- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #22196 üzenetére
Érdekes, hogy annyira nem volt víknya 400-on sem, szóval nem szaggatott (igaz pont egy kevésbé grafigényes részről indult a teszt direkt) nem szaggatott csak fura volt hogy jó 50%-al kevesebb képkockát nyomott ki a képernyőre mint a Radi. Alt+tab után jött a felismerés, GT200: 400MHz. Öhö.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #22194 üzenetére
Sztem a driver eldobja magát és akkor lowpower 3D-ben megy csak. Low-power módban meg bőven meghűti ilyen alacsony ventifordulaton is.
Én legalábbis így jártam, G4Ga kollégánál Crysis tesztnél. Egy 4870 1GB ellen küldtem csatába, de annyira alulteljesített, hogy az fájó volt. Kiderült túl volt húzva a karajom és a driver elszállt, ilyenkor meg ledobja magát fixen low-power 3d módba. 400MHz-en meg jó hogy elpáholta az 1GHz-re húzott Radi.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
csucsbicep #22151 üzenetére
Jó kis kártya, mondjuk én jobban szeretem azokat amik kifújják a házból a meleget de teljesen jó a GTX260 GS. Kicsit halkabb is a gyárinál a hűtése.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
intuicio #22100 üzenetére
Lehet az új driver miatt. Nekem is volt hasonló gondom már, hogy az újabb driver a régebbi játékban grafikai hibát okozott.
A physX driver benne van az nV driverbe, nem kell külön letölteni, de lehet azt is persze az nV oldaláról itt.
Nem, tudsz még húzni a kártyán. Legalább 685MHz-es GPU órajelet bírnak ezek a vasak, csak a hőfokra is oda kell figyelni, ha húzod jobban is melegszik.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
CoolMan #22083 üzenetére
Hát nem szoktam frissítgetni (nem is tudom így hirtelen melyik van most fent), nem nagyon játszom, vagy ha igen akkor is régebbi játékokkal. Újabb játékoknál szokott hozni pár %-nyi gyorsulást, de nagy előre lépést nem kell várni. Ha nincs grafikai bug akkor nem érdemes vacakolni nagyon vele.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Dominiator #22031 üzenetére
Nincs. Ami olcsóbb az meg sz@rabb a gyári megoldásnál. Vagy ez vagy a gyári hűtés.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #21945 üzenetére
Pff, a két év garis GTX260 +15k-t is keveslik a stock cooleres 280-ért. Hát ne nézzenek madárnak, akkor várok még egy picit és inkább rárepülök egy Gigás 460-ra.
mod:
Benhill: Oda még bőven elég a GTX260. Még 1680x1050-en is elvagyok vele. Egyedül a DX11-et bukod a 460-hoz mérten, meg a kisebb fogyasztást.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #21943 üzenetére
Ez meg helyben lenne, a postázástól meg fázom...
Majd kiderül, írtam a kollégának minden esetre. Ha lesz 280-am jöhet egy SLI teszt, majd megcibáljuk az i7-et kicsit alattuk.
mod:
Meg ugye a bontottság okán (unstock cooler) a gariztatás is neccesebb lenne... Meg értd, reketye-bütyök falvi garival sokra megyek.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #21828 üzenetére
Szemezek velük én is, de alig gyorsabbak mint a G200-asok és DX11 nekem nem hiányzik még. Sőt DX10-es játékkal is alig gémelek.
Viszont nézegettem, GTX260 SLI lenyomja az OC-s GTX285-öt is. Akkor nem kéne eladnom a meglévő GTX260-at.Tápom meg a deszka is bírná...
Érződik hogy győzködöm magam? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
sestertius #21697 üzenetére
280 SLI bikább.
mod:
popey37: Biztos úszva hozza a postás.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
sestertius #21610 üzenetére
Ok köszi! Este felpakoltam, mert ez már gyorsítja a flash-t vga-val is de kb 8 perc játék után kimerevedett a kép és csak a feladatkezelőből tudtam kilőni. Sajnos nem volt időm hosszasabban tesztelni. 7végén még kicsit tesztelgetem és ha vacakol akkor megy vissza vmi régebbi.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
fsb1000 #21560 üzenetére
Inkább GTX280-at vennék, 285-se hűsebb sokkal, tuningban megy mind a kettő mind a veszedelem, viszont a 280-asban több az anyag (több rétegű a pcb, méri a vrm hőfokot).
Kacérkodom is egy 280 vételével... de lehet 460 lesz belőle. Sokat várok a GF104-től. Bár lehet hiába. Majd meglátjuk ha kijött mit tud a "kicsike". -
Qru
MODERÁTOR
válasz
zolisx4 #21550 üzenetére
Felbontás függő, sztem 1680x1050-nél nagyobbat nem érdemes venni ha hosszabb távra tervezed a GTX260 használatát. Szóval egy 22"-os wide tft bőven elég. Én is ezért nem full HD-s tft-t vettem, mert ahhoz aztán már kell a bika kártya ha szeretsz fullban játszani natív felbontáson. Azt meg mindenki szeret ugye...
sestertius Ezt hogy érted? Eleve fix szorzó van a Shader meg a gpu órajele között de külön is állítható.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
sestertius #21535 üzenetére
Sajnos az ahogy Rup1 írja ezt itt teljesen normális hőfok. Nekem játékok alatt 60 fok körül mozog, igaz 70%-os ventifordulat mellett 685/2100-on.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Buflák_bácsi #21445 üzenetére
5-7% kb az előnye. Nem éri meg cserélni 216-osra.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
popey37 #21307 üzenetére
Náalm is 1500 felett elszáll a gpu, 1200 fölött meg becsíkozódik a kép, tehát a ram elhasal, mert el kezd hibázni. De azért ez is szép eredmény nem mondom és elégedett vagyok.
Amúgy nekem működött az MSI Afterburner de vhogy nem tudtam megbarátkozni vele, sztem az Evga Prec. sokkal felhasználóbarátabb. Azt használom én is régen. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
ghostmat #21288 üzenetére
Akkor nálad is az volt a hiba.
Ha legújabb játékokkal is játszol akkor a legfrissebbet érdemes ha csak bench-elsz akkor egy régebbit érdemes feltenni.
Nekem szintetikus tesztekben 730/1200. 735-ön is lefut de ott már kevesebb pontot ad, szóval túl van húzva, 740-en meg kifagy a teszt.
Játékokban viszont (bár ez játék függő is) csak 685/1050-en ketyeg teljes biztonsággal (értsd, ezen az órajelen egy játék se akasztotta még meg). -
Qru
MODERÁTOR
válasz
JONAS77 #21182 üzenetére
GTA 4-nek nagyon nagy a vga ram igénye. A fagyás nem függ össze a felbontás nagyságával. A kari húzva van? Driverből melyiket használod?
Henk: Hmm, az korrekt ár! Megpróbálom a TRU-t meggyógyítani majd, ha nem nagyon sikerült akkor meg lecsapok egy ilyen vasra én is.
Elforog a procin tökig betekert csavarral. Dobok egy alátétet rem úgy már szorulni fog rendesen... -
Qru
MODERÁTOR
Na az jó! Nekem 1500 fölött nem sokkal elhasal. Ram meg 1050 fölött, az elég gyatra.
Érdekes tesztekben 1100-1200-on is elkocog de játékok alatt 1055-nél már becsíkoz.
GPU szintén tesztekben 730-on is ketyeg játékokban meg 685 fölött megáll a kép és dob egy hátast a driver.
mod:
DS-t mennyiért nyomatod Omae?
-
Qru
MODERÁTOR
Én annyira nem húzom a karit, shader bőven 1500 alatt marad én hagyom a gyári arányt ezért. De igen ezek a GT200-ak nem szeretnek 1500MHz-es shader felett menni.
megint én: Köszi.
Jó hozzá az a progi amit linkeltem korábban. Húzzad bátran a 192SP-sek még jobban is bírják a tuningot mint a 216-osok. Meg azokban van még anyag is rendesen.
Lényeg, hogy a hőfokra figyelj, azért olyan 80-85fok fölé ne menjen a GPU hőfoka.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
JONAS77 #21165 üzenetére
Olyan magas felbontáson meg pláne vga limites a géped. Bár a GTA 4 az egyetlen játék kb aminek kell a 4 mag.
Nem kell bios-ban turkálni. Evga precision-t lerántod. Lesz 3 csúszka azt kell kicsit feljebb tolni és kész.
-GPU csúszkát feltolod 680-ra pl az még nem sok (shadert nem kell piszkálni azt állítja magától, fix szorzója van, jó az úgy ahogy van)
-Ramot felhúzod 1050-re mondjuk az sem sok
-Venti fordulatszámát meg feltolod 65-70%-ra és akkor hűt is rendesen és nem ordít mégsem.Azért ordenáré nagy FPS növekedést ne várja, de vmivel több lesz az tuti.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
JONAS77 #21163 üzenetére
Felbontás függő is, de ez így pariban van, főleg ha közepes vagy magas felbontáson játszol. Sőt inkább vga limited van így mint proci limited. Inkább vga-t kéne meghúznod, olyan 680 környékére, annyit mindegyik bír, csak a hőfokokra figyelj oda (gpu/VRM).
Azért elég komoly szeró procid van ember. -
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #21094 üzenetére
Már vagy 3 éves az a ház és elég sok hw cserét megélt. Elsőként a vga csavar menetei koptak ki, míg végül már az alaplapot tartó csavar menetek is szétnyíródtak.
Legutóbb már egyedül nem is tudtam kiszedni a lapot egyedül. Eleve nem tartott a 9 csavarból csak kb 4-5, ami nem túl egészséges, ha ilyen Kg-os vasakat aggatok rá (TRU). A távtartó eltávolítása a laptól meg csavarhúzós-fogóval tépős barbárkodásba torkollott. Attól félek, hogy legközelebb nem lenne ilyen szerencsém és egyszerűen pofára esne a lap vagy rosszabb esetben örökre a gépben ragadna a cuccom ha nagyobb csavarral erőltetném bele. -
Qru
MODERÁTOR
Most kivettem a gépet a házból, így 685/2100-on 65% ventivel 60fok a GTX-em. Házban ugyanilyen órajelen 75%-os ventivel 70fokos volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest