Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomka
veterán
ha visszaolvasol akkor én leírtam, hogy hogyan csináltam, a nem működő kártyából működő vga-t!
-
Dtomka
veterán
válasz
Cyberpunk #718 üzenetére
amikor windowsban frissitettem bios- többször egymás után akkor is jelentkeztek problémák. pl eltünt a kép visszajött egy pillanatra- csökkentett módban viszont elindult- ott készitettem egy .bat fájlt abba beleirtam a parancsot és beraktam inditópultba
!
utána uninstaláltam a catalyst-etó, ujabb bios frissités.... és beütött a krak ...szerintem ezek okozhatták a win kiütését.mindenesetre tanulságos volt. -
Dtomka
veterán
válasz
Cyberpunk #716 üzenetére
ezt már én is megtartom, de lehet, hogy beszerzek vmi komolyabbat
uefi miatt!
"Hmm valamit elcseszhettél, vagy tönkre ment a kártya. Gyári lementett BIOS-t próbáltál vissza flash-elni rá?"
mért mondod, a kártya müködik a windows ujratelepitése óta!igen a gyári biost raktam rá vissza.
-
Dtomka
veterán
válasz
Cyberpunk #714 üzenetére
Egy kis története osztanék meg veletek, tanulságos lehet:
Az ati 4830 vga-mat bios frissitettem többször windows 7 alatt!
parancssor-- > atiwinflash -p -f 0 fajnev.biosElső nap ~12:00 óra:
Probálgattam, ezt azt, majd modositottam a hűtést pl ha 50 fokos akkor 50 % on pörögjön a venti! A frissités sikeres volt, majd újrainditás után nekm volt kép, csak 5 halk csípogás jelezte, hogy vmi gond van!Szereztem egy másik pci-e vga-t Nvidia 8800-at.
Windowsban látta mind 2 kártyát de az atiwinflash progi el sem indult, tudtam, hogy csak dosban lehetne megoldani a dolgot.
készitettem egy bootolható dosos pendrive-ot, rámásoltam az atiflash és a bios fájlt. bejött a dos, maj az atiflash -i parancskor 1 db vga-t látott-rv770 -lehet, hogy csak az ati-t?
Itt lehet, hogy csak egyet is kellett volna látnia????mert ha igen akkor lehet, hogy a történetnek itt vége is lett volna.De mivel csak egyet látott, gondoltam, hogy az 8800- as! Ekkor kezdtem el a szomszédokat (4-5 gépet megnéztem) felkeresni pci-os vga kártya után. Mondanom sem kell, hogy senkinek sem volt vagy agp-s vagy pci-e vga-t használtak. Ekkor kb
Második nap: 17:00
Átmentem testvéremhez, és neki is van 2 régebbi gépe, de azokban sem volt pci os vga.
Felkerestünk egy számtek boltot:
Én:Jó napot!Sima PCI -os vga kártyát keresek.
Eladó: Pci-express javított ki
Én: nem, PCI.
Eladó: 5-6 éve nem árulunk olyat.
Én: merre érdeklödjek, gondoltam van vmi ismerőse akinek akad?
Eladó: neten biztosan ....
Én : ok köszönöm!Na haza, majd az egyik ismerösömet felhivtam, és megkérdeztem töle is, de neki sem volt pedig 2 gépe is van. Ajánlot egy pc bontot, és megadta a számát!
Felhivtam:Én:Jó napot!
Ismeretlen:Jónapot!
Én Sima pci vga kártyát keresek, kb 1000 ft körül!
Ismeretlen férfi: van
Én: akkor már csak a cimre lenne szükségem és 10 percen belül ott vagyok!
Ismeretlen férfi: "megadta a cimet"Elmentünk a kártyáért: S 3 virge dx pci os vga volt- kiprobáltuk müködött!
Hazamentem, s3 vga beraktam (p67 extreme 4 es alaplapom van) gépet elinditottam, és ugye nem adott képet, mert eslődleges a pci-e. Elindultam a 2 kártyával a szomszédba, de a szomszéd inkább felhozta a gépet.
Beraktam a 8800-at, del bejött a Bios=Uefi-átállítottam pci-ra. kikapcs kártyacsere.De mikor elsődleges volt a pci-os vga akkor mondom F11 boot menu, de nem történt semmi.restart F2 bios-uefi beállítást megnézem-gondoltam- de nem történt semmi- a lényeg, hogy az uefi nem "jött be" mert a vga "gyenge volt a megjelenitéséhez"!Egy pár probálkozás bood dvd készités, nem jó mert sztem csak boot cd lehet dosos(ez nem derült ki még számomra, hogy ez valóban így van e) -közben behalt az pendrive-
Otthon nem volt másik-így az aszonyt meg kellett várnom mig hazajön, majd készitetem egy másik dosos p.-ot.Viisszaraktam a 8800-at beálitottam, hogy:
-elsődlegesen usb ről bootoljon
-pci-e ről pci-rarestart
bejött a dos
aitflash -i látta a krtyát (most is csak egyet)
aiflash -p -f 0 rv770.binbiosfrissités-kész-restart!
Alaplap hátulján reset gombot megnyomtam- pci vga kivettem és a 4830 vga elindult.
Ezután a windows nem indult - a gép állandóan ujraindult-
Windows reinstall (20:25-20:40) !
és a történetnek jelen pillanatban itt a vége.ez a cikk sokat segített:
elrontott frissitésKöszönöm, hogy végig olvastad, remélem azért más már jobban átgondolja mielött nekiáll vga bios-t frissiteni!
Mindenkinek minden jó kívánok! -
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni
:
Van egy sapphire 4830 kártyám, amin többször frisitettem már biost, atiwinflash-el! tegnap csak a fan settingsben modositottam a hűtést. ujrainditás után nem adott képet, hanem 5x csipogot(halkan, alig vettem észre)!levettem a ház oldalát, és akkor láttam, hogy világit egy led rajta.nincs integrált vga-m, euzért beleraktam a felső slotba egy 8800 alá a 4830at, windowsban az eszközkezelőben látszodott mind2 kártya, de sárga háromszög volt a 4830nál-a windows letitltotta az eszközt....szöveggel!
készitettem pendrive-ot amiről bebottoltam a dossal, a atiflash-t és az eredeti biost felmásoltam a pendirvera.
bootolás után kiadtam a atiflash -i parancsot, és ekkor lettem igazán kétségbeesve, mert csak egy 0 vga látott!tehát csak az egyiket a 2 ből.
Elképzelhető, hogy az a baj, hogy elsödleges a pci-e , mert mind2 kártya pci-e es!
Ha beszerzek egy sima pci-osat, vagy egy olyan gépbe rakom a kártyám amiben van integrált vga, akkor még elképzelhető, hogy "feléleszthetem" a vga-t?vagy van vmi 5letetek, hogyan tudnám rendbehozni a kártyát?
A segítséget előre is köszönöm!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest