- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
battisti
tag
idézem magamat, valóban, némi helyesbítés: ''bfv 1024-en enyhén akadozik a madártávlati screeneken, 800-on teljesen jól játszható''. Egyébként 9600-osom volt (sima), szerintem az x300 gyk. ugyanazt a teljesítményt nyújtja, kiv. a kép részletessége és bizonyos (szín)árnyalatok megkülönböztetésének hiánya. De vannak screenshotok is a prohardveren x300-al, vmi pár éves tesztben. Nem is játékra vettem
-
battisti
tag
-
battisti
tag
válasz
Kacsa601 #1496 üzenetére
nézz körül más notis topikokban is, az én tapasztalatom is pozitív usanotebook téren, ráadásul vidéken. Egy kivétellel: elfelejtették beletenni a plusz 512 MB ramot, de ezt utólag olcsóbbért megoldottam.
Garanciaprobléma: az én márkaszervizem a technotrade (toshiba), és van helyi kirendeltségük. Nekem, ha gondom lenne, anyagilag nyilván jobban megérné itt bevinni, és időben kivárni, hogy ők játsszák le a küldözgetősdit, mint pestre fel-leutazni (azt is lehet). -
battisti
tag
itt is vannak adatok pl:
[link]
itt nem adnak oprencert.
[link]
a fordulatszámot itt sem írják, de sztem 5400, annál kisebbetnem szoktak már, a nagyobb meg drágábbakban van, ha van.
a radeon chipset szerintem jó, ilyen játékokat tud (bár ez neked nem fontos, de a grafikáról is írtam kicsit): [link] az én akksim csak 2000 mAh, azt ott elírtam.
nem a cella a legfontosabb, hanem a mAh érték, ez legyen legalább 4000, de itt ez megvan, az saccra kb. 2-2,5 óra üzemidő lehet élesben, típustól függően - a celeron M-nél kevesebb, mint pentium-M-nél.
blutetooth: passz, de ha van benne adapter, akkor csak egy driver kell, azt meg biztos adnak cd-n. Egyébként sehol nem látom, hogy írnák, firewire meg infra van a users.hu-n, ott a bluetooth kifejezetten ki van húzva, és az asus honlapon sem látom említeni. de hívd fel azokat, akiknél vennéd, ha nincs kiírva minden adat, hogy pontosítsanak.
a color shine szerintem a fényes-tükröződős képernyő lesz, és ez ráadásul wide is, az nem baj?
vegyél min. két év garit, és akkor nem lesz bibi az optikai meghajtóval...
[Szerkesztve] -
battisti
tag
a lízing már rég megszűnt.... és volt tartósbérlet is, na az volt a legnagyobb vicc
Én úgy emlékszem, volt vmi a lízingben, amiért nem érte meg (a rossz bankon kívül, meg persze azon kívül, hogy mire lejár, már hatszor eladtad volna a gépet/alkatrészt, ha nem tiltotta volna a szerződés.
''További változás, hogy a vásárolt termék árának csak az ötven százaléka írható le az adóból, tehát a továbbra is évi hatvanezer forintnyi kedvezmény eléréséhez 120 ezer forintért kell számítástechnikai terméket vásárolni. Megszűnt ugyanakkor az a lehetőség, hogy a vásárlók több éves konstrukcióban szerezzék meg a termékeket: ilyen volt például a lízing. Utóbbi változás a már megkötött szerződéseket nem érinti.''
2004-es hwsw cikk, az volt az első nagyobb változtatás.
[Szerkesztve] -
battisti
tag
válasz
legiaap #1444 üzenetére
ennyi pénzből nem kapsz olyat, amin játszani is tudsz a mostani játékokkal (az ugye világos, hogy tök mindegy, hogy ritkán játszanál vagy sokszor, a használatnál ez a ''szűk keresztmetszet''). Amiről nem szóltál: fontos az akkumulátoridő? És wifi nélkül sztem ma már nem érdemes laptopot venni.
usanotebook.hu
notebook.hu
pcx.hu
sulinetes kell?
[link]
első hozzászólás, illetve egy kis visszaolvasás, és rengeteg infot/szempontot talász. -
battisti
tag
válasz
conSalves #1430 üzenetére
Ne izgulj. Amikor még a sulinet kezdődött, csak a - nyilvánvalóan jövedelemnélküli - diákok meg iskolában dolgozók vehettek sulinetre cuccokat, az adóigazolást egyenesen a szülő nevére kellett kérni, erre fel is hívták a figyelmet. Mi is vettünk alkatrészeket, persze minden adóképes iskolás rokon nevére, amit aztán ugye mi használtunk. Sőt, továbbmegyek: én el is adtam egy sulinetes, de már nem garos ramot. Soha senki nem jött ellenőrizni, és mivel most meg is szűnik, hát nagy hülyék lennének, ha erre pazarolnának energiát. Meg mit csinálnak, ha azt mondom, szerelik? ugyan már.
a prohardveren már volt is ilyen paratopik, kevés a hozzászólás, de jót lehet röhögni:
[link] -
battisti
tag
[link]
Itt leírtam, hogy milyen játékokat tud az ati x300, pl. fifa 2007(!) - ami azért vicces, mert a fifa 2006 akad rajta. Én mondjuk csak herozom rajta
Az akksiadatot rosszul adtam meg (csak később vettem ki), csak 2000 mAh, így (celeron M) bír wifivel 65 percet, anélkül 75-öt csúcsüzemben, és a kék képernyőt is ki lehet iktatni, a többi info viszont még mindig áll.
kieg. ez igaziból Zombeenak szólt, aki szívesen elverné a pénzét anélkül, hogy visszaolvasna... a kinézett toshibában nincs wifi. nézd meg a gyártó oldalán, hogy van-e fülhallgató, mikrofon (vsz. igen), és ez csak egy év garos.
[Szerkesztve] -
battisti
tag
válasz
ngabor2 #1382 üzenetére
Én is usanotinál vettem. Jön a csomag, kívül egy öntapadós zacsiban a számlakísérő (sulinetes igazolás) meg az aláíróív (átvételről, 1 pd a tiéd), belül a garancialevél (elolvasni, ellenőrizni a számokat). Én mondtam a futárnak, hogy várja meg, míg lecsekkolom, hogy az van-e a dobozban, amit kértem, de a gépet magát már nem kapcsoltam be, mert eredeti gyári nylonban volt lefóliázva, meg amúgy is 8 nap a ''meggondolhatod magad'' idő elektronikus vásárlásnál.
Szóval, a futár el akarta vinni a számlakísérő igazolást, de mondtam, hogy az biztos az enyém, mert az adójóváíráshoz kell, mire felhívta a diszpécserközpontot, és kiderült, igazam van. Erre nem kell aláírás, tehát ezért nem kell visszaküldősdit játszani, csak simán megtartani. -
battisti
tag
válasz
woodpaul #1371 üzenetére
amint leadod/anyád leadja az adóbevallást, 30 napon belül utalniuk kell, ill. asszem tavaly óta a hivatalos leadási határidő számít (márc. 15.??), mindegy, mikor adod le. Az előtt még úgy volt, hogy ha mondjuk február elején leadtad (már ha a cég minden igazolást megküldött a kifizetésekről! itt szokott lenni a bibi), márc. elején már visszajött a pénz.
[Szerkesztve] -
battisti
tag
válasz
battisti #1365 üzenetére
[link]
nekik állítólag van sulinetben. ez vagy igaz, vagy nem, tuti csak rendelésre.
MacBook 13'' 1,83GHz CoreDuo 512MB 60GB BT AP Combo 308.999Ft
MacBook 13'' 2GHz CoreDuo 512MB 60GB BT AP SuperDrive 365.999Ft
és nekik is:
[link]
Apple MacBook 1 HU: MacBook 13” White Intel Core Duo 1.83GHz/512/60/Combo Mg KB 308.760 Ft
Apple MacBook 2 HU: MacBook 13” White Intel Core Duo 2GHz/512/60/SuperDrive Mg KB 365.880 F
vazze, ha valakinek ennyi pénze van, mi a f.ért nem használja a google-t??? -
battisti
tag
-
battisti
tag
válasz
lastknight #1326 üzenetére
Csak a pontosság kedvéért: az a helyreállító lemez egy spéci xp telepítő. Az M200-as chipsethez jó esetben X300-as ati mag tartozik, amúgy kb. egy teljesíményen vannak az intellel a benchmark táblázat szerint (sőt, az x300 Performance Class 4, a másik kettő 5, mindkettő teljesen belépő szintű integrált noti vga):
intel gma 950: 170 pont
[link]
ati x300: 200 pont
[link]
ati 200M: 140 pont
[link]
Az én alsó kategóriás toshibám kijelzője sem túl szép, de úgyis külső monitorra van kötve, szóval nálam ez nem volt szempont.
Dare2Live, esetleg kukkants át a toshi topikba, meg az acerbe, és nézd meg, hol van több elégedett vásárló, meg lehet, hogy a konkrét típusokról is pontosabbat tudnak.
Kell egy tűzfal, egy vírusirtó, nem kell összevissza kattintgatni, és nincs vírus
[Szerkesztve] -
battisti
tag
Mit hol írtak?
- a hozzászólást a toshiba noti topikban... nem kell sok ész, hogy megtaláld, vissza kell törölni a topik id-ig, vagy beütni a keresőbe:
[link]
- a spéci windowst az összes toshi laptop kézikönyvében és a vhol a toshi honlapon is (de lehet, hogy csak a letölthető kézikönyvben). -
battisti
tag
válasz
battisti #1289 üzenetére
na megkerestem, de nem ő volt az egyetlen, aki erről írt:
[link]
A toshibáról meg maga a toshi honlap írja, hogy spéci windows van rajta, de nem véletlenül adnak hozzá recovery dvd-t.
Itt meg le van írva, hogyan kell olyan xp telepítő cédét csinálni, amibe már beletetted a hiányzó drivereket stb. (mert azok jobbára letölthetők a toshi stb. website-okról).
[link]
[link]
Szóval rá lehet tenni a saját windowsod, csak kicsit több macera a szokásosnál.
[Szerkesztve] -
battisti
tag
-
battisti
tag
csak részben tudok válaszolni:
- az xp vagy vmilyen oprendszer kötelező elem, mert pl. toshibáknál módosított rendszert kapsz: a toshi topikban többen is írták, hogy nem tudták felnyomni elsőre a gépre a saját rendszerüket, mert a toshi laptop windowsban van pl. integrált hdd vezérlő stb.
- a megfelelő nagykerekben (toshinál pl. technotrade és partnerei) kérdezd meg, mennyi a memobővítés. 512 mb-t az usanotebook szept. végén br. 16-ért tett volna bele az enyémbe. Aztán elfelejtették, én meg szereztem magamnak olcsóbbanVinyót is kérhetsz bele nagyobbat, szintén az eladót kell megkérdezni, mennyiért, és hogy már úgy szállítsák.
- usanoti sulinetes toshibákon van xp pro, de nézd meg a toshiba-europe-on, ott is fel van tüntetve, mivel adják őket.
- A toshi meg a kevés extra: 300e felett már mindent kaphatsz rájuk... Mire használnád a gépet? Attól függően kell a sok biszbasz vagy nem. Kártyaolvasó legyen benne, de az mindben van, és pont nemrég írta kbali - szintén a toshi topikban -, hogy ő még nem használta a firewire-jét, mert a digikamerája memokártyáját bedugja a kártyaslotba és kész. Én 2 usb-t használok a négyből (egér, bill.), a külső monitor dugaszt, a fülhallgatót és a mikrofont.
- bizonyos toshi gépek helyből két év garanciával vannak! de bármelyikhez vehetsz garibővítést, márkától függően kb. 25e/év-től indul.
Kieg: azért vettem toshibát végül, mert az én igényeimnek és árkategóriámnak megfelelően ez volt az egyetlen márka, ahol az infinite loop kivételével (csak atis gépeket érint) egyik termékvonalra sem volt komoly panasz.
[Szerkesztve] -
battisti
tag
Asszonkám letesztelt egy Toshiba Satellite Pro L100-132 notebookot, különös tekintettel az integrált vga-ra (ATI X300). Sulinetben is kapható, részletek a Toshiba topikban:
[link] -
battisti
tag
Jól látom (a google alapján), hogy a legolcsóbb (sulinetes) dvi-kimenetes notebook 240e, ráadásul egy fu-si amilo
? A következő kategória 280, annyi pénzem nincs rá.
Teljesítményben már a 200 körüli asusok is megfelelnének, ui. elsősorban szövegszerkesztésre, netezésre (olvasásra) használnám, halk desktopként, tehát külső tft-re kötve, usb-s bill+egérrel. De rádugtam a monitoromra a vga kábelt, és zavaróan életlen a kép a dvi-hez képest. Nincs erre vmi megoldás? Nézegettem a dockokat, de nem értem, hogyan működnek, ha magán a gépen nincs kimenő dvi jel. Valaki ért ehhez?
Itt van egy, ezen mondjuk nincs dvi, de már olyat is találtam (ne kérdezzétek, hogy nálunk hol kapni, addig még nem jutottam el).
[link]
Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged