- Netfone
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Szabix01 #11529 üzenetére
Az M-re végződők cserélhetőek.
Azok igazi foglalatban vannak.Ezeket az U-betűseket kevesebb energiafogyasztás jellemzi (meg kevesebb teljesítmény is). Ultrabookokba, meg egyéb vékonyabb gépekbe ideálisak, mivel nincs foglalt se (pár mm vastagság itt is lecsíphető), meg kisebb hőt termel, kisebb ventilátor kell, de nem cserélhetőek.
-
-
válasz
Szabix01 #11524 üzenetére
CPU-Z-t szedd le, azzal ki lehet olvasni (SPD) fülön, h milyen ram modulokkal szerelték.
De egy 4 gigás modul lesz benne. Vegyél hozzá még ízlés szerint egy 4, vagy egy 8 gigás modult.
1600-asnál nagyobbat nem nagyon érdemes bele tenni, mivel a memóriavezérlő ezen hajtja a ramokat.16giga mehet bele összesen.
Az amit keresel, opti bay néven fut, ezt lehet betenni a gépbe, ebbe tudod a merevlemezt beletenni. A jobb szettekhez meg kapsz egy usb-s tokot, amibe a kivett optikát tudod rakni, és így külső, usb-s dvd íróként tudod használni.
A notebookos topicban pontosabban is meg tudják mondani, h melyik opti bay kell hozzá (de úgy tudom ezek többnyire belemennek mindegyikbe).
Itt van szerelési tutorial:
https://www.youtube.com/watch?v=rmsFDi_qsnQ
https://www.youtube.com/watch?v=S_pFv7Hl2rEJót találtam, ugye? Nincs ajtó a gép alján a ramokhoz.
-
válasz
danthe #11522 üzenetére
https://www.asus.com/Notebooks/K401LB/specifications/
Igen, akár egy 8 gigás modult is mellétehetsz még.
-
válasz
Energie X #11520 üzenetére
Én nem tudok erről, h a lopásgátló lenne a hibás.
Milyen logika van ebben?Amikor utoljára néztem valami Inteles, vagy Anandtech, Notebookchech nem tudom már milyen fórumban, ott az Intel (vagy Inteltől linkelt) válasz az volt a felvetésre, h azért 30perc, mert ennyi idő amíg túlmelegedés nélkül megy a kisebb chipsetben a nem oda való processzor.
Ez ugye marketing rizsa, de nem lehet mit tenni.Olyan chipsettel kell megvenni a gépet, ami az adott chipset család teljes értékű tagja, és nem a legalsó "butított" (Celeronokhoz való) tagja.
Tehát pl. HM76 már vinné a processzort. De a HM70 az nem.
Régen is voltak ilyen butított chipsetek, de azzal nem csak 30 percet ment a gép ha nem belevaló processzor került bele.. Max alacsonyabb FSB-vel, kisebb órajelen ment a processzor.
-
válasz
xenon2 #11515 üzenetére
Ez gyárilag ilyen?
Kizárt.
Gondolom akkor nem is megy a gép, mert seperc alatt túlmelegszik a GPU.
Hővezető gap pad szokott ott lenni.Aprón keress hozzá "gap pad" néven szoktam látni.
Ez kis szivacsszerű lap, amit akár 2sm-es darabokra is szoktak vágni hőátadó képessége van, a hézagokat töltik ki vele.
Vagy valami nem jól lett csavarozva, és ezért van 2mm-es rés. -
válasz
lood55 #11508 üzenetére
1600-as, CL:11-es időzítése van, ilyet érdemes keresni bele.
Megesik, h nem viszi a gép, ha nem egyforma a két modul, de többnyire menni szoktak.
Én az apróról keresnék használtat, amit bele is lehet próbálni. Ha megy, akkor megveszed, ha nem akkor nem veszed meg potyára. Ram úgyse nagyon romlik el, pláne egy notiban, nem annyira erőltetném a garanciát.
-
válasz
mirci18 #11485 üzenetére
Asus F5SL laptop.
Ez SiS chipsetes? (671DX)
Akkor a Socket M-es processzorokat viszi csak.
Ezek azok:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_M
Pontosabban a Yonah magos példányokat, a listában T1ezer, és T2ezerrel vannak számozva. (Dual core, és Core Duo néven egyaránt van belőle)Na most tovább kerestem még...
Ezeket szerelték még Merom magos Socket P-s processzorokkal is. (pl. T5450, T5750)Milyen processzor van benne neked?
-
válasz
#33253120 #11470 üzenetére
A kinézett 7200RPM-es merevlemezt csekkold le típusszám alapján, hány tányéros.
Lehetőleg egy tányérost keress, azok értelem szerűen kevesebb energiát fogyasztanak, ill. kevésbé melegednek, és halkabbak is.Googleba beírod a pontos típusszámot, mellé meg, h HD Sentinel, és többnyire azonnal kidobja a HD Sentineles adatlapot, azon meg szerepel, h hány tányéros a merevlemez.
-
válasz
germinator66 #11456 üzenetére
A gépet szerelték i7-es processzorral is.
Egy féle hűtőt találtam hozzá, gyanítom ugyanazzal szerelték mindet.
Külföldi fórumban olvastam, h i3-assal szerelt ugyanilyen gépben is ment az i7-es.
De azt azért tudni kell, ha komoly, nagyteljesítményű processzorokhoz többfázisú tápellátó áramkörök is tartozni szoktak, ezért van, h a kisebb gépeket, és az i7-essel szerelteket kétféle alaplappal gyártották. Itt viszont nem találtam többféle alaplapot.Tegyük fel, h menni fog benne, de a hűtés biztos, h többet fog dolgozni.
Feltétlenül szükség van az i7-esre abban a gépben?
-
válasz
Játékos #11459 üzenetére
Ezt kérdezd meg a HP-s laptop-topicban is, ott biztosan van aki fejből tudni fogja.
Amúgy miért olyan fontos, h hány voltos a töltő?
A töltőn van többnyire egy márkajelzés/típusszám is, abból már lehet tudni, h mihez gyártották a töltőt.
Persze ha ilyen utángyártott univerzális, ami elvileg több feszültségre is beállítható, az más, de az meg nem eredeti HP. -
válasz
Mr. Erikszon #11460 üzenetére
A processzor a ramokat 1066-on hajtja a vonatkozó adatlap szerint.
Szóval nagyobbakat hiába raksz bele, nem lesz a gép gyorsabb.
De 1333-asnál kisebbeket meg már nem nagyon lehet beszerezni.
Amúgy ha az apróról veszel bele, akkor ha van rá lehetőséged, próbáld bele mielőtt kifizeted, h biztosan kezelje a két eltérő modult. -
válasz
epigramma #11444 üzenetére
Legyen eszed, ilyet ne csináljál...
Ez meg milyen süket duma már, h "eldobtam" a régi processzort?
Ezt kivel akarja elhitetni?
Meg miért romlott volna el?
Processzorok nem szoktak elromlani.
Mennyire életszerű már, h kiveszem a processzort, belerakok egy másikat, összerakom a gépet, látom, h nem működik. DE nem rakom vissza a régi processzort, mert már kidobtam a kukába. NEM. Még ha ki is dobtam, megkeresem, és visszarakom a régit, mivel látom, h az újjal nem lehet használni. Ezt így szokták az emberek csinálni. Ez életszerű. Amit ő állít, az nem az.
Ja, értem, közben már le is vitte pont a tesója a szemetest, és már nem tudta kiszedni a konténerből a régi procit. Ahha...Hallod, majd a legközelebbi Sysadmindayen ezt előadhatja az illető a stand up comedyn, jó?
Ráadásul a manual szerint ezeket a gépeket többféle processzorral is szerelte a Samsung, szóval lehet ugyan, h az eltérő lokalizációs kódú gépekbe eltérő cpu mikrokódokat tartalmzó BIOS került, és csak az adott gyári processzorral megy, de én nem hiszem, ennek vinnie kéne a többi, azonos platformhoz tartozó processzort is.
A másik meg az, h most elkezdtem keresgetni: az A4-3455M, ill. az A8-4555M nem BGA tokozású véletlenül? Mert az azt jelenti, h rá van forrasztva az alaplapra, nem cserélhető a processzor.
Van olyan Bulldozer platformhoz tartozó mobil cpu, ami cserélhető, de ezek pont nem olyanok.
Akkor hogy cserélte ki a gyári processzort?
BGA forrasztó-állomással? Van neki otthon egy egymilliós cucca, vagy ~30ezerért megcsináltatta valakinél?
És utána meg úgy hirdeti a gépet, h aki megveszi, az majd szerezzen bele egy gyárilag is bele való processzort, és csak úgy cserélje át a processzort az eredetire? (azt is mondta, h ez kábé 30ezer?)
Nem arról van szó, h az eladónak lövése sincs róla, h az alaplapra forrasztott processzorokat nem lehet csak úgy mosolyogva átcserélni? Mert nem is cserélt ő semmiféle processzort ki? Talán valakitől szerezte a notit, és össze-vissza hadovál arról, h mi a baja?
Ha meg kiforrasztották a régit, de az újjal nem lett jó, akkor lehet elszúrtak valamit, és ezért nem megy most a gép? Vagy miután összerakták, és nem lett jó, közölék vele, a régi proci visszaforrasztása még egyszer annyi lenne, mint amibe az új beforrasztása került? Ezért aztán már hagyta a fenébe az egészet?E-bayen hol találtál A4-4355-öt?
Nekem csak ezeket dobta a kereső.
Viszont itt látni a találatokon, h kivétel nélkül olyan alaplapokat árulnak, amire rá van forrasztva az említett processzor...Itt hirdetik a Hardveraprón a gépet?
Vagy Jófogáson?Ha Hardveraprós, ki az illető? Nem csaló (pár napos regisztrációval) véletlenül?
Sok a nyitott kérdés, ez amúgy is egy elég gyenge gép, 30ezerért kapsz netezésre, officera, multimédiára tökéletesen megfelelő páréves business kategóriájú laptopot. (Lenovo T4százas gépek, Dell D940)
Ha nem játékra kell, inkább olyat vegyél. -
-
Ne, hát erről van szó, így kell ezt csinálni.
A Nanya egyébként egy ilyen átlagos márka, főként chip beszállító, de még régebben, a DDR1-2 idején rengeteg gépben láttam ilyen ramokat saját-márkás néven is; jó ramok, teljesen rendben vannak.
Több nagy félvezető-gyártó egyesülésével hozták létre, majd más gyártók is részvényesei lettek a közös cégnek.Péhán is van oldala:
http://prohardver.hu/fooldal/marka/nanya_technology/index.html -
válasz
karl85 #11423 üzenetére
Túlbonyolítod a kérdést.
Vegyél bele egy másik 2 gigás modult, és kész.
PC2-6400 = 800MHz-es modul.A chipset elvileg csak 667-et kezel, vagyis 667-en hajtja.
Tegyél fel egy CPU-Z-t, azzal ki lehet olvasni, h mekkora sebességen viszi a jelenlegi ramot, de igazából nincs jelentősége, melléraksz egy másik modult, és nagy valószínűséggel nem lesz gond, vinni fogja.
-
válasz
Rodzser Mór #11414 üzenetére
Nem linkelnéd ezeket?
Mert nem is értem, egy adott notihoz bontott, vagy új billentyűzeteket szoktak árulni apróhirdetésekben/webshopokban, ezek szerint van aki utángyártott billentyűzeteket gyárt, és forgalmaz?
-
-
-
válasz
peterh95 #11389 üzenetére
1600-as van benne, lehetőleg ilyet vegyél.
SO-DIMM DDR3 1600 cl:11
De elvileg vinni fog másmilyet is, viszont előfordul, h megmakacsolja magát, és csak teljesen azonossal megy. Ha van rá lehetőséged, aprón keress hozzá, és vidd oda a gépet, tegyétek bele, ha kezeli, megveszed, ha nem, akkor keresel másikat hozzá.
Vagy veszel egy 2×4-es, kitet, ezt meg meghirdeted, és eladod.
-
-
válasz
Bjorngolf #11403 üzenetére
CPU-Z-t tegyél fel, azzal ki lehet olvasni a chipsetet.
Socket G2-es foglalat, második generációs Core i processzorok mennek bele 35W-os TDP-ig.
Ezek azok (M-re végződőeket nézd):
https://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform
Szerintem már egy i3-as is jobb, 5ezerért is szokott kint lenni aprón. Esetleg i5, de azok indokolatlanul többe vannak. Bár ez pl. egész jó vételnek tűnik. (Remélhetőleg lekezeli a BIOS.)Ha gyorsítani akarod a gépet, akkor SSD kell bele, esetleg SSHD, (vagy 7200RPM-es merevlemez) - gondolom 5400-es van benne, ez a legjobb processzort is visszafogja.
Bár a játékok nem fognak jobban futni egy gyorsabb háttértártól, az tény.Az a GT635 nem valami nagy kártya ám, csak alap.
-
válasz
85Slaci265DC #11406 üzenetére
Mehet bele, ugyanaz a foglalt, TDP, és a chipset is vinni fogja.
-
válasz
balint730 #11358 üzenetére
Foglalat alapján ezek mennek bele:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PViszont elvileg a chipset csak GL40-es, ez ezeket a 800-as FSB-s procikat kezeli csak.
Próbáld ki, tegyél bele nagyobb processzort, aztán ha viszi, akkor rendben van, ha nem megy vele, akkor keress hozzá 800-as FSB-s processzort, azzal is kipróbálhatod.
Hőtermeléssel nem lesz gond.
Itt a legtöbb komment azt írja, h mennek a 800-as FS-s processzorok a gépben. (T7ezresek például)
-
-
Az nem Vostro?
Inspironból nem volt 1015-ös számozású.
Vegyél egyet hozzá, és cseréld ki, anyagilag jobban jársz.
A video alapján szét tudod szedni, és össze tudod rakni.
Csak pici csavarhúzó kell hozzá.
Ha nincs, tessék venni, minden háztartásban van olyan, h szükség van precíziós, mini csavarhúzókra.Itt van hozzá 4ezer Ft.-ért új:
http://hardverapro.hu/apro/elado_dell_alkatreszek_wwan_wifiItt picivel több:
http://szamitastechnika.vatera.hu/laptop_notebook_netbook_alkatresz/laptop_hutes/dell_vostro_1014_1015_huto_ventilator_2118185021.htmlhttp://www.wolfcomputer.hu/tartalom/dell-vostro-1014-1015-h%C5%B1t%C5%91-ventil%C3%A1tor
Ezek pedig szerviz árak:
https://www.laptophardware.hu/dell-vostro-1014-1015-gyari-uj-laptop-huto-ventilator-dfs491105mh0t-3336.htmlhttp://www.notebook-alkatresz.hu/0Y34KC-CPU-ventil%C3%A1tor--u32233+modell3387-Dell-Vostro-1015.html
http://www.laptopszaki.hu/dell/vostro-1015-ventilator/2615?modell=7
-
-
-
válasz
Lacielvtárs #11255 üzenetére
Hümmm... úgy nézem, összekevertelek valaki mással.
Visszaolvasva ezt a topicot, nincs tőled több hsz.És mivel nem teljesen értem amit írtál, ezért átnéztem a HP topicba is.
-
válasz
Lacielvtárs #11247 üzenetére
Mindegy, h DDR3L, vagy DDR3 ramot raksz bele, mindegyiket viszi.
-
Ez inkább annak a folyománya, h ha elhagyják a foglalatot, akkor ~3mm-el vékonyabb lehet az alaplap. És amikor pár éve az Intel elindította az Ultrabook őrületet, akkor divatba jöttek ezek a vékony gépek, és ott már számít ez a pár mm is.
Meg ugye az is fontos, h ne melegedjen a gép, mert a hűtésnek sincs hely, ehhez viszont alacsony hőtermelésű processzorok kellenek, amit meg úgy lehet létrehozni, h lassú az órajel, kisebb a számítási kapacitás, és lőn, kisebb fogyasztású, energiatakarékosabb, de semmire se való processzorok.. amik ráadásul nem is cserélhetőek.
A normális gépekben M-re végződő Intel processzor van, nem U-ra végződő.
AMD oldaláról meg inkább nem is mondok semmit.
Az ő APU-ik amelyik erős, az melegedik, amelyik meg nem melegszik, az meg gyenge. -
válasz
animatrix11 #11236 üzenetére
Ez van amikor most is működik, az aprók között van aki foglalkozik ilyenekkel, de inkább asztali gépekbe való merevlemezek esetében.
Notiba való merevlemez-elektronikákat még nem láttam, h valaki hirdetett volna. -
Nem lehet, írtam már.
Rá van forrasztva az alaplapra. Az ilyen alacsony fogyasztású platformok szinte mindegyik alaplapra forrasztott típus. (Az Intelnél is az U-betűre végződő processzorai az ultrabookokban.)Meg itt is látszik, h BGA tokozású:
http://www.cpu-world.com/CPUs/Puma/AMD-A8-Series%20A8-6410.html
(a BGA az, amikor nincs hagyományos értelemben vett foglalat, csak ráforrasztják az alaplapra) -
Igen, a Kaveri alapú A8-as APU-k nem ennyire gyengék (azokat ismerem, jól használhatók azon a felhasználási területen, amit írtál), csak ez egy újabb platform, aminek még nem jelentek meg erősebb tagjai. (Vagy nem is lesz belőle.)
Egyébként akkoriban is voltak "szuperlassú" verziói a platformnak. (E1-es "csodák")Vannak ennél gyengébb hardverrel szerelt gépek is, amiket szintén officera ajánlanak, bár szerintem az office felhasználói területbe beletartozik a net is, márpedig ha 1-2 tabnál több fül van megnyitva a böngészőben, katasztrofálisan belassul az egész.
Szóval nem értem a gyártókat (főleg az AMD-t), mégis kinek akarják ezeket eladni.. :/Az egyik linkelt oldalon kipróbáltak egy hasonlóan lassú gépet SSD-vel is.
Azt írják egész használható lett a rendszer.
Hát nem tudom mit mondjak, próbáld meg, ha van kölcsön SSD-d, aztán ha beválik, akkor válts át SSD-re.Az Asus Transformer Book például hasonló energiatakarékos platform, de az Intel féle Atom architektúrára épül, erős 4 magos Atom processzor hajtja, és jól használható az érintőképernyővel, lecsatlakoztatható dokkolós billentyűzettel, hosszú akksi üzemidővel.
Szóval az Intel megtalálta a "piaci rés"-t, és nem egy lassú, hanem egy gyors platformot ajánl a gyártóknak. Ez már nem az az Atom, ami a korai netbookok lassúságáért felelt. -
Ja, talán az A8-6410 a ludas.
4×256KB L2 + 2MB L3... ppppfffff... :/Hiába 4 magos, ha nincs hová írni az adatokat (kicsi a cache tár).
Ez a magonkénti ~768KB vészesen kevés arra, amire használni akarnád a gépet.Gondolom egy 5400RPM-es merevlemez van még ehhez, az se segíti a sebességet.
Ez az a "híres" SoC, amit csak a HP kapott meg eleinte, csak ő szerelhette ezzel a gépeiket.
Ha ez egy 11-12"-os netbook lenne, akkor az lenne az egyetlen előnye, h a viszonylag alacsony fogyasztás mellé hosszú akksi üzemidő társulna.
A te esetedben viszont azt kell mondjam, kár volt megvenni ezt a gépet. (Egyébként a processzor nem cserélhető.)
Jobban utána kellett volna nézni mielőtt megvetted, h ezek a mostanában megjelent csoda architektúrák mit tudnak, mire is elég valójában.
Sajnos a gyártók előszeretettel belepakolják a 15"-os gépekbe is, aztán ez az eredménye: egy lassú notebook.Egy 30ezres páréves üzleti kategóriás gép lehagyja szinte minden tekintetben.
-
-
válasz
benderguz #11219 üzenetére
SiS M672-es chipset.
Asztali verzióban ez 1066-os FSB-t is visz, de a mobil variánsról nem tudom miket kezel.A gépet szerelték T7250-es processzorral is. (2GHz, 2MB L2, 800FSB)
Tehát 800-as FSB-t biztosan elvisz a chipset.Egyébként Socket P foglalat, ezeket lehet beletenni:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
Ne keverd össze a Socket M-el.Ha van rá lehetőséged, akkor szerezz bele P8400, P8600 (vagy bármilyen P7ezer, P8ezer) processzort, és próbáld ki vele. Azoknak a hőtermelése kevesebb, mint a normál T betűs processzoroké. Ha kezeli őket, akkor jól jársz vele (3-4ezer az említett processzorok ára).
Ha nem kezeli, akkor valami 800-as FSB-vel keress hozzá processzort.A Hardveraprón sokat hirdetnek.
Videokártya nem cserélhető.
A chipset része, egy SiS Mirage 3-as, egy alap IGP, netezéshez elég, játékra viszont nem való. -
Elméletileg igen, de sosem használtam még ilyet erre a célra.
Pendriveról telepítek szinte mindig, nagyon ritkán kell XP-t felraknom, (ahhoz szoktam csak optikát használni).
De egyébként seperc alatt vissza lehet tenni az optikai egységet az optibay helyére ha szükséges.
Ezt az egészet csak azért említettem meg neked egyébként, mert gondolom nem ismerted ezt a lehetőséget. Egy időben megjelentek ezek az optibayes kitek, amikhez már adtak egy ilyen "tok"-ot is, amibe bele lehet tenni a kivett DVD írót, hátha valaki még akar néha egy-egy lemezt megírni, vagy beolvasni, végülis erre megfelelő alternatíva így USB-s kiegészítőként használva.
Az ára már sajnos nem valami felhasználóbarát, lehet ilyet olcsóbban is beszerezni, csak sokat kell az internet bugyraiban turkálni. -
-
Számodra még az is megoldás lehet, h olyan optibay keret kitet veszel, amihez adnak egy olyan tokot is, amibe bele tudod tenni a kiszerelt optikai egységet, és egy kábellel az egyik USB portba tudod dugni.
Így külső USB-s optikai egységként tudod használni a DVD írót továbbra is.
http://optibaykeret.hu/index.php/termekek-shop/dvd-hazak-kabelek/dvd-hazak
-
-
Igen, és az valamit dob is a sebességen.
Garancia nem fog ugrani, pláne ha a meglevő merevlemezt megtartod pl. egy optibayben, ahogy a kollega is említette. Szükség esetén visszaállítod az eredeti állapotot, és gariztathatod.
Optika helyére tedd a merevlemezt, és a merevlemez helyére az SSD-t. (Így tud bootolni róla a rendszer.)
Kár, h a gyerekeid nem mondták el előtte, h mire készülnek, választhattál volna megadnak egy jobb notit.
-
Sajnos ezekben a processzort nem lehet cserélni.
Ez másik platform, ún. SOC (System On Chip).
Vagyis egy chipben van integrálva az egész rendszer.
Előnye a hosszú akksi idő lenne (persze nem laptopba szerelve).
Celeronnak hívják ugyan, de ez az Atom sorozat legújabb generációja.
http://prohardver.hu/tudastar/intel_bay_trail_platform.html
Inkább telefonokba, tabletekbe teszik, esetleg netbookokba, (bár ezek már lassan kihalnak), illetve hát aztán a gyártók az olcsóbb 15"-os gépekbe is beleteszik előszeretettel, aztán az eredmény meg ez. Mármint, egy lassú notebook, ami igazából semmire se jó. :/Azt tudom mondani, h amikor megvetted a gépet, előtte kellett volna tájékozódni, h mire elég ez a platform. Mert ahogy elnézem mire használnád, neked notiból is eleve olyan kellene, amiben M-re végződő processzor van. Azok a teljes értékű laptopok, azokat lehet normálisan használni.
A másik, h ez a processzor BGA tokozású, rá van forrasztva az alaplapra.
Az Asus Transformer Book például ilyen architektúrára épül, ugye az egy Win8.1-es tablet dokkolós billentyűzettel, DE nem ilyen kis Celeronos cucc, hanem erős 4magos Atom processzora van, ha esetleg van rá alkalmad kipróbálni, na az jó kis gyors gép, lehet használni mindenfélére, na az egy jól sikerült gép, de ez amit Te vettél, ez sajnos csak szenvedős gép.
-
-
-
válasz
tisszekreny #11197 üzenetére
Itt egy video a szétszereléséről:
https://www.youtube.com/watch?v=11FAQ38eKGAVideokártyát az aprók között tudsz keresni hozzá, MXM 2-es típus való bele.
Például nála vannak hozzá:
hardverapro.hu/apro/mxm_notebook_vga-k_elado/De sokkal erősebbre nem lehet kicserélni.
Itt tudod összehasonlítani a mobil VGA-k erejét:
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.htmlX1400XT --> 8600M --> HD2600XT --> 9600M --> HD4650
Processzor S1G1-es foglalat.
Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Turion_microprocessors#TylerBelemennek a 35W-os processzorok is, ezzel nem lesz gondod, a TDP osztály 35Watt, csak némelyik processzor alapból ez alatt van (31W ugye).
A processzorok belső felépítése ugyanaz (2×512KB L2 tár), úgyhogy sok javulást nem fogsz tapasztalni, csak órajelben térnek el a magasabb típusszámú processzorok.
Az aprók között lehet, h találsz hozzá, de a nagyobb számúakat általában aránytalanul drágábban is adják. :/Szóval mire akarod a gépet használni?
Mert nem biztos, h érdemes beleölni egy kalap pénzt, mivel utána sem lesz egy hiperszuper gép. -
válasz
sanhose #11196 üzenetére
A processzor 32GB-ig kezel 1600MHz-es ramokat.
Tehetsz bele 8gigát.De túl sok javulást nem hiszem, h fogsz tapasztalni.
Mire használod a gépet?
Csak alap műveletekre?
Mert nagyobb erőforrásigényes programokat nem hiszem, h futtatsz rajta, ugye?A processzor ami nem valami erős abban a gépben.
De az meg a chipset miatt nem cserélhető, vagyis csak ugyanilyen gyengécskére.Sajnos a HM70-es chipsettel szerelt gépek ilyenek.
Egy SSD még dob a sebességen, de a processzor akkor is gyenge marad.
-
-
válasz
pjjones91 #11185 üzenetére
Jaaa, értem.
Ez nem azt jelenti, h cserélhető a VGA.
Csak azt jelenti, h PCI-E buszra csatlakozik (mint minden más eszköz a gépben).
Nem is igazán értem, a gyártók minek adnak meg ilyen lényegtelen információkat, gondolom aki a marketing szöveget írta, annak lövése sincs róla, h valójában mit is kellene megadni egy adatlapon. (Toshibáéknál pl. a chipkészletet nem szokták feltüntetni, ami pedig nem ártana.)Szóval a videon 3:30-tól ha nézed, akkor szedik le a hűtést az alaplapról.
Látni, h a video-rész is az alaplapra van forrasztva.
Ezek egyébként ilyenek, ritka a cserélhető MXM modulos videokártya. -
-
Fizikailag elfér ott egy átalakító?
Nemrég kezem közé került egy Asus Eee PC, amiben szintén ZIF csatis 8gigás SSD volt. Abban is szerettem volna SSD-t cserélni, de inkább letettem róla, mert nem találtam értelmes áron hozzá.
Sajnos olyan lassú volt a gép, h kábé 20 perc volt csak az, h felállt a rendszer.
Egy-egy egérkattintás után percekig csak vártam.
Nem tudom, h az SSD volt a rossz, vagy a lapon a vezérlő kezdett haldokolni, de inkább nem vettem hozzá 10ezerért másik SSD-t; kipróbálni meg nem tudtam másik csere meghajtóval, így letettem a gépről inkább.Szerintem szabadulj meg attól a géptől, és költsd a pénzed egy értelmes hardverrel rendelkező cuccra.
Egyébként ha HDD van benne, akkor az 4200RPM-es, többek között ezért is lassú.
-
válasz
pjjones91 #11181 üzenetére
Biztos, h ez cserélhető VGA-s gép?
Kétféleképp szerelték.
IGP-vel, és dedikált VGA-val, de ez utóbbi is forrasztva van az alaplapra.
Itt van szerelési video, ezen legalábbis látszik az alaplapra forrasztott GPU, ill körülötte a memóriamodulok.Hol találtad, h ebben cserélhető MXM-es videokártya van?
Esetleg szedd le a gép alját, h lássuk, milyen belülről.
-
válasz
t72killer #11176 üzenetére
A másik laptopos topciban esetleg nem tudtak/tudnak segíteni?
Itt egy kép a gépedről:
digitaltrends.com/wp-content/uploads/2014/01/HP-EliteBook-820-G1-guts.jpgLáthatod, h hol van az m.2-es csati, nagyjából akkora hely van ott, mint egy memóriamodul. Ilyen hosszú SSD-t lehet belerakni.
De ha leveszed a géped hátulját, akkor bele is próbálhatod. -
válasz
apfelkristof #11172 üzenetére
Belerakhatod, teljesen kompatibilisek az SSD-k a merevlemezekkel.
A fogyasztása inkább még kisebb, mint a HDD-nek.
-
-
-
válasz
daktilusz #11163 üzenetére
Az a pár fok hőmérséklet-különbség nem gond, ezek a procik mind a 35W-os TDP osztályba tartoznak, nyugodtan cseréld át a kétmagosra, vinni fogja.
És a márka-specifikus topicban visszaolvastam kicsit.
Ezt találtam, ami még Téged esetleg érinthet:
prohardver.hu/tema/toshiba_notebookok/hsz_2365-2365.htmlEgyébként ezek a Socket M foglalatos processzorok:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_M
Ezek közül az 533-as FSB-s processzorokat lehet belerakni (kivéve Core 2 Duo). -
válasz
miklos0308 #11146 üzenetére
Kellene a pontos chipset.
Tegyél fel egy CPU-Z-t, azzal ki lehet olvasni a típusát.
Vagy a noti pontosabb specifikációja, h konkrétan melyik chipset van ebben.
Amúgy ha visz nagyobb processzorokat, akkor a hűtéssel nem lesz gond.
-
-
válasz
marinea2 #11149 üzenetére
PC3L?
Nem DDR3L akar lenni?
Illetve PC3-10600, és PC3-12800.
De amúgy igen, a processzor kezel 32gigát, és 1333, ill. 1600-as is mehet hozzá.Az más kérdés, h ha jól nézem, a gyártó az oldalán csak egy darab 4 gigás modult ad meg.
Hát, a platform visz 8gigát is, úgyhogy szerintem nem lesz gond.
-
válasz
zoli7610 #11147 üzenetére
Ebbe nem lehet tenni nagyobbat, ez egy egybeépített, alaplapra forrasztott APU.
Ez az AMD Brazos platformja, ez ilyen kis netbookokba tervezett architektúra. Alacsony fogyasztás, hosszú akksi-üzemidő jellemzi, meg nem túl gyors működés.
Sajnos sok gyártó belerakta 15"-os gépekbe is.
Ha lassúnak találod, inkább egy olyan gépet vegyél, ami nem ilyen architektúrára épül. -
Ezekben a notikban nyugodtan lehet sima DDR3-as, 1.5V-os ramokat is használni, semmi baja nem lesz a gépnek.
A DDR3L szabványt amúgy később "találták fel", a memóriagyártók hamar át is álltak rá, de a chipsetek, mem vezérlő ettől még fel van készítve az eredeti szabványú memóriák fogadására is.
Ahogy írtad, az akksi idő csökken picit csak, mást nem fogsz észrevenni.
(De egyébként arról sem tudok, h asztali gépekben a mem-vezérlőnek ártana, ha huzamosabb ideig 1.65V-os tuninggal mennének a ramok. Inkább maga a ram modul az, ami előbb utóbb meghal, ha ekkora plusz feszt kap, hacsak nem valami tuning ramról van szó, amit viszont eleve úgy is gyártottak, h ekkora feszen működjön.)
-
válasz
Rain2013 #11138 üzenetére
Igen, DDR3L 4GB SO-DIMM 1600MHz-es, cl:11-es időzítésűt keress hozzá.
Ha találsz Samut az is jó, de ha más márkájút, azzal is nagy valószínűséggel menni fog.
Mivel előfordult már inkompatibilitás,. ezért senki se fogja neked itt 100%-osra megígérni, h menni fog, de 90-95%-ban mindegy, h milyen ramot veszel hozzá.
Nem tudom, hol akarsz venni?
Ha az aprón keresel, akkor többnyire bele engedik próbálni mielőtt kifizeted.
Meg a normálisabb sztech boltokban is.De szerintem nem lesz baj, vinni fogja a második modult.
-
válasz
TedThomas #11126 üzenetére
Pfejj, vannak árak.
24ezerért 2×8gigát is vehetsz, a benne levő 4-est, meg eladod.A felárat nem érik meg, mindegy melyiket veszed, ugyanaz mind.
Max gari időben térnek el.Egyébként az előző kérdéseidre a válaszok:
1. Veszek egy 8GB-osat és 12 lesz. (Lehetséges ez így egyáltalán?)
Igen, lehetséges, menni fog.
2. Beszerzem a jelenleginek a párját
Ez is jó választás, ha találsz hozzá ugyanolyat.
3. Veszek egy jó 8GB-ast bele, mert az jobb mint a 2*4
Nem jobb, a két modul ad dual channelt, a szimpla csak single channel.
De azt tudni kell, h a Dual channel nem sokat hoz sebességben, alig pár százalék, szóval emiatt nem érdemes mindenáron törekedni rá.
4. Valami jó 2*4
Ez is felesleges, mert gyakorlatilag lényegtelen milyen ram van a gépedben, nem attól lesz gyorsabb.A 2×4gigát azért szokták javasolni, mert a Windows 7-8 szeret terpeszkedni, szereti ha sok ram van alatta, meg egy időben nem is volt dárga a memória, így hamar elterjedt ez a felállás, de a legtöbb felhasználó nem használ 8gigát, 4 is elég netezéshez.
A te eseted más, mert te olyan programot is futtatsz, ami akkor fut jól ha sok ram van alatta. Ezért inkább 12giga ram legyen a gépben, mint, h 8giga.
Ha van pénz, vehetsz bele 2×8gigát is, a jelenlegi modult meg eladodEsetleg azt még megcsinálhatod, h olyan helyen veszed meg a ramot, ahol belepróbálhatod a gépbe, h biztosan menjen a két különböző modul. Ritkán ugyan, de előfordul, h mégsem kezeli a gép.
-
-
válasz
Predator2 #11110 üzenetére
Ha ez az, akkor processzor nem cserélhető.
Ram 1giga van benne, egy slot van, esetleg át lehet cseréni 2 gigás modulra.Merevlemezt ha SSD-re, esetleg SSHD-re cseréled, azzal gyorsítasz rajta, de mást nem nagyon lehet vele csinálni, ez egy gyengécske gép, az első netbookok egyike, az akkor kornak megfelelő erősségű processzorral; inkább csak netezgetni való, zenét hallgatni, filmecskéket nézni. HD-t se visz, ha jól emlékszem, max 720-at.
-
-
válasz
vs2009 #11086 üzenetére
Remek, ezt a gépet többféle felszereltséggel is gyártották.
Tegyél fel egy CPU-Z-t légyszíves, azzal ki kellene olvasni a chipsetet.
Mire használod a gépet?
Mert sokkal gyorsabb nem lenne a netezés, meg az egyéb általános használat.
De ha processzorigényes alkalmazásokat is futtatsz, akkor lenne némi különbség.
Játékhoz viszont nem tudom, szerintem inkább a videokártya az ami behatárolja a gép játékra való alkalmasságát, szóval az erősebb processzorral se lenne sokkal jobb a gép. Bár a World of Tank az tuti jobban menne az újabb processzorral.Ha meg csak úgy általában szeretnéd, ha gyorsabb lenne a gép, akkor inkább egy SSD-t, esetleg SSHD-t, (vagy 7200RPM-es merevlemezt) vegyél bele.
-
válasz
vs2009 #11084 üzenetére
Ehhez kellene tudni, h ez milyen laptop?
Inkább csak órajel különbség van közöttük amúgy (L2 tár csak kicsivel nagyobb):
cpu-world.com/Compare/Intel_Core_i5-2540M_vs_Intel_Core_i7-3520M.html -
-
válasz
Vasinger! #11069 üzenetére
Nekem van. (HD6970-es a Sandys Core i3 mellett)
F×sza!
Driver ugyanaz, jól működik, csak olyan talpat vegyél, ami nem fél méteres kábeles, hanem valami hosszabb, akkor el tudod rejteni az asztal alá az egészet, nem csufkodik a szobában az asztalon a sok bizb×sz, kábel, táp..
-
-
válasz
szacsee #11062 üzenetére
Na, hát ez frankó.
Akkor ezek közül bármelyiket belerakhatod:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MViszont amit írtál, az nem pontos.
A T-betűvel kezdődő mobil processzorok már mind Core alapúak.
A koraiaknak a nevük Core Solo/Duo, a későbbieknek pedig Pentium Dual Core, vagy Core 2 Duo, attól függően, h melyik szériához tartoznak.
A fenti listában fel is tüntettem a neveket, azok alapján vannak kategorizálva.
Ezek már nem kétmagos Pentium4-esnek számítanak.
A Speed Stepet is tudják.
Amikből hiányzik a Speed Step, azok a Core alapú Celeron processzorok - ezért van az, h hiába egy magosak, a TDP-jük mégis akkora, mint egy kétmagos processzornak. Ezért lehet őket simán átcserélni kétmagosra (ha a chipset támogatja), mert a hűtéssel nem lesz gond.Amit nem tudnak, az a 64bites kiterjesztés. Tehát a fő különbség, h a Core 2 Duo az tudja a 64bites kiterjesztést is.
Az más kérdés, h minek, mivel ezekbe 4 giga ramot tenni biztos, h érdemes.A jelenlegi T2400-adban az L2 tár 2mega, ezt tekinthetjük úgy is, h magonként 1mega L2 tár áll rendelkezésre. A szakirodalom úgy tartja, h a gördülékeny használathoz magonként legalább 1mega L2 tár szükséges, ha csak net, zene, film, office a felhasználási terület.
Ha játékra, egyéb processzorigényes felhasználásra kell a gép, akkor már kell a magonkénti 2 (vagy több) mega L2 tár is.Úgyhogy jelen esetben sok különbség nem lenne a T2ezer, és a T7ezres processzorok között. Én akkor szoktam az ilyen cserét megejteni, ha 2-3ezerért találok T7ezres processzort.
A Speed Stepet egyébként már a Pentium M is tudta, sőt, a laptopokba szánt Mobil Pentium 4-esek is tudták.
-
-
válasz
kromatika #11057 üzenetére
Az i5 4300U BGA tokozású, nem cserélhető.
Ami az M-re végződőeket illeti, cserélhetőek, de a TDP érték nem lehet nagyobb annál, amivel a gépet kiadták, mert a hűtést ahhoz tervezték.
wikipedia.org/wiki/Haswell_microarchitecture#Mobile_processorsA 4200M 37W-os, ennél nagyobbat ne keress hozzá.
Másrészt a 4magos processzorokhoz többfázisú tápellátó áramkör tartozik, ami a kisebb gépekben nem szokott meglenni; így ezekbe nem lehet 4 magost tenni.A gépet gyáilag szerelték még az i7-esek közül 4600M-el, 4702MQ-val, ill. 4712MQ-val is.
Remélhetőleg a tápellátás nem kétféle, így belemehet a 4 magos CPU is.A 4700MQ viszont 47W-os, azt ne rakj bele.
A gyártók még alkalmazhatnak olyat is, h a BIOS-ban lekorlátozzák a CPU mikrokódokat, vagyis csak azok a a processzorok mennek benne, amik a manualban is szerepelnek. A Lenovo ezt nem szokta alkalmazni.
-
-
válasz
ZabZib #11048 üzenetére
Itt egy video, hogy kell kiszedni:
https://www.youtube.com/watch?v=p-Pxx7tptooEzekbe még 9.5mm-es megy, de kisebbet is vehetsz bele (7mm), többnyire már ekkorák amúgy is a merevlemezek.
Na, közben megelőztek.
Szerintem az aprón nézz körül.
10ezer környékén kapsz 500-as SSHD-t is már. -
válasz
Atlantisz48 #11046 üzenetére
Ez egy 4gigás, 1600MHz-es modul.
-
válasz
szacsee #11043 üzenetére
Amit linkeltél, az 4 cellás (2200mAh vagy ahogy írják, 2000-2500mAh közöttiek)
A drágábbak gondolom 6, 8, 10, esetleg 12 cellásak.Ez pl.8 cellás, 5400mAh.
Különösebben nem ismerem a laptop-akksikat, ami nem eredeti, az mind utángyártott, ezért kerülnek kevesebbe. Érdemes olyan eladótól venni, amelyik akár ad garit is, ill. sok pozitiv jellemzés van az akksiról.
-
válasz
szacsee #11041 üzenetére
"Nyilván 533-as ramoknál nem fogom erőltetni a 667-es FSB-vel rendelkező procit."
A kettő nem függ össze, nem kell amiatt 533-as FSB-s processzort használni, mert a ramok csak 533-asok.
Töltő maradhat a jelenlegi. Az elektronikai alkatrészeknek van némi tűrésük, az a fél volt az nem számít semmit sem. A Watt a lényeg, pl. 17"-os géphez pl. ne használjunk 60Wattos töltőt, nem véletlenül adnak hozzá 120-ast.
Akksit ha szükséges vegyél, de nagyon drágák.
-
válasz
szacsee #11039 üzenetére
T×k jó, h a CPU-Z nem írja a chipsetet. :/
Így csak Google alapján lehet sejteni, h mi van a gépben.
Remélhetőleg 945GME.
Socket M foglalat.
Ezek azok: http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MHa 945 a chipset, akkor visz 667FSB-t is, remélhetőleg a HP nem korlátozta le a BIOS-ban a cpu-mikrokódokat.
Másrészt viszont van ez a doksi a HP oldaláról.
Ebben az szerepel, h a gépet többféle konfiggal adták, és többféle chipsettel is, attól függően, h milyen processzor volt a gépben.
Viszont rengeteg olyan esettel találkoztunk (ha visszaolvasol párszáz oldalt), h a leírásban 940-es chipset-alvariáns szerepelt, de a valóságban 945-ös volt.
Ez azért fontos, mert a chipkészlet variánsai kisebb FSB-s processzorokat visznek csak, és csak a teljes értékű 945-ös vitte a 667-et.Szóval azt kéne csinálnod, h szerzel bele 667-es FSB-s processzort a már linkelt Socket M-esek közül, és beszerelés, win által felismerés, majd újraindítás után ellenőrzöd a CPU-Z-vel, h mekkora FSB-vel megy a processzor. Ha 667-en, akkor öröm és boldogság, ha viszont csak 533-on, akkor a chipset csak 533-as FSB-n hajtja, ez esetben inkább 533-as FSB-st szerezz bele. (Mivel a szorzó áttételeknek köszönhetően a 667-esek 533-on hajtva alacsonyabb órajelen járnak csak.)
-
válasz
Atlantisz48 #11032 üzenetére
CPU-Z-vel hogyhogy nem tudod kiolvasni a memóriamodul(ok) számát?
Az SPD fülön tudod kiválasztani a foglalatokat, ott írja, h melyik slotban milyen modul van.De ha leveszed a gép aljáról a burkolatot, akkor vizuálisan is ellenőrizheted.
SSD-t meg lényegében mindegy milyet veszel, veszettül gyors az összes.
Esetleg az SSD-s topicban tudnak segíteni az aktuálisan kapható csúcsmodelleket illetően. -
válasz
gyuggyerca #11031 üzenetére
Chipset: GM45.
Socket P foglalat, ezek azok:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PNégymagos processzort ne tegyél bele, mert azoknak többfázisú tápellátó áramkör is kell az alaplapon, de ebben a gépben ez nincs meg.
Másrészt a gép hűtésést 35W-os TDP-jű processzorokhoz tervezték, nem tudná lehűteni a 45W-os TDP-t, throttlingolna a processzor.Mondd vissza nyugodtan a hirdetést.
Ez volt az?Mihez kell a 4 mag?
Mire használod a gépet?Vegyél bele P8400/P8600-ost, az is jobb a T6600-nál. Hardveraprón 3000-3500ft.
-
válasz
hentes555 #11002 üzenetére
Az a hűtőpad amit vettél, az hová fújja a hideg levegőt?
Mert azt látom, h 3 venti is van rajta, meg neonos, de ha nem a noti hűtőventilátorának a levegőbeszívó-nyílása felé fúj, akkor sokat nem ér; max a merevlemezt tudja hűteni..Ilyet kerestél volna inkább, vagy ehhez hasonlót, ezen a ventiket át lehet pakolni, a lyukak közül bármelyikhez hozzá lehet pattintani, ahol a gép beszívó nyílása van, oda kell tenni pl. az egyiket.
Processzor fronton nemigen tudok hozzászólni, mármint a melegedés ezeknél ennyire nem ismeretes számomra. Mármint elhiszem, h melegszik, de sosem olvastam ezekről, ilyet nem is nagyon szereltem, mivel ezekhez erősebb processzorokat nem nagyon lehet kapni (értelmes áron), így szinte sose volt dolgom velük.
Puma platform megy bele, Socket S1G2-es foglalattal.
Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#Puma
A táblázatban valóban látni, a Turion kisebb fesszel megy; bár a max. hőfok mindegyiknél 100C°.A merevlemez azért is lehet meleg, mert régebbi fajta, akkoriban még jobban melegedtek, mint egy mostani egy tányéros példányok. Meg hát ha dolgozik, akkor felmelegszik, és a frissítések költői kifejezéssel élve fél napos munkát adnak egy ilyen gépnek. :/
Gondolom a hűtés ki van tiszttítva, úgy értem a lamellák és a ventilátor között nincsenek porcicák.
-
válasz
Wilk919 #10972 üzenetére
Nem akarsz bele egy normálisabb (nagyobb) processzort?
800-as FSB-ig kereshetsz hozzá ebből a listából:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PT7ezresek, T8ezer, T9ezer, amit épp találsz az aprón. 3-5ezret megérnek, gyorsabb lesz tőle a gép.
-
-
válasz
DJ. Ru$y #10969 üzenetére
Újabb generációs processzort már nem lehet belerakni, azoknak újabb a foglalatuk (Socket G3); csak a harmadik generációs Core i megy bele (Ivy Bridge). Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_microarchitecture#Mobile_processorsA jelenlegi processzor TDP-je 45Watt, így ilyet is tehetsz bele.
De nem nagyon van már erősebb a mostaninál.A VGA MXM csatlakozós, de maga a kártya nagyobb, mint a szabványos MXM2B-s modulok. Itt látni.
Szóval nem tudom, h ezt lehet-e bővíteni, van egyáltalán ennél nagyobb VGA?
Ja, van.. -
válasz
frizso #10964 üzenetére
Kisebb hőtemelésű, de gyengébb is.
M-re végződőt keress bele, azon a normális processzorok.Az U-ra meg a többire végződőek amúgy is inkább BGA tokozásúak (forrasztósak, nem csereberélhetőek).
De még mindig nem mondtad, h milyen laptop ez? (csak, h tudjam, mi az amit kerülni kell)
-
válasz
Kolondrum #10961 üzenetére
Te meg kérdezted a TDP-t, még lejjebb.
Nem írom le amit úgyis össze tudsz Googlezni, a péhás tudástár elég jól összeszedte a lényeget:
http://prohardver.hu/tudastar/a_processzorok_fogyasztasa.htmlÉs való igaz, a hőmérséklet az egyes processzorok között eltér, még ha azonos TDP osztályba is kerülnek, de szándékosan nem szoktam megemlíteni, nehogy emiatt valami laikus ne akarjon normális processzort tenni a gépébe a túl kicsi processzor helyére "óvatosságból".
Egyébként emiatt nem szoktam a T9ezreseket javasolni. Túl melegek.
A T7ezresek ugyanazt tudják, mégsem annyira melegek.
Amiben különböznek, az az L2 tár mérete, de alap felhasználóknak bőven sok a 2×2MB is, felesleges 6MB belőle.És hát ha a chipset PM/GM45, akkor meg ott vannak a P-betűvel kezdődő processzorok, amik meg egyértelműen kevesebb hőtermeléssel működnek, csak hát sajnos nálad a chipset 965-ös, az nem viszi ezeket a CPU-kat.
-
válasz
frizso #10958 üzenetére
(Sóhaj.)
Kedves frizso!
Nem a processzor adatait kérdeztük, azt a típusszáma (2330M) ismeretében amúgy is tudjuk.
A chipkészletet meg nem ez a fül mutatja, hanem a "mainboard".Mivel méred a hőfokokat amúgy?
Aidával? Nálad inkább a gép hűtése az ami kívánni valót hagy maga után, ha 80 fokig engedi felkúszni a hőmérsékletet.Mióta van meg a gép? Mikor volt utoljára kitakarítva?
Nem lehet eltömődve nagyon a lamellasor?Oppsz.
Látom, közben már megérkezett a chipset is. HM-65.
Ez csak a második generációs Core i sorozatot kezeli. Ezek azok:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform -
-
-
válasz
CsMarc #10944 üzenetére
Tegyél fel egy CPU-Z-ti lehet olvasni, h milyen felosztásban van benne a memória. (egy 8gigás modul, vagy kettő 4gigás)
Akkor már lehet tudni, h hogy tudod bővíteni.Másrészt ebben a gépben milyen processzor van?
Mert ezeket szerelték elég sokmindennelA CPU-Z-vel ezt is ki tudod olvasni.
Bár ha SSD alapú, akkor gyorsnak kellene lennie.
Feladatkezelőt nyisd meg (ctrl + shift + esc), és nézd meg (teljesítmény fülön) mennyire telítődik a memória, vagy a processzor, így kiderül, h elég-e a ram, vagy a processzor kevés-e, mert akkor hiába bővíted 16gigára, ha a CPU számítási kapacitása a szűk keresztmetszet.
-
válasz
#67977536 #10940 üzenetére
Ezek a ramok mindegyike tud 1.5V-on is menni.
Ez a DDR3 szabványa, ezt alapból tudja mind.Aztán amikor kitalálták, h lőn 1.35V-os DDR3-as ram, akkor nem készült új szabvány (mittudomén DDR4 néven - mivel a DDR4 az másik szabvány), hanem kapott egy L betűt a végére, és ettől fogva mindegyik ramot DDR3L néven forgalmazzák, de ha esetleg olyan alaplapba kerülnek, amelyik csak 1.5V-on tudná működtetni őket, akkor azon is mennek.
Viszont ilyen nem nagyon van, mert az alaplap a ramon levő SDP chipből olvassa ki, h ezt a ramot milyen feszültségen kell hajtania, és ezért be tudnak állni 1.35V-ra is automatikusan a régebbi, sima, "L" betű nélküli "DDR3" ramok is.De ne aggódjál, a szerviz csak tudja mit csinál.
Miért nem az aprón keresel, biztos olcsóbban megúsznád.
~6ezer egy 4 gigás modul, szaküzletekben azért ennél több szokott lenni. -
-
-
válasz
H2o-pok #10932 üzenetére
Ez kezeli mind a kétfélét.
A hatvanas sorozatú chipsetek csak a 2-vel kezdődő procikat viszik, de a hetvenes sorozatúak a 3-assal kezdődőeket is.Remélhetőleg a gyártó nem korlátozta le BIOS mikrokód szinten a gépet, és kezelni fogja a gép az összes processzort.
Fizikailag a Sandy, és az Ivy processzoroknak ugyanaz a foglalatuk (Socket G2), ezért van az, h visszafelé kompatibilis.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged