- Magisk
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
dethroner #13915 üzenetére
Az alján a notinak van egy fenéklemez, amit 5-6 csavar kicsavarozása után le tudsz venni, utána már hozzáférsz a HDD-hez.
Ha jól làtom, a G565g-hez nincsen külön Hardware Maintenance Manual, így az Inteles változat G560-éból fogsz tudni kiindulni (Google: "lenovo ideapad g560 hardware maintenance manual").
-
Tim82
félisten
válasz
Graphics #13818 üzenetére
Nem olyan régen egy Emachines E620 notiban cseréltem egy Athlon 64 2650e-t (egy mag, 1,6 GHz, 25 W TDP) egy Athlon 64 X2 BE-2300-ra (két mag, 1,9 GHz, 45 W TDP) - az mondjuk elég nagy ugrás volt, még HDD-vel is használható gép lett.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
GreenIT #13765 üzenetére
Bőven a Core 2 Duo-s laptopok előtt volt CardBus-os külső videókártya, mint pl. ez. Annak a teljesítményéhez képest mindenesetre a Core 2 Duo-s integrált videóvezérlők tudása a megtestesült űrtechnika.
Ami széles körben elterjedt, a sokkal gyorsabb Express Card-ra, vagy mini PCI-express-re épülő megoldások, ezek viszont vagy nem fognak menni C2D-s notival, vagy nem a videókártya lesz a gyenge pont. Idevágó topik: [link]
-
Tim82
félisten
válasz
bgabor1973 #13742 üzenetére
Azt nézd meg, hogy nem HM70-es chipset-es-e az alaplap. Ha igen, akkor azért kapcsolgat le. További infók a témában a topikból.
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #13679 üzenetére
Amúgy melyik a notebook? Mert a cikkben vagy 6 félét tesztelnek.
Ebből egy Lenovo modell (G565G).
-
Tim82
félisten
válasz
betegphiu #13646 üzenetére
Nem kezelné, nem ugyanaz a foglalat. Csak első generációs mobil i3/i5/i7 procikat kezel (elviekben ezeket mind, a gyakorlatban a listából a QM vagy XM megjelölésű i7-eket nem biztos).
-
Tim82
félisten
válasz
betegphiu #13637 üzenetére
Mindkét kérdésedre igen a válasz.
Két megkötéssel:
- olyan 4 GB-os modult keress, amin ilyen a memóriachipek kiosztása: [link] Az ilyen modulok nevében, típusmegjelölésében általában szerepel a "2Rx8" megjelölés.
- sima DDR3 (1,5 V-os), ne DDR3L (1,35 V-os) modul legyen.Amúgy mindkét RAM modul kivehető, ha jól rémlik, az egyik férhető hozzá alulról, a másik meg a billentyűzet kivétele után. Maximum 8 GB RAM-ot (2 db 4 GB-os modult) tudsz beletenni.
-
Tim82
félisten
válasz
meroly #13413 üzenetére
Ha a vinyó a T410-ed gyári vinyója, akkor SATA II-es lesz.
A leggyorsabb notivinyó sem igazán éri el a SATA I korlátait amúgy, szóval kb. mindegy, hogy a három gép közül melyikbe kerül; kompatibilitási gond 99%, hogy nem lesz.
SSD-t igazából mindegyik gép meghálálja, még a régi 1525 is.
-
Tim82
félisten
válasz
vargagy21 #13343 üzenetére
A notebook-ban, amelyiken gépelek most, egy régi, még Sandy Bridge Core i5-2520M proci van. Tudomásom szerint kb. a 7. generációig - procierőben - megeszik bármilyen azóta kijött U-s megjelölésű (tehát ULV - nagyon alacsony fogyasztás, nagyon alacsony órajel - procit, függetlenül attól, hogy az a proci 2 mag/4 szálas, vagy 4 magos, vagy 4 mag/8 szálas. (Konkrétabban: annak volt alkalmam utánanézni tesztek alapján, hogy procierőben a Thinkpad X220 notebook-omban lévő i5-2520M az ugyanezen Lenovo Thinkpad X szériában későbbiekben, mint utódmodellekként kiadott X240, X250 és X260 notikban lévő fellelhető U-s procivariánsok bármelyikénél erősebb.)
Én ezek alapján úgy gondolom, hogy a magok és szálak számától függetlenül, hétköznapi használatban bármelyik M-es (tehát nem extraalacsony fogyasztású és órajelű, hanem "normál" mobil) Core i5/i7 érezhetően jobb lesz az ugyanabban a generációban kiadott U-s prociktól (illetve inkább itt SoC-ot kellene írnom, mert az U-s procik forrasztva vannak az alaplapra) - sőt, valószínűleg az 1-2 generációval korábbi M-es procik is erősebbek nyers számítási teljesítményben a legújabb U-s prociknál.
Ami az újabb előnye, az a fogyasztás és az IGP, ami az utóbbi 2-3 generációban már támogat h265-öt, valamint 4K-t is, ha valakinek ezek a fontosak.
-
Tim82
félisten
válasz
vargagy21 #13341 üzenetére
Személyes tapasztalatokat szeretnék kérni itt, pl. feljebb már egy tag vett 8250U-s laptopot.
Ebből hogyan következik az, hogy akkor a 8250U generációjában lévő más CPU-król is első kézből, használatból szerzett tapasztalata van, tehát össze tudja vetni, hogy valóban melyik a jobb a 10-15, nagyjából egy szintre pozicionált, egy generációban lévő, ugyanúgy U-s (tehát ultraalacsony fogyasztású és órajelű) procivariánsból?
Az, hogy én nem regisztráltam másfél éve és nem szóltam még 15.000-szer valamihez, azért szerintem nem kell megkövezni, sőt nálam ez nem jelent semmit.
Ööö, pont arra céloztam, hogy betaláltad azt az embert, aki hozzászólás-szaporítás helyett segítőkész és hasznos tevékenységet folytat, ha akár csak ebben a topikban visszaolvasol. Abban amúgy tökéletesen egyetértünk, hogy önmagában a regisztráció óta eltelt idő és hozzászólás-szám semmit sem jelent.
És ha olvastad, számomra fontos kérdést fikázott előtte az illető, engedd már meg, hogy a szintjén válaszoljak neki.
Én biztosan nem írtam olyasmit, hogy megtiltanék bármit, de kérlek, engedd már meg
, hogy megjegyezzem, hogy az ő megjegyzése kifejezetten a kérdésedre vonatkozik - valóban kifejezhette volna kedvesebben, de valóban nem sikerült a kérdésed egészen összeszedettre -, te viszont személyeskedni kezdtél vele szemben. Félreértés ne essék, nem letámadni akarlak, megértem, hogy bántó volt, szerencsétlenül sült el az egész szituáció. Peace.
-
Tim82
félisten
válasz
zsolt19900 #13330 üzenetére
A T7700, T7800 lesz melegedősebb egy T9300-nál, T9500-nál.
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #13260 üzenetére
945GM chipset, 2×2GB ramot kezel max.
Belerakhatod, nem hiszem, h bármi probléma fellépne.Csak annyit jegyeznék meg, hogy 2x2 GB felesleges és gazdaságtalan, mert kb. 3,2 GB-ot fog belőle látni. Biztosan volt már szó párszor ebben a topikban is arról, hogy a 945GM chipsetnek (meg úgy általában az Intel 945-ös chipsetjeinek) van egy hülye memóriacímzési korlátja, így hiába kezel elméletileg 4 GB RAM-ot, gyakorlatilag valamivel több, mint 3 GB-ot fog belőle látni.
Bár 800MHz-es, de remélhetőleg majd visszaveszi az órajelét, és a gyengébbik modullal együtt futtatja.
Nem csak remélhetőleg, vissza fogja venni.
onlineair: én azt a T2400-at cserélném T7200-ra azért, nem annyira nehéz dolog. [link]
-
Tim82
félisten
válasz
menyus4661 #13130 üzenetére
T5750, T5850, T7100, T7300, T7500, T7700, T7800 biztosan jó bele. BIOS frissítéssel valószínűleg a T8100, T8300, T9300, T9500 is jó lesz.
-
Tim82
félisten
válasz
pataslogeza #13058 üzenetére
Nem vagyok biztos a "jelentős" gyorsulásban. Noti szinten mind az i3, mint az i5 kétmagos és HT-s procik (talán Skylake-ben van valós négymagos mobil i5 már), itt az i5 kb. annyiban jobb, hogy van turbo boost, vagyis rövid időre meg tudja ugorni a hivatalos alapórajelet is, míg az i3 nem. IGP szempontjából mindkettőben HD3000 lesz.
-
Tim82
félisten
válasz
pataslogeza #13056 üzenetére
A 2540M támogat hardveresen AES titkosítást, a 2450M nem. Ezt leszámítva kb. mindegy, melyiket választod.
-
Tim82
félisten
Ja igen, a linkelt Azurewave kártya esetében azért azzal számolj, hogy az elméleti maximális sebessége ("linksebesség") feleakkora, mint az Intel 7260HMW-nek (433 Mbps vs 867 MBps, nyilván a valóságban is hasonló arányú a különbség a valós adatátviteli képességeikben). Mondjuk az ára is ezt tükrözi.
-
Tim82
félisten
válasz
petakpa1 #12960 üzenetére
Most megnéztem, nekem sem működik az X220-on a hardveres kapcsolóval történő ki-be kapcsolgatás, csak a BT-t kapcsolja ki (amiből én a gyári BT modult használom, ahogy írtam). A szoftveres (Thinkpad-eknél Fn + F5-re feljön Windows-on a megfelelő ablak, Linuxon meg csak simán ki/be lehet vele kapcsolgatni a wifit) igen.
Mondanám azt, hogy az MSI notinak van valamilyen BIOS-os whitelist-je, de szerintem akkor el sem indulna a 7260HMW-t beszerelve, hibaüzenettel leállna boot-olás helyett.
-
Tim82
félisten
válasz
petakpa1 #12955 üzenetére
Az 51. pin a BT-ért felel (amit én amúgy letiltottam, mert nálam nem működik jól a 7260HMW BT része), a 20. pin leragasztása meg elvileg az esetleges BIOS whitelist/inkompatibilitást oldja meg régebbi gépeknél, kifejezetten a wifi részre vonatkozóan.
Egyébként nagyon pici ragasztószalag (az én esetemben konkrétan zöld szigszalag
) csíkokkal csináltam a leragasztást.
-
Tim82
félisten
válasz
petakpa1 #12952 üzenetére
Próbáld meg azt, hogy a 7260HMW kártya 20. és 51. pinjét leragasztod.
Segítségnek itt van a mini PCI-e kártyák lábkiosztàsa: [link]
Én eddig két notiban csináltam meg a 7260HMW-re cserét (Thinkpad X220 és Thinkpad R61), az első alkalommal enélkül az X220-nál voltak hasonló anomáliák a pin ragasztgatás nélkül, okulva ebből az R61-nél eleve így végeztem el a 7260-ra cserét.
-
Tim82
félisten
válasz
pataslogeza #12795 üzenetére
A T5450-nek valamivel magasabb az órajele, talán azt inkább, de egyiktől sem lesz száguldó paripa.
-
Tim82
félisten
válasz
Hannibhál #12701 üzenetére
A gép az egy lenovo g580 model 20150
egy i3-2348m van benne 6gb rammal és gt 635m vga-val. Ssd-t raktam bele, 1tb hdd mellé és így jó kis gyors rendszer. Azt szeretném kérdezni, hogy vmely 35W-os 2. vagy 3. gen i7es belemenne?(mobilvonalon)Bele (mármint a 35W TDP-s, kétmagos mobil Sandy és Ivy Bridge i7 procikat értve, a négymagosoknak valószínűleg nem lenne elég a hűtése), csak nem olyan sokkal erősebbek ezek a kétmagos i7-ek a hasonló generációs mobil i5 prociknál.
-
Tim82
félisten
válasz
Tav-Csoves #12702 üzenetére
Mennie kell abban a notiban T8100, T8300, T9300, T9500 CPU-knak is. A T9300, T9500 azért szerintem már ár/érték arányban nem éri meg.
Én egy ugyanilyen GL40-es chipset-es Fujitsu-Siemens Amilo Li3710 notiban a benne lévő Celeron T3000-et Core 2 Duo T8300-ra cseréltem, a 2*1 GB DDR2 modult 2*2 GB-ra (kezelne 2*4 GB-ot is, csak az noti DDR2-ből már-már többe kerülne, mint maga a noti), illetve kapott egy 120 GB-os SSD-t.
Win 10-zel tökéletesen működik (a notin eredetileg Vista volt, de vettem hozzá Win 7 licenszet még akkor, amikor még hivatalosan is mindenki számára adott volt a frissítési lehetőség). Gyors, nincsenek hardveres gondok, mindent kezel (wifi, LAN, audio, webkamera stb.).
Szerintem is az SSD jelentené a legérezhetőbb fejlesztést, a procicsere talán a legkisebbet, legkevésbé érezhetőt.
-
Tim82
félisten
válasz
pataslogeza #12691 üzenetére
Azért, mert tapasztalatok alapján valamivel többet fogyaszt és jobban melegszik, mint a T8***-ak és valós használatban nem fogod érzékelni azt a +1 MB L2 cache-t meg marginálisan magasabb órajelet, amivel elvileg jobb lenne a T7700 a T8100-nál, T8300-nál.
Nem azt akarom sugallni, hogy a T7700 rossz választás lenne, csak szerintem a T8***-ak jobbak, szóval ebben a viszonyításban értem, hogy inkább azok.
-
Tim82
félisten
válasz
pataslogeza #12689 üzenetére
Nem.
Az FSB miatt esnek ki, azok a P**** procik ugyanis 1066 MHz FSB-s procik, a GM965 chipset meg 800 MHz-es FSB-s procikat támogat.
T8100, T8300, T9300, T9500 azok a procik, amelyekre szerintem érdemes cserélni (más, magasabb órajelű T7***-re szerintem nem).
-
Tim82
félisten
válasz
Declare #12638 üzenetére
Elsö körben a lenovos topicban kerdeztem ra, de nem erkezett valasz sajna.
Valószínűleg konkrétan nem próbálta senki az említett modulokat és azért nem írtak rá.
Amúgy elméletben bármelyik jó lehet, gyakorlatban is igen kicsi az esély, hogy valamelyikkel befürödnél.
A "for Mac" megjelöléssel ne törődj, az csak annyit tesz, hogy a gyártó Apple gépekkel is tesztelte az adott modulokat, azokhoz kifejezetten az ilyen megjelölésű modulokat ajánlja ezért.
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #12623 üzenetére
Ha HM55, akkor első generációs mobil i3/i5/i7 való bele.
-
Tim82
félisten
Tehát semmilyen barkács megoldás nincs arra, hogy a kávában levő LED-et kikapcsoljam?
Bocs, de milyen "barkácsmegoldás" kellene? A gyári megoldás nem jó?
"Fn+Spacebar
Controls the keyboard backlight and the ThinkLight
• Press once: Turn on the keyboard backlight to low brightness level.
• Press again: Adjust the keyboard backlight to high brightness level.
• Press the third time: Turn off the keyboard backlight and turn on the ThinkLight light.
• Press the fourth time: Turn off the ThinkLight light.
Note: If the computer you are servicing does not have a backlit keyboard, the Fn+Spacebar
combination controls only the ThinkLight light."SSD-re van esetleg valami tipped? Milyen mSATA SSD tudnál ajánlani?
Nem használok mSATA SSD-t (nálam WWAN van ott), de Samsung/Intel/Kingston vonalon mozogva szerintem nincsenek ilyen kompatibilitási gondok, mint az Adata SSD-kkel.
-
Tim82
félisten
Ha vennék egyet, akkor az az én példányomban is működne?
Igen.
Mi lenne a kávába épített LED-del? Az is világítana a továbbiakban a billentyűzettel együtt?
Igen.
Van esetleg valakinek tapasztalata USB 3.0/eSATA Express Card-okkal?
ASMedia chipset-esekkel jó tapasztalat van (kettő ilyet is használok, egyiket X220-ban), NEC/Renesas chipset-esekkel kissé nagyobb a hibaszázalék.
-
Tim82
félisten
válasz
Csokiii #12578 üzenetére
Idézve nem egyértelmű, de ezt ne próbálgasd:
Samsung:
M471B1G73QH0-YK0 - ez X220-ban (T410-ben, E6410-ben csak azért nem fog, mert ez 8 GB-os modul, az első generációs Core i-s
laptopok pedig maximum 4 GB-os modult tudnak lekezelni per foglalat). 1600-as modul, 1333-asként kezeli az X220.8 GB-os modulokat nem fog tudni kezelni a T500-ad. Pont. Nem is érdemes vele próbálkozni.
A többi a dugø által idézett listából mind tesztelt és kipróbált RAM, annak idején ez annak a tapasztalatgyűjtésnek az eredménye, hogy 2 db T500-ban és 1 db X200-ban akartam összehozni egy körben a 2*4 GB RAM-ra bővítést, amit próbálgatással és szívásokkal kb. 2-3 hónap alatt oldottam meg...
A jónak bizonyult RAM-ok hosszú távon is jónak bizonyultak, szóval ilyeneket nyugodt szívvel vegyél, természetesen Memtest86+-szal vagy Prime95 Blend teszttel (ki melyik programra esküszik) teszteld azért őket.
-
Tim82
félisten
válasz
fagylalt #12501 üzenetére
Ugyanilyen generációs/chipsetes Thinkpad-ben mennek 1600-as modulok is. Persze 1066 MHz-re visszavett FSB-vel.
Ami viszont fontos, hogy 2Rx8-as modulok legyenek a 4 GB-os modulok (= két sorba rendezett RAM chipek legyenek a modulokon), mert az utolsó generációs mobil Core 2 Duo-k alá tett chipsetek és első generációs mobil Core i procik memóriavezérlői ezeket tudják kezelni, az egysoros RAM chipes memóriamodulokkal lutri a történet.
Vagyis ilyet keress, csak 4 GB-os modulban:
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #12493 üzenetére
Sok helyen olvasott tapasztalatok alapján a T8***-ek kicsit kevésbé melegszenek és valamivel kevesebbet is fogyasztanak, mint a (4 MB L2 cache-s) T7***-ek, hiába tartoznak ugyanabba a TDP osztályba. Valamivel erősebbek is, a picit kisebb L2 cache ellenére, de persze ez nüansznyi különbség.
T8300-at én emlékeim szerint holland eBay-es eladótól olyan 3k-ért rendeltem postázással együtt és hasonló árban nem nehéz ott kifogni ilyen vételt. Kínából valószínűleg még olcsóbban is menne, csak ugye ott legalább 2-3 hét, amíg megjön. Én két magos T3000 Cerkát váltottam vele apósjelöltem notijában, ahhoz képest kifejezetten nagy előrelépésnek bizonyult.
