Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• moma

őstag

Sziasztok. Épp ismerekedek a Latitude 5520-ammal. Ez az első laptopom ami nem céges és így csak most próbálom megérteni mi hogy van. Nagyon hálás lennék, ha itt is rendet tudnátok tenni a fejemben :R

Egy általános kérdés: azt tudom valahogy ellenőrzini, hogy milyen aksi van benne, meg milyen a kijelző, szóval az ilyen nagyon részletes hardver összeállítást?

És arra gondoltam veszek bele még ramot a 8 mellé és egy ssdt a 256 mellé. Ha jól értem ehhez az egész alját le kell szedni. Ha ezt én megcsinálom akkor a garanciát ez érinti? remélem nem :)

RAM:
    A rammal kapcsolatban ezt írja a specifikáció:
    ●4 GB, 1 x 4 GB, DDR4, 3200 MHz
    ●8 GB, 2 x 4 GB, DDR4, 3200 MHz
    ●8 GB, 1 x 8 GB, DDR4, 3200 MHz
    ●16 GB, 2 x 8 GB, DDR4, 3200 MHz
    ●16 GB, 1 x 16 GB, DDR4, 3200 MHz
    ●32 GB, 2 x 16 GB, DDR4, 3200 MHz
    Akkor ez azt jelenti, hogy a 8as mellé nem vehetek tényleg egy 16 ost? Szóval akkor el kell döntenem, hogy veszek 2*16 ot és eladom a nyolcas, vagy veszek még egy 8ast. Amúgy lehet azt hogy másfajta 8ast veszek mellé egyáltalán?

Meg láttam egy ilyen sort is a spcsben:
    Intel Iris Xe Graphics NOTE: System with single-channel memory is shown as Intel UHD Graphics in Intel Graphics Command Center(IGCC).
    Ez a single channel memory ugye azt jelenti, hogy csak egy modul van benne. És szerintetek ez befojással lehet a működésre is, vagy csak másképp jelzi ki?

SSD:
    itt ezt írja a spec:
    ●UMA: Two M.2 2280 slot for solid-state drive
    ●DSC: One M.2 2280 slot for solid-state drive
    próbáltam rákeresni, hogy ez mit jelent ténylegesen, de ne nem annyira értem. Elvileg a dsc az valahogy azt jeleni, hogy dedicált memória? ez mit számít itt?
    és akkor a lényeg itt ugye jól értem, hogy bármilyen M.2-t vehetek és eldöntöm, hogy melyik slotba teszem. Bár ha jobb a DSC slot, akkor gondolom abban van a gyári ssd. ezeket jól sejtem, hogy nem szabad csak úgy kicserélni ugye, mert rajta van a rendszer azon.

Új hozzászólás Aktív témák