Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• petakpa1

őstag

Egy régebbi MSI GX610 laptopban szerettem volna MINI PCI-E csatolós wifi kártyát cserélni.

Gyárilag egy AzureWave AW-GE780 van benne, ami csak g-t tud.

Ebay-ről rendeltem Intel 7260 HMW típust ami AC-s. Ez utóbbi half size ugyan, de rendeltem hozzá half size 2 full size bracket-et is:)

Kártyacsere megtörtént. Az Intel oldaláról letöltött driver rendben települ is, látszólag minden OK, de kártya nem talál egyáltalán vezetéknélküli hálózatot sem:(

Továbbá mintha a laptopon lévő, wifi-t ki be kapcsolgató gombbal sem lenne tökéletes összhangban az új kártya. Mintha a wifi kapcsolónak nem lenne hatása az új wifi kártyára, hiába kapcsolgatom ki/be, a wifi kártya mindig elérhető az eszközkezelőben.

Win7 hálózati diagnosztikája viszont azt mondja, hogy nincs bekapcsolva a kártya, holott a wifi bakapcsoltát jelző led világít a laptopon:(

Az is tünet továbbá, hogy ha wifi kapcsoló bekapcsolt állapotban van, akkor Win egyszerűen nem bootol be, megáll a Windows 7 logo képernyőnél:((

Ami még feltűnt, hogy a régebbi kártyán a mini PCI-e slotba becsúszó részen az összes érintkező ki van alakítva, míg az újon jópár hiányzik! Lehet, hogy utóbbi okozza a gondot? Értsd a laptop wifi-t kapcsolgató gombja olyan érintkezőkön keresztül szeretné vezérelni a wifi kártyát, amelyek az új kártyán nincsenek kialakítva?

Új hozzászólás Aktív témák