-
Tim82
félisten
A legnagyobb a T9300, T9500 (800 MHz FSB-s Penryn magos CPU-k). Elképzelhető, hogy nem árt BIOS-t is frissíteni előtte, még a jelenlegi CPU-val.
Én egyébként úgy gondolom, hogy egy T8100, T8300 CPU is elég (szintén 800 MHz FSB-s, Penryn CPU-k ezek is). Ezek ráadásul jóval olcsóbbak, mint a fent említett T9***-ek.
A Penryn magos CPU-k már 45 nm-esek, de a chipset kezeli őket, ha a gyártói BIOS is támogatja.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #12002 üzenetére
Amúgy mihez kellenek akkor az ehhez a chipkészlethez tartozó 64bites mobil processzorok?
Kb. itt jelentek meg Intel-vonalon a 64 bites mobil CPU-k (Merom mag), ennyi jelentősége van csak szerintem. Amúgy oké, hogy 64 bites Windowsnak kicsit kevés az a ~ 3,2 GB RAM, de 64 bites Linux pl. bőven elvan vele.
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #11999 üzenetére
Ha 32 bites processzort teszel bele, akkor csak 3gigát fog látni.
(A listában jelölve vannak.)Ezt már beszéltük korábban is, nem ezen múlik, 64 bites procival is ennyit fog látni, mert a 945-ös chipset kb. ennyi RAM-ot tud összesen megcímezni.
-
Tim82
félisten
válasz
Rottweiler89 #11996 üzenetére
Adott egy Acer Aspire 5310-es lapos i945GM chipsettel... Milyen CPU-t érdemes, illetve lehet bele venni az M530-as helyett?
A max. támogatott RAM 2GB. 2x2GB-al boldogulna? Vagy nagy valószínűséggel 3GB-ot látna?
~ 3,2 GB-ot látna a 2x2 GB RAM-ból maximum, szóval inkább 2 + 1 GB-ot érdemes.
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #11939 üzenetére
Nem, ez a második gép (az első a saját Lenovo Miix 300 tabletem, de a tavasz folyamán meglépem a többi saját vagy családon belüli gépen is legalább az ingyenes Win 10-aktiválást).
Itt szempont volt, hogy ez a noti Vistával jött, kapjon újabb, támogatottabb Windowst. A gazdája (barátnőm apja) panaszkodott a sebességére is, így lett most egy hardveres és szoftveres upgrade is. Vista alatt egyébként valamilyen fura oknál fogva voltak nyűgjei; nem ment a wifi például, sem az SD-kártyaolvasó - Win 10 alatt mindkettő működik, bár az SD-olvasónak szerintem van valami érintkezési problémája, mert itt sem minden alkalommal érzi a gép, hogy bele lett dugva egy memóriakártya.
Hardveresen T3000 -> T8300, 2 GB -> 4 GB RAM, 160 GB HDD -> 120 GB SSD lett.
Egyelőre minden működik, nincs vele gond, ha mégis lesz probléma, akkor megy rá Win 7 (ugyanis Win 7 Pro licenszet vettünk a notihoz, de elsőre 10-et telepítettem a kulccsal). Gyakorlatilag csak böngészés (semmi komoly, flash-heavy vagy YouTube), némi Facebook és Skype, amire használva van.
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #11935 üzenetére
Amiket én felsoroltam, azokkal szerelték amúgy a T61-eket gyárilag, tehát azok 100%, hogy jók (legfeljebb ha nagyon régi a gyári BIOS, frissíteni kell).
Lehet próbálkozni más 800 MHz-es FSB-s procikkal, de pl. nem vagyok abban egészen biztos, hogy a Lenovo BIOS támogat pl. egy T6600 CPU-t. (Celeron dual-core T3000-rel láttam már az aprón T61-et, de hogy az nem gyárilag volt benne, az biztos.)
*
Más: én is megerősítem, hogy a GL40 chipset nemhivatalosan, de teljesen jól kezeli a nagyobb 800 MHz FSB-s Penryn magos procikat - egy Fujitsu Amilo Li3710-et upgradeltem Celeron T3000-ről T8300-ra most délután, úgy néz ki, hogy működik minden: speedstep, maximális órajelet is jól kezeli, nem tekeri a ventit stb. (Egyben kapott a noti 4 GB RAM-ot, egy SSD-t és egy W10 telepítést is.) -
Tim82
félisten
válasz
jolti05 #11913 üzenetére
A linkeden a "Tech Specs" fülre kattintva ez olvasható:
"Memory 4GB or 8GB, PC3-12800 1600MHz DDR3L, one 204-pin SO-DIMM socket"
Én ez alapján elég biztosra mondanám. (Ha lenne esetleg 16 GB-os DDR3L noti RAM, akkor valószínűleg azt kezelné, de én nem tudok arról, hogy kijött volna 8 GB-osnál nagyobb. Az az egy darab RAM-foglalat meg eléggé behatárolja a memóriabővítési lehetőségeket.)
-
-
Tim82
félisten
válasz
margithid #11810 üzenetére
Én i3, i5 procit szívbaj nélkül tennék bele a jelenlegi hűtéssel is (pl. i5-2520M-et). i7-nek azért lehet, hogy nem lenne elég, a kétmagos i7-ek is határeset kategóriák.
YouTube-on biztosan találsz videót mondjuk "G570 disassembly guide" keresőszavakkal. (Mobilról vagyok, szóval nem állnék most neki nézegetni a videókat.)
-
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
Vertigo18 #11683 üzenetére
Socket M, Merom magos, 667 MHz FSB-s procik valók bele, amik közül a legnagyobb a T7600 (2,33 GHz). Ár-érték arányban viszont egy T7200-zal (2 GHz) fogsz a legjobban járni, a T7600 nem nyújt annyival többet, de legalább jobban melegszik és kokainárban van a T7200-hoz képest.
Gondolom, jelen pillanatban vagy egy T2300 (32 bites), vagy T5500 CPU (64 bites) van a D620-adban.
Vita meg nem nagyon van ott, csak az egyik kommentelő képtelen volt értelmezni, mit is jelent a Socket M és a Socket P.
-
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #11628 üzenetére
Jogos, ezt elnéztem.
-
Tim82
félisten
válasz
anonymus89 #11626 üzenetére
Elvileg mobil Ivy-s i3, i5, kétmagos i7 (tehát i3-i5-i7-3***M) mehet ebbe az Asusba, i3-mal és i7-tel szerelték is.
Mindenesetre egy SSD gyorsítana rajta legjobban szerintem.
-
Tim82
félisten
Ez a hivatalos Apple-rendszerkövetelmény: [link]
Persze, Apple-ék nem úgy írják le, hogy "ezt meg ezt a videókártyát már nem támogatja az OS X ezen verziója", hanem konkrét modelleket írnak, de mindegyik felsorolt modell újabb/jobb videókártyával rendelkezik (minimum mobil Geforce 8600GT vagy jobb), mint a szóban forgó MacBook. Meg nem mondom fejből, hogy pontosan melyik, a Mountain Lion-nel bevezetett alap, megjelenítéssel kapcsolatos feature az, amit az Intel X3100 (meg az első MacBook Pro-kban lévő Radeon X1600 Mobility - mert ez maradt még ki a szórásból) már nem támogat hardveresen, de valami ilyesmi az ok.
Rémlik valami olyasmi is, hogy talán át lehet verni valahogy a Mountain Lion (vagy az annál is újabb OS X változatok) telepítőjét, hogy ennek ellenére felmenjen, de ez nem triviális dolog és inkább már a Hackintosh témakörbe tartozik.
*
Természetesen nem cáfolni vagy beszólni akartam, csak leírtam, ahogy én tudom.OS X-et sosem használtam elsődleges rendszerként, inkább csak hobbiból időnként volt PPC-s Mac-em (már bőven az Intelre történt átállás után, amikor ezeket már fillérekért lehetett beszerezni), meg időnként foglalkoztat egy Hackli vagy egy használt Inteles Mac beszerzése is - meg követek Mac-es oldalakat, fórumokat időnként.
-
Tim82
félisten
A proci az alaplapra van forrasztva MacBook-oknál (a régieknél is, a mostaniaknál is), RAM-ból a chipset kezelne 8 GB-ot (2x4 GB-ot), de ha jól emlékszem, az Apple-féle EFI korlátozza 6 GB-ra (4+2 GB).
OS X-ből a Lion (10.7.5) az utolsó, amit fel tudsz rá tenni, mert az azutáni verziók nem támogatják az Intel GMA X3100-at, ami a te MacBook-odban van.
SSD-t volna érdemes beletenni. Mondjuk úgy rémlik, hogy talán még a Lion sem támogatja a trim-et, de erre van valami 3rd party program. Valamelyik Apple-s topikban biztosan többet tudnak, én bevallom, hogy utoljára PPC-s Mac-et használtam OS X 10.5.8-cal, szóval rozsdásak az OS X-es ismereteim.
iFixit-es útmutatók alkatrészcserékhez itt.
-
Tim82
félisten
válasz
margithid #11341 üzenetére
Akkor mindenképpen kell nekem egy optibay nevű cuccos.
Ahogy írtam, ha a vinyó helyére teszed az SSD-t, nem fog kelleni. Ha el akarod adni a gyári vinyót, azt úgy is ki kell venned...
Ebayről melyiket ajánljátok?
Elég régen vettem eBay-ről ahhoz, hogy ne éljenek már azok a hirdetések. Esetleg itthon drágábban, de tesztelten-garanciával - ha ezek számítanak - Chaser fórumtárs szokott árulni keretet.
-
Tim82
félisten
válasz
margithid #11339 üzenetére
Én is igy gondolom, igazából van itthon elfekvőbe egy 64 GB-os ssd, nem igényel befektetést, csak szerelő mig beleteszi.
Pár perces művelet, az említett Hardware Maintenance Manual alapján te is meg tudod csinálni.
Amúgy mindenképpen dvd helyére kell mennie az ssd-nek? Csak, mert hdd-t még jobban el lehetne adni talán
Nem, sőt, ahhoz kellene egy optibay keret. Ha nem akarod a gépben megtartani az eredeti notebookvinyót, akkor aztán végképp felesleges.
Egy iylen cucc például jó lenne nekem hdd helyére?
Nem, ezzel asztali gép 3.5" vinyóhelyére tudsz betenni 2.5" méretű notivinyót vagy SSD-t.
-
Tim82
félisten
válasz
margithid #11336 üzenetére
Hogy ne hallomásból tájékozódj, Google-val keress rá arra, hogy "Lenovo G570 Hardware Maintenance Manual", majd a legelső találatra kattints rá, várd meg, amíg betöltődik a pdf, majd a doksi saját oldalszámozása szerinti 44. oldalon nézd meg a CPU cserét.
Annyit nézz meg a biztonság kedvéért a notin Aida64-gyel vagy CPU-Z-vel, hogy milyen chipsete van az alaplapnak. Ha HM70, akkor nincs szerencséd, mert nem fog Core i procival fél óránál tovább üzemelni.
Egyébként szerintem az SSD többet számít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Magisk
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Linux Mint
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen házat vegyek?
- Túra és kirándulás topic
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Eladó gyári Lenovo laptop töltők és töltőfej átalakítók
- Baseus laptop állvány 11-17" állítható ezüst (LUJS000012)
- Eladó gyári Dell laptop töltők és töltőfej átalakítók
- Dell D3100 USB 3.0 Ultra HD Triple Video Dokkoló Állomás
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged