTA optimalizálatlanság"
Jah mikor megjelent a játék és feltörték a torrentes és patch-elést kihagyó csicsák a teszkós-osanos ipari hulladék rakat f*s gépeikkel sírtak leginkább, hogy nem fut a játék rendesen...

A GTA IV-gyet gyakorlatilag a megjelenése napjától fogva toltam és tolom ma is néha napján.
Ha rendes vasat pakoltál alá akkor ment szépen már 3-4 évvel ezelőtt is az átlagtól nagyobb felbontáson is stabilan: 2880x1660 felbontáson játszani
Nézd meg a GTA V-öt hol tart most és te is rájössz hogy az "GTA optimalizálatlanság" hülyeséget el lehet felejteni.
Egy kis érdekesség: Evolution of Grand Theft Auto
-
Venyera7
senior tag
-
Lotus_Omega
tag
válasz
FuRiONight
üzenetére
Arra figyeljetek oda hogy ha tobb monitorozo sw fut 1xre az osszezavarhatja a kartya szenzorait.
Es ugye a gyari sw mar egy aki monitoroz, az AB mar a masodik.
Nekem olyan is volt az elozo kartyammal hogy ki be kapcsolgatta a ventit ha futott a HW Monitor.
Ami meg idegesitobb mint egy hangos venti mert azt nem lehet megszokni... -
DjDanee87
addikt
válasz
Rasiel
üzenetére
OK, én néztem el valamit tegnap. Hiába vettem fel a grafikát maxra nem jegyezte meg valamiért és újraindítás után 60Hz volt beállítva és élsimítás nem, és high-very high az ultra helyett. Most hogy ismét felvettem a grafikát, és meg is jegyezte restart után így már tényleg kevés a i5 2500k + gtx1080 a 1440p@144Hz-hez. Még Michael háza előtt is, ahol kevés a növény is beesik 40 FPSre. Viszont advanced grafikában ahogy korábban valaki írta, csak a shadow marad bekapcsolva, és MSAA x2 akkor már 72 FPS.
-
ScomComputer
veterán
válasz
ScomComputer
üzenetére
Ja már látom az AB nem jó megoldás,bár nem kavarhatna be semmibe...

-
Tomassy00
senior tag
válasz
FuRiONight
üzenetére
Próbáltad másik számítógépben? Vidd el haverhoz vagy rokonhoz, hátha...

Nem tudom honnan van a kártya de ha nem telt még le a 14 nap, akkor talán vissza vihetnéd, és hozhatál helyette más gyártótól. -
s912
aktív tag
válasz
FuRiONight
üzenetére
ha jól értettem, az a baj, hogy hangos a venti, ugye?
tegnap szereltem be én is ugyanilyet VGA-t (evga 1080 ftw) és tény, hogy 90-100%-os ventik mellett "szél" hangja van
Mindenesetre engem nem zavar. Inkább tartsa hűvösen a kártyát.. Persze Neked ez nem megoldás 
-
ScomComputer
veterán
válasz
FuRiONight
üzenetére
Az msi afterburner-el,próbáld meg a ventit szabályozni,ha azzal működik,akkor valami gond van a bios-al,de közben figyeld a hőfokot is,mert láttam már olyat,hogy felugrott a hőfok 1-2mp-re és ezzel felugrott a venti fordulat is,utána meg vissza...

Nem olvastam el a kommenteket csak a videódat láttam..erre reagáltam...
-
s912
aktív tag
válasz
FuRiONight
üzenetére
Itt nem oldódott meg végül?
-
FuRiONight
addikt
válasz
T_Oroboroz
üzenetére
Az a gond, ahogy elkezdek játszani vagy benchmarkot futtatni végig ezt csinálja egy 5perc után. Fejhallgató mellett is simán hallom. Az pedig h a masik szobában csukott ajtó mellett azt hinné az ember h klíma megy..
-
T_Oroboroz
csendes tag
válasz
FuRiONight
üzenetére
Bár ritkábban, mint a feltöltött videóban, de nálam is jelentkezett ez a hiba az FTW-nél. Ment vissza gariba, mondjuk nem emiatt.
-
Rasiel
senior tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Nem. A Triple Buffering-et V-Sync-el együtt kell használni, tehát a játékban hagyd bekapcsolva a vertikális szinkront, majd ezután a Control Panel-ből állítsd be a játék .exe-jére a Triple Buffering-et! Így nem fogja felezni az FPS értéket. Viszont, ahogy írtam ez a megoldás csak OpenGL játékoknál működik, DirectX-et használoknál nem. Utóbbinál más megoldást kell alkalmazni.
Véleményem szerint érdemesebb a beépített AA helyett ezt az eljárást használni. The New Order-t anno ezzel játszottam, jobb minőséget ad.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- OnePlus 15 - van plusz energia
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gumi és felni topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32 Ívelt 1000R WQHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Update 01.07. - Bomba árak 2026-ban is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem tervezek 4k-ra