- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone Air - almacsutka
- iPhone topik
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
h-yle
addikt
Hali!
Húgom HP tx1205US notijában fontolgatom a proci cserét, mert nagyon melegszik a kicsike (mármint a notebook, nem a húgom...
).
Egy nForce 430 chipset van a lapon, és a hűtő egy heatpipe-al hűti az Socket S1-es Turion TL-56-ot (1,8Ghz 35W 90nm TMDTL56HAX5CT) és a GF 6150GO IGP-t is.
Leszedtem, és áttisztítottam a hűtőt, ami tele volt porral (éljen a kompresszor...
), aztán gondoltam ha letisztogatom a procit, és a fél kiló szürke massza helyett ami rá volt kenve használok valami jóféle pasztát. Az IGP és még pár chip (meg valami kondi talán, nem tudom, nem vagyok elektromérnök) pedig ilyen kétoldalú ragasszal volt "hűtve" szóval azokat is inkább pasztázom majd.
A konkrét kérdés az lenne, hogy vajon bele megy-e a lapba egy 65nm-es TL-56 vagy TL-60 "Tyler" és hogy megéri-e egyáltalán a csere ha pusztán a hőtermelést vesszük figyelembe?
Egyébként akár képekkel is tudok szolgálni az alkatrészekről, ha igény van rá, vagy ha vki úgy tud valami okosabbat mondani (hűtő moddolás pl.)
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Spórolós topik
- Így tör borsot a Samsung az Apple Vision Pro orra alá
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Renault, Dacia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- DELL Thunderbolt TB16 dokkoló
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON SZÁMLA, GARANCIA
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- HP USB-C Dock G5 (HSN-IX02) ÁFÁ-s
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- Bowers & Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 15 Pro 128GB Silver Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3595
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest